KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 10., szerda

Jaymin Eve: A ​sárkány jele (Szuperlények börtöne #1)


Sárkányok, farkasok, vámpírok, tündék és megannyi mágikus lény keveredik a legújabb Zafír Pöttyösben, amit a Parázs társszerzője, Jaymin Eve jegyez.
A vicces és izgalmas kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha velünk játszol, 1 példányt meg is nyerhetsz a kötetből.

Könymolyképző, 2018
328 oldal
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Goodreads: 4,13
Besorolás: new adult, paranormal

Mi ​történik, ha olyan titok kerül napvilágra, ami nemcsak felforgatja az egész eddigi életedet, hanem halálos veszélybe is sodor?

A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el. Mégis döbbenten értesül a hírről, hogy anyja, aki születése után nem sokkal elhagyta őt, visszatér a falkához, és olyan titkokat tár fel, melyek gyökeresen megváltoztatják a lánya életét.

Kiderül, hogy Jessa a sárkány jelét viseli, ezért halálos veszély fenyegeti. A billogos alakváltók ugyanis arra hivatottak, hogy feltámasszák az ősi, vérszomjas sárkánykirályt – ezért bármi áron, de el kell pusztítani őket.

Jessa szeretne többet tudni a jelről, és kíváncsisága végül Vanguardba, a hírhedt börtönbe juttatja, ahol paranormális bűnözőket tartanak fogva. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a nehézségekkel, mivel legjobb barátja, a sárkányváltó Braxton Compass is vele tart. Tervet kovácsolnak, hogy magukat és a sárkány jelét viselő alakváltókat kiszabadíthassák.

De vajon képesek lesznek-e megakadályozni, hogy a sárkánykirály feltámadjon poraiból?


Húh, nem lesz egyszerű erről a könyvről írnom, mert egyszerre imádtam és utáltam is. Furcsa bevezető, ugye?

Imádtam, hiszen az alakváltók régi kedvenceim - még anno Laurell K. Hamilton szerettette meg velem őket. Ebben a regényben pedig aztán minden volt bőven, farkasok, medvék, sárkány és mellettük még nem kevés más természetfeletti lény is - tündérek, varázslók, vámpírok, stbstb. Itt ezen a különleges helyen él Jessa, a helyi farkas klán vezérének a lánya. Van négy nagyon közeli barátja, a Compass fivérek, akikkel együtt nő fel és ápol nagyon-nagyon közeli barátságot. A Compass fivérek természetesen a topmodellek kategóriájába tartoznak (mint minden ilyen regényben:), annak minden előnyével együtt ;), amit Jessa sose felejt el, hogy megosszon velünk. A kis csipet-csapat éli az alakváltó ifjak nem túl bonyolult életét, amikor kiderül, hogy a lány édesanyja - aki elhagyta őket kislány korában - visszatér, sőt a visszatérésével olyan lavinát indít el, amivel a lány eddigi nyugodt élete teljes mértékben romba dől.
A könyv fülszövege nagyrészt elmeséli a "lavinát", így nem sokat spoilerezek, ha elmondom, hogy kiderül, a lány nemcsak farkas alakváltó, hanem valami más is, amit ebben a világban üldöznek és bebörtönzéssel jutalmaznak.

Az alapsztori nagyon tetszett. Imádtam, hogy ennyi alakváltó és természetfeletti él egy helyen, szigorú hierarchiában és törvények szerint. Viszont itt volt épp a problémám egy része is. Hatalmas volt ez a világ, engem személy szerint rengeteg minden érdekelt volna, viszont az egész történet Jessa és a Compass fivérek köré összpontosult. Jessa sok mindent megosztott velünk a körülöttük élő lényekről és viselkedésükről, de mégis valahogy nem éreztem azt, mint mondjuk (elnézést, hogy vele példálózok újra) Hamiltonnál, hogy részese vagyok egy természetfeletti világnak; érzem, hogy köztük vagyok, velük élek. Lehet, hogy az írónőnek volt túl nagy falat, de az érzés nem jött át, hiába próbálta Jessa ezt elhitetni velünk folyamatosan. A cselekménynél pedig picit úgy éreztem, hogy kevésbé fontos részeket húzunk a végtelenségig - például volt olyan étkezés, ami majdnem egy teljes fejezeten át tartott vagy beszélgetések, egymás froclizása, aminek igazán sok szerepe nem volt a történetben.


A regény new adult regény, már a szereplők korosztálya miatt is, de valahogy úgy éreztem, hogy az írónő nem tudja eldönteni, hogy hová is sorolja a sztorit. Jessa például többször is megemlíti, hogy az alakváltóknak alap dolog a szex, anélkül szinte élni se tudnak, hiszen sokszor azzal vezetik le a feszültségüket, de ehhez képest, ennyi gyönyörű Adonis pasi mellett maximum egy csók, egy simogatás fért bele - pont, mint egy YA regénynél, de ott is a lájtosabbak közül. Persze, nem szeretnék újabb Anita Blake sorozatot olvasni, ahol a végén már csak erről szólt a regény, de ha ezek ennyire forróvérűek és a regény is new adult, akkor simán belefért volna szerintem legalább egy szexjelenet.

Ha viszont ezen túlléptem, akkor kaptam egy nagyon badass főhősnőt, aki ügyesen navigál ebben az életveszélyes világban, profi harcos, tökéletesen tudja kezelni a sokszor forróvérű és még annál is forróbb fejű alakváltó hímeket, de mellette mégis tele van emberi érzésekkel és nő tud maradni még ebben a kemény világban is. 

A srácokat is nagyon kedveltem, bár ott igazán Braxtont tudnám kiemelni közülük, a többiek inkább összeolvadtak számomra egy nagy gyönyörű masszává. Braxton viszont! Már a megjelenésével is tekintélyt parancsolt és ÚRISTEN! egy sárkány alakváltó. Belőle sose volt elég, egy teljes könyvet szívesen olvasnék róla:).

A történet pedig? Számomra picit lassan indult be - sokáig húztuk a szereplőkkel való ismerkedést, de amikor végre beindult, akkor már berántott a fogaskerék és nem tudtam letenni a könyvet. Úgyhogy kitartást javaslok a történethez, mert a vége kifejezetten jó lett és attól függetlenül, hogy sokat ostoroztam a történetet, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, hiszen Jessa olyan helyzetbe kerül a kis csapatával, ami teljes mértékben kizökkenti őket az eddig életükből és ez nagyon kíváncsivá tett! Csak kérem szépen az írónőt, hogy döntse el már végre, hogy YA vagy NA könyvet szeretne írni és aszerint folytassa! :)

Borító: nekem nagyon tetszik, látványos, figyelemfelkeltő

Kedvenc karakter: Braxton

Szárnyalás: sááárkányoook és farkasooook - a kedvenc alakváltóim

Mélyrepülés: az értékelésemben kifejtettem 

Érzelmi mérce: forró, de lehetett volna jóval forróbb is :) 

Értékelés:

Nyereményjáték:
A kötetben számos természetfeletti fajt megismerhetsz, így a játékunk során is erre koncentráltunk. A feladatod egyszerű: sorolj fel legalább 1 olyan könyvet, amiben találkoztál az adott állomáson lévő fajjal.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mely könyv(ek)ben találkoztál az én fajommal: VÉRFARKAS


A blogturné további állomásai:
Október 10. - Kelly & Lupi olvas
Október 11. - Deszy könyvajánlója
Október 13. - Ambivalentína
Október 14. - Sorok Között
Október 15. - Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók