KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. október 12., kedd

Susan Dennard: Truthwitch - Igazságboszorka (Boszorkafölde #1)

 
Könyvmolyképző Kiadó elhozta nektek Susan Dennard New York bestseller listás sorozatának, a Boszorkaföldének az első részét, az Igazságboszorkát. Tartsatok a Blogturné 7 bloggerével, olvassátok el az értékeléseket, a sorozathoz tartozó extrákat és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!
 
 Könyvmolyképző, 2021
496 oldal
Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
Goodreads: 3,83
Besorolás: fantasy, YA, romantikus,

Együtt ​megválthatjuk a világot?

Boszorkaföldén majdnem olyan sokféle varázserő létezik, mint ahányféle módon bajba lehet keveredni – és a mindenre elszánt Safiya és Iseult ezt mindenkinél jobban tudja.
Safiya igazságboszorka, vagyis képes az igazságot megkülönböztetni a hazugságtól. Nagy hatalommal járó varázserő az övé, olyannyira, hogy egyesek még a gyilkosságtól sem rettennének vissza, ha így a saját oldalukon tudhatnák. Ez különösen igaz a nemességre, arra a társadalmi rétegre, ahová Safi is tartozik. A lánynak ezért titokban kell tartania a képességeit, nehogy bábuvá váljon a birodalmak közti játszmában.
Iseult fonálboszorka, aki látja az életeket átszövő fonalakat – a saját szívéből kiinduló fonalak azonban láthatatlanok számára. Az ő és Safi közt szövődött különös barátságnak köszönhetően a kitaszított lány egy vakmerő kalandokkal teli életbe csöppen, amelyben hűvös nyugalma tökéletes ellenpontja Safiya forrófejű, lobbanékony természetének.
A két lány nem vágyik másra, mint szabadon élni az életet, ám Boszorkafölde fölött a háború fellegei gyülekeznek. Safinak és Iseultnak egy bosszúszomjas vérboszorkával a nyomukban császárokkal, hercegekkel és zsoldosokkal kell megküzdenie, akik bármit megtennének azért, hogy megkaparintsanak egy igazságboszorkát. Vajon az eszes Merik herceg mennyire tud a segítségükre lenni?
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Ez a regény tipikus esete annak, hogy a borítót megláttam, beleszerettem és azonnal tudni akartam, hogy mit rejt ez a gyönyörűség. Őszinte leszek, pár értékelésbe azért beleolvastam a Goodreadsen, de mivel kapott a regény hideget és meleget is bőven, ezért még inkább érdekelt, hogy miről is szólhat.

A regény fő cselekményszála két fiatal lány köré összpontosul, mind a kettőjük boszorka, különleges képességekkel. Safi, az egyik főhősünk igazi különlegesség, igazságboszorka, képes a hazugságot és az igazságot megkülönböztetni egymástól. Ilyen boszorkából nincs túl sok, ezért nem véletlen, hogy igen keresett ez a "tudás", főleg a hatalmasságok körében. A barátnője, Iseult pedig fonálboszorka, ő látja az embereket összekötő szálakat, az érzelmeket. Az ő "tudása" elég gyakori, így ő úgymond biztonságban van.
Ők ketten semmi mást nem szeretnének, mint nyugalomban élni, azonban Safi miatt ez lehetetlen. Mindenki rá vadászik, szeretné megszerezni magának. Főleg, mert háború közeleg, ármányokkal, árulásokkal telve, ahol szinte életbevágó, hogy tudja mindenki a másikról, hogy igazat mond-e....

Forrás
Hát én nem hallgatok azokra az értékelésekre, amelyek szerint ez a regény picit túl van hypelva. Egyszerűen imádtam az elejétől kezdve a végéig és alig várom, hogy a folytatást a kezemben tarthassam.
A főszereplőkért egyszerűen odavoltam. Akár a szenvedélyes, néha picit túl heves, vakmerő, féktelen Safiról beszélünk, vagy a jóval nyugodtabb, átgondoltabb, okosabb párjáról, Iseulról, de ugyanide számítom Merik hercegét, aki az embereihez való végtelen hűségével, a temperamentumosságával és a tánctudásával!! (erre még visszatérek) vett le a lábamról. De persze a "sötét oldalnak" is megvan a tökéletes hőse, Audean, a vérboszorka, aki a lányokra vadászik és nyomában halál és rettegés jár. Az ő karakterét is imádtam, mert bár első ránézésre gonosz, de egy rettentően összetett karakter és mivel ő is saját szemszöget kap, így azért hamar kiderül, hogy ő sem kifejezetten "fekete", hanem annál jóval árnyaltabb személyiség.

A világfelépítést is szerettem nagyon. Hatalmas birodalom, politikai csatározások, különleges vallások, legendák és hidedelmek - mind a regényt jellemezték. Igen, lehet mondani rá, hogy sok kérdés nyitott maradt és nem kaptunk sok mindenre választ, de könyörgöm, ez egy sorozat első része. Ha már itt mindent megtudunk, akkor mit várhatunk a többi résztől? Én úgy éreztem, hogy az írónő pont annyi információt osztott meg velünk erről a világról, amennyire épp szükségünk volt. Ahogy majd haladunk a történetben (remélhetőleg) egyre jobban megismerünk mindent.

Ami fontos még nagyon, hogy a regény rettentő akciódús. Látszik, hogy az írónő sok videójátékot játszik, imádja a pörgős, akcióban gazdag történeteket és ezeket ügyesen át is tette a regényébe. Tengeri csata, tengeri szörnyekkel való küzdelem, szárazföldi harcok és persze a lányok valami brutálisan forgatják a pengéiket. De mindemellett a legfontosabb eleme a regénynek, a barátság. Két nő közti barátság. Ami annyira erős, hogy ilyet ritkán olvasni YA regényekben. Két teljesen különböző származású és hátterű lány, akiket az élet egymás mellé sodor és örök barátságot fogadnak. Mind a kettő más karakter, ugye az egyik forrófejű, a másik nyugodtabb, az egyik vakmerő, a másik átgondoltabban dönt - de mégis, tökéletesen kiegészítik egymást és vállvetve küzdenek egymásért. Imádtam a kettőjük közti kapcsolatot!

Természetesen nem lehet elmenni a romantikus szál mellett sem, pedig az még csak alig kialakulóban van. Merik és Safi... úristen, ritkán olvasni / érezni ilyen kémiát, mint ami ezen két szereplő között van. És nem, nem kell egyelőre még semmi testiség - hiszen YA történetről beszélünk, elég egy nézés, egy érintés és persze a TÁNC. Az eddig olvasott YA fantasy regényeim közül ők ketten adták elő az egyik legforróbb közös táncot. Szinte már határolta a +18-s karikát is. Ha ezek után nem lesznek ők ketten (majd persze a későbbiekben, mert egyelőre még fontosabb dolgok várnak rájuk) egy pár, akkor megeszem a kalapomat :D.

Összességében a regényt, ahogy már fentebb is írtam, imádtam. Sok esetben éreztem apróbb - nagyobb hasonlóságokat Sarah J. Maas stíusához - ami, mint kiderült, nem véletlen, hiszen nagyon jó barátnők Susannal. Mindenkinek ajánlom a történetet, aki egy nagyon összetett világról, szerethető főhősökről, izgalmas cselekményekről szeretne olvasni (és persze a TÁNC-ot ne feledjük.. amit többször is újra végig kellett olvasnom:D).

Borító: jajajajajajj, elvesztem, csodaszép, látványos, figyelemfelkeltő - imádom!

Kedvenc karakter: Safi, Merik

Szárnyalás: a történet és a főszereplők közti szoros kötelék és persze a romantikus szál!

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: huh... voltak forró jelenetek, de mennyire forróak! De minden a YA keretei között maradva

Értékelés: 

Nyereményjáték:
A sorozat első részében a főszereplőink sok időt töltenek tengeren. Így a játékunk is a tengerekhez kapcsolódik. Minden blogon találtok egy leírás egy tengerről. Megfejtésül a tengerek nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ausztrália északkeleti részén lévő peremtenger. Itt található Földünk legnagyobb korallzátonya, a Nagy-korallzátony.


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Október 6 - Hagyjatok!Olvasok!
Október 8 - Dreamworld - extra
Október 10 - Utószó
Október 12 - Kelly & Lupi olvas
Október 14 - Sorok között
Október 18 - Könyv és más
Október 20 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók