KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 9., szombat

Anni Taylor: Végzetes játék


A Könyvmolyképző Kiadó Kristály pöttyös sorozatának legújabb darabja egy dermesztően izgalmas pszichothriller, amely minden szülő rémálvával szembesíti az olvasót. A Végzetes játékban egy nyomtalanul eltűnt kisfiú nyomába eredünk a zaklatott édesanyát követve. 

Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel és nyerjétek meg a könyv egy példányát a kiadó felajánlásából!

Könymolyképző Kiadó, 2019
520 oldal
Fordította: Sziklai István
Goodreads: 4,13
Besorolás: thriller, krimi

Meddig megy el az ember, ha rosszul szeret?

A kétéves Tommy Basko eltűnik egy közkedvelt belvárosi játszótérről. Hat hónappal később a szülei rejtélyes, versbe szedett üzeneteket kezdenek kapni Tommyról. A rendőrség szerint az üzeneteket nem az emberrabló küldi, de a kisfiú anyja, Phoebe biztos benne, hogy ezek egy játék részei, amit valaki vele akar játszani.
Phoebe nem hallgat a rendőrség tanácsára, úgy dönt, belemegy a játékba.
Kétségbeesetten próbál a rímfaragó nyomára bukkanni, még ha ennek az is az ára, hogy a házassága darabokra hullik.
Amikor az üzenet írójának sokkoló kilétére fény derül, Phoebe számára elkeseredett versenyfutás kezdődik az igazságért.
Ki vitte el Tommyt? És miért?

Kicsi Kék Fiúcska, hova lettél? Messzire el kivel mentél? Csak én tudom…

Ma már ritkán veszek krimit a kezembe (pedig még hátravannak a mindenki által fantasztikusnak ítélt skandináv krimik), de ennek a regénynek a fülszövege és a borítója közösen hozta meg a kedvemet, hogy belevágjak az olvasásába.

A történet szerinte Phoebe, a férje Luke és a kisfiúk Tommy kimennek a parkba. Apuka elugrik egy fagyiért, anyuka egy fél percre nem figyel a kisfiúkra, aki nyomtalanul eltűnik. A nyomozás teljes kudarc, semmi jele a kisfiúnak, sem élve, sem holtan. A szülők - főleg Phoebe, - összetörnek teljesen. Eltelik egy fél év, amikor egy különleges levél érkezik hozzájuk, amelyben egy versike arra utal, hogy az emberrabló szeretne kapcsolatba lépni a szülőkkel - vagy csak még inkább tönkre akarja tenni őket lelkileg. A rendőrség újra felveszi a nyomot, de az eredmény nulla, így az anyuka veszi kezébe a dolgokat...

Huh... körülbelül fél órája fejeztem be a regényt, de még mindig ez jár a fejemben. Az egy dolog, hogy a történet végtelenül izgalmas volt, szinte a regény 80%-ig nem tudtam, hogy ki a tettes. Azt se tudtuk, hogy a kisfiú él-e még vagy már meghalt. Gyanúsítottunk természetesen nagyon sok volt, talán az édesapa volt az, akire egyáltalán nem gyanakodtam, illetve a nyomozókra, de azon felül mindenkinek volt valami vaj a füle mögött. Az írónő tökéletesen adagolta a feszültséget, mindig adott valami apró jelet vagy részletet ahhoz, hogy a gyanúsítottak köre tovább bővüljön. A történetet főleg az édesanya és az édesapa szemszögéből olvashattuk, ezért is zártam ki szinte az első között az édesapát és ezért lett még az édesanya is gyanús...
Forrás: youtube
Ő szegény teljesen összetörik a történtek után, gyógyszereket szed és egyre inkább úgy tűnik, hogy nincs beszámítható állapotban. Egyre több olyan dolog történik, amelyek azt mutatják, hogy elképzelhető, hogy neki is lehet szerepe a kisfia eltűnésében, de vajon ő a valódi tettes?

Imádtam, ahogy az írónő először azt mutatta be, hogy milyen idilli családban élt Phoebe, Luke és Tommy. Apuci sikeres vállalkozó, mindent megad a szeretteinek, Phoebe pedig otthon neveli a gyönyörű kisfiúkat, Tommyt.
De ahogy szépen lassan egyre többet megtudunk a családról (a váltott szemszögeknek köszönhetően), annál inkább látszik, hogy itt nagyon nincs rendben semmi. Egy gyerekkori baráti társaság, egy fiú négy lánnyal körbevéve, egy tragikus baleset, titkok, gyanúsítgatások.. Van itt minden, ami csak kell egy izgalmas thrillerhez.

Ráadásul Anni Taylor nem félt hozzányúlni egy eddig mélyen eltitkolt, de manapság szerencsére már napvilágra kerülő dologhoz, mégpedig a szülés utáni depresszióhoz és annak a megkérdőjelezéséhez, hogy vajon az édesanyák jó anyák-e.
Itt is hamar kiderült, hogy Phoebe nyakába túlságosan hamar szakadt bele az anyaság és igazán nem tudott vele mit kezdeni. Előtte nyüzsgő életet élt, utána a kisfiával szó szerint beszorult a házba. A férje szinte csak a munkájának élt, hogy megadjon mindent a családjának, lassan már idegenként tekintettek egymásra. Phoebe kínlódik, küzd a saját érzései és az anyai ösztöne között. De vajon ez elfajulhat addig, hogy megölje a kisfiát vagy rávegyen valakiket az elrablásra és a gyilkosságra, hogy meneküljön ebből a helyzetből? Nagyon érdekes volt belelátni, hogy az édesanyák számára egy gyermek érkezése mekkora változást hoz és nem mindig jó értelemben. 

Többet nem szeretnék elárulni a regényről, nehogy bármit is elspoilerezzek. A lassabb, picit döcögősebb kezdés után aránylag hamar beindul a történet, egy idő után már csak kapkodtam fejem, hogy mi is állhat a háttérben. Annyi szereplő és annyi indokkal rabolhatta el Tommyt, hogy a végén már képtelen voltam letenni a könyvet, annyira izgatott a végkifejlet.

Összességében tetszett a regény, ajánlom bárkinek, aki egy jó kis izgalmas thrillert szeretne olvasni jó sok csavarral és egy érdekes befejezéssel.

Borító: Nagyon találó, azonnal levenném a polcról, ha meglátnám ezt a borítót

Kedvenc karakter: - 

Szárnyalás: a végig izgalmat hozó történet, egészen a könyv 80%-ig sejtésem se volt, hogy ki lehet a tettes

Mélyrepülés: mennyi mindent kellett elviselnie Phoebenek

Érzelmi mérce: izgulsz, hogy vajon mi történt Tommyval, ki lehetett a tettes, illetve idegeskedsz, hogy mi mindent kell Phoebenek elviselnie...

Értélekelés: 


Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
A kiadó 2016-ban bocsátotta útjára a női pszichothrillereket tömörítő sorozatát, a Kristály pöttyös könyveket. A játékban ezúttal ki kell találnotok a borítórészletek alapján, hogy melyik Kristály pöttyös könyvet rejtettük el, a címét pedig írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
November 6 - Könyv és más
November 09 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók