KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 10., szerda

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg (A levegő népe #1) - EXTRA ÁLLOMÁS



Október elején jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Holly Black legújabb Tündérföldén játszódó története, A kegyetlen herceg! A Blogturné Klub hat bloggere vállalkozott arra, hogy bemutassa nektek, hogyan képes egy ember ikerpár helyt állni a gyönyörű és kegyetlen tündérek között. Természetesen a turné végén ti is nyerhettek belőle három példányt.

Könyvmolyképző, 2018
432 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,19
Besorolás: YA, fantasy

Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.

Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.
Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.
A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye.

Hagyd, hogy elbűvöljön!

Kicsit rendhagyó módon, most nem egy értékelést olvashattok, hanem a könyv turnéjának egyik extra állomását, ahol érdekességeket osztunk meg a könyvről. 

EXTRA ÁLLOMÁS - Kérdezz - felelek Holly Blackkel


A bestseller írónő, Holly Black, akinek egyáltalán nem ismeretlen a mesék és a folklór világa, visszatért a tündérek világához, - a beavatatlanok számára a tündérekhez, a tündér mondavilághoz, egy teljesen új sorozattal, A levegő népével

A sorozat első része, A kegyetlen herceg elviszi az olvasókat Tündérföldére. Ez egy nem túl jó hely a 17 éves ember Jude-nak. Az álnok hallhatatlanok megvetik a fajtáját. De ahelyett, hogy a menekülését tervezné, Jude bármit megtenne azért, hogy megerősítse az Udvarban a helyét, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kihívja maga ellen a Tündérkirály gonosz fiát, Cardan Herceget.

Black, aki már elvarázsolta az olvasóit A Spiderwick Krónikákkal, a Modern Faerie Talesszel és a Magisztériummal, elmondta a Goodreadsnek, hogy mi vonzotta őt a misztikus legendákhoz és miért nem gondolja azt, még a nagyon hegyes tündér fülei ellenére is, hogy megfelelő lenne hallhatatlannak.

Goodreads: A tündérek világa ismétlődő téma az írásaidban (Modern Faerie Tales és A Spiderwick Krónikák). A kegyetlen herceg sem kivétel ez alól! Mi az a tündérekben ami arra ösztönöz téged, hogy folyamatosan róluk írj? 

Holly Black: Rengeteg minden van, amit imádok. Imádom, hogy ez a világ nem csak egy teremtményről szól, hanem egy teljes ökoszisztémáról, trollokról és goblinokról és nixiekről és pixiekről és manókról és még tucatnyi más lényről. És imádom, hogy olyanok, mint a természet önmaga, egy vihar vadságával és könyörtelenségével... de éppúgy egy lusta nyári nap melegével is

De leginkább azt szeretem, hogy más természetfeletti lényektől eltérően, ők nem emberek és soha nem is voltak azok. Egy kicsit hasonlíthatnak ránk, de ők nem mi vagyunk. 

Goodreads: A kegyetlen herceg világa átfedi bármelyik másik előzőleg megírt tündérvilágodat? A rajongók remélhetik, hogy láthatnak ismerős arcokat? 

HB: Igen, átfedésben van a Modern Faerie Talesszel és a The Darkest Part of the Foresttel. Mind a két könyvből találkozhattok szereplőkkel A kegyetlen hercegben, amikor a szereplők az Udvarba jönnek egy balsorsú koronázásra. 

Goodreads: A tündérek olyan másvilági teremtmények. Hogyan tudod őket rokonszenvessé tenni? 

Számomra az a kihívás, hogy idegennek tűnjenek. Azt akarom, hogy rokonszenvesek legyenek. Utána azt akarom, hogy az olvasók felhúzzák magukat, amikor a tündérek valami váratlant, valami embertelent tesznek. 

Goodreads: A tündérek eléggé gyakoriak a YA fantasy történetekben. Észleltél bármilyen tendenciát a tündérek ábrázolásában vagy megjelenítésében? 

HB: Úgy tűnik, mintha lenne egy új válfaja a tündéres YA könyveknek, ami örömmel tölt el. Különösen élveztem S. Jae-Jones Wintersongját és Margaret Rogerson An Enchantment of Ravens könyvét. Úgy gondolom, hogy mind a két esetben az írók valami egyedit hoztak létre a tündérek ábrázolásában. 

Goodreads: A rajongók imádják a tündérfüleidet! Hogy tettél szert rájuk? 

HB: Nos, régóta nézegettem a testátalakító művész, Samppa Von Cyborg munkáit. Imádtam azokat az elf füleket, amiket másoknak készített. Megnéztem jó pár videót és rengeteget olvastam róla. Tavaly januárban, a választások után, úgy döntöttem, hogy semmi értelme nincs tovább várni.

Írtam Samppának és kiderült, hogy van egy szabad időpontja az USA-beli turnéja során. Így levezettem Baltimore-ba, ahol épp tartózkodott és újraszabta a füleimet. Két napig tartott- egyik fülem az egyik nap, a másik fülem a másik napon került sorra - csodálatos, de egyben kicsit rémisztő is volt. De most már hozzám tartoznak. Teljes mértékben imádom a hegyes füleimet.

Goodreads: Milyen tündér szeretnél lenni a való életben? 

HB: Nem vagyok biztos benne, hogy lehetnék tündér. Úgy értem, hogy A kegyetlen hercegben olyan sokat írtam Jude szemszögéből emberként abban reménykedve, hogy tündér lehessen, tudatában annak, hogy mennyire lehetetlen ez a kérés. Nem vagyok hallhatatlan, aki úgy illatozik, mint egy összepréselt verbéna. Ha az lennék, akkor megszünnék én lenni.

Goodreads: Mit gondolsz, a szereplőid közül ki hasonlít rád a legjobban? 

HB: Nem vagyok abban biztos, hogy bármelyikük is hasonlít rám, de mindegyik könyvemben van egy szereplő, akivel jobban azonosulok, mint amennyire kellene. A kegyetlen hercegben ez a szereplő Madoc - aki megölte Jude szüleit és felnevelte a lányokat. Nagyon sok, néhol rossz, néhol praktikus tanácsot ad és imádom az ő részeit írni. Nem tudom, hogy ezt mit mond el rólam. Talán semmi jót!

Goodreads: Közösen is írtál könyvet (mint a Vaspróba, amit Cassandra Clare-rel írtál együtt). Van különbség a közös és az egyéni munka között? 

HB: A legjobb dolog a közös írásban, hogy van valaki, aki arra ösztönöz, hogy csinálj valami mást (és remélhetőleg valami jobbat), mint amit egyedül tennél. Ez kicsit olyan, mint újra gyereknek lenni és kitalálni történeteket a barátaiddal. De ezeket meg is kell osztanod, ami nem mindig könnyű. Imádom a közös munkát, de számomra részben azt teszi az egészet sikeressé, hogy vannak egyéni munkáim is. 

Goodreads: Mely könyvek hatottak rád legjobban fiatalon? 

HB: Talán Madeleine L'Engel Időcsavarja (nem tudom elmondani, hogy mennyire izgatottan várom a filmet), Lloyd Alexander The Chronicles of Prydain, Anne Rice Interjú a vámpírral, Tanith Lee rövid prózái és J.R.R Tolkien Gyűrűk ura könyvei. 

Goodreads: Mely könyveket várod idén a legjobban? 

HB: Annyira várom, hogy Dhonielle Clayton - The Belles - A szépség ára megjelenjen és mindenkivel megbeszélhessem. Hihetetlenül buja és gyönyörű egy nagyon elegáns világfelépítéssel. És Emily X. R The Astonishing Color of After könyve, egy gyönyörű elmélkedés a gyászról és a szellemekről. Nagyon várom Sabaa Tahir A Reaper at the Gates (Szunnyadó parázs #3 része) és Marie Lu második Warcross könyvét, mert alig várom, hogy megtudjam, mi történik! És ott van Maureen Johnson Truly Devious könyve, ami egy izgalmas rejtély olyan szereplőkkel, amelyek közel állnak a szívemhez. És végül Ally Carter Not If I Save You First könyve, amit alig várok, hogy olvashassak

Forrás

Nyereményjáték:
Holly Black Tündérföldére kalauzolja olvasóit új regényében, ahol Jude szebbnél-szebb, illetve gonoszabbnál-gonoszabb tündérekkel találkozik, ezért úgy gondoltuk, hogy megismertetünk titeket néhány ismert és kevésbé ismert tündérrel a turné folyamán. A feladatotok nem más, mint a képek alapján kitalálni, hogy ki szerepel a képen és a nevét - akár magyarul, akár angolul - beírni a rafflecopter megfelelő sorába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





A blogturné további állomásai:
Szeptember 26 - Hagyjatok! Olvasok!
Szeptember 28 - Függővég - Exkluzív részlet
Szeptember 30 - Deszy könyvajánlója
Október 02 - Dreamworld 
Október 04 - Kelly & Lupi olvas
Október 07 - Sorok Között
Október 09 - Dreamworld
Október 10 - Kelly & Lupi olvas - Q+A Holly Blackkel
Október 12 - Függővég
Október 14 - Deszy könyvajánlója - Interjú Holly Blackkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók