KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. június 20., hétfő

Marissa Meyer: Winter (Holdbéli krónikák #4)

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre elolvashatjuk a Holdbéli krónikák sorozat záró kötetét, és ennek örömére bloggereink egy igazán hosszú és izgalmas turnéval készültek nektek! Tartsatok velünk, ismerjétek meg Winter történetét, és derítsük ki együtt, hogy Levana uralma megdönthető-e.

Könyvmolyképző, 2022
736 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,43
Besorolás: YA, ifjúsági, fantasy, sci-fi, cyberpunk, 

Még a jövőben is egységben az erő…

Luna népe rajong a bájos, kedves Winter hercegnőért, és csodálják a kecsességét. Szépségét még az arcát csúfító sebek ellenére is lenyűgözőbbnek tartják, mint a mostohaanyjáét, Levana királynőét.

Winter megveti a mostohaanyját, és tudja, hogy Levana sosem fogadná el a gyerekkori barátja, a jóképű palotaőr Jacin iránt táplált érzelmeit. De Winter nem olyan gyenge, mint amilyennek Levana hiszi, már évek óta dacol a mostohaanyja kívánságaival. A kiborg műszerésszel, Cinderrel és a társaival akár még egy lázadást is képes kirobbantani, hogy megnyerje a túl régóta dúló háborút. De talán mindent elveszítenek…

Legyőzheti-e Cinder, Scarlet, Cress és Winter a gonosz űrbéli királynőt, hogy aztán boldogan éljenek, míg meg nem halnak?
Nem az a mese, amire emlékszel.
De az biztos, hogy sosem felejted el!

Hát ez sem az a könyv, amit egy délután alatt elolvas az ember! Reméltem, hogy az írónő szépen zárja le a szálakat, és annyi minden történt / fog történni még, hogy gondoltam, hogy ezt nem lehet 250 oldalban befejezni, de 736 oldal? Úristen, ez egy kisebb féltégla lett! És bár tényleg mindig történt valami, ami miatt tovább és tovább akartam olvasni a sztorit, de azért jó pár helyen picit megvágtam volna, mert egy-két helyen számomra túlzóan el lett nyújtva az adott rész. 

Forrás
Nagyon nehéz pár szóban összefoglalni, hogy mi is történik ebben a részben, de azért megpróbálom. Hőseink - ahogy ezt mindenki sejti - megpróbálják Levana uralmát megdönteni. Ehhez elég agyafúrt tervet kovácsolnak és egyszerre több fronton is megindítják a támadást. Közben Kai császár kénytelen-kelletlen "előkerül" és készül a Levana által annyira várt frigyre. Persze az "előkerülésének" oka van, ez is a nagy terv egy apró része.
A történet azonban a mindent átívelő hatalomátvétel mellett egy saját szállal is rendelkezik, mégpedig Winterről szól, aki Levana mostohalánya. A mostohaanyja gyűlöli, nemcsak azért, mert Winter még a sebei ellenére is szebb, mint Levana, de azért is, mert kedves és az emberek szeretik. Azt pedig leginkább nem tudja megbocsátani a királynő, hogy Winter egy palotaőrbe, a sármos Jacinba szerelmes és nem óhajtja a fővarázsló házassági ajánlatot elfogadni. A két szál természetesen összekapcsolódik egy ponton és Winter és Jacin is csatlakoznak a felkelőkhöz.

Felkelés.. hogy őszinte legyek, nekem egy-két helyen picit az Éhezők Viadala megoldására hasonlított, azzal a különbséggel, hogy Katniss azért jóval könnyebben vette rá a népet a lázadásra. Itt azért volt küzdelem elég sok, mire az emberek hajlandóak voltak Cinder mellett letenni a voksukat. És ha már küzdelem. El nem tudjátok képzelni, hogy mennyi, de mennyi akciójelenet fért bele ebbe a befejezésbe. Szinte egyikből ugrottunk a másikba. Vagy az egyik főhőst kapták el és kellett kiszabadítani, vagy a másikat, vagy a harmadikat, vagy a ..... szinte folyamatosan bajba kerültek a főszereplőink (mindegyikük), így hol ezért, hol azért izgulhattunk vagy rághattuk a le a körmünket. Viszont őszinte leszek, nekem néha ez már picit sok volt. A kevesebb néha jobb. Ha túl sok akciójelenetet látok / olvasok egy kupacban, akkor egy idő után már immunissá válok és nem igazán növeli az adrenalinszintemet. Itt is egy idő után így éreztem...

Viszont ezt ellensúlyozni tudta az írónő a személyes kapcsolatokkal. Most már eléggé felduzzadt a kis csapat és úgy látszik, hogy mindenki megtalálta a párját. Nagyon sok imádnivaló jelenetet kapunk mindegyik párostól, de nekem a hatalmas szerelem Farkas és Scarlett párosa lett. Ezek ketten valami übercukik voltak együtt. Köztudott, hogy imádom a farkasokat és az írónő rettentő jól átadta a viselkedésüket és azt a hűséget, amit a párjuk iránt éreznek. Szívesen olvasnék kettőjükről többet is!
Nagyon szerettem Wintert és persze a párját Jacint is. Jacint még úgy is, hogy az előző részben nem igazán pozitív szerepőként láthattuk ugye. Belőlük sajnos nem kaptunk annyira sokat, mint a többi párosból az előző részekben, még úgy sem, hogy az írőnő elég bő lére eresztette a befejező részt. Persze voltak cuki jeleneteik, de valahogy kevésnek éreztem.
Thorne-nal hadilábon álltam, mert valahogy az egész sorozatban nekem egy morcos kapitánynak (öreg tengeri medve effektus:D ) tűnt - ezzel együtt én felnőtt férfiként tekintettem rá, itt pedig állandóan fiú lett a megszólítása. Cress és az ő párosa szintén nagyon összeillő volt, onnantól kezdve, hogy én is fiúnak néztem a kapitányt :D.
És persze Cinder és Kai. Hát ők most aránylag kevés időt töltöttek együtt, lévén az egyik a felkelést szervezte, a másik meg Levana mellett próbált segíteni a kis kompániának, de az a kevés rész, amiben együtt szerepeltek... imááádtam! Kai számomra méltánytalanul kevés szerepet kapott a sorozatban, ezt azért meg kell jegyeznem... én picivel több potenciált láttam benne, mint a királynő "kiválasztottja", de azt is megértem, hogy ez nem az ő sorozata volt, így megköszönöm azt is, amennyit kaphattam belőle.

Amit viszont itt is nagyon vártam és meg is kaptam teljes mértékben, az, ahogyan Marissa Meyer egy újabb mesét, a Hófehérke történetét tette bele ebbe a részbe. Annyira szeretem, ahogy minden részbe egy újabb mesélt csempész bele, ezeket egyszerűen nem tudom megunni! 

És a történet vége. Én úgy érzem, hogy lezárt az írónő mindent, megkaptuk a válaszokat a kérdéseinkre és elnyerte mindenki azt, amit megérdemelt. A főhős és a főgonosz közötti párbaj nagyon tetszett, pont így képzeltem el!

Összességében szerettem ezt a részt is, ahogy az egész sorozatot, de én egy picit rövidebbre szabtam volna az egésze az írőnő (vagy a szerkesztő) helyében.
Ettől függetlenül ezt a részt ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik olvasták az eddigi részeket, mert ők szerintem megkapnak mindent, amit vártak ettől a résztől. Aki pedig nem olvasta a sorozatot, annak pedig ajánlom, hogy kezdjen bele, mert Marissa Meyer egy különleges világot alkotott, rettentően szerethető (vagy gyűlölhető) karakterekkel és egy csodálatos történettel.

Borító: Csodálatos, gyönyörű, tökéletesen illik a sorozatba (és ehhez a részhez is)

Kedvenc karakter: szinte az összes főszereplő, de legfőképpen Scarlett és Farkas

Szárnyalás: a párosok közti kémia

Mélyrepülés: Levana és amiket tesz ...

Érzelmi mérce: jaj, a kémia a párosok között... romantikus, imádnivaló!

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mivel a kötet jelentős része a Holdon játszódik, így most a játékunk is ehhez az égitesthez kötődik. Minden állomáson elrejtettünk egy képet a Holdról, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni azt a szót, ahol megtaláltátok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Június 05 - Sorok között
Június 07 - Csak olvass! - értékelés
Június 09 - Csak olvass! - könyvjelzők
Június 11 - Booktastic Boglinc - borítók
Június 13 - Csak olvass! - fanartok
Június 15 - Booktastic Boglinc - értékelés
Június 17 - Hagyjatok! Olvasok! - idézetek
Június 20 - Kelly és Lupi olvas
Június 21 - Readinspo
Június 23 - Hagyjatok! Olvasok! - értékelés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók