KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. december 1., szombat

Penelope Ward: Neighbor Dearest - A legkedvesebb szomszéd

Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Penelope Ward újabb romantikus regénye: Neighbor Dearest - A legkedvesebb szomszéd, mely önálló regény, nem kötődik szorosan a Stepbrother Dearest történetéhez. A Blogturné Klub tagjai hét állomáson keresztül boncolgatják a kérdést, vajon létezik igaz barátság egy nő és egy férfi között? Tarts velünk és a játékunk megfejtéséért cserébe megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2017. december 4.
352 oldal
Fordította: Kereki Noémi Valentina
Goodreads: 4,21
Besorolás: romantikus

Tényleg ​lehet barátság férfi és nő között?
A váratlan szakításom után arra vágytam a legkevésbé, hogy az új szomszédom az exemre, Elecre hasonlítson – pláne, hogy még nála is szexibb legyen. Viszont a modora és a viselkedése már egyáltalán nem volt olyan megnyerő, mint a megjelenése. El is neveztem magamban Mérges Művésznek. A két kutyája ugatásától pedig képtelen voltam aludni. Így nem is bántam, hogy látványosan kerül, mint aki tudni sem akar a létezésemről.
Aztán egy este kiderült, hogy Damien mindent tud rólam. A hálószobám falán lévő lyukon keresztül ugyanis fültanúja volt a terapeutámmal folytatott összes telefonbeszélgetésnek, így az én sármos festő szomszédom jól ismerte a legféltettebb titkaimat. És bár nagyon próbált távol tartani magától, tudtam, hogy ugyanúgy érez irántam, hiszen a szívdobogása nem csal.
Azt hittem, Elec már összetörte a szívemet, pedig nagyon is egyben volt, és még hevesebben kalapált Damienért. Csak reménykedhettem, hogy nem ő fogja végleg megsemmisíteni.
Vesd bele magad a sodró történetbe!

Penelope Ward stílusát már a Legdrágább mostohabátyám kapcsán megszerettem, így nem volt kérdés, hogy szeretném olvasni ezt a regényt is. Az ott megkedvelt főszereplő Elec itt már a másik oldalról kerül szóba, ugyanis ennek a regénynek Chelsea a főszereplője, akivel Elec járt hosszú ideig, mielőtt újra találkozott Gretával és otthagyta érte a lányt.
A szakítás utáni szívfájdalom gyötri Chelsea-t (ő meséli a történetet E/1-ben), szeretne továbblépni, új otthonba költözik és mi tagadás, megakad a szeme a szomszédján, aki különc módon viselkedik, mint afféle művészlélek. De a szomszéd nem kedves, sőt a szemkontaktust is kerüli, ráadásul van két kutyája, akik gyakran zavaróan hangosan ugatnak, szóval hiába néz ki jól a fazon, inkább kerülik egymást. Amikor Chelsea nem bírja tovább a kutyákat, bejelentést akar tenni a tulajdonosnál, ám kiderül, Damiené a ház, van külön irodája, az otthona pedig a lány melletti lakás. Damiennek tetszik a lány határozottsága,  szókimondása, így egyre gyakrabban beszélnek, főleg miután kiderül a két lakás közötti lyuk létezése, amin keresztül Damien akaratlanul is kihallgatta a lány több telefonbeszélgetését, így mindent tud a szerelmi életéről, avagy hogyan került ebbe a fájdalmas, szakításos helyzetbe és azt is tudja, mit gondol a szomszédjáról.

Többet nem is kell az alapokról mesélni, innentől én szépen hátradőltem a fotelemben és remekül szórakoztam az utolsó oldalig. Chelsea valóban egy őszinte, szeretnivaló lány, akinek összetörték a szívét, és tudom, elég nehéz újra felépíteni a bizalmat egy új kapcsolatban. Tetszett benne, hogy nem esett túlzásokba az önsajnálat terén, és nem adta fel a boldogság lehetőségét. Imádtam a testvéreivel való kapcsolatát, jó volt olvasni, mennyire segítik egymást.
Mégis szerintem Damien vitte el a hátán a regényt. A külseje egyértelműen inkább rosszfiús, tetovált karok, szinte állandóan hordott beanie sapka, nem volt nehéz magam elé képzelni őt. A karaktere meg mindent vitt nálam, a kedvenceim azok a pasik, akik felett ha eluralkodik a vágy, egy ponton túl már nem tudják visszafogni magukat, ezzel elárulják a valódi érzéseiket, amit addig foggal-körömmel titkoltak.
Na és a kutyák! Két rottweiler kutya, nem az a cukipofa típusú kedvencek, szóval tartottam attól, hogy a lány esetleg félni fog tőlük, de hamar kiderült, hogy kenyérre lehet őket kenni. Sokat hozzátettek a történethez a kutyusok, lehetett játszani a kötődéssel, ami kialakult a lány és köztük, valamint Damien korábbi csaja fele időben szintén a gazdájuk maradt, tehát a féltékenység is befigyelt különböző módokon.
Az előző könyvben is kiderült számomra, hogy Penelope Ward egyik erőssége a humor, most is sokszor felnevettem a helyzeteken és a főszereplők pengeváltásain.
Nos, ha minden így klappol, akkor mi is a probléma? Miért nem tudnak összejönni a főhőseink? Damien nem akar kapcsolatot, azt állítja, korábban neki is összetört a szíve és képtelen hosszútávra tervezni. Azt mondja, lehetnek csupán legjobb barátok, és mindent megtesz, hogy ez működjön, legalábbis megpróbálja. Regisztrálja a lány egy társkeresőn, támogatja, hogy kezdjen el randizni, és lecsekkolja a jelentkezőket. És ez csak egy a sok dologból, amin látszik, mennyire törődik vele. Felvetődik a kérdés, vajon lehetséges megállni ezen a ponton? Lehetünk csupán barátok olyannal, akivel szikrázik közöttünk a levegő? Persze, hogy NEM.
Van egy pont, amikor megdőlnek ezek az elméletek. És ez pont egy olyan pillanat Chelsea-nek, amikor Elec is a helyszínen van, neki szól a színjáték, mégis később a lánynak döntenie kell, tovább szenved, vagy elköltözik, mert a szíve újra nagy veszélyben van. A lány nem tudja titkolni az érzéseit, nyitott könyv Damien előtt, aki pedig makacs, és kitart az elvei mellett. Tetszett, hogy lassan építkezik ez a szerelmi szál, nem esnek egymásnak már az elején, van ideje megérni a dolgoknak. Elmélyül a kapcsolatuk, jóval több ez, mint amit a hasonló könyvekben tapasztaltam.
Jön az a bizonyos fordulat is, ami megmagyaráz mindent, és végre az olvasó kedve szerint alakulnak a dolgok. Még ebben az utolsó harmadban is tudott a szerző adni elég figyelemfenntartást, mert azért nem egyszerű a történet, Damien elég nehezen dönt, ha nem is izgultam agyon magam, azért megdobogtatta a szívem a befejezés. A történet végén van egy pici Damien szemszög, ez feltette az i-re a pontot, annyira aranyos volt a szerzőtől.
Tökéletesen elégedett vagyok a regénnyel, pontosan azt kaptam, amit elvártam, egy szerelmi történetet, ami komoly háttérrel rendelkezik, de meglehetősen humoros, szórakoztató, picit erotikus, és kielégítő végkicsengéssel rendelkezik. Még sok ilyet kérek a szerzőtől!

Borító: Szupcsi
 
Kedvenc karakter: Damien, Chelsea

Szárnyalás: A szalonnaszagú jelenet.


Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Az erotikus jelenetek terén nincsenek túlzások, amennyit kapunk az minőségre és mennyiségre is éppen megfelelő. 

Értékelés:



Játék:

A regény fontos mellékszereplői a kutyusok, ezért a játékunkban is szerepet kapnak. Ismerjétek fel a kutyamániás sztárokat, és írjátok be a nevüket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

12.01 Kelly és Lupi olvas
12.03 CBooks
12.05 Dreamworld extra
12.07 Deszy könyvajánlója
12.09 Sorok között
12.11 Kristina blogja
12.13 Sorok között extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók