KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. június 20., csütörtök

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa (A szív ritmusa #1)



Újabb szívszorító történettel rukkolt elő a felejthetetlen érzelmi utazások királynője. Brittainy C. Cherry új regénye A szív ritmusa most New Orleansba kalauzol minket, ahol megismerhetjük Jasmine-t, és Elliottot, akikben sok közös van. Az egyik a zene határtalan szeretete, ami végigkíséri a fiatalok életét. Ha szeretted az eddigi Brittainy C. Cherry történeteket, akkor tarts a Blogturné Klub 5 bloggerével, akik elmesélik, hogy az ő szívüket mennyire dobogatta meg A szív ritmusa.

Libri, 2019
440 oldal
Fordította: H. Prikler Renáta
Goodreads: 4,35
Besorolás: New Adult, romantikus, realista

Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány. 
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam. 
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.
Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán. 

Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté. 
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.


A legelső dolog, ami számomra feltűnt a könyvben, hogy a fülszöveg nincs egyenes arányban a történettel. A fülszöveg alapján nekem az jön le, hogy a srác lesz a narrátor, ő lesz a főhős és az ő szerelmi kálváriáját fogjuk nyomon követni. És hogy ez mennyire nincs így! A történet egyrészt váltott szemszögű, hol Jasmine, hol Elliott mesél, de a történet nagy része a lány szájából hangzik el, a fiú valahogy jóval kevesebb szerepet kap (szerintem).
A regény pedig nem a megszokott NA történet, ahol kapunk egy rövidke bevezetőt a főhősök tinikorából, ahol először meglátták egymást, történt valami, ami befolyásolja a későbbi kapcsolatukat is, majd egy hosszabb jelenkort élhetünk meg és várhatjuk, hogy mikor fogják a félreértéseket tisztázni és végül egymás karjaiba vetődni.

Forrás: www.goodreads.com
Az alapsztori itt is ez volt, viszont elég sokat kaptunk a tinédzser korukból, ami számomra meglepő volt, de tetszett. Az írónő a "bevezetőt"elég jól kidolgozta, mire elértünk addig a részig, hogy "fiatal felnőttként" újra találkoznak, addigra már tisztában vagyunk mindennel, ami történt, nem kell apró puzzledarabkákból összeraknunk, hogy mi vezetett el idáig. Két teljesen más élettörténetű főhőst kapunk, az egyikük az iskola egyik sztárja, imádják, viszont a családi élete kész pokol, a másikat pedig az iskolában bántalmazzák, a "rangsor" legalján van, viszont otthon szerető családja van. Érdekes és egyben megrázó volt olvasni mind a két sorsot és nehéz eldönteni, hogy melyik volt a borzalmasabb. Azért az írónő próbálta valamivel picit enyhíteni a helyzetet, hiszen mind a két főhős kapott egy-egy segítőt, aki azért ott állt támaszként mellettük. Jasmine megkapta a pótapukáját, Rayt, aki az egyik legönzetlenebb pótapuka volt, akiről csak olvashattam. Elliottnak pedig a családja mellett ott volt TJ, a zenetanár, aki a fiú támasza volt, ha annak szüksége volt rá.
De mind a kettővel történik valami, ami elszakítja őket egymástól, én meg szinte szóhoz se tudtam jutni, annyira szörnyű volt mind a kettő dolog - bár az egyik - bevallom őszintén, meg is ríkatott.

Szóval kaptunk egy elég megrázó bevezetőt, ami után a történet második fele már inkább egy megnyugtató út volt a (számomra) kedvező befejezés felé. Azért a megnyugtató szó tudom picit erős, hiszen volt még elég sok buktatójuk, mire végre tisztázni tudtak mindent egymás között. A két fiatal újra találkozik, de eltelt pár év, így mind a ketten megváltoztak. Jasmine próbálja keresni a fiút, próbál újra kapcsolatba kerülni vele, de Elliott már nem az a félszeg, kedves srác, aki volt. A történtek megkeményítik a szívét, ahol senkinek nincs helye, csak a gyásznak. 

Bizonyítottan nem vagyok mazochista, de nekem az első részt jobban bejött, mint a második. Egy nagyon realisztikus, nagyon kemény történetet kaptunk két egymástól teljesen eltérő fiatalról. A második rész ehhez képest nekem már nem tudta hozni az első rész szintjét. Tudtam, gondoltam, éreztem, hogy mi lesz a befejezés, így szinte megnyugodva haladtam a történet ezen részén. Az írónő azért még beletett egy-két apróbb olyan jelenetet, aminél izgulhattunk, de egyébként szépen lassan haladtunk a végcél felé.

A szerelmi szál aranyos volt, bár nekem picit hihetetlen volt, hogy Jasmine beleszeretett a srácba (a másik oldalról viszont totál hihető volt az egész:), de történtek már ilyenek a világtörténelemben. Ami viszont nagyon tetszett, hogy a +18 karikás rész szépen lett megírva, nem a manapság megszokott, vulgáris, "egymásnak esünk, mint két felajzott vadállat" stílust választotta az írónő és ezt nagyon szerettem. 

Összességében kellemesen csalódtam ebben a regényben és ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik már megcsömörlöttek a sok egykaptafára készült New Adult történettől, ez a regény felüdülés lesz nekik. 

Borító: Nekem bejön, figyelemfelkeltő, látványos - bár a srác bőrszíne....

Kedvenc karakter: Ray, TJ, Katie, Jasmine

Szárnyalás: Jasmine és Ray kapcsolata, illetve TJ és Elliott kapcsolata

Mélyrepülés: Jasmine háttértörténete, illetve a tragédia, ami történt...

Érzelmi mérce: van benne + 18-s rész, de valahogy nem annyira vulgárisan megírva, mint ahogy a new adult könyvek egy részében teszik...

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Brittainy C. Cherry könyvét átjárja a zene, és a zene határtalan szeretete. Minden szereplő valamilyen módon kapcsolódik vagy a jazzhez, vagy a soulhoz. Ahhoz, hogy megnyerd a turné végén A szív ritmusa című könyv egyik példányát, ahhoz meg kell keresned a blogokon a színnel kiemelt betűket, majd össze kell olvasnod őket, és máris megtalálod a híres zenész nevét. A zenész nevét ne felejtsd el beírni a Rafflecopter dobozba, és máris a tiéd az esély a könyvre, amit a Libri Kiadó ajánlott fel. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Június 16 - Zakkant olvas
Június 18 - Könyvvilág
Június 20 - Kelly és Lupi olvas
Június 21 - Hagyjatok! Olvasok! 
Június 23 - Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók