KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 3., kedd

Ashley Carrigan: Silver


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Ashley Carrigan legújabb regényét a Zafír pöttyös könyvek sorában. A Silver egy izgalmas misztikus történet egy fiatal lányról, aki nappal az orvosira jár, éjjelente azonban gonosztevőket tesz el láb alól különleges erejének segítségével. De mi történik, ha egy titkos társaság igényt tart a szolgálataira? Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2022. Zafír pöttyös
320 oldal
Goodreads: 5
Besorolás: new adult, misztikus, gyilkosság

Mit szólnál hozzá, ha a testedet és az elmédet nem csak kizárólag Te uralnád?
Ha egy rejtélyes erő hihetetlen dolgokra tesz képessé?
Ki a bűnösebb, a megrögzött gonosztevő vagy te, aki elkapod, önkényesen igazságot szolgáltatsz, és bosszút állsz az áldozataiért?
Meddig lehet fenntartani az ártatlanság csalfa látszatát, megőrizni a rettenetes titkot? Mit kellene tenned, ha éppen az a személy a legnagyobb kockázat rád nézve, akit a legjobban szeretsz? Talán vele is végezned kell, miként a többiekkel? Mindezt úgy, hogy még csak huszonéves vagy…
Jordan Danforth Hansen kettős életet él. Napközben az orvosira jár, éjjel azonban önbíráskodó igazságosztóként tevékenykedik. Kockázatos játszmája közepébe betoppan egy jóképű zsaru, hogy alaposan felkavarja a lányt. Miközben a benne lakozó mágikus erő
energia után kutakodik, egy titokzatos csoport is szemet vet rá. Precízen véghez vitt sorozatgyilkosságok, misztikum, kusza érzelmi szálak, egy titkos társaság és a régmúlt sötét árnyai…

Van egy előéletem a regénnyel, ugyanis tíz éve már olvastam előolvasóként, akkor még Bittersweet volt a címe. Kicsit fiatalabb volt abban a verzióban a főszereplő,  E/3-ban íródott, és nekem annyira tetszett,  hogy megválasztottam a 2012-es év végi összegzésben az év kéziratának, valamint az írónővel készített interjúmban is kitértem néhány részletre. Szerencsére a regény hosszú fiókban heverészés után most végre megjelenhetett a Könyvmolyképzőnél, átesett némi  szerkesztésen, a szerző átírta E/1 POV-ra, de a cselekmény szempontjából más jelentős változásra nem került sor. 

A szerző szeret erős kezdő jelenettel indítani a regényeiben, most sincs másként, már az első oldalakon megismerhetjük Jordant akció közben, éppen meggyilkol egy bűnöst. Hosszú ideje érez magában egy különleges erőt, ami arra készteti, hogy az éj leple alatt elkapjon olyan bűnösöket, akik pénzzel vagy más ügyeskedéssel egyébként kibújhatnának a törvényes igazságszolgáltatás alól. Ez a féreg, akit épp most taposott el, egy kislányokat bántalmazó pedofil volt, Jordan szépen eltakarította az élők sorából. Jöhet egy kis szusszanás, ismerkedjünk meg Jordan nappali énjével! Sebész szeretne lenni, egyetemre jár, rengeteget tanul, van egy félig meddig komoly barátja, szóval teljesen hétköznapi életet él. A szintén orvos anyjával lakik, aki időnként aggódig, hogy milyen későn jár haza, de elfogadja, hogy saját utakon jár. Martin, a pasija viszont egyre követelőzőbb, nehezen érti meg, miért nem érhető el időnként, és ez éket ver közéjük. Ráadásul a randijukon beléjük kötnek, a szórakozóhely közönsége előtt verekednek össze egy idiótával, aki a társaival jól helyben hagyja őket. Jordanben hiába pezseg az erő, nyilvánosan nem meri kimutatni a képességét. De még aznap éjjel visszamegy és bosszút áll, ezúttal azonban majdnem lebukik, mert a fickót később megtalálják, és a nyomozó emlékszik Jordanre, akit gyorshajtáson kapott, vajon véletlen egybeesés, hogy korábban pont összeverekedtek az áldozattal?  A gyanú elül, de a lány nem tud sokáig nyugodni, újabb bűnös után ered, egy drogdíler a célpont, újra a Galaxy diszkóban, de most nincs szerencséje, idő előtt lekapcsolják. Szerencsére nem a rendőrség, hanem egy titkos társaság, akik hozzá hasonlóan igazságosztók, a csapatukba hívják a lányt, aki némi hezitálás után igent mond. Innentől profik oldalán küzdhet, és talán azt is sikerül kiderítenie, honnan ered az ereje. Szakít a pasijával, így kevésbé kell elszámolnia az idejével, viszont a szexi nyomozó, Nick Brando egyre több alkalommal keresztezi az útját és a közöttük kialakuló vonzalom kölcsönös. De hogyan kivitelezhető a randizás, pláne egy kapcsolat egy olyan pasival, aki a törvény másik oldalán áll?
Szerintem dióhéjban ennyit mindenképp érdemes tudni a történetről, hogy képben legyünk, mit vettünk a kezünkbe. Mert ez a regény egy nagyon izgalmas kérdésre épül, morálisan hogyan tud az olvasó azonosulni Jordannel, aki mégiscsak egy önbíráskodó gyilkos? Ugyanakkor az igazság oldalán áll, hiszen olyanokra vadászik, akik egyébként megúsznák a börtönt, és még több áldozatot szednének. Ilyen esetben kinek adsz igazat? Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy az igazság mellett állok, de tisztelem a törvényt és nyilván soha sem lennék  képes önszántamból ártani egy embernek. De őszintén szólva, ha a gyerekemet, vagy más családtagomat bántanák, nem biztos, hogy tétlenül nézném végig. És ennek a regénynek voltak ilyen jelenetei, amiket erősen át tudtam érezni. Egyébként is hatott rám minden érzékletes leírás, egyszerűen imádom azokat a szavakat olvasni, amikkel Ashley kiváltja bennem a zsigeri borzongást. Amikor zubog a vér Jordan ereiben, amikor a benne pulzáló erő szétárad és cselekvésre készteti, az nekem nagyon is valóságos, felgyorsul az én szívverésem is, zsibong az agyam, hihetetlen hatással van rám. 
A szerző nekem már többször bebizonyította, hogy a kisujjában van a verekedős jelenetek írása, és nem kottyan meg néhány hulla elhelyezése a színen. Itt azonban picikét mélyebbre megyünk, nekem egy-egy gyilkos módszer már határesetnek minősült, és a vér mennyisége is jelentősebb, mint amit elbírok egy átlag regényben. Elérte a célját a cselekmény, kellően bepipultam és legszívesebben magam is elindultam volna a Szívkirály ellen, ha vannak képességeim, ha nincsenek. 
Nekem nagyon bejött Jordan ereje, nem akarom elspoilerezni a pontos részleteket, de a lényeg az, hogy remek ötletnek találtam, imádtam az egész háttértörténetét. Kicsit az túl egyszerű volt, ahogy megtalálta az öreget, aki mesélt neki a múltról, ami csodás és izgalmas titkokat rejt. A különböző kapcsolódási pontok lenyűgöztek, szeretem, amikor így körbeér egy történet és van min gondolkodni, miközben megvannak a hűha pillanatok. 
Akcióregényről beszélünk, de azért végig jelen van a romantika, hiszen mégiscsak egy csinos fiatal lány a főszereplő. Martin, az első pasi felejtős, de rögtön itt van nekünk utána a jóképű nyomozó, Nick. Nekem elcsavarta a fejemet, odavoltam érte végig, és szerintem nem hiába volt az exnő neve Kelly. Szívesen lettem volna  az exe akár valójában is. De viccet félretéve tényleg lehengerlő a karakter, és Marcel is az, a riválisa. Erről sem spoilerezek, legyen meglepetés a végkifejlet. 
A romantikus kapcsolatokon kívül tetszett a család nőtagjainak egymáshoz való kötődése. Félretéve a mágiát, érezhető volt a mély szeretet, amely összekötötte a generációkat. Jordan és az édesanyja között nagyon erős ez a kapocs, ez többször is megvillan. Az anyja még ismerte személyesen a dédit, a címadó hölgyet, Silvert, aki végigkalandozta az életét, nem törődve a konzekvenciákkal.  
A regény befejezését tekintve érthetővé válik, hogy miért is lett az eredeti cím annak idején Bittersweet. 
Lesznek itt kényszerből bekövetkező lépések, fájdalmas események, de megjelenik a boldogság reménye is. Sok szívfájdalommal, de túl lehet lenni a nehézségeken, és az ember megtalálhatja a boldogságot egy másik úton is. Nekem az a kései, minden utáni újbóli találkozás nagyon a szívembe mart. Amikor az ember még egyszer utoljára az emlékezetébe vési a másik arcának minden részletét, az a pillanat halálos, arra mindig emlékezni fogsz. Köszönöm Ashley, hogy ezt átélhettem, már várom a következő élményt.

Borító: Szép lett, illik a regény hangulatához.
 
Kedvenc karakter Jordan, Silver, Nick, na jó Marcel is.

Szárnyalás: Silver múltja és az utolsó találkozás.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Mellbevágó jeleneteket olvashatunk, ami rettentően felkavaró érzelmileg. A romantika nem fő része a regénynek, inkább jólesően van jelen.

Értékelés: 


Nyereményjáték
 
Ashley Carrigan híresen remek női főszereplőket alkot. Legnépszerűbb könyveiből válogattunk hősnőket, jól megkeverve azok betűit. A nevek nem mindig a keverés szerint tagoltak, viszont a nagybetűkkel segítettünk! Helyes sorrendbe állítva kell beírnotok a neveket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
Feladvány: Blonde fiNger
 

További állomások:
01.03 Kelly és Lupi olvas
01.07 Hagyjatok! Olvasok! extra
01.11 Dreamworld extra
01.15 Könyv és más




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók