KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. január 3., hétfő

K.A.Tucker: Four Seconds to Lose - Négy másodperc és nincs tovább (Tíz apró lélegzet #3)


A Könyvmolyképző Kiadó karácsony előtt jelentette meg K.A. Tucker legújabb romantikus regényét: Four Seconds to Lose - Négy másodperc és nincs tovább címmel, mely a Tíz apró lélegzet sorozat harmadik része. A turné során megismerheted a sztriptízbár-tulajdonos Cain és a táncosnak jelentkező Charlie történetét, ha velünk játszol, meg is nyerheted a regény egy példányát.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. december 17. - Rubin pöttyös
448 oldal
Fordította: Varga Petra
Goodreads:
Besorolás: New Adult, romantikus, realista
 
Sztriptízklubot üzemeltetni nem olyan felemelő, mint amilyennek a legtöbb srác gondolja.
Hosszú munkanapok, munkavállalók egy pszichiátriára is elegendő problémával, a rendőrség folyamatos szaglászása – a huszonkilenc éves Cain kezd elbizonytalanodni kimondatlan küldetésében, hogy óvja a nőket, akiket felvett. Aztán a szőke, barna szemű Charlie Rourke belép az ajtaján, és a dolgok még sokkal bonyolultabbá válnak. Cain tartja a fogadalmát, hogy nem fekszik le az alkalmazottakkal.
A huszonkét éves Charlie Rourke-nak sok pénzre van szüksége, méghozzá gyorsan, hogy el tudjon tűnni, mielőtt túl késő lesz. Felfordul a gyomra a gondolattól, hogy levegye a ruháit egy klubnyi férfi előtt, de meggyőzi magát, hogy így legalább bevetheti színészi és táncosi képességeit. És bár a többi táncoslány alig várja, hogy megkaparintsa szexi, elegáns, gondoskodó főnöküket, a lányt ez egyáltalán nem érdekli. Végtére Charlie Rourke nem is létezik – és nem terelheti el a figyelmét romantikázással.
Charlie sajnos hamar rájön, hogy a Cain iránti érzései egyre inkább átveszik fölötte a hatalmat – és hogy talán nem is viszonzatlanok. De elveszíteni a férfit, ha rájön, mibe is keveredett, sokkal fájóbb lenne, mint bármi más, ami rá vár.
Hiszem, hogy nincsenek éveid, hónapjaid vagy heteid arra, hogy hatással legyél egy másik ember életére. Csak másodperceid vannak. Másodperceid arra, hogy megnyerd. És másodpercek alatt el is veszítheted. 

Egyik kedvenc szerzőm K.A. Tucker, a Tíz apró lélegzet sorozattal alapozta meg a biztos helyét a polcomon. (Lupi bejegyzése az első részről, az én bejegyzésem a második részről) Tudtam, hogy ez a rész más lesz, mint a sorozat első két része, hiszen eddig a két testvér, Kacey és Olivia kicsit sötét, de nagyon is érzelemdús történetét olvashattam, most pedig a felnőtt férfi, a szuperdögös Cain kapott saját regényt. Persze nagyon vártam, mit hoz ki a szerző ebből a karakterből, akit kicsit már megismerhettem korábban, és kellőképpen csodáltam is, hiszen annyi kiderült róla, hogy hihetetlenül rendes az alkalmazottaival, segíti, támogatja őket, és nem tart igényt a privát szolgáltatásaikra, ami mondjuk egy sztriptízbár tulajánál Miamiban nem épp általános. 
A női főszereplőnk - jelenleg Charlie néven fut, kétségbeesve keres sztripper állást a környéken, ugyanis egy nagyobb összeget kellene összegyűjtenie ahhoz, hogy letiplizhessen. Szeretne nyomtalanul eltűnni a nevelőapja szeme elől, aki drogfutárként használja a saját nevelt lányát. Charlie kicsi kora óta áll a befolyása alatt, a kényelmes élete fejében meg kell tennie pár nem éppen legális feladatot. Konkrétan el kell mennie találkozókra, átadni a cuccot és átvenni a pénzt. Ártatlan fiatal lány, flörtölget a szállodásokkal, sporttáskával jön-megy, váltogatja a sminkjét és a parókáit, nem gyanús senkinek. Őbenne azonban egyre gyűlik az ellenérzés, tudja, hogy bűncselekményben vesz részt, de ez nem olyan dolog, amire nemet mondhat. Kisgyerekként kezdte először használni a nevelőapja, fokozatosan vitte egyre veszélyesebb helyzetekbe. Az anyja meghalt évekkel ezelőtt, nincs senkije, akire támaszkodhatna. Most annyi az előnye, hogy egyedül van Miamiban, Sam inkább a távolból irányítja egy eldobható mobil segítségével. Charlie megismerkedik a sztriptízbár pultosával, aki úgy gondolja, meg kell próbálnia felvételt nyerni, itt kereshetne a legjobban a városban, híresen rendes főnökük nem vesz le a táncosoktól jutalékot. Cain ugyanis egyik fő feladatának tartja, hogy egyengesse a nála dolgozó lányok sorsát, hogy minél előbb saját lábra tudjanak állni. Cain rábízza a lányokra, hogy ki vállal privát táncot, semmire sincsenek kényszerítve, arra főleg nem, hogy neki bármiben is kedveskedjenek. 
Charlie ezt alig hiszi el, hogy ekkora szerencséje lehet, de sikerül, Cain azonnal felveszi, sőt, nem tud ellenállni a látványának, minden fellépését megnézi, pedig nem szokása bámulni a műsort. Cain pontosan tudja, mi babonázta meg, Charlie ugyanis sokban hasonlít régi szerelmére, akit meghalt, Cain nem tudta megvédeni a féltékeny vőlegényétől. De nem csak ez az egy rémálomszerű esemény rejtőzik a múltjában, az apja gyakorlatilag harcosnak nevelte, akinek pénzért kellett verekednie, testi és lelki sebekkel volt tele a fiatalkora. Aztán az egész családját meggyilkolták, és neki folytatni kellett az életét, 19 évesen, egyedül. Ekkorra már mindent látott a drog pusztításáról, ez tette tönkre az egész családját. Összeszedte magát, és 28 évesen egy menő bár vezet, de a kapcsolatait tekintve csak vonzó üzletasszonyokkal találkozik, egy-egy alkalomra, közös döntés alapján. És most itt van ez a lány, aki megbabonázza, aki ártatlan és profi táncos egyszerre, és tele van titkokkal, ahogy ő maga is. 
A váltott szemszögnek köszönhetően jól megismerhettem mindkét főszereplőt, mivel mindkettőjüknek rengeteg titka volt, a saját hang mindenképpen segített megérteni a tetteiket. Imádom a szerzőben, hogy különösen jók a leírásai, pergett a film a fejemben, jól el tudtam képzelni mindent, és Cain, nos, ő igazán bevésődött, tett róla a remek jellemzés. Az érzelmeket, vívódásokat is szerettem, nagyon tetszett a romantika alakulása, imádom, amikor meg kell szegni szabályokat, és itt Cain alapszabálya az, hogy nem alakít kapcsolatot alkalmazottal. Mégis, Charlie megtörte az ellenállását, de ez nem egyik napról a másikra történik, lassan jutnak egyre közelebb egymáshoz. Megvolt közöttük a kémia, egyedül a tengerpartos jelenet nem tetszett, nekem nem ez lenne az álomrandim. Egyiküknek sem tetszik, hogy hazugságokra építsenek, szóval nem könnyű belevágni ebbe a kapcsolatba, Charlie ugyebár tisztában van azzal, hogy nem maradhat a városban sokáig. Közben a lánynak teljesítenie kell az apja utasításait is, ami egyre zűrösebb, és közeledik a borítékolható lebukás. A regénynek ugyebár ez az egyik mondanivalója, milyen nehéz kikeveredni egy ilyen helyzetből, amikor zsarolnak azzal, hogy már ezer éve bűnrészes vagy. 
Nagyon félelmetes jeleneteket is olvashattam az adás-vétel ügyletek kapcsán, Charlie többször is volt kiszolgáltatott helyzetben, később életveszélyben. A lány egyébként remek színésznő, tanulta ezt is, ahogy valóban tanult táncolni is, sok helyzetben jól jött az álarc, a reakciók elrejtése. Tetszett benne, hogy előre gondolkodott, próbált kiutat keresni, még ha a kapcsolatait kell beáldozni is, nem rántotta magával a szerelmét. Mindez nagyot üt a végén annak tükrében, hogy kiderül, valójában ki is ő, mi az igazi neve és kora. Lesz ám meglepetés.
Nagyon tetszett a klub egysége, ahogy az alkalmazottak vigyáztak egymásra. Oké, ahol nők dolgoznak, mindig van egy kis cicaharc, de most inkább összességében gondolok az odafigyelésre. A szerző megalkotta az álomfőnököt, szerintem ez minden olvasóban nyomot hagy, de ismerve Cain előéletét, meg lehet érteni nem csoda, hogy az önállóság megteremtése mellett igyekezett óvni azokat, akik neki dolgoztak. 
Egy pillanatra azért a végén meglepett a szerző a megoldással, kicsit túl egyszerű is volt, meg túl brutális is. Mindegy, túltettem magam rajta, főleg annak tükrében, hogy pont most hallottam, hogy Escobar idején egy hétvége alatt 70-80 millió dollárt keresett csak Miamiban a drogokon. Egyetlen átlagos hétvégén. Na ebbe sok minden belefér.
Továbbra is nagyon szeretem és szívesen olvasom a szerző könyveit. A sorozat negyedik része Cain barátjáról Benről szól, remélem hamar megkapjuk a magyar kiadást.   
Képek: Pinterest

Borító: Jobb, mint a közzétett korábbi tervek, de lehetne egy fokkal jobb is.

Kedvenc karakter: Cain

Szárnyalás: Egy jelenetben a sorozat korábbi szereplői is feltűnnek.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Az erotikus jelenetek kellően izgalmasak, de a lány drogfutári munkájának borzalmai is pulzusemelkedéssel járnak.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték
 
Egyre több olvasó zárta a szívébe a romantikus történeteiről ismert K.A. Tuckert. A mostani játékunk során az író könyveiből találsz idézeteket. A feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely K.A. Tucker regényből származik az idézet.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány: "– Te vagy az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkoztam, Livie. Olyan érzékenyen reagálsz az emberi szívfájdalomra. Olyan, mintha magadba szívnád mások fájdalmát. Hiába a szélsőséges félénkséged, szinte bármit hajlandó vagy megtenni, hogy ne vallj kudarcot. Nem szereted elbukni a teszteket, de még ennél is kevésbé szeretsz csalódást okozni az embereknek. Főleg azoknak, akiket szeretsz és tisztelsz."

Állomáslista:

01.03. - Kelly & Lupi olvas
01.05. - Sorok Között extra állomás
01.07. - Könyvvilág



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók