KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. június 18., kedd

E. L. James: Mister


A Libri Kiadó gondozásában június 18-án jelenik meg A szürke ötven árnyalata írójának új könyve Mister címmel. Egy új szerelmi történet, mely a nyilvánvaló romantikán túl kényes és aktuális témákat is olvasója figyelmébe ajánl.
Kövesd a Blogturné Klub három bloggerét turnéjuk során, s ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Libri Kiadó 2019. 06.18
592 oldal
Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea
Goodreads: 3,29
Besorolás: erotikus, romantikus, felnőtt

London, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?
A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

Biztos lesz olyan olvasó is, aki ismeretlenül tekint a szerzőre (ezt azért nem gondolom komolyan), és csupán egy romantikus olvasmányra vágyva felüti ezt a regényt, szerintem a többségüknek tetszeni fog. De igazából a "szürke ötven" olvasótábora az, aki ráveti majd magát erre az új olvasmányra, és bizony szembesülni fog vele, hogy ez kicsit más műfaj. Én a szürkéből csak az első részt olvastam,  az nagyjából tetszett, a filmekből is csak az elsőt láttam, de amikor tudomást szereztem a Mister megjelenéséről, mindenképp próbát akartam tenni vele, mi újat tud nyújtani a szerző. Miben lesz más? Zongorázni lehet a különbséget, itt ez szó szerint értendő. Nekem legalábbis a legnagyobb hatást a regény zenei élménye adta, ugyanis nem voltam rest, és az olvasás közben végighallgattam a történetben felhangzó zenék nagy részét, főleg azokat, amiket Alessia játszott a zongorán.
Más volt még abban is, hogy itt nem bdsm jellegű a szexuális kapcsolat, bár Maxim gróf úr kedveli az efféle játékokat is, de ő szinte mindent kedvel ami szex. Viszont a szegény lány - gazdag pasi klisé itt is alap, de én ezt egyáltalán nem vettem rossz néven. Sok minden felmerül ebben a könyvben, ami nagyon is mai, valóságos téma, a kelet-európaiak illegális munkavállalása, az embercsempészet, lányok elrablása és futtatása. És mindenképp figyelmeztetni kell a széplelkű olvasókat, hogy a történet nem mentes a bűnözéstől, fizikai bántalmazástól, nem beszélve a mentális problémákról,  verbális és fizikai zaklatásról. Szóval nem csupán egy romantikus sztoriról van szó, némi erotikával megspékelve.


A fülszöveg kiegészítésre szorul (ezzel nem árulok el különösebb spoilert), Maxim Trevelyan gazdag nemesi család másodszülött sarja, ez lefordítva annyit tesz, hogy aranyifjú életet él, gyakorlatilag sosem kellett dolgoznia. Elegáns lakása van Londonban, zenével foglalkozik leginkább, havi néhány estén DJ egy elegáns szórakozóhelyen, egyébként meg szeret minden este más nővel dugni, olyanokkal, akik tüzesek, tapasztaltak és teszik a dolgukat kérdések feltevése helyett, reggel pedig eltűnnek szó nélkül. Ebbe a jóvilágba rondít bele Kit, a bátyja, aki halálos balesetet szenved, így hirtelen Maxim nyakába szakad a grófi cím és minden, ami ezzel jár, főképp a nagybetűs Felelősség.
Meg kell birkóznia  a gondolattal, hogy a szabad életnek vége, gondoskodnia kell a birtokokról, gazdaságokról, az ott dolgozó emberekről, a befektetéseket kell kezelni, stb, stb.
Ezzel szinte egyidőben történik egy másik változás is, korábbi idős bejárónője helyét egy hamvas fiatal külföldi lány veszi át, aki igyekszik láthatatlan lenni a lakásban, de mégis egyre többször összefutnak, és mindketten furcsa zavarban érzik magukat. Alessia Albániából jött, illegálisan, olyanok hozták át a határon, akik egészen mást terveztek vele, de sikerült elmenekülnie, hogy egy hét viszontagságos bujkálás után egy barátnál meghúzza magát. A takarítói munkát is az ismerősök  szerezték, és Alessia minden fontot megbecsül, mert tudja, hamarosan új lakhatást kell találnia.

Innen fennáll egy kis spoiler veszély! 
Elkezdődik tehát a kapcsolatuk ébredezése, ami mindkettejüknél soha nem látott érzéseket csalogat elő. Alessia érzékei még csak most éledeznek, csodálja Maximot, aki hamarosan álmai pasija lesz, persze szigorúan csak gondolati alapon, hiszen a lány minden egyes pillanatban tudatában van a helyzetével, a státuszával, ő csupán egy alkalmazott, de "álmodozni lehet" alapon azért elkap egy-egy pillantást. A másik ok, amiért foggal-körömmel ragaszkodik ehhez az álláshoz, hogy Maximnak gyönyörű zongorája van, és a lány egyszerűen több, mint tehetséges, évek óta zongorázik, kotta nélkül is, emlékezetből játszik.
Maxim gyászol, Kit halála lesújtja, rászakad a ranggal járó vesződség, és ebben a nagyon zűrös kavarodásban talál egy kis gyöngyszemet, ezt a vékony, fekete hajú, barna szemű szépséget, aki olyan érzéseket ébreszt benne, amit még sosem érzett. Kíváncsiságot, védelmező ösztönt, és vágyakozást a másik figyelmére. Eddigi élete arról szólt, hogy ő csak másodhegedűs, a tartalékos, nem róla szólt a családi album. Ettől az önbecsülése nem volt valami magas, belül bántotta ez az egész és nyilvánvalóan takarózott ezzel a playboy stílussal. Bár annak tudatában van, hogy jól néz ki, és eléggé nárcisztikus is a stílusa, de van is mire alapozni. A külvilág mindig is a bátyjával hasonlította össze, és ő mindig alulmaradt ebben a vetélkedésben. Még az első igazi barátnőjét is végül a bátyja vette feleségül, bár ez a lányon múlt igazából.
Nem volt szükség rá, hogy hosszú kapcsolatban gondolkodjon, főleg nem családalapításban. Alessia azonban kihozza belőle azokat az érzéseket, amik egy normális kapcsolat alapjai, a szerelem, a féltés, a ragaszkodás, védelmezés. 
Kettejük kapcsolata megjárta a szükséges lépcsőfokokat, és minden egyes lépéshez Maxim elvárta Alessia beleegyezését. Semmi nem történt, amit a lány ne akart volna, és ez hatalmas kontraszt a szürkével szemben. Nagyon vigyázott a szerző, hogy így legyen, különösen a szüzesség elvesztésénél, ahol azért szerintem már át is esett a ló másik oldalára. Nekem tetszett, hogy valóban érezhető volt köztük a kémia, és nem hiányzott az ágyban a kommunikáció, Maxim folyton kérdezgette Alessiát az érzéseiről. Az ágyon kívüli életben viszont hiányzott az őszinteség, mindkét fél titkokat rejtegetett, és ebből előbb utóbb csakis baj lehet.

Maxim folyton kérdezgette a lányt Albániáról. Tudatosult bennem, hogy én sem tudok az országról semmit, a fővárosán kívül semmit nem hallottam róla. Jól választott a szerző területet, félelmetes volt olvasni, milyen az élet arra, és mennyire élnek még ma is az "őskori" hagyományok. Erre is jó volt ez a történet, hogy megtudjak egy csomó érdekességet Albániáról, az ottani emberekről. Az olvasás közben rá is kerestem dolgokra, meglepően sok információ érhető el az interneten.
Volt más helyszín is, ami érdekelt, méghozzá Cornwall, ahol ugye a családi birtokok vannak, és elég hosszú ideig időznek ott a regényben, nos, ott én is szívesen eltöltenék egy kis időt. 

Tetszett nekem ez a szerelem, mert végigkövethettem közben mindkettejük fejlődését. Maxim óriásit változott, és ez a javára vált. Bizonyosságot kapott, hogy őszintén és nem a pénzéért szeretik, övé lett a gyönyörű, tehetséges Alessia, aki minden szempontból illik hozzá. Jó volt olvasni arról, mennyire tisztelte a zenei tehetségét, ez a téma nagyon sok közös élményt adott nekik. Tetszett az is, hogy a gróf különösebben nem foglalkozott a társadalmi szabályokkal, elvárásokkal.
Alessia szimpatikus volt, mert erős lány, a kezdeti bizonytalanság után egyre jobban megállta a helyét az új környezetében. Végig nagyon öntudatos volt, nehezen hitte el, hogy ez az egész megtörténhetett vele - mármint Maxim. Mert a szörnyű dolgok, azok elég hétköznapiak abban a térségben. Minden apróságnak úgy tudott örülni, mint egy gyerek.

Mi volt az, ami miatt nem lett tökéletes számomra a regény? 
A történet sok olyan jelenetsort kapott, amire semmi szükség, nem tesz hozzá a sztorihoz, felesleges töltelék. Nem értem, miért kell egy 3-400 oldalas regényt 600 oldalasra felduzzasztani? Mert itt ez történt.
A regény két szemszögben íródott, Maxim hangja E/1-es, ez közvetlen, azonnali beleélést adott, bár néha mondhatna más káromkodást is a bassza meg helyett, nekem tetszett a hangja. Alissa szemszöge viszont E/3-as, ami szerintem nem volt szerencsés választás. Egyszerűen zavaró volt, nem szerettem.
Kit özvegy felesége egy borzalmas karakter. Én eleve nem szeretem a felütést, hogy egy volt szerelmi partner, aki hozzáment a bátyánkhoz, legjobb barát tud maradni. A nagy francokat. Utáltam ezt a nőt, annyira nyilvánvalóan anyagias sznob picsa. Ezért a szerepért lett megteremtve, mégsem smakkolt, túl semmilyenné vált a végére.
Maxim az első három fejezet után éles váltásban jó útra tért. Míg addig több nővel is ágyba bújt, ha jól emlékszem a negyedig fejezettől semmi kilengés, sőt, a zuhany alatt intéz dolgokat, ami kb. úgy hatott, mint a vegetáriánus vámpírság.

Összességében nekem tetszett. Mindig bejönnek az olyan sztorik, ahol a pasik nagyon-nagyon beleszeretnek a nőkbe, és nekem a szűz/szegény lány és a macsó gazdag pasi felállás is a zsánerem. Minden kisebb-nagyobb hibája ellenére szerettem a történetet, ami bár dagályosan lett megírva, túl részletes leírásokkal, azért az utolsó negyedben sikerült annyira felpörgetni a cselekményt, hogy majdnem izgultam is, de végül nem lepett meg, az már azért nehéz lett volna. 
Ajánlom a regényt minden szürke rajongónak és utálónak is!

Érdekességképp kukkantsatok be Angelika blogjára, ahol a regény két fordítójával találhattok interjút, mi a véleményük, tapasztalatuk a fordítással kapcsolatban.

Borító: Nekem tetszik a színvilág.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Volt itt is titkos szoba! D e amikor kiderült, mi az, muhaha! Ez jó poén volt.

Mélyrepülés:  Az agyaggalamb lövészet, aminek semmi értelme nem volt. Ja és Caroline.


Érzéki mérce: Ez egy erotikus regény, de jóval hétköznapibb mértékben, mint az írónő első trilógiájában.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

Nyereményjáték


Alessia Demachi, a történet hősnője különösen tehetséges zongorista és a történet során többször is klasszikus szerzők ismert darabjait játssza. Játékunkban a zeneszerzők nevét keressük.
A turné minden állomásán egy-egy rövid leírás segít kitalálni kiről van szó, a ti dolgotok annyi, hogy az illető nevét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány: 19. századi lengyel származású zeneszerző és zongoravirtuóz. Zenei tehetségét nagyon fiatalon felfedezték, zsenialitása a gyermek Mozartéhoz vagy Bachéhoz mérhető. Hétévesen már két polonézt szerzett. Felnőttként, tíz éven át viharos kapcsolatban élt a George Sand írói álnéven ismert Dudevant bárónéval. Meglehetősen visszavonult életet élt.

a Rafflecopter giveaway

A turné menete

06.16 - Betonka szerint a világ…
06.18 - Kelly és Lupi olvas
06.20 - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók