KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. június 18., hétfő

Jus Accardo: Tremble- Remegés (Denazen #3)


Végre itthon is megjelent a Denazen (Touch, Toxic) sorozat harmadik kötete, a Tremble – Remegés. Június 16 és 24 között kövesd tovább a Blogturné Klubbal Dez, Kale és a Hatosok kalandját és vegyél részt a nyereményjátékban, hogy tiéd legyen a Tremble egy példánya.

Könyvmolyképző Kiadó, 2018
352 oldal
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Goodreads: 4,15
Besorolás: YA, paranormal, romantikus

"Dez Crossnak megvannak a maga problémái. Már majdnem tizennyolc éves és az elmeháborodás határán áll a Denazen részvénytársaság által használt drogtól, amivel a képességét igyekeztek fokozni. A hozzá közelálló emberek hátat fordítottak a földalatti mozgalomnak, és most a rossz oldalon harcolnak. És akkor még ott van Kale is… Ettől rosszabb már nem is lehetne a helyzet. 
Már persze, amíg nem lesz mégis rosszabb. A Denazen egy új, Uralom elnevezésű kísérletet készül indítani, ami működik is. Ám ez azt jelenti, hogy ki a régivel és jöjjön az új. Kiadták a parancsot, hogy végezni kell a második kísérlet minden túlélőjével, köztük Dezzel is. A jó hír az, hogy az eredeti kísérletnek van egy túlélője. Egy nő, akinek a vérében talán megtalálható az ellenszer a Felsőbbrendűség csoportjába tartozók második generációjának a hibáira. De nem csak az ellenálló Hatosok tudnak a nőről. 
Dez apja képes lenne mindent megtenni, hogy megakadályozza a lányt az ellenszer megszerzésében – még azt az egyetlen dolgot is bevetné, amitől Dezben egészen biztosan egy világ omolna össze."

Ez újra az a könyv ebből a sorozatból, amelyet már angolul olvastam 2013-ban (úristen, már 5 éve?) és akkor értékeltem is ITT, de mivel ezt a történetet nem tudom megunni, így úgy döntöttem, hogy részt veszek a népszerűsítésében és jelentkeztem a turnéjába. 
Új értékelést nem írok róla, viszont extrával készültem és a játék egyik állomása is nálunk van.

Blogturné extra - interjú fordítás 

1. Jelenleg a Denazen sorozat 5 részből (Touch, Untouched - mint a Denazen sorozat 1,5. része, Toxic, Faceless - mint a Denazen sorozat 2,5. része - nálunk nem jelent meg ford. megj és a Tremble) áll. Ez az öt könyv befejezi és lezárja Kale és Dez történetét vagy lesz még több is?

Hm... Mostanában nagyon sokszor kérdezik ezt meg tőlem. Mialatt nem mondhatok semmit sem hivatalosan, azért annyit elárulhatok, hogy a Tremble nem fejezi be Dez és Kale történetét. Hamarosan lesznek újabb híreim :)

2. A rengeteg dolog közül, ami miatt szeretem az írásaidat, az egyik, amelyik lenyűgözött, az a képességed, hogy az ÖSSZES szereplőt mennyire részletesen alkotod meg - a főhőstől és a főhősnőtől kezdve egészen azokig a kis mellékszereplőkig, akik csak pár oldalon szerepelnek. Írás közben a karakterfejlődésre fókuszálsz a legjobban, vagy ez természetesen alakul ki, ahogy halad a történet? 

Úgy gondolom, hogy ez eléggé természetes. Vannak akikről kristálytiszta képem van a fejemben már a kezdetektől - minden a furcsa szokásoktól egészen a kedvenc ételekig - mialatt vannak, akiknél mindez egy kis időt vesz igénybe. Ők az oldalakon előttem nőnek fel.

3. A Denazen világa elég nagy, rengeteg olyan résszel, amelyek egymásba fonódva egy hihető - és félelmetesen lehetséges valóságot hoznak létre. Ezt előre megtervezted vagy a világ úgy épült fel, ahogy írtad a történetet? 

Jött, ahogy haladtam. Minél többet írok, annál több titkot derítek ki! Ebben a világban mindenki összekapcsolódik vagy így vagy úgy - még, ha elsőre nem is veszik észre. Annyira szórakoztató volt ezt felfedezni. Van egy gyűjteményem a kevésbé ismert tényekről - némelyik nyilvánvaló persze, mialatt mások eléggé meglepőek - és alig várom, hogy megoszthassam az emberekkel!

4. Habár biztos vagyok benne, hogy számtalanszor kérdeztek már Kale-ről, de megosztanál velünk egy dolgot vele kapcsolatban, amit eddig csak magadnak tartottál meg? (mondjuk... boxer vagy alsónadrág? horkol, amikor alszik? boxer vagy alsónadrág?:)

Haha! Szerintem Kale határozottan boxert hord - de nem árulja el.... Hm.. nézzük csak.. egy titok... Kale nem mondta el senkinek, de szeretne egy jogosítványt. Nem azért, hogy vezessen - utálja a kocsikat - de így lehet egy személyazonosító okmánya. A Denazen egész életében csak számként hivatkozott rá. Nagyon tetszik neki az az ötlet, hogy egy olyan kis kártyája legyen, amin rajta van a neve.

5. És végül az utolsó kérdés. Ha olyan szerencsés lennél, hogy meghívnának, hogy a legjobban kedvelt íróddal találkozhass: ki lenne az, mi lenne az az egy kérdés, amit feltennél neki és mi lenne a te válaszod arra a kérdésre? 

Hm.. ez egy elég nehéz kérdés, mert ANNYIRA nehéz egy legjobban kedvelt írót kiválasztani! Ha viszont választanom kell, akkor Rob Thurmant (akinek Cal Leandros szereplője nálam minden idők egyik legkedveltebb kitalált férfi szereplője) kérdezném meg és azt kérdezném tőle, hogy melyik szereplőjét ölné meg, ha az egyiknek mennie kellene és hogyan. Ha valaki ezt tőlem kérdezné, akkor akkor erre azt válaszolnám (felkészültetek?) - Jade. Haha! És hogyan? Biztos vagyok benne, hogy mindenki egyetértene abban, hogy valami nagyon epic módon kellene meghalnia. Talán valamivel, ami robban. Vagy mutáns, karmos majmok által...

Forrás

Bónuszként pedig kaptok egy pár stock photo képet a könyvek borítóján Kale-t megszemélyesítő modellről:)









Nyereményjáték:
A mostani játékunkban a különleges képességekkel rendelkező tagokból álló csoportok kerülnek a középpontba. Minden állomáson találtok egy képet, és a ti feladatotok megmondani, hogy melyik csapatot is látjátok. Ha velünk játszotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
Június 16 - Függővég
Június 18 - Kelly & Lupi olvas
Június 20 - Sorok között
Június 22 - CBooks
Június 24 - Deszy könyvajánlója 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók