KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 1., vasárnap

Abbi Glines: Fallen Too Far - Beléd esve (Rosemary Beach #1)

A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Abbi Glines legújabb regényét: Fallen Too Far - Beléd esve címmel, ami a Rosemary Beach sorozat első darabja. A Magyarországon is méltán népszerű írónő ezúttal is szívfacsaró szerelmes történetbe kezdett, a gazdag rocksztár fia és a vagány szőkeség fülledt nyári kalandjáról olvashatunk a regényben. Érdemes követni az öt állomást, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a regényből a játékunk megfejtői között.

Maxim Könyvkiadó 2019. november  Passion válogatás
256 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4,19
Besorolás: NA, romantikus, realista

Egy ​kőgazdag srác. Egy kemény lány egy alabamai farmról. Mostohatestvérek más világokból. Egy vad, őrjítő és ellenállhatatlanul fülledt nyár Rosemary Beachen.
Az utolsó dolog, amire Blaire Wynn vágyik, az az, hogy odaköltözzön apja új családjához a floridai Rosemary Beachre. De nincs választása. Miután anyja hosszú betegeskedés után elhunyt, és csak egy jó adagnyi adósságot hagyott maga után, Blairnek esélye sem volt, hogy megtartsa alabamai kis farmházukat.
Ahogyan leépült kis teherautójával, egy pisztollyal az ülése alatt behajt a pénztől bűzlő üdülővárosba, tudja, hogy sosem fog tudni beilleszkedni. Még csalódottabbá válik, amikor új otthonához érve megtudja, hogy az apja Párizsba utazott, otthagyva őt még sosem látott mostohatestvérével, Rush Finlay-vel. Rush – aki egy rossz hírű rocksztár fia – cinikus, leereszkedő és sosem kérne bocsánatot semmiért; éppen olyan elkényeztetett, mint amennyire észbontó, és egy pillanat alatt teljesen megbolondítja Blairt. Hát még amikor meglátja, milyen izmok rejtőznek a ruhái alatt…
Ahogyan telik a nyár, Blair idővel olyan oldalát is megismeri Rushnak, amire sosem számított volna, a köztük lévő kémiát pedig már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Azonban Rush olyan titkot őrizget, ami Blair egész világát tönkreteheti. Vajon rájön a lány, még mielőtt túlzottan beleesik?

A regény a 2013-as Goodreads Choice Awards legjobb romantikusainak 5. helyén végzett, ez is mutatja Abbi Glines népszerűségét, amit szerintem azzal ér el, hogy szerethető karakterekkel teli, erotikával megspékelt romantikus sztorikat tesz elénk. Számomra ő a guilty pleasure kategória, amit bármikor képes vagyok olvasni, mert 100%-ban kikapcsol, szórakoztat, élvezem, még ha közben tudom, hogy vannak sokkal jobbak is. De na, ő Abbi Glines ! (be kell vallanom, azért van egy darab könyv tőle, amit nem tudtam befejezni)

Abbira jellemző, hogy általában ártatlan, rendes, csendes lánykaraktereket alkot, aztán hozzájuk kapcsol egy szuperdögös vad pasit, aki megszelídítésre vár. Ez akárhonnan nézve is egy klisés helyzet, de mint már többször kijelentettem, legtöbb esetben nem zavarnak a klisék, ez például kifejezetten tetszik. Blaire pontosan egy ilyen jókislány, aki épp elveszítette mindenét, ugyanis anyukájával élt, akit el kellett temessen, három hosszú betegségben töltött év után. A vidéki házuk ára épp a kórházi számlák kifizetésére volt elég, a lánynak most az öt éve nem látott apja segítségére van szüksége, akinek már jó ideje új családja van. Néhány dollár lapul a zsebében, amikor gyakorlatilag üres tankkal megérkezik a tengerparti házhoz. 
Ez a nyitójelenet öt csillagot érdemel. Ahogy előhúzza a stukkerét, és rászegezi az őt megijesztő srácra, nem hagyva magát megfélemlíteni, na ekkor csettintettem egyet, ez remek nyitás. Az apja hetekre elutazott, így a lány kénytelen megismerkedni Rush-al, aki az új feleség első gyereke, egy gazdag rocksztár fia. Rush apja bőkezűen bánik a fiával, így kompenzálva a lelkiismeretén, ennek köszönhetően több lakása is van és nem kell spórolnia semmivel. Blaire nem kap szíves fogadtatást, de végül beköltözhet a lépcső alatti cselédszobába. Ennek is örül, mert csak addig akar maradni, míg összeszed annyi pénzt, amiből bérelhet valamit és saját lábra nem áll.
Nos, igazi Hamupipőke-történetnek indul, nem? Egyszerűen olyan addiktívvá válik pár oldal után az írás, hogy nem tudod letenni. Blaire talpraesett lány, azonnal talál munkát egy golfklubban, ahol dől a borravaló, és nem válik elérhetetlenné az önállósodás. Addig azonban el kell viselnie Rush közelségét, ami a köztük kialakuló vonzalom miatt egyre nehezebb.
Miért is ne lehetne közöttük valami? Bár a lány minden pillanatban érzi, hogy nem idevaló, sosem fog beilleszkedni ebbe a környezetbe, mégis némi esélyt azért adhatnának a kapcsolatuknak. Ám Rush titkokat őriz, ami ezt lehetetlenné teszi.
Ezen a ponton tipródhatunk egy kicsit, ugyanis ez a titok olyan szinten túl van lihegve, amilyet kevésszer volt alkalmam olvasni. Az égegyadta világon minden egyes szereplő tudja, mi a pálya, csak Blaire nem, na meg az olvasó. Ezt kifejezetten untam, ráadásul azért volt egy-két szereplő, aki közel került a lányhoz, és igazán elmondhatta volna neki, Bethy például, aki jó barátnője lett. Amit még nem tudtam hova tenni, az a rengeteg kínos pillanat Blaire sérelmére. A direkt kicseszéses dolgokra gondolok, ami gyönyörűen utal a hamupipőke-feelingre, de volt más jellegű is, ami engem igencsak megmosolyogtatott, mégpedig Rush időzített szexelései, hogy Blaire véletlenül épp meglássa/rajtakapja. Ijesztés vagy csábítás?
Nem mondom, hogy nem érintett meg Rush karaktere egyáltalán, de valahogy fura volt az a kétféle stílus, amit beleerőltetett a szerző. A tetovált, kidolgozott testű, piercinges menő srác karakteréhez nem illett a golfozás meg a country klub. A végére azért jobban megkedveltem, tudott azért dolgokat.
Ami viszont nagyon tetszett, az a szerelmi szál íve. Semmi nem volt elkapkodva, a szerző hagyott időt egymás megismerésére. Blaire a maga természetes, ártatlan módján nagyon vonzó lány, nekem különösen tetszett, ahogy Rush végül nem tud ellenállni neki. Ha már szerelem, lássuk az erotika mércéjét, szerintem teljesen elfogadható a 16-os karika is, bőven van benne szex, de amolyan fiatalos módon, ne számítsatok őrült dolgokra.
Azt hiszem azért nem kell túlzásokba esnem és azt mondanom, hogy ez a regény felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek okozta nehézségekre, vagy épp különösebb figyelmet fordít a gyászfeldolgozásra. A mérleg inkább a szerelmi dráma felé billen és a végkifejlet is elég bánatos, ráadásul azonnali folytatásért kiállt. 
Szerettem pár mellékszereplőt, a golfklubos kollégák és ugyebár a főnök úr eléggé szórakoztatóak voltak. Utóbbiból többet is kinéztem volna, de talán a folytatásban még előkerül Woods újra.

Abbi rajongóknak kötelező darab, bár szerintem nem ez a legjobb regénye, én azért várom a következő részt.

Borító: Nekem az eredeti Atria féle kiadás jobban tetszik, amiből a bannerünk is készült, ez inkább tűnik napszemcsi reklámnak, mint Blaire-nek és Rushnak.

Kedvenc karakter: Blair

Szárnyalás: Amikor hármasban elmennek szórakozni, Blaire, Rush és Bethy. És a parkoló jelenet.

Mélyrepülés:  Nan tette a bálon, buta, gyerekes dolog volt.

Érzéki mérce: Forró jelenetek várnak, nem hiába, ez Abbi egyik erőssége.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!


Játék:

A szerző népszerű szerelmespárjairól szól a játékunk. Minden állomáson találsz egy fiú és egy lánynevet, a feladatod megfejteni a könyv címét, amelyben főszereplők voltak. Ezek a könyvek magyarul is megjelentek, de elfogadjuk az angol címeket is.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

SADIE - JAX

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:

12.01 Kelly és Lupi olvas
12.04 Deszy könyvajánlója
12.07 Könyvvilág
12.10 Sorok között
12.13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók