KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. március 15., péntek

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes (A chicagói maffiaháború #1)



Bethany-Kris kanadai írónő a romantikus maffia történetek koronázatlan királynője. Legnagyobb örömünkre végre a magyar olvasók is kézbe vehetik izgalmas és lebilincselő történeteit a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően. A Titokzatos és Tüzes című könyv az első magyarul megjelent könyve, amely a Chicago-i maffia család veszélyes és szenvedélyes kapcsolatait mutatja be. Március 11 és 17 között a Blogturné bloggerei mesélnek a történetről, és a megszokott módon a turné végén nyereménypéldányt sorsolunk ki.

Könyvmolyképző, 2019
424 oldal
Fordította: Császár László
Goodreads: 3,87
Besorolás: realista, romantikus, new adult

Életet ​az életért. Ez a maffia törvénye.
Damian Rossi az életével tartozik egy embernek, és eljött a törlesztés ideje. A fizetség ez esetben azt jelenti, hogy be kell házasodnia egy másik chicagói maffiacsaládba. Damian készséggel áll a sorsa elébe, akármi legyen is a következmény.
Lily DeLucának nincs választási lehetősége. Rákényszerítik, hogy hazatérjen, feleségül menjen egy férfihoz, akit nem is ismer, és folytassa azt az életet, amit a legszívesebben elfelejtene, egy féligazságokkal, elfojtott fájdalommal és bizonytalansággal teli világban. Damian azonban cseppet sem olyan, mint gondolta.
Ebben a világban senkiben sem lehet megbízni. Valaki a jobb jövő reményében kész mindent a feje tetejére állítani. De senki sem játszik nyílt lapokkal, és ebben a csatában csak egy győztes lehet. Amikor pedig a háború vörösre festi Chicago utcáit, a négy családot megosztja az egymás iránti hűség, gyűlölet és bosszú. Senki sem rejtőzhet el. Senki sincs biztonságban.
Senki nem halhatatlan.
Senki.

Régóta szerettem volna már egy "maffiás", de mégis romantikus könyvet elolvasni. Anno az egyik barátnőm adott is címet, de ott a történet nem igazán fogott meg, pedig ehhez a könyvhöz hasonlítva az a történet évekkel közelebb járhatott a valódi maffiák kicsit sem barátságos világához.
De mégis.. lehet, hogy pont jókor talált meg ez a könyv, mert őszintén bevallom, nagyon tetszett, letenni alig bírtam, az időmhöz mérten szinte azonnal kiolvastam. Valami perverz kíváncsiságból, de mindig is kíváncsi voltam az elrendezett házasságok történeteire, ez a regény pedig pont ezt adta egy kis különlegességgel tarkítva, miszerint mindez a maffia berkeiben történik.

Lily DeLuca
Lily az egyetemet befejezve gondtalanul éli az életét, amikor a bátyja utasítására haza kell térnie. Hamarosan kiderül az ok is, feleségül kell mennie Damian Rossihoz, akire nagy jövő vár a maffiában, ő a főnök jobbkeze, aki szinte mindenről tud, mindent elintéz, ő a "Szellem". Lily nem túl boldog a hírtől, de sok választási lehetősége nincs, ahogyan egy nőnek sem, aki a maffia berkeibe született - ez a férfiak világa, a nők sorsáról nagy részben ők döntenek. A lány morog, ellenkezik, nem tudván, hogy ezzel a lépéssel a bátyja az életét menti meg, hiszen a férfi hamarosan börtönbe kerül és így tudja megvédeni, hogy a húgára ne várjon ennél ezerszer rosszabb jövő.
Lilyt nagyon kedveltem, átéltem a félelmeit, az aggályait, teljesen egyetértettem vele. Okos, önfejű, pont az a kategória, aki nem lenne hosszú életű a maffiában, feltéve, ha nem lennének ilyen védelmezői, mint akik körülveszik.

Damian sem repesik az örömtől, de neki sincs beleszólása, hiszen tartozása van és ezt kérik a tartozásért cserébe. Tipikusan az a karakter, akibe a női olvasók 90%-a bele fog szeretni (ahogy én is tettem:). Azon felül, hogy nagyon jó pasi - oké, ez alap egy ilyen történetben:))), de mellette okos, hűvös, titokzatos, halkszavú és halálos. Ahogy meglátja a lányt, beleszeret és innentől megismerjük egy másik oldalát is. Óvja Lilyt, figyel rá és megpróbálja kitalálni még a gondolatait is. Imádtam.
A két fiatal természetesen lassan, de biztosan egymásba szeret és bár félreértések és viták lesznek bőven, de végül győz a szerelem:).
Damian Rossi

Igazából ez a szál szerintem arra íródott, hogy a lányok is a kezükbe vegyék ezt a könyvet, a halálos, de brutálisan jóképű bérgyilkos és az ártatlan, gyönyörű fiatal lány szerelme miatt. Ez egy kiszámítható, de mégis forró szerelmi történet, ami megvett engem is kilóra. Azért persze voltak számomra olyan részek, amik kiverték a palávert, például az, hogy megértem, hogy férj és feleség lesznek, azt is, hogy őszinték egymáshoz (már amennyire Damian az lehetett a munkája kapcsán), de amikor úgy fekszenek le egymással, hogy "ugye tiszta vagy? mert nincs nálam óvszer", az azért a mai világban enyhén szólva felelőtlennek tűnt. 

De ami a fontosabb, az a maffia szála. Ez az, ami miatt nekiugrottam ennek a regénynek és betelni nem tudtam vele.
4 család uralja az utcákat és ahogy már ez csak lenni szokott a törékeny szövetségük mögött rengeteg érdekellentét áll. Ez végül egy kisebb háborút robbant ki köztük, ami mindenhonnan szed áldozatokat.
Kemény, erőszakos, brutális egy világ, ahol senki nem kímél senkit, legyen az akár gyerek vagy nő. Az írónő talán nem is mászott annyira mélyre ebbe a világba, talán egy szépített verziót kaptunk abból, ami valójában ott folyhat, de még így is megrázó volt. 
A történet pedig szövevényes a végtelenségig, ahol a gyilkosság, halál mindennapos folyamat, ahol néha követni nem tudtam, hogy ki kinek a szövetségese, ki kivel áll háborúban, kinek milyen indoka van elkövetni egy tettet. Imádtam, ahogy az írónő tekergette a szálakat és azt is, hogy amikor már azt hittem, hogy minden rendben jön, akkor csavart még egyet az egészen és kezdtük elölről az egész félelmet, hogy kinek áll vajon érdekében kiírtani ezt vagy azt a családot. 

A történet vége pedig? Lezárt, de mégsem az. Egy fejezet lezárul, de még van egy csomó másik, ami lezáratlan. Vannak még szereplők, akiknek a sorsára nagyon kíváncsi vagyok és természetesen az is érdekel, hogy mi lesz ennek a maffiaháborúnak a vége? 

Összességében imádtam a könyvet, az apró hibáival együtt. Semmiféleképpen ne hasonlítsátok össze a komoly maffiatörténetekkel, mert bár ez a regény is elég keményen tárja elénk azt az életet, de természetesen messze sem olyan komolyan, mint a híresebb művek. De ezzel együtt egy nagyon élvezhető, izgalmas történet, amit átjár a szerelem, de a halál árnyéka is. Én pedig alig várom a következő részt (ami Kristina szerint még jobb lesz, mint ez volt!)

Borító: Nem tudom, nekem egy kicsit "sok", semmi köze nincs a történethez (tudom, ez az eredeti borító, de akkor is..)

Kedvenc karakter: Damian, Lily

Szárnyalás: a maffiáról szóló részek

Mélyrepülés: a maffia

Érzelmi mérce: vannak benne bőven forró jelenetek +18 karikával

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
Bethany-Kris legtöbb sorozata egymáshoz kötődik, hiszen a maffia családok ismerik egymást, és egy-két fejezet erejéig a korábbi szereplők fel is bukkanak újból (legnagyobb örömünkre). Így a játék arról szól, hogy megismerkedjetek Bethany Kris olasz maffia sorozatainak világával. 

Az első 3 állomáson információkat találtok azokról a családokról, amelyek uralják az alvilágot, és nektek ezek és a fotók alapján ki kell találnotok melyik városokban uralkodnak. Tehát a megfejtésként a városok neveit kérjük beírni.


  • A szelek városának is nevezik
  • DeLuca, Rossi, Trentini és Conti családok megosztják az uralmat itt, ám háború robban ki közöttük
  • Tommas, Damian, Theo és Adriano gyorsan felforgatják a maffia világot városban és új szabályokat hoznak

A blogturné további állomásai:
Március 13 - Kristina blogja
Március 15 -  Kelly és Lupi olvas
Március 17 - Kristina blogja (Extra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók