KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. június 24., csütörtök

Tarryn Fisher - Willow Aster: Folsom (A férfiak végnapjai #1)

 


Willow Aster és Tarryn Fisher jóvoltából hamarosan megjelenik a Folsom című könyv a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A történet egy disztópikus világba kalauzolja el az olvasót, ahol a világ fennmaradása már csak az utolsó 12 nemzőképes férfi közbenjárásán múlik. Az egyedi világfelépítésű és izgalmas könyvről a blogturné három bloggere is elmondja a véleményét. Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Könyvmolyképző, 2021
304 oldal
Fordította: Felföldi Edit
Goodreads: 4,01
Besorolás: NA, romantikus, erotikus, disztópia

Már ​csak 12 nemzőképes férfi maradt a régiókban.
Ők az Utolsó Férfiak.
Az általunk egykor ismert nemzet már a múlté.
Mivel a férfinem a kihalás szélén áll, a világ megmentésére létrejön
az Utolsó Férfiaknak nevezett társaság. Folsom Donahue egy a tizenkét férfi közül, akinek egyetlen feladata, hogy újra benépesítse a Régiókat. Nap nap után idegen nőkkel kell ágyba bújnia, amitől Folsom olyan szinten megcsömörlik, hogy nincs annyi nő, pénz vagy olyan státusz, ami ezt ellensúlyozni tudja. Amíg színre nem lép Gwen. 
Gwen amióta az eszét tudja, mindig is gyereket szeretett volna, de amikor végre lehetőséget kap rá, hogy sajátja legyen, régóta rejtegetett igazságra bukkan. A felfedezett igazságtalanság hatására elhatározza, hogy megmenti a férfiakat, bár rajta kívül senki nem gondolja, hogy megmentésre szorulnának. A reménytelen korszakban fellobbanó tiltott szerelem forradalmat robbant ki. Folsom és Gwen az egymás iránti szerelem és a kötelességérzet csapdájában vergődve végül választásra kényszerül. De vannak, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék őket.
 
Igazából erre a könyvre a bloggertársak vettek rá, mert sem a borító, sem a fülszöveg nem hozott annyira lázba. Hű, de bizalomgerjesztő bevezetőt írtam, ugye? :D De ehhez képest a történet szinte azonnal berántott magával és alig tudtam letenni a könyvet.
Valamikor a jövőben járunk, ahol a férfiak valami okból kifolyólag szinte majdnem kihaltak. Páran maradtak csupán és még kevesebben azok, akik nemzőképesek. Egyelőre még ott tart a tudomány, hogy szükség van férfiakra a szaporodáshoz, így ezek a férfiak "különleges" helyzetben vannak. Vigyáznak rájuk, mint valami drágakőre, megkapnak mindent, amit kérnek, viszont egy Társaság tulajdonában vannak és ők döntik el, hogy kit és mikor termékenyítenek meg. Egyszerűbben szóval, szinte folyamatosan szexelniük kell és nem választhatják meg, hogy kivel és mikor. Azért tettem a különleges szót zárójelben, mert a mostani férfiak közül sokan azt mondanák, hogy "úristen, milyen aranyéletük van", de azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Tényleg az életük semmi másból nem áll, minthogy nők rajonganak értük, ők meg napi 3-4-5 nővel szexelnek - persze ehhez már gyakran gyógyszer segítségét veszik igénybe. Viszont mellette magánéletük nincs, a családjuktól hamar elszakítják őket, párkapcsolatban pedig nem tudnak megmaradni, hiszen melyik nő viselné el, hogy a párjuk naponta többször is megcsalja őket...

Folsom, a főhősünk az egyik ilyen férfi, ráadásul még különleges státuszban is van, hiszen tőle születik a legtöbb gyermek, ráadásul fiúgyermek - akiket a legjobban vár a társadalom. Gwen pedig azon gazdag családok gyermekei közé tartozik, akik meg tudják engedni maguknak, hogy egy ilyen férfi termékenyítse meg őket...
Folsom és Gwen pedig találkoznak, szeretkeznek és egymásba szeretnek. Rájönnek arra, hogy ez az élet nem élet és ezen változtatnának... de vajon van elég erejük hozzá? Van elég támogató a háttérben, hogy az ügy mellé álljanak?

Forrás
Az írópáros két szemszöget is alkotott, egyrészt Folsomét és így betekintést kaphattunk abba a zárt világba, amiben az Utolsó Férfiak élik az életüket. Nagyon hamar kiderül, hogy ezen férfiak rettentően irigyelt helyzete minden, csak nem irigyelt. Én, minél többet megismertem ebből a világból, annál inkább sajnáltam a férfit.
A másik szemszög pedig Gwen szemszöge. Rajta keresztül viszont megismerhettük a nők világát (igaz, egyelőre csak a gazdagokét), hogy mit meg nem tesznek azért, hogy gyerekük születhessen. Milyen a "nők világa", ahogy most hívják ezt a világot? Egyrészt tényleg békésebb sok szinten az élet, betegségekre gyógymódokat találtak, visszaszorították a bűnözést, másrészt viszont a nők se jobbak semmivel se, ha a hatalomról van szó. Számtalanszor megemlítik, hogy a férfiak világában a nőket elnyomták, eladták, megerőszakolták, kihasználták.. és most pontosan ugyanezt teszik a nők is a férfiakkal... Itt a fiúkat elszakítják a családjuktól, elcsábítják egy jobb élet reményében, aztán 18 éves koruktól semmi mással nem foglalkoznak, mint a megtermékenyítéssel.. ahogy fentebb írtam, se család, se barátnő és a barátokat is a hasonló sorsú férfiak teszik ki. Ha nincs elég fizető ügyfél, akkor lottósorsolással "szereznek" a szegényebb rétegből nőket.. szóval semmivel sem jobb az életük, mint a nőknek volt.

Tarryn Fisher és Willow Aster pedig egy brutális világot tárt a szemünk elé és ami a legfélelmetesebb, az az, hogy ez a világ csak kis dolgokban tér el a mi általunk ismert világtól, tehát akár egy reális jövőkép is lehetne...
A történet pedig eleinte nem is annyira izgalmas, hiszen főleg ugye Folsom és Gwen világába kapunk betekintést, illetve az ő kapcsolatuk kialakulását és fejlődését követhetjük nyomon - jó sok szexjelenettel:). Aztán, ahogy Gwen szeméről lehull a lepel és rájön, hogy mi is zajlik a háttérben, onnantól válik a történet egy izgalmas kalandregénnyé: üldözés, menekülés, lázadás, árulás, meglepő fordulat, függővég. Egy dolgot hiányoltam csak - picit több "tettet" vártam volna el a főszereplőktől. Gwen verbálisan azért kiállt mindenért, amiben hitt, de sok más dologgal ezt nem támasztotta alá. Folsom is inkább csak sodródott az eseményekkel.

A vége pedig? Olyan függővég, ami után azonnal akarod a folytatást olvasni. Bár ha sok disztópiát olvastatok, akkor én azt mondom, hogy kiszámítható, hogy mi lesz a történet vége, de azért kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy fogja kivitelezni az írópáros.

Összességében tetszett a regény és ajánlom bárkinek, aki egy különleges disztópiára kíváncsi, ami nem szűkölködik az erotikus jelenetekben sem:). Izgalmas, fordulatos regény, szerethető főszereplőkkel (nem úgy, mint Tarry Fisher régebbi könyveiben :D )és elgondolkodtató történettel. Várom a második részt nagyon, ami egy másik Utolsó Férfiről fog szólni, de természetesen a mostani párosunk történetét is nyomon követhetjük majd!

Borító: Igazából nem túl figyelemfelkeltő és nem is utal a történetre.. de ötletem sincs, hogy milyen lenne egy jó borító ehhez a történethez...

Kedvenc karakter: Folsom, Gwen

Szárnyalás: amit Gwen tesz

Mélyrepülés: ami a férfiakkal történik

Érzelmi mérce: rengeteg +18-s karikás jelenet van benne és nagyon forróak!

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
 
Tarryn Fisher tollából már több regény is megjelent hazánkban, így mostani játékukban az ő könyveiből fogunk idézni minden állomáson. A feladat, hogy megfejtsétek melyik könyvéből származik az idézet, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“Egyvalamit megtanultam. Nem futhatsz el, hogy megtaláld önmagad. Saját magad mindig veled lesz, akárhova mész is.”

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Június 20 - Könyvvilág
Június 22 - Sorok Között
Június 24 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók