KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. december 16., péntek

Adventi blogturné - 2022 - Lupi

 

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!
December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. S ha mindez nem lenne még elegendő, akkor megsúgjuk: instagram oldalunkra is érdemes lesz felnézni.
Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.
 
Karácsonyi Blogturné BOOKTAG
 
1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? Kövezzetek meg, de az a történet, amit x évvel ezelőtt mi Blogturnésok közösen írtunk a kedvenc karaktereinkkel. Az nálam a mai napig mindent visz karácsonyi történet fronton:).
 
2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered: Éjúr a Grisaverzumból. Tudom és tudom és tudom, hogy mit tett, de akkor is levett a lábamról és igazából nem sikerült megutálnom.
 
3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?  Mindenképpen olyanokat, akik jobbak nálam, mint például Katnisst (Éhezők viadala), Cassiant (Tüskék és rózsák udvara) és Aelint (Üvegtrón).
 
4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod: Kale és Dez a Denazen sorozatból - őket nálam nem tudja senki sem überelni :)
 
5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?  Zserbóval. Azzal nem tudok hibázni :). És persze Kale-t kínálnám meg vele, megnézném, mit szólna hozzá :D. 
 
6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékbaJus Accardo: Transcendent - Felemelkedés (a Denazen sorozat befejező része) - nem kérdés, hogy miért:), Karen Becker - Rodney Habib: Az örök kutya (mióta van egy Rafikim, azóta szeretem magam képezni kutyailag:), Laurell K. Hamilton: Angyalok rettentő bukása - bár az Anita Blake sorozatot egy idő után abbahagytam, de ez állítólag most más. És nagyon kíváncsi vagyok rá!
 
7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?  Jaaaaj, az Éjszaka udvarában szeretnék élni (Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatából) és ha lehet, akkor a belső kör egyik tagjaként:).
 
Lupi: Sok ismerősöm tudja, hogy az olvasás mellett a puzzlezás a másik nagy hobbim. Gyerekkorom óta kirakózom, még apukám volt az, aki az olvasás mellett a puzzlezást is megszerettette velem. Kedvenceim az 1000 darabos kirakók, a kisebbek nem jelentenek kihívást, a nagyobbakhoz pedig (egyelőre) nincs megfelelő helyem. Tudom, rengetegen a COVID bezártság miatt ugrottak rá erre a hobbira, pedig ez jóval több, mint egy "lockdown" miatti kényszertevékenység. Nem tudom, hogy tudtátok-e, de nemcsak nemzetközi szinten, de itthon is rendeznek évente többször is puzzleversenyt, ahol időre rakjuk ki - egyénileg és párban is a megadott puzzlet. Manapság már nekünk is kinyílt a világ, hiszen emlékszem, gyerekkoromban létezett Piatnik, Ravensburger és Trial puzzle. Manapság már a világ minden tájáról, akár az USA-tól Japánig be lehet szerezni különlegesebbnél különlegesebb puzzlekat - csak az ember pénztárcája szab határt. 

Mivel karácsony jön, ezért megkértem a puzzles ismerőseimet, hogy mutassák meg, hogy nekik melyek a kedvenc karácsonyi kirakóik és ezek közül válogattam párat - természetesen a teljesség igénye nélkül, mert  egy könyvet meg lehetne tölteni, hogy hányféle karácsonyi kirakó létezik - én most azok közül mutatok be párat, amelyeket én is szívesen kiraknám (vagy már kiraktam) - ezek pedig az "életképek".








 
Nyereményjáték:
 
Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásából hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS: Melyik az a misztikus hatalommal bíró örökzöld növény, ami alatt csókot váltanak a párok karácsonykor?

12/24 Közös karácsonyi meglepetés
  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók