KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. január 2., vasárnap

Abbi Glines: Te vagy nekem a veszély - Sea Breeze #7

Maxim Könyvkiadó 2020.
304 oldal
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Goodreads: 4,28
Besorolás: New Adult, romantikus, rockzenész

Egy függőségben szenvedő embernek nem való az ártatlanság… Krit Corbin életében nagy szerepet játszanak a függőségek – és ezek közül is a szexfüggőség, mert a nőket mindig nagyon szerette. Csakhogy egy népszerű rockzenekar énekesének életébe ez is belefér. Megkaphat minden nőt, akit csak akar – bármikor és bárhol. Egyetlen egy kivételével.
Blythe Denton megszokta már a magányt. Egy papi családban nőtt fel, ahol soha nem fogadták el teljesen sajátjukként, és a kegyetlen nevelőanya gondoskodott róla, hogy Blythe soha ne felejtse el, mennyire érdemtelen a szeretetre. Így amikor végre lehetősége lesz elkezdeni az önálló életet, Blythe elköltözik. Ám egy olyan lakás lesz az új otthona, amelynek felső szomszédja egész éjszaka bulikat rendez és zajong. Egy ilyen buli alkalmával nyit ajtót egyszer Krit Blythe-nak, és megismerkedik új szomszédjával, aki arra kéri, hogy halkítsa le a zenét. Krit ráveszi a lányt, hogy maradjon. Blythe semmiben sem hasonlít azokhoz a lányokhoz, akik gyakori látogatói Krit lakásának, de Krit mégsem tud neki ellenállni. A lány barna haja, cuki szemüvege és szexis ártatlansága valahogy felkelti az érdeklődését.
Krit Corbin elhatározza, hogy megnyeri magának Blythe-ot, de lehet, hogy élete legnagyobb függőségébe került?

A Sea Breeze sorozat hatodik részénél elakadtam, 2020. áprilisában olvastam a Te vagy nekem a csábítást, blogbejegyzést sem írtam róla, mert nem tudtam volna jó szívvel ajánlani. Annyira hiányoztak a valódi érzelmek a történetből, hogy rá sem ismertem a szerzőre. Még 2020-ban megjelent  év vége felé a sorozat hetedik része is, a Te vagy nekem a veszély, de úgy éreztem, pihentetem még a szerzőt, így csak most vettem elő, a 2022-es év első napján, első olvasmányként, és bár nem volt tökéletes, többnyire meg voltam elégedve a történettel. 

Krit Corbin...  Kurt Cobain...  Ki az a drága olvasó, aki nem veszi azonnal észre ezt az égbekiáltó utalást, én legalábbis végig a Nirvana énekes-gitárosának fiatal kiadására gondoltam, sőt a fejemben a nevét is végig így mondtam ki, Kurt, Kurt, Kurt. Még jó hogy nem fonetikusan. Muhaha. És még szőke is a főhősünk, gödröcskével az arcán, egy nőfaló, szó szerint szexfüggő fiatalemberről beszélhetünk, aki Sea Breeze-ben él és a bandájával a környék bárjaiban adnak rendszeresen koncerteket.  Jó nagy rajongótáboruk van, akik jelentős részben fiatal lányok, szóval egy-egy fellépés után többet is hazavisznek, és hajnalig buliznak. Krit egy zenésztársával, Green-el osztozik az emeleti lakásukon, és nem csinálnak problémát abból, hogy szinte minden éjjel hangoskodnak, egészen addig, míg új lakó költözik a lenti lakásba. 
Blythe Denton élete eddig rendkívül sivár volt, édesanyja a születésekor meghalt, és egy lelkész házaspár nevelte fel, de úgy, hogy szó szerint semmi szeretetet nem kapott. El kellett viszont viselnie Mrs. Williams rá zúduló gyűlöletét, aki nem hagyott ki napot anélkül, hogy ne döngölte volna a földbe az önbecsülését. Csak azt kapta pici kora óta, hogy ő gonosz, csúnya, és nem érdemes senki szeretetére. Amikor a nő végül meghalt, a lelkész nevelőapja intézett a lánynak egy 10 óra autóútra levő kisvárosban, Sea Breeze-ben egy lakást, egy autót, ezer dolcsi készpénzt, és egy adminisztrátori állást a helyi parókián. Nem igazán érdekelte a további sorsa, csak az, hogy kellően távol legyen. Blythe beiratkozott a helyi fősulira, és tulajdonképpen hálás a sorsnak, hogy önálló életet kezdhet. Itt senki sem ismeri, nem lesznek előítéletesek vele szemben, végre megismerhet új embereket, saját ízlése szerint rendezheti be a lakást, és végre olyan ruhákat hordhat, ami jól is áll neki. Ebben a rég várt felemelkedett pillanatban ez a félénk, visszahúzódó lány megismerkedik a dögös rockénekessel, aki legszívesebben felfalná reggelire.

Jól hangzik a regény alapja, igaz?  Innentől végigkövethettem azt a cuki folyamatot, hogyan alakul át ez a két ember, hogyan csiszolódnak egymáshoz, mert mindkettőjüknek igencsak nagy változásokat kellett eszközölniük. Szerencsére Krit az első pillanatban tisztában van vele, hogy ez a lány nagyon más, mint akikhez ő hozzászokott. Látja, érzékeli, hogy Blythe nem igazán tapasztalt bármilyen szociális kapcsolatot illetően, gyakorlatilag alig beszélt eddig ellenkező nemű kortársával. Új neki minden, a finom kajáktól kezdve a mozi, koncert, randizás, beszélgetés, ez mind kimaradt eddig az életéből, pedig elmúlt már 18 éves.
Krit pedig már mintha túl sokat tapasztalt volna. Nők terén mindenképp, ugyanis imádja őket, és szinte sosem viszi kétszer ugyanazt a lányt az ágyba. Tisztázza is velük, hogy csak szexről szól a dolog, reggel tipli van. Egyedül Brit a kivétel, ő nem beszél sokat, és kéznél van, ha hívja.
Mióta Blythe belépett az életébe, valami megváltozott Kritben, megszállottja lett a lány ártatlanságának, nem tud többé távol maradni tőle, és ez rendkívül felkavarja, és kihat a banda életére is. Döntenie kell, elköteleződik a lány mellett, vagy elengedi, de akkor meg szétmarja a féltékenység. Óriási jó pont volt a szememben, hogy nem támadta le, hanem először kialakított egy barátságot a lánnyal, sok időt együtt töltve ismerték meg egymást.
Blythe számára kinyílt a világ, és el sem hiszi, hogy ő érdekelhet egy ilyen srácot, mint Krit, és a parókián is megkörnyékezi őt a helyi lelkész fia, szóval kezdi elhinni, hogy nem csúnya és gonosz. A szerző megint visszanyúlt a szexisten, rocksztár kinézetű (itt pont az is) főhőshöz és a jókislány hősnőhöz, ami az erőssége a történeteiben. Itt azért extrán megtolta a lány ártatlanságát, áradt belőle a naiv bizonytalanság, a törékeny szűziesség.  Krit folyton harcolt magával, próbált nagyon lassan haladni, és ez végül működött. Voltak részletek, ami azért elég hihetetlen volt a lánnyal kapcsolatban, hiszen azért csak járt suliba, nehezen tudom elképzelni, hogy sosem derült ki, hogy tetszhet a fiúknak, hát ehhez lesütött szemekkel és befogott fülekkel kellett járnia. Mindegy, végül is ő egy szerethető, a jövőbe tekintő, bármit túlélő típusú karakter, aki megérdemli, hogy révbe érjen.
Jó volt látni a sorozat korábbi karaktereit, a legtöbbet Trisha szerepelt, Krit nővére, aki erős, határozott egyéniség. Ő és Rock lesz a sorozat 9. részének szerelmespárja, ezt a részt nagyon várom.
Ami egy kicsit zavaró volt Blythe karakterének túlzásain kívül, az Krit korábbi életének részletei. Folyton hivatkoznak rá, hogy mennyi baja volt gyerekkorában, de részleteiben nem derült ki semmi. Ha már itt tartunk, azért Williams lelkész is megért volna egy misét! Hogyan is volt a múltban? És miért ennyire távolságtartó? Ez sem derült ki számomra, nyitott kérdés maradt, főleg annak tükrében, amik kiderültek a végére, vártam volna némi magyarázatot.
Persze a főszereplő pár szerelmének kibontakozása mellé kellett valami bonyodalom is, ami kötelező elem Abbinál, ahogy az eltávolodás és a  happy end is. Kitalálhatóak a fordulatok a végén, de nem lehangoló módon, csak épp a megszokott klisék szerinti megoldások jöttek szembe. 
Viszont az tagadhatatlan, hogy Abbi Glines remekül ért a szerelmi jelenetekhez, és kaptam is pár erotikus  scene-t, nagyon szépen és fokozatosan építette fel a két főszereplő  szexuális kapcsolatát, túlzások nélkül, élvezhetően tálalva.
Összességében jól szórakoztam ezen a regényen, nagyon "abbis" volt, és végre visszahozta azt a feelinget, amit a sorozat elején éreztem. Örülök, hogy visszafelé ível a tetszési indexem, és azonnal folytatni is tudom a sorozatot a következő résszel.

Borító: Őszintén szólva nincs sok köze a sztorihoz. A bejegyzésben jobbra látható eredeti borító viszont nagyon klassz, ez az outfit szerepel a könyvben is, Blythe ebben a cuccban megy az egyik randira.

Kedvenc karakter: Krit.

Szárnyalás: Imádtam a cameo-kat a korábbi szereplőkkel.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Igazából egy 16-os karika ráférne.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók