KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. június 10., vasárnap

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook - A csábítás szabályai (Szárnysegéd Bt#1)

A Könyvmolyképző Kiadónál a könyvhétre megjelent a várva várt új Rachel Van Dyken regény, az imádnivaló The Matchmaker's Playbook - A csábítás szabályai - amiből film is készült Nick Bateman főszereplésével.
A Blogturnén végigkövetheted a könyv értékeléseit, és a szerencsések között három példányt ki is sorsolunk a könyvből a kiadó felajánlásában. 

Könyvmolyképző Kiadó 2018. június 08.
344 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,0
Besorolás: NA, romantikus

Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.
Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!
Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá a férfi és a női gondolkodás különbségeire.
Bájos, pajkos, humoros.

A szerző engem már az Egyetlen sorozatával megvett, nagyon sajnálom, hogy az Athenaeum elkaszálta. De sebaj, a Könyvmolyképzőnél úgy érzem garantált sikere lesz A csábítás szabályainak, annál is inkább, mert a történetből film is készült, remek szereplőkkel.
Nagyon szórakoztató a regény alapötlete, miszerint két srác olyan tanácsadó céget alapít, melynek szolgáltatásait hölgyek veszik igénybe annak reményében, hogy felhívják magukra a kiszemelt pasik figyelmét. Ian felállított egy szabályzat rendszert, főképp a saját tapasztalataira alapozva, Lex pedig kidolgozott egy számítógépes programot, ami megadja, milyen esélyei vannak az adott párosnak. Ian meséli el a történetet, és mondanom se kell, abszolút levett a lábamról. Minden megvan benne, ami egy tipikus rosszfiúra jellemző, imád csajozni, röptében a legyet is módon, de ugyanakkor maximális tisztelettel kezeli a csajokat, és ez nagyon sokat tett a karakteréhez. Segíteni akar a nőknek a vállalkozásával, hogy mindenki megtalálja és meghódíthassa a nagy Ő-t. Annyira jól szórakoztam Ian beszólásain! Tulajdonképpen a szerzőt kéne dicsérnem, ugyanis remekül ír férfi szemszögből, de ez most nem is egy egyszerű férfi főhős POV, hanem alaposan ki is vesézi a férfiak reakcióit, mire mit mondanak, egyes eseményekre hogyan reagálnak, mit gondolnak. És ugye a titkos taktika, Ian meghatározott és betartandó pontjai, mik legyenek a lépések és válaszok a nők részéről. Dőltem a nevetéstől, ugyanakkor elismerően bólogattam, ezek a dolgok tényleg így vannak, így működnek.
Ian és Lex gyerekkori barátok, most is egy fedél alatt laknak Ian házában, ahová nő nem teheti be a lábát. Megvannak a saját szabályaik is, ügyféllel nem randiznak, nincs szerelembe esés, nincs telefonálgatás, kizárólag e-mail vagy SMS. A két srác egy se veled, se nélküled baráti viszonyt ápol az egyetemista Gaby-val. Nála kajálnak néha, és filmet néznek, bár Lex és Gaby között amolyan macska-egér játék folyik, bár nem a legkíméletesebb fajtából. Gaby új lakótársa lesz Blake, aki túl slampos és visszahúzódó ahhoz, hogy felkeltse Ian figyelmét. Azonban Blake az ügyfelük lesz, mert azt szeretné, ha a gyerekkori barátja, David végre nőként nézne rá. Ian elvállalja az ügyet, és innen már kitalálható, hogy mi fog történni, vonzalom, féltékenység, szerelem, stb.
Ian ötlete nem egy hagyományos módszer, de működik. Imádtam, ahogy beleveti magát az esetekbe, és mindenből ki tudja hozni a legjobbat. Tényleg segíteni akar, kedves, okos, frappáns és a szíve bizony aranyból van. Neki is megvannak a démonai, az egy évvel ezelőtti baleset megviselte, de lábra tudott állni és mivel imád tanulni visszatért az egyetemre. Nem tudja senki, de kőgazdag, akár semmittevéssel is múlathatná az idejét. Imádtam a karakterét, akkor is, ha a fejlődése a dugógépből a rendes srácig egyértelmű papírforma volt, mégis a szerző kihozta ebből a szereplőből a legjobbat. Az utóbbi olvasmányaim egyik legcukibb pasija, talán a tisztelet miatt, vagy azért, mert számára nem létezett reménytelen eset.
Blake-et mindig csak kívülről látjuk, mégis jól érzékelhető a karaktere. Elsőre naiv, átlagos lány, de ha jobban megnézed több annál. Kiderül, hogy sportoló, meglehetősen csinos, és ahogy jobban megismerték egymást, úgy nőtt köztük a szexuális feszültség. Ian alaposan meg akarta tanítani a hódítás lépéseire és aztán mindketten meg is ijedtek a fejleményeken. Elnyerni a másik bizalmát az egyben felelősséget is jelent. Egy apró bajom volt a csajjal, nem csináltam volna mindent úgy, ahogy ő, főleg a regény utolsó fejezeteiben.
Nekem nagyon tetszett, ahogy a szerző bemutatta, mennyivel másképp értelmezhetik a dolgokat a nők és a férfiak, mit is jelentenek a gesztusok az egyik és a másik oldalnak, mindezt olyan sok humorral tette, hogy gyakran nevettem hangosan az olvasás során. Félelmetesen vicces párbeszédek alakultak ki, a legjobban Lex és Ian bromance jelenete tetszett.
Rachel a szerelmi jeleneteket is kivételesen finoman írta meg. nem volt túl grafikus, inkább játékosság jellemezte.  Nincs insta-love érzés, ez egy lassan építkező kapcsolat, fokról fokra izzik fel a vágy, amíg nem tudnak ellenállni egymásnak.
Természetesen tetszett a regény vége, elégedett voltam, bár egy apró részlettel nem értettem egyet, ami szerintem már agyonalázta Davidet.
A regény végén kap az olvasó egy kis bepillantást, a következő rész természetesen Lex és Gaby főszereplésével zajlik majd. Nagyon kíváncsi vagyok, mert ez a páros itt is megvívta a csatáit és szerintem egyértelmű, hogy hova fognak kilyukadni.
Nagyon ajánlom a regényt minden romantikus olvasónak, én nagyon szerettem és alig várom a következő részt.

Borító: Wow, nyálcsorgatós.
 
Kedvenc karakter: Ian

Szárnyalás: Ian humora.


Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  Abszolút a jó ízlés határain belül maradnak a szexjelenetek, nem erre van kihegyezve a regény.

Értékelés:


Nyereményjáték:

A Passionflix jóvoltából film is készült Rachel Van Dyken regényéből! De kik is szerepeltek benne? A mostani játékunk kissé talán nehéz lesz, de tudjuk, hogy megoldjátok! Minden állomáson találtok egy képet az egyik színészről, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter dobozba a színész nevét, és hogy mely karaktert alakította. Például: Mekk Elek - Jakab Sok sikert!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


Állomáslista:

06.10. - Kelly & Lupi olvas
06.12. - Angelika blogja
06.14. - Deszy könyvajánlója
06.16. - CB Olvas
06.18. - Kristina blogja
06.20. - Könyvvilág
06.22. - Dreamworld blog
06.24. - Sorok Között blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók