KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. március 11., csütörtök

Aleksandr Voinov: Dark Soul - Sötét lélek (Sötét lélek #1-5)


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában érkezik Alexandr Voinov nagy sikerű Sötét lélek kötete, ami egy igazi rázós, 18 éven felülieknek szóló LMBT sötét románc.
Kövesd velünk a turnét, ahol három értékelést és három extra állomást találsz. Ha szerencsés vagy, megnyerheted a könyv egy példányát.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021.03.12 - Rázós könyvek
400 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 3,93
Besorolás: Felnőtt, maffia, MM, erotikus

A szeretet még a legsötétebb lelket is megvilágítja.

Stefano Marino teljes jogú maffiatag, boldog házasságban élő maffiafőnök a nyugati partvidékről, aki keletre utazik, hogy kivárja a család egyik fejedelmének halálát. Az összes öreg róka összegyűlik – nyilván köröznek a cápák, ha vér van a vízben –, ám akad egy új arc is, aki felkelti Stefano figyelmét.
Silvio „Barracuda” Spadaro a nyugdíjba vonult consigliere testőre. A fiatal gyilkos alvilági családjában főbenjáró bűnnek számít melegnek lenni, de ő sohasem törődött különösebben a szabályokkal.
Fekete szemét rászegezi Stefanóra, olyan érzéseket keltve ezáltal az idősebb maffiózóban, amiket egész életében igyekezett elnyomni. Stefano akármennyire is tiltakozik, amikor az orosz maffia behatol a felségterületére, és segítségkérésre kényszerül, a consigliere olyan árat kér, aminek következtében még egyszer szembe kell néznie Silvióval – és a legsötétebb vágyaival.
Ám már Silvio puszta közelsége is tönkreteheti mindazt, ami fontos Stefanónak: a maffián belüli helyzetét, az emberei iránta érzett tiszteletét és végül, de nem utolsósorban a házasságát is.
Stefanónak az üzleti ügyeiben is súlyos döntést kell hoznia: vagy harcol és kockára tesz mindent, vagy elmenekülve megvédi magát és azokat, akiket szeret.

A szerzőtől eddig nem olvastam semmit, nem tudtam mire számíthatok, de azzal persze tisztában voltam, hogy ez egy MM+BDSM regény. Eredetileg 5 részből áll a sorozat, de magyar kiadásban egyben jelenik meg.
Olvastam már néhány meleg szerelemmel átszőtt történetet, de a Sötét lélek egyikhez sem hasonlítható. Sejtettem, hogy a maffia téma miatt lesznek kegyetlenebb jelenetek, de arra azért nem számítottam, hogy  a történet rögtön az első fejezetben kiszakít  a komfortzónámból.  Már az első oldalakon találkozik ez a két férfi, akik a főszereplői a történetnek, és rám azonnal hatott a közöttük kipattanó szikra. Nem kell megijedni, nem szerelem első látásra vagy valami hasonló rózsaszín badarság, ráadásul egy keményfiúkkal teli történetben ez nagyon nem lenne hihető. De megvan a pillantás, a feszültség, és máris egy olyan jelenetben találtam magam, ami örökre beégett a retinámba. Egy maffiafőnök haldoklása kapcsán a "család" főbb vezetői összegyűlnek, hogy búcsút vegyenek tőle és megkapják az instrukciókat a jövőre nézve. Stefano Marino nyugati parti maffiafőnök, remekbe szabott fiatal pasi, harmincas évei elején jár, felesége van, és éli a rátestált életét, ahogy azt az apja szépen elrendezve ráhagyta. A találkozón ismeri meg a huszonéves Silvio Spadaro-t, aki kiképzett hidegvérű gyilkos, az olasz alvilág egyik nyugdíjba vonult tagjának neveltje, itt is őt képviseli. Silvio különleges figura, a fekete motoros bőrszerkójában tűnik fel először, és Stefano szinte szájtátva nézi a hosszú lábait, a kecsességét, a tökéletesen metszet ajkát, de látja a jéghideg sötét tekintetét is, ami különös borzongásra készteti. 
Később kiderül, hogy Stefano korábban nem vetemedett soha arra, hogy nyíltan vonzódjon pasikhoz, ha volt is ilyen vágya, azt jó mélyen elnyomta magában, végül is jól elvan a csinos feleségével, de itt és most  Silvio vonzásának nem tud ellenállni. Aznap éjjel arra ébredt, hogy valaki besurrant hozzájuk a vendégszobába és a kanapén alvó testőrére támadt. Ketten végül lefegyverezik a támadót, és megkötözik. Persze Silvio az, a kezeinél fogva lógatják és Stefano próbálja kikérdezni. Itt van az a pont, amikor abbahagyom a mesét, és a képzeletetekre bízom, mit lehet művelni egy szinte meztelen fogollyal, egy beretta és egy kis síkosító segítségével.
Stefano később Olaszországba utazik az öreg tanácsadóhoz, hogy a segítségét kérje az orosz maffia ügyében, Falchi Silvio-t adja mellé, aki majd rutinosan rendezni tudja a helyzetet. Innentől viszont nincs menekvés, együtt kell dolgozniuk, és a közelség miatt Stefano átlépi a saját szabályait.
 
Én elég nyitottnak érzem magam, szóval miután hozzászoktam a szerző stílusához, nem zavartak a szereplők szexuális tevékenységei. Ez heteróként nem mondom, hogy zökkenőmentes elfogadás volt, éppenséggel  az a pont zavart már, amikor egy harmadik is beleszáll kettejük játékába, nem nevezem meg hogy kicsoda, de addig nem is gondoltam volna, hogy erre sor kerülhet. De azzal amit egymással műveltek, illetve amit Silvio bevetett az ügy és a saját vágyai érdekében, arra nem szólhatok semmit, hiszen felnőtt emberekről van szó, akik semmit sem kényszerből cselekednek. Úgyhogy a szex részéről ennyi a véleményem.
Ami sokkal érdekesebb, az a karakterek felépítése. Stefano-ról is egyre több információt kaptam a regény előrehaladtával, mindig mindent szigorúan a maffia szabályai szerint intézett, a pénzt szépen tisztára mosta, a rendőrfőnököt lefizette, így az orosz maffia feltűnéséig rendben mentek a dolgok. Tudta, hogy a maffia nem szereti a melegeket, ha ez kiderült valakiről, nem igazán tűrik el, legyen akármilyen magas rangú az illető. Pontosan tudta, mibe mászik bele, ha enged a vágyainak, de Silvio nem az a kategória, akinek ellen lehet állni. Az első találkozás óta benne van a levegőben, hogy Stefano vágyainak tagadása halálra van ítélve, és előjön belőle a biszexuális énje. Vajon ki lehet-e ismerni Silvio-t? Aki eltávolodott a családjától, akit kihasznált a nevelője érzelmileg és szexuálisan, aki fizikailag és lelkileg is annyit szenvedett, hogy megtanulta, kevés emberben bízhat, és a céljaihoz a legjobb út, ha  manipulálja az embereket. Oda jutott, hogy képtelen érezni bizonyos dolgokat,  fájdalom és behódolás nélkül a szexet sem élvezi, bár nagyon nem akarja kiadni a sebezhetőségét. A szerző ezzel a karakterrel  behatol az olvasó személyes terébe, rám legalábbis hatással bírt lenni, nem tudtam ellenállni a vonzerejének. Meg akartam fejteni a sötét pillantásait, ismerni akartam a titkait, mi is történt vele korábban. 
A szerző a könyv első felében Stefano szemszögéből ír, ez később változik és Silvio fejébe is beláthattam. Érdekes volt olvasni a dőlt betűs szavakat, amik általában a belső gondolatokat jelezték, különösen a párbeszédeknél volt izgalmas a ki nem mondott szavakon elgondolkodni. Nekem mindennel együtt tetszett a szerző stílusa, erős szavakkal lehet jellemezni, ahogy a történetet is,  kemény, bűnös, erőszakos, sötét, perverz, veszélyes és érzéki. A történetnek vannak olyan részei, amelyek bizony nem mindenkinek valók, elég széles réteg nem tudja befogadni. Sőt törvénybe ütköző kapcsolatról is olvastam, amit más történetekben mondhatjuk elfogadtam, és végül itt is, de itt teljesen más kontextusban találkoztam vele, jobban kiborított.
Sokat gondolkodtam, hogy pontokban kifejezve hogyan értékeljem a könyvet, hiszen nincs sok összehasonlítási alapon. Megint oda jutottam, hogy azt kell értékelnem, hogy milyen módon hatott rám. Azt nem tagadhatom, hogy erős érzelmeket váltott ki, igaz, elsősorban pofáncsapással értek fel bizonyos momentumok, de összességében meglepett, mennyire élveztem, főleg Silvio karakterét.
Kíváncsi lennék, hogyan alakul tovább a pasik sorsa, meglehetősen nyitott maradt a vége, mind a maffiás történet miatt, de a szereplők egymással való kapcsolatában is hatalmas a kérdőjel.
A szerző neve nálam egyfajta garancia lett, vevő lennék további műveire is.

Borító: Imádom a borítót, bár Silvio szeme sötét, nagyon sötét.

Kedvenc karakter: Silvio

Szárnyalás: Az ügyész kavarása egy jó kis gyomorba öklözés.

Mélyrepülés:  A vérfertőzés odavágott.

Érzéki mérce: Csak akkor olvasd ezt a könyvet, ha nyitott vagy, elfogadó, és bírod a kemény pasikat, akik most egymással vannak elfoglalva. Ja, 28 éven felülieknek!

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték:

A mostani játékot a Rázós Könyvek rajongóinak találtuk ki! Minden állomáson találtok egy idézetet, ami valamelyik már megjelent Rázós Könyvből származik. A feladatotok beírni a könyv címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"Van, aki mindent megkaphat, ha elég erősen akarja, és minden áldozatot képes meghozni érte. És a szerencse is van olyan kegyes hangulatában, hogy rámosolyog."

a Rafflecopter giveaway
 
További állomások:

03.09. - Sorok Között extra állomás
03.11. - Kelly & Lupi olvas értékelés
03.14. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
03.17. - Hagyjatok! Olvasok! értékelés
03.20. - Dreamworld Blog extra állomás
03.23. - Sorok Között értékelésNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók