KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. november 28., vasárnap

Penelope Ward: Gentleman Nine - Kilences gavallér

 
Penelope Ward legújabb romantikus regényében két fiatalkori barát között alakul ki vonzalom. Ha érdekel, hogy miként lépnek túl főszereplőink azon, hogy vágyuk tárgya tiltott gyümölcsnek számít, akkor tartsatok bloggereinkkel új blogturnénkon Ne feledjétek, egy szerencsés olvasónk a Könyvmolyképző Kiadónak hála meg is nyerheti a turné végén a Kilences gavallér című regényt!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. Rubin pöttyös
296 oldal
Fordította: Benkő Ferenc
Goodreads: 4,00
Besorolás: romantikus

Egyikünk ​hazudott. Fiatalkorunkban hárman voltunk barátok. Egy kocka, egy szoknyavadász és egy szépség.
A szívem mélyén mindig is őt akartam. De eltitkoltam, mert Roryval alkut kötöttünk, hogy a közös barátunk, Amber tiltott gyümölcs.
Elmentem egyetemre, és az övé lett a lány. Amber sosem szerzett tudomást az érzéseimről. Évekig voltak együtt – míg Rory végül összetörte a szívét.
Mindezek során a távolság dacára felszínesen tartottuk a kapcsolatot. Mikor egy három hónapos munkaszerződés Bostonba szólított, Amber a rendelkezésemre bocsátotta a vendégszobáját.
A szakításából lábadozó lány lemondott a férfiakról. Egy este elképesztő dolog fogadott a számítógépe képernyőjén. A randizástól és a további csalódásoktól tartva kötöttség nélküli szexet keresett. Érzelmek vihara söpört át rajtam: féltés, féltékenység és kíváncsiság. Amber a Kilences Gavallért választotta, és üzenetet küldött neki. Kitárulkozott előtte, többek között azt is bevallotta neki, micsoda testi vonzalmat kelt benne a barátja: én. De engem meg ő tart tiltott gyümölcsnek – ráadásul selyemfiúnak is. (Ami a körülmények fényében vicces.)
Végül egy hotelben beszélt meg találkozót a Kilences Gavallérral, ahol egy visszautasíthatatlan ajánlat várta.

Nagyon szeretem a szerző könyveit, és amikor megláttam az új jövevény borítóját, nem tudtam nemet mondani rá. Ráadásul én odavagyok a szerelmi háromszögekért, meg a tiltott szerelmekért, valami ilyen egyvelegre számítottam.
Hárman voltak gyerekkori jóbarátok, Amber, Rory és Channing. Sok mindenen átmentek ők hárman, a legnagyobb törés mégis az volt, amikor Channing húga 15 évesen baleset áldozata lett, Leila a legjobb barátnője volt Ambernek. Később Channing egyetemre ment, de előtte megbeszélték Roryval, hogy egyikük sem hajt rá Amberre, hisz olyan, mintha a húguk lenne, pedig mindketten vágytak rá. Rory megszegte ezt az alkut, meghódította a lányt és óriási szerelemben éltek kilenc éven át. Pár hónapja azonban szakított vele, azzal a kifogással, hogy még nem élte ki magát, mással is próbálkozni akar. Amber összezuhant, nagyon szerette Roryt, lassan tér csak vissza a való életbe, kapcsolatot semmiképp nem akar. Viszont a hormonjai tombolnak, barátnője tanácsára azon gondolkodik, hogy egy selyemfiú szolgáltatását venné igénybe, semmi kötöttség, csak szex, egyetlen alkalomra. Pont ekkor jelentkezik nála a rég nem látott Channing, beköltözne a vendégszobába, amit ki szokott adni, csökkentve a költségeit. Ambernek sosem volt teljesen közömbös Channing, persze a régi időkről beszélek, Rory mellett nem kellett rá gondolnia, mondjuk nem is volt a közelben, csak telefonon tartották nagyjából a kapcsolatot. Aztán a közelség mindent megváltoztat, mindketten ugyanazt érzik, vágynak egymásra, de főleg Amber nem gondolja, hogy ebből lehetne valami, hiszen a srác híresen szívtipró hírében áll. Azt tudni kell, hogy Channing mindig is Amberre vágyott, a sok lánnyal csak elterelte róla a figyelmét. Emily volt az életében az egyetlen lány, aki felé érzett valamit, aki feledtette volna Ambert, de Emily lepattintotta. Egy véletlen folytán Channing meglátja a lány laptopján az alkalmazást és a kilences gavallér nevében válaszol Ambernek, azzal takarózva, hogy félti a lányt egy ilyen húzástól, aztán már nincs visszaút, mivel Amber bevallja az ismeretlennek, hogy nagyon is gerjed a lakótársára, de nem lehet közöttük komoly kapcsolat. Channing lesz ott a megbeszélt randevún, akármi is történjen ezután.
 
Nos eddig a pontig eljutva, nem is értettem mit akar a szerző kihozni az egészből, mert az első pillanattól látszott, hogy ezek össze fognak jönni, hol az egyik hol a másik szájából hallhattam a váltott szemszögnek köszönhetően a gerjedést egymásra. A selyemfiús dolgon Amber kiakad, de a srác remekül kimagyarázza, hogy csak vigyázni akart rá, és felajánlja, hogy ő a rendelkezésére áll, csak Amberen múlik, aki persze végül bele is megy. Nehogy egyszerű legyen, felbukkan a képben Emily, szeretne visszakerülni Channing karjaiba, és felbukkan Rory, aki Amber mellé akar visszakerülni, és hogy mivel magyarázza a történteket, azt saját szemszögű fejezetben mondja el, és az olvasó ott ül fejét fogva, hogy akkor mi van? Nem lesz egyszerű kibogozni a szálakat. 
Nem emlékszem ilyen példára az olvasmányaimban, hogy mindkét főszereplő exe komolyan bekerül a képbe. És mindkét fél erősen gondolkodik az exeken, pedig meglépnek együtt is szinteket és halál szerelmesek egymásba. Gondolom ezt mindenki vérmérséklete szerint majd elemzi, mi számít megcsalásnak, meddig is mennek el, gondolatban és valójában.
Nehezen térek napirendre pár dolog miatt, mert egyrészt azért elég jól szórakoztam a történeten, és nagyon bírom azt, amikor küzdenek egymásért a párok, plusz itt az utolsó harmadban mindkét pasi tepert Amberért, és mindkettőnek volt is esélye, bár sejtettem, ki lesz a befutó, de mégiscsak volt egy kis dilemma. Ezért megérdemli a négy pontot a könyv. 
Viszont el kell mondanom, hogy két ponton majdnem elhajítottam a könyvet. Az egyik az, amikor Amber véletlenül megnyit Channing telefonján egy mappát, ami tele van képekkel a farkáról. Most ezt komolyan bele kellett tenni a történetbe? Nekem nem volt vicces, inkább határozottan kiábrándító.
A másik zuhanórepülés Channing szájából elhangzó mondat az első szex után. Vagy legalábbis az elsők egyikénél. Azt mondja a lánynak: ... Képtelen vagyok kiidézni, én ezt le nem írom a saját blogomon. Annyira undorító mondat, amit ha nekem valaki merészelt volna mondani, azt páros lábbal rúgom tökön és repítem ki az ajtón, de úgy, hogy eszébe ne jusson még egyszer visszajönni. Basszus, alig tértem magamhoz.
Egyébként meg cuki volt a srác, őszintén odavolt Amberért, amíg foglalt volt, ő félreállt, de most küzdeni akart érte. Na és a neve... Végig egy bizonyos Channing járt a fejemben, hiába virít más a borítón. Értékeltem, hogy Rory-val is rendesen bánt, miután megtudta a történteket.
Amber karaktere is tök normális volt, ha leszámítjuk ezt a selyemfiús dolgot. De mégis mit képzelt? Ezek a dolgok azért nem mennek ilyen simán. Megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe is kerülhetett volna ez a lány. Végül mégis jól sült el, hogy Channing vigyázott rá,  megbocsátottam neki. Amber munkája még külön jó pontot érdemel, nem ártott a sok szerelmi dilemma mellé behozni valami valós problémát. Így Milo karaktere az autizmussal, meg Channing anyjának demenciája és az ő ápolása elismerést érdemel. Egyébként a szerzőnek két gyermeke van, a lánya autizmussal él, tehát nem egészen véletlen, hogy beleszövi a történeteibe  a mentális betegségeket. El ne felejtsem, a kóbor macska örökbefogadása Channinget értékelte feljebb, kapjon ő is némi plusz pontot.
Emily szót sem érdemel, sajnálhatja, amit elvesztett, ám Rory-n lehetett agyalni egy kicsit. Nagy hülyeséget csinált, hogy nem volt őszinte, de végül is egy szava sem lehet, nagyon szép lezárást kapott a szerzőtől.
Úgy gondolom, sokak kedvence lehet ez a második esély jellegű történet, voltak benne remek pillanatok,  elgondolkodtató részek, nekem jó szórakozást nyújtott. Kár azért a két melléfogásért, ettől eltekintve kellemes olvasmány, romantikus lelkületűeknek főleg.
Képek: Pinterest

Borító: Nagyban hozzájárult az olvasásomhoz.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés:  Channing szerencsétlen beszólása.

Érzéki mérce: Semmi túlzás, kellemes a szerelmi szál, sok vágyódással, nem sok ágyjelenettel.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ


Nyereményjáték

Bloggereink nagyon szeretik Penelope Ward erotikától fűtött romantikus regényeit, ezért úgy gondolták, hogy mutatnak egy-egy idézetet az írónő könyveiből! A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok annak a regénynek a CÍMÉT, amelyikben az adott idézet szerepel, és beírjátok a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

“A szerelemnek nincs lelkiismerete. A szerelem nem ismer jót vagy rosszat. Olyan érzelem, amit nem tudsz lerázni magadról, ami a lelkedig hatol, és nem lehet elsöpörni. Ha igazán szerelmes vagy ebbe a lányba, az nem fog változni, akármilyen élethelyzetben is vagy. Majd az idő eldönti, igaz szerelemről van-e szó. Ha az, nem tudsz majd nélküle élni. Ennyi.”

 
További állomások:
11.28 Kelly és Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók