KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. október 4., hétfő

Susan Dennard: Truthwitch - Igazságboszorka (Boszorkafölde #1)

 

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nektek Susan Dennard New York bestseller listás sorozatának, a Boszorkaföldének az első részét, az Igazságboszorkát. Tartsatok a Blogturné 7 bloggerével, olvassátok el az értékeléseket, a sorozathoz tartozó extrákat és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!

Könyvmolyképző, 2021
496 oldal
Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
Goodreads: 3,83
Besorolás: fantasy, YA, romantikus, 

Együtt ​megválthatjuk a világot?

Boszorkaföldén majdnem olyan sokféle varázserő létezik, mint ahányféle módon bajba lehet keveredni – és a mindenre elszánt Safiya és Iseult ezt mindenkinél jobban tudja.

Safiya igazságboszorka, vagyis képes az igazságot megkülönböztetni a hazugságtól. Nagy hatalommal járó varázserő az övé, olyannyira, hogy egyesek még a gyilkosságtól sem rettennének vissza, ha így a saját oldalukon tudhatnák. Ez különösen igaz a nemességre, arra a társadalmi rétegre, ahová Safi is tartozik. A lánynak ezért titokban kell tartania a képességeit, nehogy bábuvá váljon a birodalmak közti játszmában.

Iseult fonálboszorka, aki látja az életeket átszövő fonalakat – a saját szívéből kiinduló fonalak azonban láthatatlanok számára. Az ő és Safi közt szövődött különös barátságnak köszönhetően a kitaszított lány egy vakmerő kalandokkal teli életbe csöppen, amelyben hűvös nyugalma tökéletes ellenpontja Safiya forrófejű, lobbanékony természetének.

A két lány nem vágyik másra, mint szabadon élni az életet, ám Boszorkafölde fölött a háború fellegei gyülekeznek. Safinak és Iseultnak egy bosszúszomjas vérboszorkával a nyomukban császárokkal, hercegekkel és zsoldosokkal kell megküzdenie, akik bármit megtennének azért, hogy megkaparintsanak egy igazságboszorkát. Vajon az eszes Merik herceg mennyire tud a segítségükre lenni?
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

BLOGTURNÉ EXTRA - INTERJÚFORDÍTÁS 


Sarah J. Maas (Üvegtrón, Tüskék és Rózsák udvara) és Susan Dennard (Something Strange and Deadly) egy ütős YA páros, akiknek az epikus írói “womance” (női barátsága - a szó a woman és a romance szóból származik, tágabb jelentése közeli, de nem szexuális, nem romantikus kapcsolat két vagy több nő között - ford.megj.) komoly Tina Fey / Amy Poehler érzéseket kelt bennünk (de sokkal több harcosnővel és általános fikcionális mágiával bennük). Dennard Boszorkafölde sorozata első címének, az Igazságboszorka megjelenésének előestéjén, megkértük Maast, hogy készítsen egy interjút az írőnővel a könyvről, a női barátságról és az élet legfontosabb kérdéseiről (például “sárkányok vagy unikornisok?”). Ez lett a nagyszerű végeredmény.

Sarah J. Maas: Tehát, az nyilvánvaló, hogy a barátságunk átkozottul epikus. És az Igazságboszorka, pedig lényegében a női barátságos erejéről szól. Mi a kedvenc női barátságod a könyvekben / tévében / mozifilmekben?

Susan Dennard: Női barátságok győzelemre!! Bár sajnos ez egy nehéz kérdés. Amikor a kedvenc barátságaimra gondolok, szinte mindig férfiakról van szó (Maverik és Goose, Samu és Frodó, Arthur Dent és Ford Perfect). Azt hiszem az általam annyira imádott női barátságokat elő kell varázsolnom. Úgy értem, nem arról van szó, hogy nem léteznek, csak nehéz felidézni őket, annyira ritkán jelennek meg a népszerű médiában.

Mármint vannak szavaink a férfi barátságokra – “bromance” és BroTP”, de amennyire én tudom, nincs ezeknek női verziójuk. (de természetesen kitöltöttük az űrt egy általunk kitalált szóval, a “womance”-szel. Ugye milyen jól hangzik?)

De visszatérve a kérdéshez. Azt hiszem, az első női barátok, akik az eszembe jutnak, Nancy Drew, George és Bess. Ez a detektív nyerő hármas meghatározta az egész gyerekkoromat.
Aztán ott van a Gilmore Girls. Imádom Rory és Lorelei kapcsolatát. Lehet, hogy anya és lánya, de mellette a leghűségesebb, leghihetelenebb barátok is.
És természetesen, nem hagyhatom ki Katarát és Tophot az Avatar: Az utolsó léghajlítóból. Amit a legjobban szeretek a kapcsolatukban, az az, hogy az elején nem jönnek ki egymással. Mindkettőjüknek erős – bár vadul eltérő – személyiségük van. Így kezdetben összecsapnak. De a sorozat végére, annyira közel kerülnek egymáshoz, mintha testvérek lennének.

El sem tudom mondani, hogy hányan mondták, hogy az írási források weboldala mennyit segített nekik befejezni a könyveiket, ügynököt találni hozzá és / vagy kiadni azokat. Ha adhatnál a tinédzser énednek tanácsot (az írásról, az életről, stb), mit mondanál neki?

Azt hiszem azt mondanám: “Ne siess.”

Azaz úgy gondolom, hogy nagyon sok író esik abba a csapdába, hogy AZONNAL ki akarja adatni a könyvét. Bizony én is ezt tettem! Az álom, hogy az emberek olvashassák a könyvemet annyira erős volt. És “azonnaliszerkesztéstkérekköszönöm”.

De néha jobb egy kicsit élni. Felfedezni a világot. Barátságokat kötni és szerelembe esni (vagy elveszíteni barátokat és kiszeretni valakiből). Akkor írni, amikor a múzsa megjelenik. Koreai drámákat nézni, amikor a múzsa nincs sehol. Keményen tanulni és keményen játszani. Valódi állást szerezni, ami segít kifizetni a számlákat. Kilépni abból az állásból és kipróbálni egy másikat. Utazni. Megfigyelni. Jól érezni magad.

És az a csodálatos, hogy bármilyen életkorban írhatsz és kiadathatsz könyvet. Nincs rajta lejárati idő! Így ne aggódj, ha még nincs befejezett könyved vagy kiadói szerződésed az asztalodon. Megtörténik, amikor meg kell történnie és addig pedig öleld át a téged körülvevő világot. Minél többet élsz és tapasztalsz, annál többet leszel képes beletenni az írásba.

Beszéljünk a tinédzser önmagadról (*khm* MageSusan *khm..*) és beszéljünk arról, hogy milyen fanficet írtál. Szeretnéd megosztani, Soozy?

Tudod, hogy megbüntetlek majd ezért a kérdésért az interjú után. “mereven bámul*

Oké. Mint a legtöbb író, én is fanfictionokkal kezdtem. Ez még azelőtt volt, mielőtt az internet Internet lett volna! Így csak fanfictiont írtam a legjobb barátommal. Jegyzetfüzet lapokra.

Legjobban Anne McCaffrey Pern világát szerettem. De mivel Dinotopia és Jurassic Park megszállott is voltam, ezért volt valami határozottan fura, dinó-lovaglós történet is, amit elmeséltem.

És természetesen az egyetlen rajongás, aminek a tinikoromat szenteltem, az az NSYNC volt. Rettentően. Szerelmes. Voltam Justin Timberlake-be (szőkített, zselézett hajvégek mindörökké! ), így rengeteg olyan történetet írtam, amiben lélektársak voltunk. Néha régész voltam (Indiana Jones stílusban), ő pedig egy katona volt, aki az ásatásomnál kötött ki. Máskor egy sárkányon lovagló mágus voltam, ő pedig egy megmentendő királyság hercege volt.

Igen, ezek pont olyan rosszak voltam, amit ahogy hangzanak.

Komoly kérdés: Ha lenne egy napod, amikor bármilyen ételt, bármekkora mennyiségben megehetnél anélkül, hogy megbetegednél tőle, akkor mivel tömnéd az arcodat? (láttalak egy egész tálnyi guacamolet megenni egy ültő helyedben, így halálosan kíváncsi vagyok erre).

Haha! A guacamole dacol a fizikával. Mintha egy fekete lyuk nyilna a gyomromban, amikor elkezdem enni.

De, ha valamit EGÉSZ NAP ehetnék anélkül, hogy megbetegednék/belehalnék/megutálnám, akkor valószínűleg a csokis cookie-t választanám. Gluténnal (ez fantasy világ ugye? Akkor miért ne tegyünk úgy, hogy meg tudnám emészteni?).

És annyira uuutáááálom, amikor ezt a kérdést felteszik nekem, mert annyi válaszom / lehetőségem van rá, így téged foglak kínozni vele (ugye erre valóak a legjobb barátok?): Ha egy kitalált világban élhetnél (könyvekből/tévéből/mozifilmekből/videó játékokból) melyik lenne az?

Valójában erre könnyű válaszolnom. Az Avatar: Utolsó léghajlítóból a Négy Nemzetben szeretnék élni. Főleg a Levegő Királyságban a repülő bölények miatt. De amiatt is, mert nézz már azokra a kolostorokra!!

Mindazonáltal, szeretnék mágiával rendelkezni a víz felett. Vízhajlítás mindörökké!

Teljes mértékben téged hibáztatlak a koreai drámák iránti rajongásomért (amelyek annyira függőséget okoznak és időigényesek). Azoknak az embereknek, akik most fedezik fel őket (vagy először szeretnének megnézni egyet), melyik drámát ajánlanád? És hogyan botlottál beléjük?

Németországban éltem és az EGYETLEN angol nyelvű csatorna az Arirang volt (ez egy Dél-koreai csatorna). Koreai popzenét és drámákat adtak, így… nos egyszerűen beléjük zúgtam!

Azt hiszem, hogy a legjobb, amivel kezdeni lehet, az egy klasszikus, a My Lovely Sam Soon. Van benne humor, romantika, minden, amiért a koreai drámákat imádom.

És most pár gyors, rendkívül fontos kérdés:

Star Wars vagy a Gyűrűk ura?

Ez kegyetlen. Mondom, kegyetlen! De a Star Warst kell választanom, mert fiatalabbként fedeztem fel és óriási hatása volt az egész gyerekkoromra.

Assassin’s Creed vagy Dragon Age?

Dragon Age! Ebben biztos vagyok. Mintha az összes, eddig megírt fantasy regényt kijátszaná, és imádom az egész franchise-t.

TV vagy mozi?

TV. Elunom a mozifilmeket. Azt hiszem, hogy ez azért van, mert gyerekként maximum 30 percet engedtek filmet nézni, így a figyelmem pontosan 30 percnyi. Utána fel kell kelnem és mennem kell!

Bacon vagy guacamole?

Guacamole. Egyszerűen imádom a frissességét. A chips mellé opcionális.

Velociraptor vagy T-Rex?

Biztos, hogy Velociraptor. Megszállottja voltam a Jurassic Parknak és a The Lost Worldnek (a könyveknek, nem a filmeknek), így a velociraptorok mindig nyernek.

Sárkányok vagy unikornisok?

Sárkányok. Nincs szükség magyarázatra.

Legolas vagy Aragorn?

Egyike voltam annak a milliónyi lánynak, aki TELJESEN bele volt zúgva a szőke Orlando Bloomba, de ha csak a személyiséget és a háttértörténetet nézzük, akkor Aragorn sokkal menőbb pasi.

Anasztázia vagy Mulan?

Anasztázia volt a kedvenc rajzfilmem. Volt egy egészségtelen rajongásom Dimitri felé is és talán még mindig fejből tudok idézni és dalokat énekelni az egész filmből. Emellett említettem valaha, hogy a kutyámat Pookának hívták?

Sósvízi krokodillal vagy a nagy fehér cápával szeretnél inkább szembenézni?

Uh… Mivel valószínűleg meghalnék, gondolom azt kell kiválasztanom, hogy melyik állkapocs által veszítsem el az életemet. Oké, a cápát választom. Azt hiszem a gyorsabb halált választom. Legalábbis remélem.

Óceán vagy hegyek?

Óceán. Mindenképpen. Elememben érzem magam a tenger mellett.

Ééééés, a legfontosabb: Fejvadász vagy csempész?

Fejvadász, mert ahhoz, hogy sikeres csempész legyél, jól kell tudnod hazudni. És borzalmasan hazudok. Tényleg borzalmasan.

És legyünk őszinték, ez a kérdés valójában erről szól: Boba Fett vagy Han Solo. És a válasz Boba Fett. Mindig.

Köszönöm, hogy meginterjúvolhattalak, MageSusan! Alig várom, hogy a világ többi része is olyan őrülten beleszeressen az Igazságboszorkába, mint én tettem. És nem akarok teljese érzelgős lenni, de nagyon megtisztelő, hogy te vagy a Fonalnővérem. <3

Forrás

Borító: jajajajajajj, elvesztem, csodaszép, látványos, figyelemfelkeltő - imádom!

Kedvenc karakter: Safi, Merik

Szárnyalás: a történet és a főszereplők közti szoros kötelék és persze a romantikus szál!

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: huh... voltak forró jelenetek, de mennyire forróak! De minden a YA keretei között maradva

Értékelés: 


Nyereményjáték:
A sorozat első részében a főszereplőink sok időt töltenek tengeren. Így a játékunk is a tengerekhez kapcsolódik. Minden blogon találtok egy leírás egy tengerről. Megfejtésül a tengerek nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az Atlanti-óceánhoz a Gibraltári-szorossal kapcsolódik. Melléktenger, melyet három kontinens vesz körbe - Európa, Afrika és Ázsia.



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Október 4 - Kelly & Lupi olvas - extra
Október 6 - Hagyjatok!Olvasok!
Október 8 - Dreamworld - extra
Október 10 - Utószó
Október 12 - Kelly & Lupi olvas
Október 14 - Sorok között
Október 16 -Spirit Bliss Sárga könyves út
Október 18 - Könyv és más
Október 20 - Dreamworld
Október 22 - Hagyjatok! Olvasok! - extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók