KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. június 8., péntek

Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window – Álmaim őrzője

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából magyarul is érkezik Kirsty Moseley sikerkönyve, a The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window – Álmaim őrzője. Tarts velünk a romantikus regény blogturnéján, és ha szerencsés vagy, meg is nyerhetsz egy példányt a könyvből!

Könyvmolyképző Kiadó 2018. június 08.
408 oldal
Fordította: Stumpf Andrea
Goodreads: 3,94
Besorolás: YA, romantikus

Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.
Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?
A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.

Nagyon tetszett az alapötlet, az ablakon való belopózás és együtt alvás 8-9 éves kortól éveken át, ez garantáltan romantikus fejleményekre utal a későbbiek folyamán, mert minden éjjel együtt aludni valakivel: ez a legintimebb kapcsolat. Az első fejezet sokkoló, szembesül az olvasó egy brutális apával, aki mindent tökéletesnek akar látni az otthonában, a tárgyakat és az embereket is. De két kicsi gyerek akkor is csinál galibát, ha nagyon vigyáznak, ilyenkor pedig jön a verés, és ez még a jobbik fele a dolognak. Amber később hamvas barackká változik az apja szemében, és minden hétvégén  rettegésben tartja. A történet kezdetén a 8 éves kis Amber nem tud aludni egy verés után, csak sír és sír az ágya szélén, és a szemközt lakó 10 éves  Liam meglátja, éjjel átszökik hozzá és egymást átölelve alszanak el. Ez olyan édes jelenet, amely megmelengeti az olvasó szívét már a történet legelején. A második fejezet már 8 évvel később játszódik, és teljesen más képet mutat, mint amit vártam. A bántalmazó apát elzavarták egy veréssel összekötve, Jake és Liam együtt véghez tudták vinni, amit évek óta terveztek, a szülők el is váltak, az anyuka összeszedte magát és jó állást talált, szinte alig van otthon. Jake védelmezi, óvja a húgát, mindig figyel a legkisebb rezdüléseire is, mert vannak poszttraumás stresszre utaló jelek a lánynál. Liam pedig.... vár.

Arra tippelek, kétféle vélemény lesz a könyv kapcsán, lesznek akik a földbe döngölik, és lesznek akik rajonganak érte. 
Mi az, ami nálam a pozitív pontokat növelte?
Liam, Liam, Liam, te édes szerelmes srác, aki kivárja a megfelelő időt, amikor bevallhatja az érzéseit. Lezser, erős, jóképű, sportoló, gondoskodó és védelmező, édes és romantikus. Angyalnak hívja a lányt, aki csakis vele érzi biztonságban magát. Viszont. Lógnak rajta a csajok, akik nagy része meg is volt neki, legalábbis ezt pletykálják. Nappal csak incselkedik Amber-el, elveszi a reggelijét, beszólogat. Éjjel átváltozik, és kifogástalan úriemberként viselkedik (tekintsünk el a merevedés problémájától, ezen Amber is túllépett). Annyi édes jelenetük van, imádnivalóak!
Jake a legjobb testvér, és én imádom a jó testvéri kapcsolatokat. Amikor kiderül a két szerelmes titka, arra számítottam, ebből nagy verekedés lesz, de nem lett, ez nem volt reális.  Sajna Jake egy morzsányi karakterfejlesztést sem kapott, igaz a többiek sem sokat.
Mi volt negatív számomra?
AZ APA. Miért nem jelentették fel az apát? Miért hagyták, hogy ez újra megismétlődjön? Számomra érthetetlen volt ez a tehetetlenség és önbíráskodás. Más kérdés, hogy amúgy megérdemelte a verést.
AZ ISKOLAI ÉLET. Mint egy bordély. A lányok ribancok, Liam és Jake pedig dugógépek. Könyörgöm, 16-18 évesekről van szó, egy ya könyvben! Az egész teljesen el van szakadva a valóságtól még ha fikcióról van is szó. 
A FOGADÁS. Na, ez mindennek a csúcspontja a hülyeségmérőn. 4000 USD jött össze. Na persze. 200 felizgult picsa  x 20 szaros dollár. Na ki fekszik először Liam alá? És ez a fogadás dolog nem egyedi.
AMBER. Magyarázza meg valaki, mikor jön el az a pont, amikor hirtelen az alvótárs átminősül álmai pasijává, legyen akármennyi hódítása a múltban (majd megmagyarázza ám), de most feledve mindent, győz a vágy. Ami nem egyszerű, mert Amber a PTSD miatt nem tűri jól az érintéseket. Liam persze mindig meg tud állni. A lényeg: Amber az emós csajból szexszimbólum lesz, hirtelen neki is állandóan a szexen jár az esze és eljut a csábító szintre a semmiből.
PÁRBESZÉDEK. Ha azt mondom, bizonyos részeket jobb elfelejteni, hidd el, igazam van. Pl. a lover-boy remélem nem maradt meg a végleges változatban, ha igen, én kérek elnézést az olvasóktól. 
LOGIKAI BAKIK: Ó te édes angol írónő, nem ismered semennyire a kórházi ellátást, a kiskorúak jogait és a döntéseik elfogadását. Sajnos vagy máshol meg szerencsére a való életben nem így működnek a dolgok, ezért sokszor hiteltelen a történet.
SZÜLŐK HIÁNYA: Nulla felügyelet alatt él a testvérpár, de Liam szülei sem semmik, amikor vigyorognak a tényen, a fiuk a csajánál alszik. Védekeztek? Igen, persze. Akkor jó.

MÉGIS. Szórakoztató olvasmány a 15-18 éves korosztálynak, az ő szemükkel nézve akár rajonganék is érte, de nem szabad komolyan venni. Nem is lehet. Az írás színvonala a fanfic kategóriába esik, érdekes módon olvastatja magát és jól lehet vele haladni, szóval fenntartja az érdeklődést, csak közben rángattam a szemöldököm a kivitelezésen. Érint komoly témákat, de ezek kidolgozatlanok és hozzá nem értésről tesznek bizonyságot. A vége teljesen olyan, mint az egész könyv, nevethetsz rajta a szereplőkkel együtt, vagy azt mondod, hogy csíz, és közben fogod a fejed. 
Mivel ez az első regénye a szerzőnek, ráadásul sosem látott szerkesztőt, bízom benne, hogy  egy következő regény több pillangót érdemel majd ki.

Borító: Tetszik a színvilága.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Szerencsére nincs grafikus ábrázolás, de minden oldalon olvashatunk valamilyen mértékű szexuális utalást.

Értékelés: 




Nyereményjáték:

A könyv főhőse, Liam egy igazi álompasi, olyan, akár egy hollywoodi sztár, minden szívet meghódít a történetben.
A mostani játékunk során mi is Liameket mutatunk a képeken, a te dolgod, hogy beírd a színész teljes nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06.04. - Sorok Között
06.06. - Deszy Könyvajánlója
06.08. - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók