KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. június 13., vasárnap

Linda Kage: Price of a Kiss - A csókod ára (Tiltott férfiak #1)


A Könyvmolyképző Kiadó Rubin pöttyös sorozatában megjelent Linda Kage lehengerlő története, a Price of a Kiss - A csókod ára, ami egy múltja elől menekülő lány és egy dzsigoló románcáról szól.
A különleges regényről a Blogturné Klub három tagja mesél, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát meg is nyerheted.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021
392 oldal
Fordította: Sereg Judit
Goodreads: 4,07
Besorolás: new adult, realista, romantikus

Mondhat bármit az unokatesóm, nem én vagyok a lehetetlen kapcsolatok királynője.
Mármint az, hogy a legutóbbi barátom megpróbált megölni, és maradt is utána egy szép kis seb a nyakamon, majd miatta kénytelen voltam az ország másik felébe költözni, és megváltoztatni a nevemet Reese Randallre, csak hogy ne találjon rám, még nem jelenti azt, hogy…
Na jó, kit akarok átverni? Elsőéves fősulisként nem hiszem, hogy bárkinek is rosszabb múltja lehetne a pasikkal. Így amikor Mason Lowe felbukkant az életemben, a szerelem kábé utolsó helyen szerepelt a terveimben. De a kémia kettőnk között… berobbant. A kapcsolatunk ellentmond a logikának. Ő annyira dögös. És ha mellette vagyok, élőbbnek érzem magam, mint valaha. Vele még a vitákat is élvezem. Ő lehetne a lelki társam… ha nem lenne egyetlen, apró bökkenő.
A pasi selyemfiú.
Egek, én aztán tudok választani!

Ez volt az első olvasásom Linda Kage írónőtől, nem tudtam mire számíthatok, de a fülszövegben a "selyemfiú" arra ösztönzött, nézzek bele ebbe a történetbe, aztán persze jelentkeztem a blogturnéra.
A fülszöveg lényegretörő, főszereplőnk  Reese Randall  álnéven kényszerül elkezdeni a főiskolát, több állammal odébb a valódi lakóhelyétől, miután az idegbeteg volt pasija majdnem  megölte. A kés okozta sebhely ott virít a tarkóján, amit kénytelen a leengedett hajával palástolni a legnagyobb melegben is.
Szerencsére nincs teljesen egyedül az új helyen, a nagynénje kiadja neki a garázsuk fölötti kis lakást, és unokatestvére  Eva szintén erre a főiskolára jár, tehát nem kell magányosan ténferegnie az első napján. Eva imád pasizni, és mindenáron rá akarja venni Reese-t, hogy ő is nézzen körül, milyen a felhozatal a fősulin, és ne gubózzon be. Nem akárkit  szúr ki elsőre, mint Mason Lowe-t, aki külsőre tökéletes példány, viszont a pletykák szerint gazdag hölgyek játékszere, érzelmi alapon nem randizik senkivel. 
Végül is, ha elolvassátok a könyv beleolvasóját, a prológusban azonnal kiderül, ki is Mason, és hogyan alakult ki a "foglalkozása", immár több mint két éve.  Kb. esélytelennek tűnik Reese-nek, hogy magára vonhatná Mason figyelmét.
Reese-nek némi pénzre lenne szüksége a kiadásai fedezésére, és jelentkezik egy  állásra, ahol a helyszínen derül ki, hogy egy mozgásban sérült, cerebrális pralézises  kislány mellé keresnek  bébiszittert. Nem ijed meg a kihívástól, elvállalja, és egész jól is megy, jó kapcsolat alakul ki közöttük. Persze hamar kiderül, hogy Mason húgáról beszélünk, nem kerülhetőek el a találkozások, beszélgetések, és kialakul közöttük egy barátságnál többnek mondható valami, ami reményre adhat okot, mert a közöttük pattogó szikrák egyre vadabbak.

Mi az valójában, ami behúzza az olvasót egy ilyen történetbe? Mi az írói ígéret? A fiú majd beleszeret a lányba, feladja az eddigi életmódját és boldogan élnek tovább. Igen, igen, de  milyen is az odáig vezető út? Mennyire hihető az egész cselekmény? Nem voltam maximálisan elégedett.
Reese jópofa, elsőre kissé bohókás, de hatalmas szíve van,  olyan szomszédlány típus, ennél többet viszont nehéz mondani a karakteréről. Ha jobban belegondolok, nem igazán tetszett minden vicce, főleg az expasijával kapcsolatosak. Az cseppet fura, hogy mennyire csorgatja a nyálát Masonra az első pillanattól, de ha igazak a leírások, talán ezért még megbocsátanék neki. Tényleg sok szarságon átment korábban, megérdemelné a boldogságot ezzel a sráccal. Mason húgával kapcsolatban bátor volt, ösztönösen jól kezelte a helyzeteket. Örülök, hogy a szerző bemutatta ezt a betegséget és azt, hogy nem elmenekülni kell a beteg emberektől, hanem megtalálni  velük a közös hangot, bevonni őket mindenbe, teljesen hétköznapi módon. 
A szerelmi szál kellemesen alakult, tetszett a főszereplők összecsiszolódása, nem volt instalove érzésem. Elhangzanak nagyon  szép szavak, mondatok, ezeket öröm volt olvasni. Nos lehet, hogy vannak határeset mondatok, amikor már túlzásnak tűnhet a líraiság.

Ha valamit nem értettem a regényben, az Mason anyjának a karaktere volt. Mi az, hogy nem tudja kezelni a pénzügyeiket? Megjegyzem, hosszú ideje egyedülálló anya vagyok, szóval nem tudnak megetetni ilyennel. Ez a része kiborított, mert jóformán ez az alapja, hogy Mason ezt az életmódot kénytelen művelni. Mrs. Garrisonok/Robinsonok mindig is voltak és mindig is lesznek. De. Ez könnyen keresett pénz, nem nehéz hozzászokni, hogy valaki ebből éljen, szóval nem tartott itt senki pisztolyt Mason fejéhez.  Fura, hogy sosem került bajba emiatt, pedig az emberek szeretik feladni a rendőrségen az ilyesmit. De más is irreálisnak bizonyult, a ház bérleti díja például. Kint élő ismerősöm szerint is durván soknak tűnik az összeg, nem luxuslakásról van itt szó. Ráadásul vannak alternatívák is, pl a költözés. Vagy esetleg valami más munka? Mindig arra kalandoztak a gondolataim, hogy ha az én fiam tenné ezt, én sem venném észre, hogy mit művel a szomszédasszonnyal? Hát de.
Mason. Szegény srác. Nem érdemelte meg, amit a szerző művelt vele, ki akart törni ebből az egészből, erre Linda Kage beleszőtt a sztoriba egy teljesen felesleges szálat, ami semmit nem tett a történethez, ellenben Masont összezavarta. Olyan választás elé helyezte, ami a számomra tönkretette a cselekményt kb. a könyv 3/4 részénél.  Nem volt logikus magyarázat arra, hogy Patricia honnan tudott meg dolgokat, és ez óriási hiba a szerzőtől. Ami közvetlen ezután történt, az meg egyenesen zuhanórepülésbe vitte a regényt. Vannak szituációk, amikor a főhős olyan helyzetbe kerül, amikor azt gondolja, nincs remény és megtesz dolgokat, hibásan dönt, számtalan hasonló helyzetet olvastam, de itt ez nagy túlzás volt, egy kis józan ész sokat segített volna. Szánalmas volt, utáltam ezt a szituációt, a "megtisztulást", jesszus csak forgattam a szemem. Így utólag, nem ártott volna némi Mason szemszög, nagyon szerettem volna tudni, hogyan rendezte magában ezt a helyzetet.
 
Ha az a bizonyos dolog nem történt volna meg, akkor többre értékeltem volna a könyvet, de hozzá kell tennem, azért nem dobtam félre, eléggé kíváncsi voltam a végére. A mesébe illő végkifejletre és epilógusra már csak könnyedén legyintettem, végül is ezen a ponton már nem csodálkoztam semmin. A tiltott szerelem érzés végig ott volt a regényben, ez értékelendő, ezt az érzést jól adta vissza.  Mindent összegezve azt hiszem, adok még esélyt a szerzőnek, ebben a Tiltott férfiak sorozatban lehet még potenciál.

Borító: Romantikus....

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Reese és Sarah kapcsolata, és a szülinapi buli.

Mélyrepülés: Mason döntése, és Eva karaktere.

Érzéki mérce: Más rubin könyvekhez hasonlítva kevés az erotika.

Értékelés: 
 
 
Nyereményjáték:

A kötet hősnője, Reese vérbeli Harry Potter rajongó, és egy ponton Masont is azzá teszi. Ha te is HP-fan vagy, ez a játék Neked szól!
Minden állomáson találsz egy Harry Potter idézetet, a feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely HP könyvből szól az idézet. Hajrá!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:   – Hát nem tudod, hogy akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket? Nem tapasztaltad még, hogy ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban? 
 

További állomások:
06.13 Kelly és Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók