KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. június 26., szombat

Elle Kennedy: The Risk - A kockázat (Briar U#2)


A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Elle Kennedy Briar U sorozatának várva várt második részét. A The Risk - A kockázat a korábban már megismert Brenna Jensen és a jóképű Harvardos csapatkapitány Jake Connelly szerelmének története. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. június 29 - Rubin pöttyös
456 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,29
Besorolás: New adult, romantikus, sport

Mindenki vadócnak tart.

Csak részben van igazuk – nem hagyom, hogy a félelem irányítson, és kicsit sem érdekel, mit gondolnak rólam mások. De van egy határ: nem fekszem össze az ellenséggel. A Briar hokiedzőjének lányaként máglyára vetnének, ha összeállnék az ellenfél játékosával. Márpedig Jake Connelly pont ebbe a kategóriába esik. A Harvard sztárcsatára arrogáns, bosszantó, és jóval vonzóbb a kelleténél. De az élet kegyetlen – a hőn áhított gyakornoki hely megszerzéséhez pont az ő segítségére van szükségem, és a szexi seggfej nem könnyíti meg a dolgomat. Rá kell vennem, hogy játssza el a pasimat, de minden kamurandiért egy igazit kér cserébe. Ez a vadóc csaj nagy bajban van. Semmi jó nem származhat abból, ha Jake Connellyvel kavarok. Az apám kinyírna, a barátaim kiközösítenének, és az egyetem utáni karrierem a tét. De bármilyen nehéz is ellenállni Jake szexi külsejének és pimasz mosolyának, nem vagyok hajlandó belesétálni a csapdájába. Ezt a kockázatot nem vállalhatom.

Elle Kennedy masszív olvasótábort tudhat magáénak Magyarországon. Én is közéjük tartozom, és lelkesen várom tőle az újabb és újabb romantikus sztorikat, amelyekbe mindig vegyít valami különleges szálat is. A történetei sosem hétköznapi szerelmesregények, és ez a legújabb itthoni megjelenésére is igaz.
A Briar U sorozat első részében már megismerhettem Brennát, aki szimpatikus benyomást keltett már akkor is. Ő a Briar hokiedzőjének lánya, aki baráti viszonyban van a játékosokkal, nagyon szexi, gyönyörű nő. Az ujja köré csavarhat bárkit, de sosem vezeti a pasikat az orruknál fogva, megvannak a saját kapcsolati szabályai. Most végre a saját hangján is bemutatkozhat, a külsőségek után a belső értékeit  is megmutathatja. Kemény, magabiztos, okos, intelligens, de nagyon nehéz a bizalmába férkőzni. Pörgősen kezeli az életet, nem szeret rágódni dolgokon, de azt gyakran megjegyzi magában, hogy sok őrültséget követett el fiatalon. Tetszett benne, hogy a hoki neki is szenvedélye,  sportriporter karriert szeretne, ennek érdekében megtesz mindent, figyeli a gyakornoki állásokat és még egy kis füllentésre is sort kerít, amikor esélyt szimatol a bejutásra egy menő szerkesztőségbe.
 
Jake jövőre már az NHL-ben fog játszani, és ennek megfelelően éli az életét. A Harvard csapatkapitányaként törődik a játékosaival, sőt a szerelmi életükkel is, ugyanis ellenzi a komoly kapcsolatokat, mert elvonja a figyelmet a felkészülésről. Sorsdöntő meccs előtt áll a Harvard, ezért konkrétan felszólítja Josh McCarthy-t, hogy szakítson Brennával, sőt, a lányt is felkeresi ebből a célból. Brenna persze kiakad, nehogy már Jake mondja meg, hogyan élje az életét, viszont kapóra jönne neki a srác segítsége, mert egy összejövetelen előnybe kerülne, ha Jake megjelenne ott a partnereként. Egy kicsit hezitál, mert Jake mégiscsak a legnagyobb rivális csapat első embere, és ha ez a kis móka kiderül, az apja előtt is nagy bajba kerülne, nem beszélve a Briar játékosairól, akik árulónak tartanák. De valamit valamiért, Jake álrandiért igazit kér, és az útjaik ezután rendszeresen kereszteződnek, be kell ismerniük, hogy a vágy szikrái egyre erősebben pattognak közöttük.
A regény 2/3 részéig a cselekmény nekem kicsit lassúnak és majdnem unalmasnak tűnt ez az egymás kerülgetése című játék, ennél pörgősebbet vártam. Felvillant pár kellemes jelenet, de összességében ezek ketten elég nehezen jöttek rá, hogy valójában mennyire jók lennének együtt.

Brenna vitte el a hátán a történetet, neki voltak olyan problémái, ami érdeklődést váltott ki belőlem. Jake-nek a mesteri karrierépítésen kívül nem igazán volt különlegessége, hozta az eddigi hokis főszereplők minden jó tulajdonságát összegyúrva, és pluszban azt, hogy lehetőleg ne köteleződjön el barátnős kapcsolatokban, elég egyszer lefeküdni egy lánnyal - csak semmi komoly következmény! Ez az időszak a szabadságról szól és ennyi. Őszintén szólva nem is bántam, hogy az ő háttere normális, egyszerű családdal. Azt azért meg kell említeni, hogy tisztában van az értékeivel, kicsit beképzelt is, az a fajta, akinek van is mire, de nincs veszettül elszállva magától, nem ül a babérjain, hanem hajt, hajtja a többieket is, de összességében jó vezető, remekül bánik a csapattársaival.
Brenna viszont kemény múltat mondhat magáénak, ami miatt az apjával való kapcsolata is rendkívül feszült. Miután beázik a lakása, átmenetileg az apjához költözik, és Jensen edző kb. olyan szinten dirigál neki, mintha kiskorú lenne. Persze kapunk a végén erre is magyarázatot, de addig is ezek a szigorú szabályok arra valók, hogy megszegjék őket... Például Jake becsempészése a szobájába, és az ott történtek eléggé megemelték az addigi langyos hangulatot.
Visszatérve a múltjára, nagyon tetszett a mód, ahogy rávilágít a szerző, hogy nem szabad egész életünkben bűntudatot érezni olyan hibákért, amit ugyan elkövettünk, rossz döntéseket hoztunk, de hülyeség egyedül magunkat  felelőssé tenni érte.  
Brenna sportriporteri karrierépítése rámutatott egy óriási problémára ebben a szakmában: nőként gyakorlatilag esélytelen bekerülni a gyakornoki helyekre, főleg a férfias sportágaknál. Ezt a témát részletesen kivesézte a szerző, és jól odamondogatott Brennán keresztül a szexista hozzáállásúaknak. Ha jól belegondolok, itthon sem találok túl sok sportriporternőt, akik vannak, azok is hivatásos sportolók voltak korábban, nem csupán az iskolapadból kerültek a szakmába.
A szereplők közötti kémia tagadhatatlan az elejétől, bár nekem kissé lassan épült fel kettejük valódi kapcsolata. Az erotikus részek is ehhez idomultak,  a szinteket forró jelenetekkel ugrották meg, ahogy egyre többet adtak-kaptak egymástól, annál párásabb lett az olvasó szeme.  Voltak jelenetek, amik talán a legjobbak voltak EK tollából, amit eddig olvastam tőle. Lehet, hogy hozzájárult a szenvedélyesség szintjéhez, hogy "ellenségekből" lesznek egy pár, ráadásul titkolniuk kell az egészet. Jó anyag ez, én imádom ezt a toposzt.
A párbeszédeik viccesek, mindkettőjük szereti a heccelődést, a kontrázásokat. Jó volt látni, hogy Brenna megtalálja a helyét Jake mellett, végre támaszkodhat valakire, megbízhat benne. Végre kimondhatja amit érez és ez viszonzásra is talál.
A regény utolsó harmadában felpörgött a történet, bár nem voltam teljesen elégedett bizonyos részletekkel. Az edzők közötti konfliktus nem igazán érintett meg, azt viszont szerettem, hogy Jake gyerekkori barátnője rájött bizonyos dolgokra, és ez meg is erősített bennem egy örök igazságot a fiú-lány barátságra vonatkozóan. Oké, bevallom, utáltam Hazelt, szóval róla ennyit.
Tetszett, hogy rendeződött Brenna és az apja közötti félreértés, sajnáltam, hogy nem tudták ezt hamarabb tisztázni. Olykor nagyon nehéz kimondani dolgokat, mert iszonyú fájdalmas emlékek tódulnak fel, de például az ő esetükben is fel kellett tépni sebeket ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni.
 
Összességében tetszettek a regény főbb felvetései, jó volt olvasni, ahogy ez a két kapcsolatot nem akaró ember rájön, hogy mégis jó valakihez tartozni. Imádtam a mellékszereplőket,  a Hollis-Rupi páros különösen vicces volt, a többi ismerőssel is jó volt találkozni. De a jó dolgok mellett azért felmerült pár furcsaság, amit nehezen vettem be. Például túl nagy volt a titkolózás, illetve részben megértem, de azért mindkét félnek megvan a legjobb barátja/barátnője, akik azért megérdemeltek volna némi bizalmat. És sajnos nem tudom elfelejteni a pontszámnál, hogy kicsit későn indult be az egész, a történet 2/3 részéig egyhelyben topogásnak éreztem a cselekményt. Ettől függetlenül várom a következő részt, végre Hunter is megkapja a magáét!
Képek:Pinterest

Borító: A vérvörös rúzs nagyon hiányzik a lány ajkáról.

Kedvenc karakter: Brenna

Szárnyalás: Brenna és az apja közötti kapcsolat változása nagyon tetszett.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: A legjobb 69-es jelenetet tartalmazza, amit valaha olvastam, így utólag ez megérdemelne +fél pontot.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték
 
A turnénk minden állomásán egy-egy NHL-es csapatlogót mutatunk. A feladatotok beazonosítani és beírni a csapat nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Pl: Minnesota Wild)
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 
Állomások:
06.26 Kelly és Lupi olvas
06.28 Angelika blogja
06.30 Könyvvilág
07.02 Sorok között
07.04 Sorok között extra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók