KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. április 7., csütörtök

Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward - Nézz az ég felé (Tiéd vagyok #2)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward - Nézz az ég felé című regényét, mely a Tiéd vagyok sorozat második része. A négy pilótaképzős barát közül  ebben a részben Jagger Bateman lesz szerelmes egy titkokkal teli  gyönyörű lányba, a szerző kettejük történetét meséli el.  Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2022. Rubin pöttyös
416 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 4,31
Besorolás: romantikus, katonai, kortárs, NA, betegség

Tudd meg, milyen fából faragtak tulajdonképpen!
A húszéves Paisley Donovannel a nővére halála óta (akivel azonos szívbetegségben szenved) úgy bánnak a szülei, mintha porcelánból lenne. Paisley-t azonban semmi sem akadályozhatja meg, hogy végigcsinálja a bakancslistáját – még a halál sem. Pedig majdnem így lett, ám Jagger Bateman kimenti az óceánból, és nem csak újraéleszti: lángra lobbantja a lelkét.
Jagger az ország legkeményebb pilótaképzőjébe jár. Ijesztően szexi, vakmerő, szóval tökéletes egy lány számára, aki mindent meg akar kapni az élettől. Paisley-nek el kell döntenie, mennyit tehet kockára egy fiúért, aki miatt kissé túl hevesen ver a szíve.
Veszélyes vidék felett repülnek… Egyetlen hiba, és mindketten odavesznek a zuhanásban.
 
Tavaly nyáron olvastam a sorozat első részét, ami nem volt ugyan hibátlan, de szerettem a hangulatát, tetszettek a karakterek és a katonás feeling, úgyhogy mindenképp szerettem volna olvasni a folytatását, ami nem kifejezetten folytatás, hiszen itt új páros kerül fókuszba. A sorozatban szereplő négy barát mindegyike megkapja a maga könyvét, így most a második rész Jagger Bateman történetét meséli el. Paisley Donovan-nel egy floridai, tengerparton eltöltött napon ismerkednek meg, amikor egy idióta pasi poénból bedobja a lányt a tengerbe a mólóról, pedig az kiabál, hogy nem tud úszni. Jagger látja mi történik és kimenti a vízből, a gyors lélegeztetésnek hála megmenekül. Elviszi az ügyeletre is, még a számlát is kifizeti, mert látja, hogy a lány titkolni akarja a történteket a szülei elől. Mindkettejükre nagy hatással van ez a találkozás, Paisley érzékei kinyílnak, nem tud közömbösen viselkedni, de ez jelen pillanatban elsősorban Mr. California külsejének köszönhető, Jagger megérdemelné ezt a címet a szívdöglesztő külseje miatt. Még nem ismeri valójában milyen ember, de az, hogy gondolkodás nélkül megmentette az életét, hát erősen beindította, megmozgatta a fantáziáját, megdobogtatta a szívét, és ez az ő esetében nem is olyan veszélytelen dolog. Paisley ugyanis szívbeteg, de ezt az első pillanattól titkolta. Jagger minden álma, hogy helikopterpilóta legyen, és mivel a családja nem támogatta ebben, ezért függetlenítette magát 17 évesen. Egyedül, önállóan végezte el az iskoláit. A nők terén kizárólag az egyalkalmas kalandokat részesíti előnyben, mivel nem akar érzelmileg kötődni, nem zavarhat be a terveibe ez a tényező, nem akar semmilyen elköteleződést. De ez a lány felborította a világát, mert amikor magához tért a parton és kinyitotta a szemét, a világoszöld szemében lát egyfajta tisztaságot, reményt, ezért a szemekért érdemes megváltoznia, jobb emberré válnia. Közben kiderül, hogy Paisley-nek barátja van, Will ráadásul szintén a támaszponton szolgál. Ő volt a nővére legjobb barátja, aki nemrég halt meg, az ő szíve hirtelen, minden előjel nélkül feladta a küzdelmet az élettel. Miután kiderítették, hogy egyforma szívbetegségük van, a lány élete gyökeresen megváltozott, mindenféle vizsgálatok és konzultáció után döntenie kell, vállalja-e a szívműtét kockázatát, vagy műtét nélkül kockáztatja a hátralévő életét. Paisley számolja a napokat a döntésig, és végig akar menni a bakancslistán, míg megteheti. Will és a szülei túlságosan óvják, Jaggerben viszont minden megvan, hogy partnere legyen véghez vinni az álmait.

Tetszett nekem ez a történet, mert tele volt érzelemmel, és kellőképpen keveredett annyi drámaisággal, ami kellemesen izgalmassá tette. Féltettem a lányt a szíve miatt, mivel az én családomat is érinti a szívbetegség több ágon is, így teljesen át tudtam érezni a vívódását a nehéz döntések előtt. Nagy súly nehezedett rá a szülei részéről, de értékeltem benne, hogy ezt remekül kezelte. Nagyrészt le tudta szerelni a felettébb idegesítő anyját, szerencsére az apukája tiszteletben tartotta a véleményét. Az is becsülendő benne, hogy Will-el kapcsolatban is egyenes volt, átlépett ugyan egy bizonyos határt, de azonnal kezelni tudta és így elébe ment annak, ami miatt haragudhattam volna ebben a szituációban. A szerelemi kérdésekben is nehéz dönteni, de az egészségére vonatkozó döntéseket még nehezebb 20 évesen meghozni. Mindezzel együtt parányit idegesített, ahogy visszaszámolta a napokat, azért nem gondolhatja senki komolyan, hogy egy azonos betegség azonos élettartamot jelent, még ha testvérekről is van szó. Ráadásul nagyon-nagyon túltolta a titkolózást az állapotáról, a srác ennél többet érdemelt. Jaggerrel egyikük sem tagadhatta azt az érzelmi kötődést, ami kialakult közöttük már az első fejezetben. Olyan szép íve van a kapcsolatuknak, úgy látom, a szerző igazán jó ebben, mert az első résznél is erre a benyomásra emlékszem. Semmi instalove, amit nagyon tudtam értékelni, lassan de szenvedélyesen haladtak előre a kapcsolatukban. Jaggernek is van múltja, és olyan titkai, amiről azért szólnia kellett volna, miután olyan nagyon támogatta az őszinteséget. Mindketten várták a megfelelő pillanatot a teljes kitárulkozásra, de persze az élet máshogy hozta. Jagger karaktere imádnivaló, jó a humora, erős jellemű, kitartó, védelmező, odaadó és épp megtalálta a boldogság lehetőségét Paisley személyében, sok forog kockán, ezért sebezhető is. Szépen látszik mindkettejük jellemfejlődése, sokat érik a személyiségük, a dolgaikért felelősséget kell vállalniuk. Nagyon értékeltem a szerzőtől, hogy nem csinált egy idétlen szerelmi háromszög ügyet, Will egész jól vette a dolgokat, még meg is kedveltem egy idő után. A szerző stílusa tetszett, nagyon sok szép mondat hangzik el, egész gyűjteményt lehetne kiidézni a szerelmes pillanatok kapcsán. Tetszettek a mellékszereplők is, jó volt újra találkozni Ember és Josh párosával az első részből, és megcsillantak a következő részek karakterei is, Grayson és Morgan mindketten nagyon nem egyszerű esetek a néhány közös jelenetükből leszűrve, alig várom, hogy olvashassam a történetüket. Imádtam a katonai vonatkozásokat, egészen az idióta szívatásoktól kezdve az igazi bajtársiasságig, az éles esetekben a végsőkig kiálltak egymásért. Minden egyes repüléssel kapcsolatos utalást szívesen olvastam, bár én vadászgép rajongó vagyok, de ahogy utána néztem, milyen is egy Apache helikopter (amiért minden pilótaképzős odavan) hát van benne potenciál. 
Mindent összevetve jól szórakoztam a történeten, megvolt benne a kellő humor, érzelmesség, izgalom, remek karakterek, egyenruhában, vagy anélkül, szívből ajánlom és alig várom a következő megjelenést.

Borító: Tetszik.

Kedvenc karakter: Paisley, Jagger

Szárnyalás: Fontos jelenetek helyszíne a könyvtár. Muhaha.

Mélyrepülés: A napok visszaszámlálása idegesített.

Érzelmi mérce: Nagyon tetszettek az érzéki jelenetek, túlzások nélkül, jó időzítéssel íródtak.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:

A sorozatban szereplő srácok álmai nem csak a lányok körül forognak, a helikopterek is jelentős szerepet kapnak bennük. Minden állomáson egy-egy katonai helikopterfajta nevének betűit kell helyes sorrendbe rakva beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
Feladvány:  eaoCmhnc

További állomások:
04.07 Kelly és Lupi olvas
04.09 Angelika blogja
04.11 Könyvvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók