KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. január 7., péntek

Abbi Glines: Te vagy nekem a rejtély - Sea Breeze #8

Maxim Könyvkiadó - 2021. december - Dream válogatás
288 oldal
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Goodreads: 4,30
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Abbi Glines Sea Breeze-sorozatának fülledt erotikájú folytatásában Dewayne és Sienna számára eljött az idő, hogy végre szembenézzenek a kettőjük között izzó, tüzes szenvedéllyel. Sienna Roy hat évvel ezelőtt megtudta, hogy teherbe esett a fiútól, akivel akkor együtt jár. Miután Dustin alig pár nappal később autóbalesetben meghalt, Sienna elhagyta Sea Breeze városát, hogy egyedül nevelje fel kisfiát. Most együtt térnek vissza, és hamarosan minden megváltozik. Dewayne Falco még mindig nem tudta feldolgozni az öccse, Dustin halálát. Bánatát nőkbe és alkoholba fojtja, így próbál elbújni a világ elől, és felejteni. Amikor azonban Sienna visszatér a városba, Dewayne rájön, hogy mégis vannak dolgok, amikért érdemes küzdeni. Sienna magában őrzi Dustin emlékét, de bármennyire is szerette a fiút, a szíve mélyén annak bátyja, Dewayne is érdekelte. És ez azóta sem változott. Kamaszkora színhelyére visszatérve Sienna érzi, hogy továbbra is vonzódik Dewayne-hez, mégis retteg attól, hogy újra szeressen. Amikor Dewayne ennyi év után megjelenik Sienna ajtaja előtt, a szerelem és a vágy újra fellobban köztük: itt az ideje, hogy véget vessenek érzelmeik rejtegetésének, és örökre együtt maradjanak.

Örömmel olvastam nemrég a hetedik részt a sorozatban, lényegesen jobb volt mint a korábbi, szóval visszatért a hitem Abbi Glines tehetségét illetően, mégis izgultam, hogy kiterjed-e ez a javuló tendencia a nyolcadik részre. És igen! Imádtam ezt a részt!
Sienna Roy 16 évesen elhagyta az otthonát, nem önszántából, a szülei kényszerítették erre, pedig éppen arra lett volna szüksége, hogy szeretet vegye körül, ugyanis épp kiderült, hogy teherbe esett. Sajnos a gyerek apja, a 17 éves kosaras sztárpalánta Dustin Falco nem vállalhatja a felelősséget, mert részegen egy fának hajtott és meghalt. Sienna vallásos családja pedig úgy látta jónak, hogy elküldik a lányt a nagynénjéhez Texasba, hogy ott szülje meg a gyereket, a környezetüknek meg azt mondják, idegileg kikészült és valamilyen orvosi intézetbe került. Hat év elteltével Sienna visszatér Sea Breeze-be a kisfiával Micah-val, akit eddig egyedül nevelt, mellette leérettségizett és a fodrász szakmát is kitanulta. Az édesapja nemrég meghalt, az anyja pedig idősotthonba ment a biztosítási pénzből, így a régi családi házukat a lányára íratta, mintegy bocsánatkérésként, enyhítve a kimaradt éveket. Ugyanis gyakorlatilag alig tartották a kapcsolatot, a nagyszülők nem is ismerték meg személyesen az unokájukat.
Dewayne Falco sosem tudta túltenni magát az öccse halálán, főleg annak a tükrében, hogy annak barátnője is eltűnt a városból, akibe ő is titkon szerelmes volt, de félreállt. Évek óta kizárólag egyéjszakás kalandjai vannak, nem akar hosszútávú kapcsolatot, és értetlenül figyeli a barátait, akik egymás után találnak rá az igazi szerelemre, vagyis a varázspuncira, ami elveszi az eszüket. Egy napon azonban egy idegen, lestrapált autó parkol a szülei házával szemben, ahol a lány és családja lakott. Azonnal átmegy és szembesül az immár felnőtt, gyönyörű nővé érett Siennával és annak kisfiával, akinek létezéséről eddig semmit sem tudott. Pedig a lány évekig küldözgette a képeket a gyerek fejlődéséről a Falco nagyszülőknek, ám Dewayne állítja, hogy soha nem kaptak meg egyetlen küldeményt sem. Óriási érzelmek szabadulnak fel, a Falco család hirtelen visszakap egy darabot Dustinból, hirtelen nagybácsi és nagyszülők lesznek belőlük. 

Azt hiszem, ezzel a sorozatrésszel Abbi végleg visszaédesgette magát a kedvenceim közé, sikerült egy nagyon cuki történetet írnia, szerethető szereplőkkel. Igazából Dustinra azért tudtam haragudni attól függetlenül, hogy 16-17 évesen ismerjük, milyenek a kamaszfiúk. Azért az ő viselkedése nem az átlagot tükrözi, a gyakran közbeiktatott visszaemlékezős fejezetekből megismerhetjük milyen volt, mennyit küszködött vele a bátyja, hogy helyes irányba terelgesse, kevés sikerrel. Sienna is rájön, mennyi mindenről nem tudott, és sajnos beárnyékolják ezek az új információk Dustin emlékét. Kicsit tartottam attól, hogy ez a testvér dolog árnyékot vet a szerelmi kapcsolat alakulására, ez még nagyobb tabu szerintem, mint a legjobb barát szerelmét elvenni. De nem volt ebben egy szemernyi rossz érzés sem, Dewayne karakterét megismerve az olvasó csakis drukkolni tud ennek a szerelemnek a beteljesüléséhez. A korábbi részekben mindig azt olvashattuk, hogy durva dolgokon ment keresztül ez a pasi, nem véletlenül épített falakat a szíve köré. Most végre megtudhattam, mi is történt korábban. A srác hiába vágyik őrülten Siennára, hosszú ideig tagadásban van az érzelmeit illetően, alulértékeli önmagát. A visszaemlékezésekből pedig világosan kiderül, hogy a kezdetektől odavolt ezért a vörös hajú lányért, mindig is őt védelmezte. 
Az a helyzet, hogy a regény kb 60%-áig öt ponton állt a véleményem, annyira tetszett a két karakter, na meg a kisgyerek kártya is remek húzás  egy romantikus regényben. Dewayne vívódása letaglózott, mennyire akarta a lányt, de közben a legjobb partnert akarta neki, akinek egy jobb embernek kellene lennie, mint ő. Plusz teljesen odavan a gyerekért, akiért mindent megtenne, hogy biztonságban tudja, és szeretne bepótolni minden elvesztegetett évet, ami a szeretetéből kiesett. 
Szóval itt 60% körül volt egy jelenet, ami nekem nem tetszett, és emiatt fél pontot levonok az értékelésből. Sokkal jobb lett volna, ha ez kimarad, mert igazából semmi szükség nem volt rá, nálam visszafelé sült el, mintsem előrevitte volna a kapcsolatot. Plusz volt még egy jelenet a végén, ami  túlzóan élesre sikerült, mondjuk ez nem a két főszereplő között zajlott, de nekem óriási tiszteletleségnek számít, ha valaki ennyire durván beszél egy nővel. Túl mélyre sikerült a földbe döngölés. 
Ezt leszámítva újból felfelé ívelt a történet, persze minden csavar és fordulat "abbis" volt, kellemesen kiszámítható. Emlékezetes marad számomra Sierra karaktere, ő egy nagyszerű nő, imádtam a kapcsolatát a fiával. Mindenek elé helyezte Micah-t, és a gyerek is imádta őt, szófogadó volt, okos és rettentő cserfes, ami sok poén forrása volt. Ez a lány mindenkivel kedves volt, legyen régi vagy új ismerős. Mellé Dewayne telitalálat választás, ahogy a morcos nagydarab medvét lassan megszelidítette, az nagyon cuki folyamat, és végül világosan kirajzolódott a különbség a két testvér között. Bizonyos dolgok alól nem menti fel a kora Dustint, önző volt és soha nem törődött kellően a lánnyal. Dewayne kapcsolata az unokaöccsével szintén imádnivaló, az első pillanattól egy húron pendültek, jó volt olvasni a közös programokról. Egy anya azért sosem tudja pótolni a gyerek számára az apafigurát is, szóval jó volt látni, ahogy csüng rajta a kissrác, milyen jól elvannak.
Ahogy a sorozat többi részében, itt is volt pár jelenet, amikor összejöttek a régi barátok itt-ott a városban, most különösen sok poénkodás volt Dewayne kontójára, hiszen alig várták a többiek, hogy kibújjon a csigaházából és végre boldog legyen valakivel. Nagy öröm volt találkozni velük újra a Live Bay-ben, a törzshelyükön.
Összességében meg voltam elégedve ezzel a résszel, sőt várakozáson felül teljesített, szóval mindenképp ajánlom, akár önállóan is olvasható. Végre úgy áradtak az érzelmek, ami ellen nem lehet kifogásom, és a cselekményt is jól összerakta a szerző. Tetszett, hogy a váltott szemszög minkét főszereplő fejébe be engedett látni, és a teljes kép kialakításához remekül alkalmazta Abbi a visszaemlékezős részeket. Bemutatott borzalmas és jó szülőket, kiemelte a család fontosságát, és természetesen azt, hogy meg kell adni azt a bizonyos második esélyt, ami jelen esetben félig inkább első. 
El sem hiszem, hogy már csak egy rész van a sorozatból, és lezárul egy korszak Trisha és Rock történetével.  Remélem hamar megkapjuk a kiadótól, most nagyon szívesen venném akár azonnal a kezembe. Köszönöm a Maxim Kiadónak az olvasás lehetőségét.

Borító: Spoileres!
 
Kedvenc karakter: Micah

Szárnyalás: Amikor Dewayne bemegy a suliba lekáderezni az igazgatóhelyettest.

Mélyrepülés: Az ordítozás a vége felé.

Érzelmi mérce: Az erotikus jelenetek kellően izgalmasak, de a sorozat többi részéhez képest talán visszafogottabb és kevesebb.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók