KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 12., csütörtök

Addison Cole: Olvass és szeress! (Édes Seaside-i nyarak #1)


Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Bár a tél közleg, Addison Cole története a tengerpartra és a nyárba repíti vissza olvasóját és a vállalkozó kedvűeknek új lekvár-ötletekkel is szolgál. Kövesd blogturnénkat és játssz a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!

Könyvmolyképző, 2019
296 oldal
Fordította: Czutor Veronika
Goodreads: 4,01
Besorolás: romantikus, chick-lit

Az ​Édes Seaside-i nyarak-sorozatban egy vidám, pajzán és érzelmes baráti társasággal ismerkedhetünk meg, akik nyaraikat Cape Codon töltik. Folyamatosan húzzák egymást, egyáltalán nem tökéletesek: akárcsak te vagy én. Könyörögni fogsz, hogy te is bekerülhess ebbe a baráti körbe!

A bestseller szerző, Kurt Remington élete az írás. Napi tizenkét órát tölt a számítógépe előtt. Ritkán hagyja el tengerparti háza rejtekét, ahol a következő thrillerének befejezésén dolgozik. Egészen addig, amíg a szabad szellemű Leanna Bray majdnem vízbe fullad, amikor a kutyája után veti magát a viharos tengerbe. A férfi kimenti őket, s ezzel tökéletes tervei romba dőlnek. Kurtot idegesíti és izgatja a csinos, rendetlen nő, aki csupa szeszély és spontaneitás. Mindent elfelejt, és képtelen megtervezni a napjait.
Leanna azért költözött Cape-re, hogy elindítsa lekvárkészítő vállalkozását, és amíg nem hozza egyenesbe az életét, nem akar férfiakkal foglalkozni. Csakhogy nem tudja kiverni a fejéből a száznyolcvan centis, vonzóan izmos és rendmániás Kurtot. Csak egy percre akar beugrani a férfihoz, hogy köszönetet mondjon neki, de a délután megtapasztalt forró érzelmek váratlanul új mederbe terelik a kapcsolatukat.
Kurt és Leanna próbára teszi a törvényt: valóban igaz lenne, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

„Már évek óta nem olvastam ilyen történetet, amin egyszerre lehet nevetni, sírni, és pozitív kicsengésű a vége. Kurt és Leanna tökéletes szerelmespár. Addison Cole nagyszerű könyvet írt, elsőrangú és biztos vagyok benne, hogy ez a sorozat kiváló lesz. Imádtam, mindenkinek szívből ajánlom. ” Mary Smith, amazon.com

Dobd fel a történettel a napod!


Cape Cod, bestseller író, lekvárkészítés - ezek mind olyan szavak voltak, amelyek kíváncsivá tettek még akkor is, ha nem igazán szoktam ilyen stílusú könyveket olvasni. A borítója is tetszetős volt, így rábólintottam.


A történet Cape Codon játszódik (ami számomra hatalmas szerelem még úgy is, hogy nem jártam ott, csak olvastam róla és filmeken láttam). A két főhősünk itt találkozik egymással, miután  Leanna neveletlen kutyája majdnem a vízbe fullad, a gazdi nem igazán tudja kimenteni (ő is mentésre szorul:), a parti házban dolgozó bestselleríró, Kurt pedig meghallja a kétségbeesett mentési kísérletet és a páros segítségére siet. Meglátni és megszeretni pedig egy pillanat műve - ahogyan már csak szokott az lenni az ilyen regényekben:).

Nehéz erről a regényről írni, mert egyrészt így év végén a nagy hajtásban (de ez az év bármelyik időszakára is vonatkozhat), kell egy ilyen kis nyugis, túl sok izgalmat nem okozó regény, ahol a főhősök gyönyörűek, imádnivalóak, a helyszín mesés, minden szép és jó, szinte az elejétől a végéig minden tökéletes és a várható happy end felé hajt.
De másrészt pedig pont ez a bajom. Azt már megszoktuk, hogy az ilyen regényekben mindenki gyönyörű, a helyszín csodálatos, de azért mindig van valami gát, ami a főhőseink útjába áll, mielőtt boldogok lehetnének. Itt is van egy apró kavarodás, de tényleg csak akkora, mint egy bolhapiszok, igazából mielőtt kiteljesedhetne, már meg is oldják.
És ezt nagyon sajnálom. Mert ez egy nagyon jó kis regény lehetne, ha picit életszerűbb lenne. Csak egy nagyon picikét.

Egyébként a főszereplőket szerettem nagyon, Kurt egy magának való, rendmániás bestselleríró, aki azért menekül el ide, hogy nyugodtan befejezhesse a könyvét. Erre belebotlik Leannába, aki a szöges ellentéte és azonnal felforgatja az egész életét a kutyájával együtt. Egy szabadszellemű, gyönyörű fiatal nő, aki nem épp a rendszeretetéről híres - lekvárokat főz és azokat árulja. De igazából azt se tudja, hogy mit akar, hiszen (ha jól emlékszem) már nyolc munkahelye volt és még mindig keresi az igazit...De visszatérve a lekvárokra.. úristen! Annyira érzékletesen mutatta be őket az írónő, olyan ízvilágokat hozott létre, hogy bármit megadnék, ha megkóstolhatnám bármelyiket belőle - sőt én is kedvet kaptam (igen, így december elején:)))) a lekvárfőzéshez:).

A szerelmi szál is lehetett volna picivel erőteljesebb, mert ez a szerelem tipikus példája a meglátni és megszeretni azonnal mind a két fél részéről. A vonzalom azonnali volt szintén, de érdekes módon az írónő úgy átugrott a szexjeleneteken, mintha egy YA történetet írt volna, ami számomra picit fura volt egy ilyen felnőtteknek szóló regénynél.


És a helyszín? Az elején már írtam, hogy hatalmas szerelem ez a hely, amit egyszer szeretnék majd élőben is látni. Az írónő pedig ehhez még hozzátett, még jobban meghozta a kedvemet egy itteni nyaraláshoz, bár a leírásai alapján nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki nemet mondana egy ilyen vakációra. Vakáció.... egyszerűen az, hogy vannak normális dolgozó emberek, akik megtehetik azt, hogy egész nyáron itt vannak, élvezik az életet, a barátokat és csak ősszel mennek vissza... ilyen tényleg létezik a valóságban is? :D 

Én egyébként az írónő helyében egy picit meghosszabbítottam volna a regényt, tettem volna bele egy jó kis bonyodalmat, ami miatt lerágtuk volna a körmünket és akkor ez a regény olyan lett volna, amit bármikor újra levennék a polcomról, ha valami felnőtt, romantikusra vágyom. Így számomra sajnos nem hozta el azt a várt hatást, amit szerettem volna.

Ettől függetlenül tudom, hogy sokan lesztek, akik szeretni fogják a regényt és annyi bonyodalommal pont ellesztek, amit az írónő kreált. Így azoknak ajánlom, akik szeretik a könnyed romantikus történeteket, kevés hercehurcával, gyönyörű helyszínnel, szerethető szereplőkkel és egy cuki kutyával:).

Borító: Tetszik, utal a helyszínre, meghozza a kedvet az olvasáshoz

Kedvenc karakter: Bors, Kurt, Leanna

Szárnyalás: a helyszín és a LEKVÁROK

Mélyrepülés: a túl szép történet

Érzelmi mérce: szerelem, szerelem és szerelem...

Értékelés: 




Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A történet hősnője lekvár készítésében jeleskedik, ezért mi is megpróbálkozunk vele.
Emlékeztek a gyermekkor “akasztós” játékára? Így kell kitalálnotok a turné egy-egy állomásán milyen gyümölcsből főznek lekvárt.

Figyelem, beírt válaszokon nem áll módunkban javítani! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


_ _ Z _ _ _ _ _ C _


A blogturné további állomásai:
12.12 - Kelly és Lupi olvas
12.13 - Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók