KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. augusztus 20., csütörtök

Abbi Glines: Never too far - Sosem elég (Rosemary Beach #2)


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Abbi Glines nagysikerű Rosemary Beach  sorozatának második kötete, a Sosem elég. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja, miként is folytatódik Blaire és Rush  szenvedélyben gazdag története.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Maxim Könyvkiadó 2020. 08.06.
288 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4,19
Besorolás: new adult, romantikus

Szenvedély. ​Családi titkok és viszályok.
Árulás. Végtelen élvezet.
Miután a magára maradt Blaire elutazott Rosemary Beachre, hogy segítséget kérjen elidegenedett apjától, az élete máshogy alakult, mint várta. Mostohatestvére, az őrületesen szexi (és őrületesen nem egyszerű eset) Rush szép lassan az ujja köré csavarta őt, míg végül végzetesen egymásba szerettek. Azonban amikor már boldognak érezték magukat, Blaire megtudta, Rush anyja és testvére milyen aljas hazugságokkal próbálják bemocskolni elhunyt édesanyja emlékét. Ennek eltitkolását nem tudta megbocsátani a fiúnak, így eldöntötte, elhagyja szerelmét és új barátait, és visszatér Alabama állambeli otthonába. Mást sem akart, csak elfelejteni a kaotikus nyarat.
Azonban váratlan hírek borítják fel Blaire tervét, így arra kényszerül, hogy mégis megbízzon az egyetlen férfiban, aki hatalmas csalódást okozott neki. Hamarosan szembetalálja magát Rush határozottságával, amivel mindenképpen vissza akarja nyerni a lányt, miközben ő igyekszik távol tartani magát tőle. Blaire-nek fogalma sincs, helyesen cselekszik-e… vagy élete legnagyobb hibáját követi el.

Abbi Glines a Sea Breeze sorozat legutóbb magyarul megjelent részével, a Te vagy nekem a csábítás című regényével elég nagy csalódást okozott. Megvettem, elolvastam először félig, majd idővel újra végigolvastam, és rájöttem, hogy nem igazán tud a történet magával ragadni. Valószínűleg ez a tőle szokatlan alaphelyzet miatt adódott, miszerint nem a szokásos jó kislány-rossz fiú párossal dolgozott. Bejegyzést sem írtam róla, nem volt kedvem nekiállni, így merüljön az a könyv a feledés homályába. Most viszont gondoltam, adok egy újabb esélyt Abbinak, nem kissé játszik ebben szerepet, hogy még mindig kíváncsi vagyok rá, igazi guilty pleasure érzéssel olvasom a regényeit, és mert a Rosemary Beach sorozat első részét a fenti csalódásnál korábban olvastam, és tetszett is (értékelés linkje), élénken emlékeztem Blaire és Rush szenvedélyes szerelmére és a függővégre. 

Tetszett a folytatásban, hogy immár Rush gondolataiba is beleláthattam, én legalábbis nagyon szeretem a több nézőpontos regényeket, sajnos sokkal kevesebb ilyen van, mint a hősnős narráció. Rush karakterén elég nagy változást tapasztaltam, az első részbeli rosszfiús szerepe eltűnt, és full time Blaire visszaszerzésére koncentrált. Nem volt egyetlen kilengés vagy bűnös gondolat sem, amin rágódni lehet, amit meg lehetne bánni. Totál hősszerelmes verziót kaptam belőle, ami részben működött, mert tetszett az elköteleződése, de így bizonyos szempontból elvesztette az izgalmasságát.
A történet továbbra is vitt magával és olvastatta magát, de már nem olyan hévvel, mint az első részben. Kíváncsi voltam most is, hogy mi lesz a vége, de a főszereplők  egyre több ostoba lépést követtek el, főleg az volt idegesítő, ahogy Blaire hibáztatja magát folyamatosan, végeláthatatlanul. Utáltam a titkolózását, komolyan, felnőtt nőként kéne viselkednie...

Nem hiszem, hogy meg tudom írni ezt az értékelést anélkül, hogy kitérnék az első nagy csavarra a könyvben. A fülszöveg nagyon aranyosan leírja gyakorlatilag az első rész tartalmát, és próbálja kikerülni, hogy miért is megy vissza a lány Rosemary Beachre. De mivel az  egész regény erre épül és a beleolvasóban is megtudható, INNENTŐL SPOILERES A BEJEGYZÉS!, szóval Blaire

nem nehéz kitalálni...: terhes. Ráadásul meg van győződve róla, hogy egyedül ő a felelős, hiszen azon a bizonyos éjszakán a lányt nem érdekelte az óvszer hiánya, ő nem akarta félbeszakítani az eseményt. Vettem a fáradtságot és visszanéztem az első rész erre vonatkozó jeleneteit. A búcsúszex alkalmával volt óvszer. Tehát nem az volt a bűnös éj. Korábban, konkrétan a második együttlétükkor volt egy óvszer nélküli szex, és újraolvasva egyáltalán nem mondható Blaire "hibájának", vastagon benne volt Rush abban a dugásban. Megjegyzem egy "óvszer" kontra "elfelejtkeztem az óvszerről" témában MINDIG a srác a hibás. Miről beszélünk? Blaire még a terhességét is saját hibájaként kezeli, ami azért túlment egy határon. Egyébként is  sok volt nekem a részéről a "kevés vagyok neked" érzés, ami inkább átment mindig a "túl szegény vagyok hozzád" skandálásba. 

A mellékszereplők hasonlóan az első részhez rendben voltak, persze van aki kiemelkedik. Woods édes volt ebben a részben (is), és ott volt a lány mellett minden egyes pillanatban, amikor szükség volt rá (ellentétben Rush-al). A legmegfelelőbb módon támogatta Blaire-t, tanulságos pillanat volt, amikor ezt Rush is kénytelen volt belátni. Kár, hogy csak a sorozat ötödik része fog vele foglalkozni.
Nant továbbra is lehet utálni, aztán vele is történik valami, ami kihatással van az egész sztorira. Ennek kapcsán nagyot csalódtam Rush-ban, komolyan nem értettem, hogyan tudta az éjszaka közepén otthagyni a lányt, eltűnni és  hallgatni egy hétig, miután korábban  kijelentette, hogy neki Blaire az első, minden körülmények között. Valahogy mégsem.
És kaptam a vége  felé még egy óriási csavart, ami valahogy engem nem vágott oda, szóval szerintem a lényegen nem változtat, eddig is tudtuk, ki milyen természetű a családban.

Ami viszont még mindig jól működik, az a kémia Blaire és Rush között, annak ellenére, hogy  nagyon nagy túlzásnak éreztem a terhesség és a szexuális vágy közötti összefüggést. Jó, Abbi Glines többször volt terhes, biztos vannak ilyen irányú saját tapasztalatai, de vannak azért bizonyos határok, amin átlépni nevetséges hatást vált ki.
De amit szex terén kaptam, az még mindig izgató és szempárásító, szóval nem véletlenül gondolom, hogy Abbinak ez az egyik erőssége. Rush az első könyvben hagyta a bad boy stílust, de legalább a farkát átmentette ebbe  a részbe is. Bár ahhoz nem volt elég tökös, hogy haragudjon a lányra, amiért titkolta előle a terhességét, pedig ezen a ponton egy picit elszakadhatott volna a cérna.

Őszintén szólva a vége elég gyors lezárást kapott, csodálkoztam, hogy már a köszönetnyilvánítás következik, nem pedig egy epilógus. Mindenesetre boldoggá tesz - idézőjelben -, hogy Rush innentől akkor is Blaire mellett fog állni, ha bálna nagyságúra hízik. De ezt a következő részben leellenőrizhetjük, ugyanis a sorozat harmadik része is róluk szól majd. Szerencsére most nincs függővég, szóval nem kaparom a falat, de azt hiszem mindenképp adok esélyt a folytatásoknak is, mert hát Abbi az Abbi.

Íme a részek:
1. Fallen Too Far - Beléd esve (Rush & Blaire)
2. Never Too Far - Sosem elég (Rush & Blaire)
3. Forever Too Far (Rush & Blaire)
4. Rush Too Far (Rush & Blaire)
5. Twisted Perfection (Woods & Della)
6. Simple Perfection (Woods & Della)
7. Take A Chance (Grant & Harlow)
8. One More Chance (Grant & Harlow)
9. You Were Mine (Tripp & Bethy)
9.5 Kiro's Emily (FREE novella)
10. When I’m Gone (Mase & Reese)
11. When You're Back (Mase & Reese)
12. The Best Goodbye (Captain & Rose)
13. Up In Flames (Nan)
13.5 Title TBA (Dean) 

Borító: Az első részhez illeszkedik, bár Rush sosem nézne így ki.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Woods gondoskodása lehengerlő. Nekem is ilyen főnök kellett volna a terhességeim alatt.


Mélyrepülés: Amikor Rush kiteszi a lányt a háznál és elhajt.

Érzéki mérce: Elég sok a szex, köszönhetően a terhességnek. 

Értékelés: 




Nyereményjáték

Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyben a váratlan terhességé a főszerep. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, mely alapján ki kell találnotok, melyik regényre gondoltunk, majd a címét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“A jövőm nem számít, ha Eva nincs velem.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások:
Blogturné Klub
08/18 Könyvvilág
08/20 Kelly & Lupi olvas
08/22 Sorok Között
08/24 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók