KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 8., péntek

Leylah Attar: A Serengeti köde



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan magyarul is érkezik Leylah Attar A Serengeti köde című szívszorító, gyönyörű története, amely Tanzánia vadul lüktető szívébe kalauzolja el az olvasókat. Amellett, hogy történet számos izgalmat tartogat, rendkívül szívszaggató és fontos témát dolgoz fel. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Könyvmolyképző Kiadó, 2019
416 oldal
Fordította: Hajdú Beáta
Goodreads: 4,47
Besorolás: romantikus

Egyszer ​Afrikában megcsókoltam egy királyt…

„Így történt, hogy egy régi, piros pajtában, a Kilimandzsáró lábánál felfedeztem azt a tünékeny csodát, amiről addig csak a nagy szerelmes regényekben olvastam. Az újonnan megtalált boldogság szárnyat bontott pillangóként repdesett körülöttem, és a szívembe költözött. Visszafojtott lélegzettel, mozdulatlanul figyeltem, félve, hogy elszáll, és akkor örökre elveszítem.”
Amikor Kelet-Afrika egyik bevásárlóközpontjában bomba robban, az ezt követő események egymás útjába sodornak két idegent, amire egyikük sem számított.
Tanzániában Jack Warden, az elvált kávéültetvényes elveszíti egyetlen lányát. Egy óceánnal arrébb, egy angliai kisvárosban Rodel Emerson elveszíti egyetlen testvérét.
Egy férfi és egy nő, akiknek a sorsuk egy tragikus délutánon összefonódik, egy rendkívüli küldetés nyomába erednek. Átszelik a Serengeti végtelen síkságát, hogy útba ejtve három állomást, megmentsenek három gyermeket – akik többet érnek holtan, mint élve.
De ha az eléjük kerülő akadályokat le is győzik, még egy kihívással szembe kell nézniük. Túlélhetnek-e vajon egy újabb veszteséget? Lemondjanak-e egy eleve kudarcra ítélt szerelemről? Egy szerelemről, amit ha elengednek, szertefoszlik, akár a Serengeti köde a napfényben…

„Néha rátalál az ember egy szivárványra, ami betölti a szívét. Talán soha nem érheti el, és nem lehet az övé, de annyi színt és oly sok csodát hoz az életébe, amit soha nem fog megbánni.”

A Serengeti köde című regény egy nőknek szóló szerelmi történet, valós események hatására született. Bizonyos részletei – például egy gyermek halála – felkavarhatják az érzelmeket. Különösen érzékeny olvasóknak nem ajánlott!

Őszinte leszek, ezt a könyvet Kelly választotta ki először, ő a gyorsabb közülünk. Én pedig megláttam, hogy Serengeti és kész elvesztem. Írtam neki, ő pedig nagylelkűen átengedte nekem, hogy én olvassam el először a regényt. Ezért örök hálám, mert az egyik legnagyszerűbb történetet ismerhettem így meg, ami idén a kezembe került.


Forrás: Goodreads
Afrika... már párszor leírtam, hogy mennyire odavagyok ezért a kontinensért és mennyire beleszerettem, amikor ott jártam, úgyhogy nagyon örülök, amikor egy-egy róla szóló regénnyel találkozom. Ez a könyv pedig minden percet megért, amit az olvasásával töltöttem. Az írónő a gyermekkorát Afrikában töltötte, ez látszik is. Minden mondatából süt az, hogy ismeri és szereti a kontinenst, annak minden szépségével és vadságával együtt. A regény olvasása visszahozta számomra is Afrikát, éreztem az illatokat, a néha kibírhatatlan hőséget, újra hallottam a kabócákat, láttam a vadállatokat és újra a helyiek között lehettem. 
Azért persze nem csak Afrika szépségeit láthattuk, hiszen a kontinens és az országai sokszor megdöbbentő és felkavaró tapasztalatokat is adnak.

Az írónő se aprózta el, rögtön egy megindító tragédiával indít. Jack az épp nála nyaraló kislányát viszi el a helyi bevásárlóközpontba, ahol Lily bemutatón vesz részt. A bemutató előtt az édesapa visszamegy az autójához, hogy a kislányának vett lufikat letegye, amikor előbb lövöldözés, majd pedig egy óriási robbanás történik. Jack megment egy terhes anyukát és a kisfiát, de a lányához már nem jut vissza....

De nem csak neki jut tragédia, hiszen rengetegen veszítik el a hozzátartozóikat a borzalmas robbanásban. Köztük van Rodel is, aki a Tanzániában önkénteskedő húgát veszíti így el. A lány a helyszínre utazik, hogy összeszedje a testvére maradék dolgait, amikor kiderül, hogy hogy a húga valami fontos dologban vett részt, gyerekeket mentett és juttatott el a helyi menhelyre. Méghozzá nem is akármilyen gyerekeket, albínókat. Az albínók helyzete Tanzániában, de szinte egész Afrikában elképesztően kilátástalan. Az egy dolog, hogy a bőrük nem bírja az erős napsugárzást, az egy másik, hogy a látásuk is nagyon rossz, de amit egyszerűen nem tudok elképzelni, hogy megölik őket a testrészeikért. Mind a mai napig komoly pénzeket fizetnek értük - így a nagyon szegény sorban lévő szülők gyakran eladják ezeknek a hiénáknak a gyerekeiket, akik aztán megölik őket és busás haszonért eladják a helyi varázslóknak, kuruzslóknak, meg az összes babonás őrültnek, akik azt hiszik, hogy ettől lesznek erősek, egészségesek vagy gazdagok. Ez egyszerűen annyira szürreális a mai világban, hogy nem is tudtam mit hozzászólni, amikor erről olvastam.
De Rodel sem tudott. Csak annyit, hogy a húga listáján szereplő gyerekeket meg kell mentenie. Ehhez kellett neki egy profi segítő, aki nem más volt, mint Jack. De Jack a lánya elvesztése miatt teljes mértékben kivonult ebből a világból, semmi és senki nem érdekelte, belefulladt a gyászba és az önsajnálatba.
És a lánynak ezzel a férfivel kell útra kelnie Tanzánián át, hogy begyűjtsék a gyerekeket. És az útjuk alatt történik velük mindenféle dolog, jó és rossz is, minden, amit egy kalandregényben el tudtok képzelni.

Forrás: Pinterest
A szereplők közül ki kell emelnem (a két főszereplő mellett), Gomát, a nagyit, aki ha kellett végigzumbázta az éjszakát, de bármikor kész volt megvédeni a családját olyan módon, amit egy nagyitól el sem képzeltek. Tyúkanyóként védte a rábízott gyereket és egyengette főhőseink útját is, ha kellett, akkor kerített is:). Egyszerűen imádtam:).
És ott volt Bahati. A maszáj "harcos", aki úgy döntött, hogy akciófilmhős lesz, bár egy gyíktól is a falra tudott mászni:D. A szája be nem állt, mintha egy végtelenített szalag indult volna be, ha kérdeztél tőle valamit. De a sok hülyesége mellett a szíve a helyén volt, amikor kellett. Ő volt a másik nagy kedvencem.

A főszereplőink pedig? Egyszerűen olyan kémia volt köztük már az első pillanattól kezdve, hogy csak idő kérdése volt, hogy mikor omlanak egymás karjaiba. Természetesen mind a kettőjüknek le kellett győzni először a démonaikat és elengedni az elveszített szeretteiket, hogy ez teljesülhessen. Kaptunk jó pár gyönyörű szerelmi vallomást (olyanokat, amelyeket mostanában ritkán lehet olvasni, hiszen a főszereplők a mai regények nagy többségében általában csak egymásra néznek és secperc leteperik a másikat és utána 20 oldalon keresztül olyan pózokban szeretkeznek, ami még a Káma Szutrában sincs benne:)))és olyan jeleneteket, amelyek után szükség lesz mindenkinek egy hideg zuhanyra :)))). 

És a történet vége? Úristen. Amikor azt hiszed, hogy már minden szép és jó, a lelked megnyugszik, hogy a sok szörnyűség és kaland után jönnek a rózsaszínű részek, akkor az írónő az epilógussal még utoljára egy tőrt döf a szívedbe. Igaz, ezzel sok minden a helyére kerül, de ez a rész adta meg nekem a végső csapást.

Összességében imádtam a regényt, nem is tudom elmondani, hogy mennyire. Mindenkinek ajánlom, aki imádja Afrikát, aki szereti a kalandregényeket, a romantikus történeteket, de bírja a lelke és a gyomra az itt-ott fellelhető szívet összetörő és kiborító jeleneteket is.

Borító: Gyönyörű, imádom!

Kedvenc karakter: Jack, Rodel, Goma, Bahati

Szárnyalás: AFRIKA és a regény gyönyörű írásmódja

Mélyrepülés: ami az albínó gyerekekkel történik...

Érzelmi mérce: hol megríkat, hol felháborít, hol elérzékenyülsz, hol pedig.. hát igen, van benne pár +18-s karikás rész is:)

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A regény során a szereplők Tanzánia egy hatalmas területét beutazzák. A turné állomásain a regény helyszínéül szolgáló képeket találtok, a feladat pedig az, hogy a rafflecopter dobozba beírjátok a fotón szereplő hely nevét. (Ez lehet konkrét vagy akár általánosabb helyszín is.) A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
Október 31 - Dreamworld (Extra)
November 02 - Könyvvilág
November 04 - Angelika blogja
November 06 - Sorok között
November 08 - Kelly és Lupi olvas
November 10 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók