KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. június 19., kedd

T.M. Frazier: King (King #1)

Újabb történettel gazdagodott a Könyvmolyképző Kiadó Rázós könyvek sorozata. T. M. Frazier : King sorozatának azonos című első része meghökkentő, izgalmas, lebilincselő. A Blogturné Klub négy bloggerét követve megtudhatjátok mit gondolnak  erről a történetről, a nyereményjáték helyes megfejtői között pedig a könyv egy példányát sorsoljuk ki a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó - Rázós könyvek 2018. június 8.
Fordította: Beke Zsolt
328 oldal
Goodreads: 4,24
Besorolás: felnőtt, dark, romantikus

Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia. Doe nem emlékszik a múltjára.
A hírhedt nehézfiú most szabadult a börtönből. King az az alak, akivel jobb nem szembekerülni, mert vérrel, fájdalommal, szexszel, vagy ezek kombinációjával fizet meg az ember. King jövője azon múlik, hogyan tudja egyensúlyozni az életét.
Doe történetét homály fedi.
Amikor sorsuk összefonódik, rá kell döbbenniük, hogy a folytatáshoz meg kell tanulniuk elengedni addigi életüket.
Romantika és erotika, krimivel fűszerezve – a tökéletes elegy az olvasói szívek megdobogtatásához.

Nem érdekel, hogy voltak a könyvnek hibái, nálam ez a történet csakis öt csillagos lehet. Annyira addiktív, behúz a történetbe és csak falod a lapokat. Semmit nem tudtam a szerzőről, de az első rész alapján nekem kell minden rész, szóval teljes mellszélességgel a sorozat mellé állok!

A történet alapja elég sablonszerű, a gyerekkori jóbarátok King, Preppy és Bear a tengerparti cölöpház otthonukban épp bulit tartanak a baráti társaságukkal és pár jó bigével, megünneplik, hogy King kiszabadult a börtönből és újra élheti a tipikus rosszfiús életét. A lányok között van Doe is, aki pár hete az utcán él, ugyanis ismeretlen körülmények között elvesztette az emlékezetét, most éhesen, pénz nélkül próbál egy prosti ismerőse tanácsára kifogni egy "védelmezőt" a motoros bandatagok közül. Az ágymelegítésért cserébe védelmet kapna, és jelenleg nincs más választása, semmije sincs, még a nevére sem emlékszik. Nem keresik az eltűnt személyek között, nincs nyilvántartva, a rendőrség nem tud vele mit kezdeni, az átmeneti szállásról le kellett lépnie a tapizások miatt.
Így kerül ebbe a buliba, ahol fel is küldik Kinghez, mint egy ártatlan, fincsi csemegét, ám egy váratlan fordulat során úgy alakul, túszként kell maradnia a házban, szabályosan King tulajdonaként. 

Két aspektusból is kedvenc lett ez a könyv, az egyik King és Preppy kapcsolata. Barátságuk még kisiskolás korukból indult, és az évek során egyre jobban megerősödött, mára már üzlettársak is, akik tűzbe mennek egymásért. Több visszaemlékezést is olvashattam róluk, ez még mélyebbé tette a karakterüket, abszolút testvéri szeretet alakult ki közöttük. Pedig mennyire mások! King egy tetovált rosszfiú, nyers és erőszakos, Preppy pedig egy csokornyakkendős sármőr, aki kiélvezi az élet minden cseppjét. Imádnivaló Preppy karaktere, vicces, szórakoztató, hűséges, igaz barát, csodálatos kapcsolat alakult ki közöttük Doe-val is, ugyanakkor elég furcsa dolgai is vannak, például nagyon perverz.
A másik kedvenc szempontom a szerelmi szál Doe és King között. Kemény macska-egér játék, ahol egy identitását vesztett törékeny lány kerül egy izmos csúcsragadozó karmaiba, és bizony tud rajta csiszolni. Nem, nem szelídíti meg, de változtat rajta, és kihozza belőle a lehető legjobbat. Megszerettem a párosukat, tetszett, ahogy kialakul közöttük a vonzalom, örültem, hogy nem volt azonnali akció, szépen megvolt mindennek a menete.

King egy nagyon összetett karakter, sok arca van, és én élveztem sorra mindet megismerni, akkor is, ha főleg egy alfahím, annak minden jó és rossz tulajdonságával, és akkor is, amikor a haldokló Grace-t látogatja, rendszeresen gondoskodik róla. A cselekedetei olyan változatosak, mint a hangulata, állandó mozgásban van. Gyakorlatilag bűnözésből élnek, de Kingnek van rendes munkája is, tetoválóművész. Ezt nagyon szerettem a regényben, mert a lányom is az, hitelesnek éreztem ezeket a részeket.
Doe tiszteletet érdemel azért, mert folyton gondolt arra a valakire, aki benne él, csak épp nem tud szóhoz jutni. Óvatosan próbált cselekedni, mert tudta, hogy egyszer valószínűleg visszatérnek az emlékei, és ha előjön az igazi énje, ne vádolhassa magát meggondolatlansággal. 

A szerző Doe és King szemszögéből mesél, ezt imádtam, mint mindig, ha beleláthatok mindkét MC fejébe. A cselekmény mindig hoz valami fordulatot, egy percig sem unatkoztam, bőven vannak akciók, csavarok és szex, elég sok jóféle erotikus jelenet. A stílus kőkemény, szókimondó, de ez kell ehhez a darkos, bűnözős, törvényen kívül állókról szóló történethez, ami minden szempontból felnőtt olvasóknak szól. Említettem az elején hibákat, és a mai időket élve, Doe alapvető dolgokat sem tett meg saját maga azonosítására, ahogy a rendőrség is furcsán elengedte a témát. Itt nem éreztem, hogy ez a valóságban is így zajlana-e, főleg, miután kiderül a végén, ki is Doe. 
Igen, a végkifejlet nagyon ütős és mellbevágó, nem gondoltam volna, hogy így alakul. Ráadásul függővég, mert tulajdonképpen félbemarad a könyv, és az olvasó rághatja a kiadó küszöbét a folytatásért. Megőrülök, hogy minden könyv sorozat.

Borító: Ütős!
 
Kedvenc karakter: King, Preppy

Szárnyalás: A vidámpark.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:   Jó kis pulzusemelő jeleneteket kaptam, kemény stílusban, nagyon tetszett.

Értékelés:



 Játék

Keményfiúkról szóló történeteket keresünk! A rövid leírás alapján ki kell találnotok melyik könyvre gondoltunk és a megfejtést, amelynek a szerző nevét és a könyv címét kell tartalmaznia, a Rafflecopter megfelelő dobozába kell beírnotok.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

“Tyra Masters annyi drámát átélt már, ami egy egész életre elég lenne. Most úgy néz ki, hogy végre rátalált a jó útra, és egy nyugodt élet vár rá. Ám ekkor találkozik álmai férfijával. A tetovált, izmos motoros tequilával kínálja, és olyan szexuális élménnyel ajándékozza meg, amelyről addig álmodni sem mert.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06. 17 - Betonka szerint a világ…
06. 19 - Kelly & Lupi olvas
06. 21 - Kristina blogja
06. 23 - Sorok között

 

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok
    Második részről lehet tudni mikor lessz még magyarul? Én be érném rajongók fordítással is.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók