KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. június 13., csütörtök

Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes (A chicagói maffiaháború #2)


Második részével folytatódik Bethany-Kris A chicagói maffiaháború sorozata, melyben tovább dúl a szervezeten belüli harc a hatalomért és újabb fiatal szerelmesek találnak egymásra. Ezúttal Alessa Trentini és Adriano Conti reménykedhet a boldog végkifejletben.
Kövesd a Blogturné Klub három tagját turnéjukon és szállj versenybe a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!

Könyvmolyképző, 2019
464 oldal
Fordította: Császár László
Goodreads: 4,18
Besorolás: realista

„Csak ​egyszer lehetsz fiatal és ostoba.
Alessa még életében nem hallott ekkora baromságot.”
Alessa Trentini mindig követi a szabályokat, vagy legalábbis úgy tűnik. A Conti család egy bizonyos tagjának azonban valahogy mindig sikerül felébresztenie a benne szunnyadó lázadót, és közben meg is védi minden bajtól, de attól a katyvasztól, amibe a bátyja miatt kerül, még Adriano sem mentheti meg.
Háborúban egyetlen nő sincs biztonságban, ha a keze által bármelyik család feljebb juthat a maffia ranglétráján.
Adriano Contit felőrli a kényszer, hogy mindenkinek megfeleljen, és hamarosan apja, Riley oldalán találja magát, aki felesége halálát felhasználva próbál magasabbra törni. A vér még a Szervezetnél is előrébb való. Adriano számára csak egyetlen biztos pont marad ebben a háborúban, mégpedig Alessa Trentini, de most talán kénytelen végignézni, ahogyan egy másik férfié lesz.
A Szervezet családjai között még soha nem volt olyan nagy a széthúzás, mint most. Ahogy fokozatosan mindenkit magával ragad a saját bosszúvágya, hamarosan vér árasztja el az utcákat, és mind több ember hal meg. Egyetlen módja van az életben maradásnak: mocskosan kell játszani. Még akkor is, ha ezáltal minden elpusztul.

Igen! Ez már az a könyv, amire nyugodt szívvel merek 5 pillangót adni! Anno Kristinával (aki óriási rajongója a sorozatnak) beszélgettem erről a sorozatról és ő mondta, hogy örül, hogy tetszett az első rész, de igazán a második lesz a jó. Neki az volt az egyik kedvence.
Én hittem neki és szinte hitetlenkedve néztem, hogy a Könyvmolyképző kiadó ennyire gyorsan piacra dobta a második részt is, amire azonnal le is csaptam.

A történet két szálból áll. Egyrészt a családok közti véres leszámolások, vezetőváltások, hatalmi harcok folytatása, de ebbe a szálba kerül bele az új párosunk Alessa és Adriano. Ők körülbelül olyanok mint Rómeó és Júlia, mint Tony és Maria (West Side Story) - két ellenséges klán fiataljai, aki egymásba szeretnek. Alessa és Adriano már tinédzser koruk óta szeretik egymást. 
Alessa a Szervezet főnökének az unokája és mint nőnek sok beleszólása nincs a sorsa alakulásába - ahogy egy nőnek sincs a maffia világában. Hatalmi játszmákban kénytelen résztvenni, egy "tárgy", akinek ahhoz kell majd hozzámennie, aki a család szempontjából a legideálisabb, amivel a hatalmukat tudják megerősíteni. Adriano pedig a Conti család fia, nagy jövő áll előtte, a legfiatalabb, aki capónak tanul. Neki (még) nem szemeltek ki senkit, de ha lenne is választott, Alessa az utolsók utáni lenne.
És ez a két fiatal kerül össze és természetesen óriási szerelem lesz a tinédzserkori vonzódásból. Persze a kapcsolatukat titokban kell tartani, hiszen ha kiderül, abból óriási balhé lenne. Ami pedig már így is van. Ebben a részben már mélyebbre kavarodunk a chicagói maffia világában, több gyilkosság, még több vérengzés és elég sok kegyetlenkedés történik. Ami persze a leginkább kiakasztott, az Dean és Joel. Joel Alessa bátyja, aki a nagyapjuk halála után a Szervezet főnöki posztjára tör. Kegyetlen, rosszindulatú és ahogy a szüleit, úgy a hugait sem veszi emberszámba. Egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy Alessát egy gyáva, ostoba, kegyetlen és durva ember, Dean kezére játssza. Ők ketten vitték nálam a mélypontot. Kevés embert gyűlöltem eddig az olvasmányaim során annyira, mint őket. 
Akit viszont nagyon kedveltem - még úgy is, hogy kegyetlenkedésben, gyilkosságban nem sokkal maradt le a többiek mögött - az Adriano apja volt, Riley. Ő egy óriási stratéga, brilliáns elme, tökéletesen tudja kezelni az embereket és az egész helyzetet, mindenre megvan a hideg és kiszámított lépése. Tökéletes vezetője ennek a véres társaságnak. Nagyon szerettem a "csörtéit".

A szerelmi szál pedig - nem is tudom, hogy mondjam, hiszen a történetet imádtam, alig bírtam letenni a könyvet - közepes. Az a problémám, ami az előző résszel is volt, hogy bár ez egy véres, kegyetlen világ, de mégis túlságosan alpáriak a szeretkezős részek. Már Damiannél is zavart a stílus, de egy huszonéves srácnál meg még idegen is volt, ahogy és amilyen stílusban "támadta" le Alessát.
Ettől függetlenül érezni, hogy az isten is egymásnak teremtette őket, ha épp nem a szexuálisan túlfűtött jeleneteknek vagyunk szemtanúi, akkor is látni, hogy mennyire odavannak egymásért. Mind a ketten késélen táncolnak azzal, hogy kitartanak a választottjuk mellett és egészen a történet végéig számomra kétséges volt, hogy összekerülnek-e a végén vagy pedig az egyikük belehal ebbe a "játszmába". Hiszen a maffia világa nem leányregény, itt ritkán vannak happyendek. Az írónő viszont továbbra is úgy tudta folytatni ezt a sorozatot, hogy elég kegyetlen, elég brutális, nem félt egyik-másik karaktert megkínozni vagy épp eltenni láb alól, de valahogy mégis fogyaszthatóan tette.
Én személy szerint végigizgultam a történetet, nemcsak a szerelmes párunk miatt, hanem a családok hatalmi harcai miatt is, hiszen bár gonosztevőkről beszélünk, de akkor se volt mindegy, hogy ki kerül hatalomra közülük. Vannak rosszabb és még rosszabb választások:).

A történet vége pedig? Igen, itt is volt egy befejezés, de még vannak szereplők, akiknek a sorsáért izgulhatunk, így reménykedek egy minél hamarabbi folytatásban. Ha szerencsém van, akkor a következő rész még jobb lesz, bár akkor már nem tudom hová fogom pontozni a sorozatot:).

Összességében egy nagyon izgalmas történetet olvashattam az alvilág életéről, arról, hogy az ilyen brutális világban is szövődhetnek szerelmek és, hogy érdemes harcolni a szerelemért vagy akár egy jobb jövőért. Azt viszont előre elmondom, hogy ez folytatás, nem olvasható külön, hiszen sok dolog kapcsolódik az előző részhez. 
A történetet fiúknak és lányoknak is ajánlom, bár a lányoknak talán túl véres lesz egy-két rész, a fiúknak meg sok lesz benne a szerelmi szál... De meglátjuk, szerintem aki az első részt szerette, az ezt még inkább fogja:). 

Borító: Igen, megvan benne az a komor hangulat, ami az egész regényt átjárja, de valahogy nekem mégse jön be sajnos. 

Kedvenc karakter: Adriano, Alessa, Riley, Damian, Abriella

Szárnyalás: a maffiáról szóló részek

Mélyrepülés: Dean és Joel

Érzelmi mérce: tele van forró, +18-s jelenetekkel

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
Bethany-Kris története fikció, nyereményjátékunkban viszont nagyon is valós bűnszervezetek neveit keressük. A turné minden állomásán egy-egy híres-hírhedt nemzetközi bűnbanda rövid leírását találjátok. A ti feladatotok az, hogy ennek alapján kitaláljátok melyik csoportulásról van szó és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Japán nemzeti bűnszervezet, mely a megfélemlítést és zsarolást használja fel céljaik eléréséhez. Gyökerei a XVII-ik századba nyúlnak vissza. A hibát vétett tagnak saját kisujjából le kell vágnia a felső ujjpercet és átadni felettesének, ezért a banda tagjai könnyen felismerhetők a kezükről. Sokuknak nagyméretű, egész testre kiterjedő tetoválásaik vannak. Közel 110.000 tagot számlál több, mint 2500 családból. Főbb tevékenységi területeik: védelmi pénzek, cenzúrázatlan pornóanyagok importálása Amerikából és Európából, illegális bevándorlás.


A blogturné további állomásai:
Június 13 - Kelly és Lupi olvas
Június 15 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók