KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. december 11., péntek

Catherine Rider: Csók Rómában

 

A Menő Könyvek egy igazi kedves, romantikus történettel lepett meg minket, főhőseink pont karácsony előtt, a hóval belepett Rómában próbálnak megszerezni egy különleges olasz süteményt, hogy egy fiatal pár esküvőjét tegyék vele emlékezetessé. Tartsatok velünk a turnén, olvassátok el bloggereink véleményét a történetről, közben pár finom olasz édességgel is megismerkedhettek. Persze a megszokott játék sem maradhat el, a nyeremény egy példány lesz a könyvből!

Menő Könyvek, 2020
288 oldal
Fordította: Nánási Yvette
Goodreads: 3,70
Besorolás: romantikus, YA

Anna nem tud magához térni a döbbenettől, amikor Stephen a Rómába tartó repülőn kéri meg a kezét. Nem marad más választása, mint nemet mondani, végül is még csak 19 éves, és nem áll készen arra, hogy megállapodjon. Épp egy esküvőre tart, de előbb még meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.

Matteót teljesen leköti a fontos futballmeccse. Amikor egy pékségben meglátja Annát, aki anélkül, hogy akár egy szót is beszélne olaszul, próbál struffolit szerezni, felajánlja a lánynak a segítségét. Együtt vágnak neki az őrült hajszának, keresztül-kasul a szerelem városán…

Róma! Örök szerelem! Kétszer is jártam ott, de bármikor visszamennék. Imádom a hangulatát, az éttermeit, az ott élő embereket, a látnivalókat. Mindig fedezek fel újabb dolgokat, amiért érdemes újra és újra meglátogatni.
Pár évvel ezelőtt pedig láttam egy fotót a behavazott Rómáról és nagyon megfogott a kép. Róma? Télen? Behavazva? Ez valami álomszép lehet! (persze tudom, más látni és más ott élni a hóban, latyakban, dugóban). Catherine Rider pedig erre a gyönyörű helyszínre tette ezt a cuki történetet.

Anna a pasijával Rómába tart egy esküvőre. A kapcsolatuk már jó ideje nem az igazi, de a srác úgy gondolja, hogy itt van az ideje, hogy megkérje a barátnője kezét, így a repülőn, másik 150 utas szeme láttára teszi ezt meg. Anna visszautasítja, de ezzel eléri azt is, hogy nincs szállása Rómában, de annyi pénze sincs, hogy hazautazzon. A hotelben megszánja egy lány, akiről kiderül, hogy pont ő a menyasszony és óriási problémája van, mert egy speciális süteményt szeretne megszerezni az örömszülőknek, de a cukrász, aki ezt el tudja készíteni, eltűnt. Anna pedig úgy dönt, hogy a segítségért cserébe felkutatja a cukrászt és bármi áron, de megszerzi a kért süteményt.

Matteo pedig tehetséges focista, de egyelőre csak a másodosztályban játszik. Próbál kitűnni, hogy észrevegyék az első osztályú csapatok, de egy meccsen egy rettentő nagyot bakizik, amivel mind az ő önbizalma, mind a csapata támogatása meginog... 
A két fiatal pedig egy pékségben összefut, a fiú pedig gálánsan a lány segítségére siet és felajánlja a társaságát, a helyismeretét és olasztudását, hogy megtalálják ebben az egyáltalán nem aprócska városban a híres cukrászt. A vadászat pedig megindul, keresztül-kasul Rómán át, ismertebb és kevésbé ismertebb helyeken járva, végigkóstolva megannyi finom édességet, részt véve jó pár izgalmas kalandban:).

Őszinte leszek, én egy cuki romantikus történetre vágytam, amit részben meg is kaptam. De egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy hol járnak, merre mászkálnak, hogy én jártam-e ott, illetve tud-e az írónő valami újat mutatni, amit én is megnéznék legközelebb. Így gyakran elkalandoztam és inkább Rómát figyeltem, mint a főhőseinket:).

Pedig mind a kettő rettentően jól megalkotott karakter lett. Annát nem lehetett nem megkedvelni, nálam már ott mindent vitt, hogy ennyi ember előtt képes volt nemet mondani a leánykérésre. Erre azért kevesen képesek. Ezután már csinálhatott volna bármi mást, akkor is kedveltem volna. De mellette okos volt, kitartó és feltalálta magát a leglehetetlenebb helyzetekben is.
Matteo is cuki volt, őt másért lehetett szeretni. Ő tipikusan olyan ember, akit sokunk, ha jobban magában néz, megtalálja a saját személyében. Tehetséges, de nem tudja kellően eladni magát, megmutatni, hogy ő többet is tud, mint amit mutat. És amikor végre erőt vesz magán, hogy most akkor "csakzértismegmutatom, hogy többet tudok", belebukik... legalábbis ő úgy érzi, hogy belebukott a próbálkozásba. Pedig az "aki mer, az nyer" itt is működik. Amit Te kudarcnak vélsz, azt lehet, hogy más pedig sikernek lát....
Matteo számára Anna megmentőként érkezett, hiszen így nem kellet egész nap azzal foglalkoznia, hogy ki, hogyan röhögi ki, hányan szórakoztak jól a youtube-ra feltöltött videón és vajon mit szólnak most a csapattársai és az edzője. Így boldogan vetette bele magát a "vadászatba", eleinte udvariasságból és figyelemelterelésként, később persze már a lány társasága maga is vonzotta:). 

És milyen a szerelmi szál? Szerintem lehetett volna picit erősebb is, főleg, ha már egy olasz fiúról beszélünk :D. De itt annyira rákoncentráltak a cukrász megkeresésére, hogy sok minden másra már nem nagyon jutott idő. Persze voltak lopott kézfogások, egymásra nézések, de nagyon sokáig ezzel kellett csak beérnünk. Természetesen azért a végén megkaptuk azt, amit vártunk, csak számomra valahogy kimaradt az udvarlás izgalmas része, illetve ott volt, de nekem egy kicsit lanyha lett.

Ettől függetlenül összességében szerettem a történetet, aranyos, igazi téli mese arról, hogy higgy magadban és higgy a csodákban, mert léteznek. Főleg karácsony környékén! 

Borító: Szerintem aranyos, figyelemfelkeltő, megadja a regény alaphangulatát

Kedvenc karakter: Anna, Matteo

Szárnyalás: a történet helyszíne, imádom Rómát!

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: aranyosan romantikus, de minden a YA keretein belül

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A játékunkban ezúttal talán kevésbé ismert, de annál finomabb olasz édességeket kell felismernetek és beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Nápolyból hódította meg Olaszországot, és különösen a húsvéti időszakban fogyasztják ipari mennyiségben. Egy linzertorta, amelyet ricottás, kandírozottt gyümölcsös, cukrozott tejben főtt búzával töltenek meg. A tészta ropogós, a töltelék isteni puha.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
December 09 - Sorok között
December 11 - Kelly & Lupi olvas
December 13 - Pandalány olvas
December 15 - Utószó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók