KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. június 22., szerda

Michelle Heard: Falcon (Trinity Akadémia #1)

Könyvmolyképző Kiadó 2022. június 7.
240 oldal
Fordította: Benkő Ferenc
Goodreads: 3,99
Besorolás: new adult, realista, romantikus
 
F A L C O N   R E Y E S

Stílusos és vibráló megjelenése mögött csak úgy dagad a rideg közönnyel leplezett önteltsége. Fényűzésben telt élete arra tanította, hogy minden megszerezhető.

H A T A L O M . V A G Y O N . B E F O LY Á S .

Ő isten, én egyszerű halandó.
Ő Jupiter, én Merkúr.
Annyi erő rejlik benne!

Olyan helyekre ér el a keze, amit a legtöbben el sem tudunk képzelni.
Erre én… egy tizennyolc éves lány, a feje tetejére állítom a világát.
Egy lány, aki megmutatja neki, hogy a fekete-fehér világának falain túl kész színkavalkád várja.

 
Gyönyörűen kicselezett a fülszöveg, és talán még az első néhány fejezetet is bekajáltam, aztán rájöttem, hogy ez nagyon nem az én regényem. A főszereplő lány Layla most kezdi meg a tanulmányait a Trinity Akadémián, ahol kizárólag szupergazdag csemeték tanulnak, a felső tízezer gyermekei. Az Akadémia alapítója az a három jóbarát, akik a CRC Holdings tulajdonosai is, bőven futotta a vagyonukból az iskola létrehozására. Egyikük Mr. Meyers, az ő személyi titkárnője kapott egy különleges lehetőséget, hogy a lánya Layla itt kezdheti meg a tanulmányait. Titkolnia kell, hogy nem a felső tízezer tagja, mert ide kizárólag kőgazdag csemeték járnak, a középosztály be sem teheti a lábát. Layla első nap megismerkedik egy lánnyal, rögtön a legjobb barátnők lesznek Kingsley-vel. Az akadémiai élet hierarchiájának csúcsán három jóbarát áll, akik az eredeti alapítók örökösei, ők a végzős évüket kezdik meg most. Falcon, Lake és Mason hárman születésük óta legjobb barátok, testvéri a kapcsolatuk, és mivel ők öröklik a CRC Holdings-ot, egymás között kiosztották a cégen belüli feladatokat, alig várják, hogy diploma után kezdhessék a nagybetűs életet.
Ebben az optimális helyzetben akad meg Laylán a szeme Falconnak, aki egyébként eléggé magának való, saját vállalkozást működtet, de az apja feladatait is teljesíti, a lányok terén pedig nagyon unja már a pénze miatt ráakaszkodókat, és semmi kedve valami előre elrendezett kapcsolathoz sem, amit az anyja annyira rá akar tukmálni. Pedig Selena okos nő, az akadémián tanársegéd és gyönyörű is egyben. Nos, Layla is nagyon szép, és épp a családi hátterét firtatja a többi diák, tehát megmentésre szorul. Falcon és a barátai tudják az igazságot, falaznak neki, sőt, Falcon bedobja, hogy Layla az ő asszisztense. Ez annyit tesz az akadémián, hogy a csicskása lehet, beszerzi a kávéját, kiveszi a könyveit a könyvtárból, esetleg kipucolja a cipőjét. Persze a lány nemet mond, de aztán rájön, hogy ez segítség neki, eltereli a figyelmet a hátteréről, így nincs mit tenni, belemegy. Így kezdődik ez a kapcsolat.
Próbálják kerülni egymást egy ideig, de mindenki észreveszi, hogy alakul valami közöttük. Ezen a ponton a szerző beékel a történetbe egy bűncselekményt. Grayson (csiga típusú mellékszereplő) már többször csorgatta a nyálát a lányra, és mikor egyedül találja kocogás közben a kampusz körüli erdőben, akkor megpróbálja megerőszakolni. Többször megüti, oda vissza csattannak a pofonok, végül nagy nehezen sikerül a lánynak elfutnia, a barátok meg elkapják Graysont. Semmi rendőrség, semmi biztonsági szolgálat! Kizárólag a pénz, hatalom, és ügyvédi fenyegetés segítségével fékezik meg, kirúgják és kitiltják a kampuszról, ezután egy szó sem esik róla többé. WTF? Mindez azért történik, - legalábbis szerintem -, hogy Falconban feléledjen a védelmező ösztön, és közelebb kerüljenek egymáshoz, és ez persze így is történik.
Nem értettem a "világfelépítést". Adva van egy magánegyetem, ahol csak full gazdagok tanulhatnak. Nincs ösztöndíjas bejutás. De az egyetem bevételi forrásának nagy része az adományokból van, nem a tandíjból, tehát ez ellent mond az amerikai álomnak, hogy az eszeddel megcsinálhatod a szerencséd, szóval még a legnagyobb egyetemeken is bejuthatnak ösztöndíjasok, mert bárkiből lehet kőgazdag, aki majd később adományozhat a sulinak. Úgy tűnik a Trinity kivétel, bár kétlem, ha valaki gazdag, az nem inkább a Yale-re, a Princetonra vagy a Harvardra megy.
Falcon apja távoli, munkamániás idegennek van beállítva, versenyezteti őket a fivérével Juliannel, aki jobb jegyeket szerez, az lesz a vezérigazgató. Emiatt egymás torkának ugranak mindig, nincs köztük túl sok testvéri szeretet. Végül teljesen más a helyzet valójában, az apjuk szerint ő csak erősíteni akarta őket, hogy külső erőknek ellen tudjanak ketten állni. Ezt nem tudom átadni pár mondatban, mikor ez kiderül, ott fogsz facepalmozni a könyv felett, hogy ez mekkora baromság. Nem csapatot formált belőlük, hanem egymás ellen fordította őket, hogy aztán tudjanak egy csapatként dolgozni. WTF?
Falcon anyja pedig Serenát akarja ráerőltetni, házasság céljából, mert a lány szüleivel fúziót terveznek. WTF? Bár ez a szál az, ami kapcsán Falcon következetesen ellenáll, szóval itt éreztem, hogy ebből nem lesz semmi, de akkor is a 21. században vagyunk, hagyjuk már ezt, komolyan gondolta a szerző, hogy ezt egyáltalán beleírja a regénybe?
Hogy mennyit tudtam meg a szereplőkről? Nem sokat. Talán Falcon monológjaiból őt magát jobban meg lehet ismerni, de Layla-ról kb. annyit, hogy szereti a szüleit. Akik mondjuk elváltak, de barátságban vannak, és az apja világutazó blogger, ő is vele akar tartani később.
Nem kaptam tehát személyiségeket, volt viszont hatalmas instalove, szűk pár hetes ismeretség után életre szóló szerelem alakul a szemünk láttára, mert Layla az a lány, aki nem a pénzért van Falconnal,  sőt, meg akarja mutatni neki a való életet, túl a luxuskocsikon meg trópusi vakációzgatásokon.
Volt számos WTF pillanat a fentieken kívül is, például az ételallergiás történet, ami megint csak egy bűncselekményre utal, még biztonsági felvételek is vannak, mégis elsimítják, itt már konkrétan sírtam tehetetlenségemben. Újabb dráma, ami kaszát kap.
A végét hagyjuk is, a nagy közös sítáborozáson baleset történik, és páran eltűnnek a hóban. Még jó, hogy mindegyik fiúnak van saját könyve, így nem kell túl sokat izgulni, hogy melyikük hal meg.
Az írásmód tragikus, az egész pár hét alatt játszódik, de ennyi idő alatt örökre szóló barátságok és szerelmek alakulnak, ellenben történnek traumák, amire meg nem tér vissza többé senki, említés szintjén sem. Falcon helyes volt, de nyoma sem volt benne arroganciának, vagy felsőbbrendűségnek, vagy bárminek, amire számítanál az előéletéből. Utáltam, hogy azért mert gazdag és elvárásokat állítanak vele szemben, kötelező boldogtalannak is lennie, legalábbis ezt sugallta a szerző folyamatosan. A neve levett a lábamról, de nem derült ki, miért ez a neve, valamit vártam ezzel kapcsolatban.
A romantikáról nincs sok értelme beszélni, de a pár erotikus jelenet nem volt rossz, azt nem mondom, hogy ezek a részek a  regény erősségei lennének, de egész elfogadhatónak tartottam. Talán ha bővebb lett volna a regény, több erotikával...
Összességében ez a könyv nálam két csillagot érdemel, az egyiket főleg az eleje miatt kapja, mert az még ígéretesen alakult, még lehetett volna akár egy jó történet is. A másik csillag a szerző facebook oldalának jár, nem tudom ő maga készíti a montázsait, vagy van erre egy teamje, minden esetre szuper marketingje  van.

Borító:  Ez a megveszlek borító tipikus példája. 
 
Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Nem tudok ilyet felmutatni.

Mélyrepülés:  A legkínosabb talán a cipőpucolás.

Érzéki mérce: Az erotikus jelenetekkel nem volt gondom, teljesen illőek a new adult kategóriába.

Értékelés:
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók