KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. március 14., csütörtök

Bereznay Tamás: Egyserpenyős receptek



Lehetünk teljesen kezdő vagy akár profi konyhatündérek, néha semmi másra nem vágyunk, mint egy egyszerű receptre, amihez nem kell semmi más, mint egy serpenyő, amiben vígan elkészül az étel. Bereznay Tamás szakácskönyvében most 50 recepten keresztül kalauzol minket végig az egyserpenyős ételek útvesztőjében, ahol a hagyományosabb ízek mellett ötletesebb, modern fogásokat is találunk. Három bloggerünk vállalkozott, hogy az értékelés mellett egy-egy receptet is kipróbál, tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Boook Kiadó által felajánlott példányt!

Boook, 2018
108 oldal
Besorolás: gasztronómia

Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában.

A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve.

A főzést sokáig ördöngösségnek tartottam. Féltem tőle, bonyolultnak tűnt, nagymamám, anyum is fél napokat a konyhában töltött. Így nő létemre valahogy nem vonzott a dolog, mindig kerültem, amennyire lehetett. 

Ha anno ezzel a szakácskönyvvel találkozom először, akkor lehet, hogy már jóval hamarabb nekiálltam volna főzőcskézni. Nincsenek "száz" oldalon át írt receptek, nincsenek olyan kifejezések az elkészítésnél, amit fél napig "guglizna" egy kezdő, hogy pontosan mit is jelent. Egyszerű, de nagyszerű kis könyvecske, ahol az egyszerűbb, "kommerszebb" fogásoktól - mint a rizseshús, carbonara spagetti, rakott krumpli - egészen a különlegesnek hangzó, de mégsem annyira bonyolultan elkészíthető fogásokig mindent megtalálunk, a lényeg az, hogy gyorsan és finomat készíthessünk. 

A könyv közepes méretű, egyik oldalon a recept, a másik oldalon pedig a már elkészült fogás fotója látható. Az elkészítés tényleg könnyedén, egyszerűen van leírva, egy kezdő szakács is el fogja tudni készíteni. A receptek nincsenek tagolva, de az elején lévő tartalomjegyzék alapján könnyedén el lehet navigálni a könyvben.
Egyedüli hátránynak a lapok minőségét érzem, illetve azt, hogy puhafedeles. A régebbi értékeléseimben írtam, hogy a keményfedél jobb, könnyebben fel lehet vele állítani a könyvet, így kevesebb helyet foglal a főzés közben és könnyebben megtartható. Ezek a lapok számomra sérülékenyek, a könyv mérete pedig inkább olvasásra ösztökél, de nehezen lehet vele mit kezdeni főzés közben.

Persze ki is akartam próbálni, de most egy egyszerűbb salátát választottunk, lévén a sok hús mellett már jólesett egy kis saláta is. Kíváncsian álltam neki a mostanában oly népszerű bulgur salátának.
Már ott szimpatikus lett az egész, hogy nem kellett az összetevőkért rohangászni, mindent szinte egy helyen be tudtam szerezni (bulgurból végül nem simát, hanem biot vettem - ez nem számít szerintem extrának, de a barátnőm javasolta, hogy ha már bulgur, akkor ebből készítsem el). Illetve mivel picit nagyobb mennyiséget készítettem, így egy lime-t és egy citromot használtam, nem simán citromot. 

Az összetevők:


A készítés folyamatában:

És a végeredmény - jó sok lett és nagyon finom:).


Ezt a salátát biztosan felvettem a receptjeim közé, nyáron (de akár télen is) finom, laktató, frissítő és egészséges. Sült húsok mellé (mi is azzal ettük) kiváló.

Összességében egy nagyon jól összerakott szakácskönyvet tartottam a kezemben, amit nyugodt szívvel ajánlok kezdőknek, de időhiányban szenvedő haladóknak is. A receptek közül még sokat ki szeretnék próbálni a párom nagy örömére:), úgyhogy nem ez az utolsó, amit elkészítettem belőle.

Borító: Na végre! Figyelemfelkeltő, gusztusos, azonnal megenném, amit látok, így biztosan belelapoznék a könyvbe is!

Szárnyalás: a könnyen elkészíthető receptek

Mélyrepülés: - 

Értékelés:

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A szakácskönyvben található receptek dúskálnak a finom, friss fűszernövényekben. A nyereményjáték során ilyen fűszernövényeket kell felismernetek a képek alapján, majd a rafflecopter doboz megfelelő helyére beírni az adott növény nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A blogturné további állomásai:
Március 14 -Kelly és Lupi olvas
Március 16 - Könyv és más
Március 18 -Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók