KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 3., kedd

BEST OF 2022

Elérkeztünk 2022-es év végéhez, a hagyományokhoz híven közzétesszük az év leg-jeit, könyves vonatkozásban. (Itt a 2021-es, 2020-as, 2019-es, címkefelhőben a Best of... címkénél visszakereshetőek a még régebbiek) Először a statisztika, aztán jöhetnek a kategóriák.
 
Lupi
Olvasott könyveim száma: 47 (rosszabb lettem, mint tavaly az 51 könyvemmel). Oldalszám: 16.836 Leghosszabb könyv: 736 oldal – Marissa Meyer: Winter című könyve. Legrövidebb könyv: 108 oldal – Kirsten Boie: Telihold volt aznap című könyve
6 magyar szerző jutott 41 külföldivel szemben, tehát  kb. 12%-ban olvastam hazai szerzőktől.
2022-ben körülbelül 50 könyvvel gyarapodott a könyvtáram +/ 1-2 darab, pontosan nem számoltam.
Legdrágább példány: Idén is ajándékba érkeztek könyvek, illetve recenziós példányokat kaptam / olvastam, úgyhogy nem tudok összeget mondani.
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája című könyve. Rengeteget hallottam róla, mindenki dicsérte anno, így nagyon szerettem volna én is elolvasni. Ez végül sikerült is.

Kelly
Olvasott könyveim száma: 81, amiből 1 újraolvasás volt (kevés!!!) Oldalszám: 29304
Leghosszabb: 752 oldal (Tracy Wolff: Vonzódás) Legrövidebb: 30 oldal (Vi Keeland: Enyém leszel)
7 magyar szerző jutott 64 külföldivel szemben  (valójában 51 szerző, tehát bőven volt olyan, akitől több könyvet is olvastam, Colleen Hoover, Jennifer L. Armentrout, Elle Kennedy, Vi Keeland, stb), tehát 11% a  hazai szerzők aránya, ez pici javulás.
2022-ben 118 könyvvel gyarapodott a könyvtáram, ebből 74 db volt saját vásárlás (2 ebook) ez összesen 173.061,- forintomba került, egy könyvért átlagban 2.404,- Ft-ot fizettem, a többi reci és ajándék.
Legdrágább példány: Sarah J. Maas: Kingdom of Ash 6.208,- (igaz, két kötetes) Legolcsóbb példány: amiért fizettem is, tehát nem ajándék vagy reci: Jason Fry: Star Wars - Zsivány egyes 299,-
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Cassandra Clare: Vaslánc élfestett kiadásban.

Blogos adatok:
91 bejegyzés született, ebből 1 Vírusnapló, 1 Halloween, és 2 adventi blogturnés bejegyzés, 84 könyves értékelés és 3 extra tartalmú blogturnés bejegyzés. Így már 1118 könyvről írtunk eddig a blogon. Kelly 38 könyves értékelést írt, amiből 8 egyéni, 30 blogturnés bejegyzés. Lupi 46 értékeléséből 1 kivételével mind blogturnés bejegyzés. Átlagban 4,4 pontot adtunk a könyvekre, így elmondható, hogy ismét nagyon jó könyveket sikerült választani.
Legnagyobb látogatottságot generáló bejegyzések:
Kelly: Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash
Lupi: Christina Lauren: Nem mézes hetek

2023-es tervek
Kelly: A 60 körüli tervezettnél jóval többet olvastam, ez talán annak is köszönhető, hogy coviddal kezdtem az évet januárban és ezalatt sokat olvastam, ez megadta a kezdő lökést. Elővettem régen a polcon dekkoló sorozatokat is, ezt szeretném 2023-ban is tartani, nagyon sok vár még rám. Aztán elkapott az új könyvek varázsa, és ritkábban nyúltam a régiek felé.  Szeretném megvalósítani, amit idén is akartam, hogy a  havi kb. 4 könyvből legyen kettő mindenképp korábbi megjelenés. 
A szerzők tekintetében sok volt a húzós név, egyáltalán nem véletlen, hogy számos szíven ütős könyv került a kezembe, amikre szívesen emlékszem, amelyeket bármikor újraolvasnék. Colleen Hoover könyveivel már rég szerettem volna felzárkózni, mind csodás élmény volt, de maradt még 2023-ra is néhány. A régi kedvencek mellett kb 30 új szerzőt is megismertem, Shea Ernshaw és Leylah Attar különösen emlékezetes. Molyon nagyon belelendültem a plecsniszerzésbe, rendesen motivált az olvasásokban. Ami idén sem sikerült nagy bánatomra: a  +1 sorozatfüggők kihívására például 18 helyett csak 13 sorozatfolytatást sikerült olvasnom, de ez is valami. A várólista-csökkentéssel is elúsztam, csak 7 könyvet sikerült kiiktatnom a polcról, de már kész is a 2023-as listám, nem adom fel. Jelenleg 142 kihívásom fut, nem vagyok normális, valamit kéne kezdeni a teljesítési kényszeremmel...
Ha már sorozatok, 18 sorozatot kezdtem el az év során, és ebből hármat ki is végeztem. Utóbbiakat nem számolva még 10 sorozatfolytatásom volt és 4 sorozatbefejező kötet.
2022-ben terveztem ugyan  maratoni olvasásokat, de nem sikerült kivitelezni, mert a szabadságaimat elvitte a lakásfelújításom. 2023-ban biztosan folytatom a nyári hagyományos Read-a-thon-t, bízom benne, hogy nem lesz semmi akadálya.
A Blogturné Klub 2023-ban ünnepli a 10. szülinapját, ez hihetetlen.  2022-ben az előző évhez hasonlóan  30 könyvvel turnéztam, ebből 21 alkalommal voltam kampányfőnök, ami elég soknak tűnt. Néhány könyv turnéja januárra csúszott, a leg-ek közül is lesz olyan, amit idén olvastam, de az értékelés még nem került ki, utólag linkelem majd. Összességében elégedett vagyok és kiegyeznék hasonló élményekkel jövőre is.
 
Lupi:  Körülbelül ugyanott tartok, mint tavaly. A kutyám, a puzzlezás sok időmet elveszi, így kevesebbet is olvasok, mint régebben. Próbálom 50 fölé vinni az olvasott könyveim számát 2023-ban, de csak abban az esetben, ha ez kikapcsol, és nem “munka”. Inkább kevesebbet olvasok, de azokat élvezem is. Amit minden évben megfogadok, de idén meg is akarom tartani, hogy már év közben jegyzetelek a BEST kategóriákhoz, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen megírnom, mint minden évben :D. És szeretnék visszatérni az angol nyelvű olvasáshoz is, mert régebben rengeteget olvastam angolul, de ez valahogy mostanában kimaradt. És persze több magyar szerzőtől szeretnék olvasni.

Legkevésbé tetszett könyv
Kelly: Penelope Douglas: Szívatás Erre 1 pontot adtam Moly-on, hatalmas csalódás volt. Nem erre számítottam a könyv %-a és a korábbi hype alapján. Egy bunkó srác és egy ostoba lány, ennyi maradt meg a könyvből.
Lupi: Igazából nem volt ilyen, ennyire rossz könyvbe nem botlottam tavaly. Olyan volt, amelyik kevésbé hozta azt az elvárást, amit vártam tőle ez pedig Mary Jo Putney: Hazatérés  című könyve. Nem lett volna rossz, de a szerelem túl gyors volt, a történet pedig simán kibírt volna még jó pár oldalt.

Legrosszabb borító
Kelly: Idén sem volt kiugróan szörnyű borítóval dolgom, viszont olyan volt, ami nem fedte a főhős kinézetét vagy cselekményidegen volt és ez bizony csalódás.
Lupi: Itt sem volt kifejezetten borzalmas borító az általam olvasott könyvek között, de volt egy, ami azért megemlítendő. Kirsten Boie: Telihold volt aznap  című könyvének borítója. Nem kifejezetten rossz, de a történet nem erről szól, amit a borító sugall.

Legnagyobb csalódás
Kelly: Michelle heard: Falcon - Trinity Akademia #1  - Bekajáltam a fülszöveget, de az olvasás során kb ötoldalanként kapott el egy egy WTF pillanat.
Lupi: Egy ilyet tudnék említeni, Kel Carpenter: Lucifer lánya - A Kárhozottak királynője #1 . És nem is a sztori volt a csalódás, mert az jó volt, semmi bajom nem volt vele, hanem a könyv rövidsége… 176 oldal? Én értettem, hogy ez egy sorozat, de akkor is…

Legnagyobb pozitív meglepetés
Kelly: Emily J. Taylor: Hotel Magnifique  - kicsit féltem tőle, hogy Caraval koppintás lesz, de csak hangulatában volt hasonló, egyedien szórakoztató, varázslattal, mágiával teli regény.
Lupi:J.J. McAvoy: Black Rainbow - Fekete szivárvány című könyve. Nagyon féltem tőle, hogy megint egy túlfűtött New Adult történetet kapok, ahol a szexen kívül nincs másról szó, de óriásit tévedtem. Az elején túljutottunk minden forró jeleneten, és utána egy nagyon jó kis történetet kaptam!


Legjobb borító
Kelly: Cassandra Clare: Chain of Iron - Vaslánc, sikerült élfestett példányt beszerezni, gyönyörű. És nagyon ott van még JLA mindkét idei megjelenése: a Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash - Vérből és hamuból  és Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire
Lupi: Na ez a rettegett “legjobb” részem. Annyira nehéz választani a jobbnál jobb borítók közül, hogy tuti nem fogok jól választani :D. De végül is választottam egyet-egyet a külföldi és a magyar szerzők könyvei közül: a külföldiek közül, ami rettentően vonzza a tekintetet és utal a történetre is, Julie Kagawa: A róka árnya - A róka árnya #1című regényének a borítója. A magyar szerzők borítói közül pedig Bessenyei Gábor: Tested és lelkem  című könyvének borítóját választottam. Egyszerű, de mégis különleges és a dombornyomása csak dobott az egészen. Imádom!


Legjobb debütáló író
Kelly: Amanda Joy: A vörös viadal  - ez a regény különleges világba vezetett, remek karakterekkel és cselekménnyel, emlékezetes debütálás.
Lupi: Itt is választanék hazai és külföldi szerzőt is. Külföldiként Sophie Irwint jelölném meg, aki a Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve vel nagyon levett a lábamról, hazai szerzőként pedig Keszthelyi Gréta Katát említeném, aki a  Vékony jégen című regényével egy rettentő erős témával indított. Remélem mind a kettőjüktől olvashatok még!

Legjobb világfelépítés
Kelly: Külföldi: Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash - Vérből és hamuból , lehet hogy uncsi lesz a lista, mert ez a könyv tarolt nálam. Magyar: Szaszkó Gabriella: Végtelen  - Itt nagyon tetszett az időutazás lehetősége, a múlt és jelen megjelenése.
Lupi: Neal Shusterman: Kaszás - Kaszások kora #1 . Számomra rettentő érdekes volt az a világ, ahol olyan fejlett a technológia, hogy már akár örökké is élhetsz (élhetnél) és külön Kaszásokat jelölnek ki arra, hogy csökkentsék a népességet.

Legjobb szerelmespár
Kelly: Tudtam, hogy nehéz választás lesz, de Lili és Atlas kapcsolata örökre belém égett a Velünk véget érből, nagyon várom CoHo új könyvét velük.
Lupi: Ez most nem volt nehéz, az olvasott regényeim közül a Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve éből Kitty és Lord Radcliffe volt a legjobb páros. 
 
Legjobb főhős
Kelly: Casteel, egy mákszemnyi csalódást sem okozott, ő a nyertes. (Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash - Vérből és hamuból )
Lupi: Kage Tacumi, Julie Kagawa: A róka árnya - A róka árnya #1könyvből.

Legjobb főhősnő
Kelly: Baromi nehéz választani, mert Cordelia megint lenyűgözött (Cassandra Clare: Chain of Gold - Vaslánc), ahogy Poppy is (Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash - Vérből és hamuból ). Magyar szerzőtől pedig Jordan a Ashley Carrigan: Silver-ből.
Lupi: Zera lesz az, Sara Wolf: Szívet szívért  című regényéből. Ő az a főhősnő, akit minden YA regényben keresek. Élesnyelvű, talpraesett lány, aki minden helyzetben feltalálja magát.

Legjobb szerelmi háromszög
Kelly: Akár lehetne újra Kresley Cole: Jack-Evie-Halál háromszöge, de az Arcana Risingben nem volt fizikai találkozás Jack és Evie között, így hagyom nyerni Jennifer L. Armentrout hármasát a Komor elemek sorozatból, amit idén olvastam el végre: Roth-Layla-Zayne.
Lupi: Imádom a szerelmi háromszögeket, de idén sajnos nem olvastam említésre méltót.

Legjobb nem szerelmi kapcsolat
Kelly: Imádtam Amie Kaufman - Jay Kristoff: Aurora Rising regényéből a 312-es osztagot, akik igencsak különféle karakterek, a helyzet mégis összekovácsolta a legénységet igazi egységgé.
Lupi: Írisz és Karmi barátsága Mészáros Dorka: Filter nélkül  című regényében. Sokan szeretnének ilyen barátot, mint amilyen Karmi. 

 
Legjobb fiú szemszög
Kelly: Meredith Russo: Születésnapok  regényében rögtön két fiú szemszög is váltakozik, Morgan és Eric POV-ja erős és hiteles.
Lupi: J.J. McAvoy: Black Rainbow - Fekete szivárvány regényében Levi Black szemszöge.

Legjobb "PASI"
Kelly: Ez most gyilkos kérdés, mert tucatnyit kéne felsorolnom. Úgyhogy jöjjön egy külföldi, szinte hibátlan pasi Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward - Nézz az ég felé  regényéből Jagger, aki külső-belső tulajdonságaival lehengerlő. Magyar szerzőtől is olvastam egy remek példányról, Ashley Carrigan: Silver regényéből Nick, aki a személyes kedvencem.
Lupi: : Nem, nem találtam ilyet idén. Még mindig keresem Rhysand, Adrian, Kale vagy akár Jace utódját, de sajnos nehéz utolérni őket.

Legjobb történelmi helyszín
Kelly: Hana Tooke: Leleményes lelencek kisregénye a múlt századi Amsterdam környékén játszódik, szívesen sétáltam volna a csatornák között.
Lupi: Igazából kettő is tetszett nagyon, az egyik Kristin Hannah: Téli kert  – a II. Világháború Leningrádja, a másik pedig Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve éből a régenskori Anglia. Az egyikben sem szerettem volna személyesen ott lenni – az egyiknél a háború borzalmai miatt, a másiknál pedig a nők sorsa miatt – de mind a kettő rettentően érdekel.

Legjobb komoly könyv
Kelly: Tabitha Suzuma: A Note of Madness - Az őrület hangjai , hitelesen tárta elém a bipoláris betegséget, de szorosan követi a sorban Meredith Russo: Születésnapok  regénye, ami a transzneműség témájában egyedi megjelenés az idén.
Lupi: Sarah Vaughan: Egy botrány természetrajza  című könyve, ahol egy közszereplőt, egy szerető családapát vádolnak meg nemi erőszakkal. A könyvből sorozat is készült, mind a kettő nagyon jó lett!
 
 
Legjobb szórakoztató regény
Kelly: Julia Quinn: A vikomt, aki szeretett engem, olyat akartam ide választani, amely könyv minden oldalán remekül szórakoztam, ez az volt.
Lupi: Shelby van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van – egy szívet melengető, érzelmes történet, rettentően különleges szereplőkkel.

Legjobb romantikus regény
Kelly: Colleen Hoover: It Ends with Us - Velünk véget ér, hozzá kell tennem, hogy az olvasmányaim döntő része romantikus, húszezer oldalnyi olvasmányból lehetetlen egyet kiválasztani.
Lupi: Itt kettőt választanék – egy modern korban játszódót: Stefanie London: A tacskó Pradát visel regényét, imádtam a történetet, a szereplőket, Camillát a tacskót – mindenkinek ajánlom, aki egy humoros, kedves, érzelmes, melegszívű romantikus regényt szeretne olvasni és egy régenskori Angliában játszódót: Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve  című regényét – aki szereti a történelmi romantikusokat és / vagy a Bridgerton családot, az ezt a könyvet is imádni fogja!
 
 
Legjobb realista regény
Kelly: Colleen Hoover: Without Merit - Merit nélkül regénye tökéletes példája a családi problémák sokrétűségének. Ide jön még holtversenyben Colleen Hoover: All Your Perfects - Minden tökéletesed regénye, szintén nagyon valóságos volt, nagy hatással volt rám.
Lupi: Mészáros Dorka: Filter nélkül  – egy rettentő jó regény a kirekesztettségről, bántalmazó kapcsolatról és a mai tinédzserek problémáiról.
 
Legjobb disztópia/poszt-apokaliptikus regény
Kelly: Még jó, hogy utolsó olvasmányom  Kresley Cole: Arcana Rising regénye, az egyetlen, ami ide illik, viszont tényleg lenyűgöző volt, odavagyok ezért a sorozatért.
Lupi: Itt kettőt is választanék – külföldi szerzőtől: Neal Shusterman: Kaszás - Kaszások kora #1 , magyar szerzőtől pedig : R.J. Hendon: Médák  regénye.
 
 
Legjobb fantasy

Legjobb krimi
Kelly: Még mindig nem olvasok krimit, távol áll tőlem, talán a Colleen Hoover: Layla  egy kicsit ide illik.
Lupi: Itt kellett egy young adult és egy felnőtt könyv is. A young adult krimi Karen M. Mcmanus: Lehull a lepel  című könyve. Ezt a történetet olvastam és láttam is a Netflixen és mind a két alkalommal nagyot ütött. A felnőtt krimi pedig Charlotte McConaghy: Egykor farkasok éltek ezen a tájon című könyve, egy izgalmas krimi farkasokról, biológusok és helyi farmerek csatározásáról és közben egy rejtélyes halálesetről. 

Legjobb non-fiction
Kelly: Idén olvastam visszaemlékezős könyveket is, kiemelném Pataki Ági: Nyitottan a világra könyvét, ami nekem egy kellemes nosztalgiázás is volt egyben.
Lupi: Mary Caperton Morton: 500 kirándulás a világ nemzeti parkjaiban – egy csodálatosan szép könyv, tele túraötletekkel a világ minden tájára.

Legszebb írásmód
Kelly: Leylah Attar: 53 szerelmes levél  regénye gyönyörűen megírt, bár nem minden tetszett a regényben, de a hangulata, képei, szimbólumai nagyon bejöttek.
Lupi: Stacey Halls: Mrs. England . Az írónő még mindig gyönyörűen mesél, élvezettel merültem bele ebbe a történetbe!

Legjobb sorozat első rész
Kelly: Uncsi leszek, de ez van: Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash - Vérből és hamuból  és!!!! Amie Kaufman - Jay Kristoff: Aurora Rising. Mindkettő lehengerelt, fantasztikus olvasmányélmények lettek.
Lupi: Na ez itt és most rettentő nehéz lesz, mert 2022-ben elég sok jó sorozatkezdést olvastam. Nagy kínlódás után végül kettőre tudtam leszűkíteni őket. Az egyikük Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája – Hercegnő és boszorkány, a másik pedig Sara Wolf: Szívet szívért regénye. Mind a kettő olyan függővéggel rendelkezik, amelyiknél már az is késő lenne, ha tegnap a kezemben lett volna a folytatásuk.

Legjobb sorozat folytatás
Kelly: Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire , Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre Iskari#2 , Cassandra Clare: Chain of Iron - Vaslánc Mindhármat imádtam, az elsőre alig fél évet kellett várni, az Iskari trilógia második részére négy évet, CC a szokásos egy év.
Lupi: Karen M. Mcmanus: Most te következel. Kicsit féltem, hogy csak a rajongók által kierőszakolt folytatás lesz, de ugyanolyan trükkös, izgalmas lett, mint az első rész.
 
 
Legjobb sorozat befejezés
Kelly: J.M. Darhower: Redemption - Jóvátétel . Öt évet vártam a befejezésre, de megérte, mert minden sorát imádtam.
Lupi: Itt kettőt is tudnék említeni, nem tudtam választani köztük: Marissa Meyer: Winter - Holdbéli krónikák #4  és Marie Lu:The Midnight Star - Az éjféli csillag . Egyik sem volt teljesen tökéletes, voltak hibáik, de összességében jó befejezést kaptunk a sorozatokhoz.
 
 
Garantáltan újraolvasós könyv
Kelly: Az összes öt pontost újraolvasnám, leginkább J.L.A. és CoHo könyveit.
Lupi: Stephan Lee: K-POP - Szigorúan bizalmas – rettentően imádtam ezt a történetet, ahogy a szerző reálisan mutatja be mi is rejlik egy-egy híres lány vagy fiúcsapat csillogó világa mögött!

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból
Kelly: Két könyvet emelnék ki, mindkettőt Colleen Hoover követte el. A Verity és a  Layla  egyaránt kívül esett a komfortzónámon, de nem bántam meg az olvasást, sőt, imádtam hogy borzonghattam.
Lupi: Nem olvastam idén ilyen könyvet.

Legjobb middle-grade könyv - 10-14 éves korosztály
Kelly: Hana Tooke: Leleményes lelencek. Cuki, szívmelengető kisregény árvák főszereplésével.
Lupi: B.B.Alston: Amari és a sötét erők – hosszú idő óta ez az első middle grade könyv, ami teljesen elvarázsolt!

Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály
Kelly: Cassandra Clare: Chain of Iron - Vaslánc  Még mindig imádom a szerzőt, a regény minden sora újra elvarázsolt, de legyen egy magyar nyertes is, mégpedig Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra, ami megérdemelten nagy siker a kategóriájában.
Lupi: Itt lesz egy külföldi és egy magyar szerző is. A külföldi: Neal Shusterman: Kaszás - Kaszások kora #1  című könyve, a magyar szerző pedig Mészáros Dorka: Filter nélkül című regénye. Mind a kettő szerintem kiemelkedő a maga nemében. 
 
 
Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály
Kelly: Idén is rengeteg NA-t olvastam, de a legnagyobb hatású Colleen Hoover: It Ends with Us - Velünk véget ér regénye volt, nincs holtverseny.
Lupi: J.J. McAvoy: Black Rainbow - Fekete szivárvány. Hosszú idők óta ez volt az első New Adult történet, amit élvezettel olvastam végig.
 
 
Legjobb felnőtt könyv
Kelly: Ashley Carrigan: Silver regénye a befutó, hiába olvastam már évekkel ezelőtt egy korábbi verziót, újra beleszerettem és ajánlom mindenkinek, aki fogékony a misztikumra.
Lupi:  Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve . Imádtam minden sorát!

 
Legkedvesebb idézet
Kelly: “– A szíved, Poppy… egy olyan ajándék, amit nem érdemlek meg. – A kezét a térdemre helyezte, és rám emelte a tekintetét. – De az utolsó leheletemig védelmezni fogom. Nem tudom, hogy ez mit takar. – Elhallgatott, és az ujjait a testre simuló nadrágomba mélyesztette, a bőrömbe. – Jól van, a rohadt életbe, tudom, mit jelent. Ezért ejt ámulatba minden, amit mondasz vagy teszel… ami vagy. Ezért te vagy az első gondolatom ébredés után, és az utolsó, mielőtt álomba merülök, kiszorítva minden mást. Ezért tudok csendben lenni, ha veled vagyok. Csak lenni. Tudod, mit jelent ez." Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire  - Hús és tűz királysága

Lupi: ” A pók sem egy pillanat alatt szövi a hálóját, és az albatrosz sem néhány szárnycsapással szeli át az óceánt. Sokan tartják lehetetlennek a feladatukat, és mégis kudarc nélkül teljesítik azt, mert egyszerűen csak… hozzákezdtek.” Julie Kagawa: A róka árnya - A róka árnya #1
 
Legjobban várt könyv 2023-ra
Kelly: Cassandra Clare: Chain of Thorns
Lupi: Alexandra Bracken: Lore
 
 
Kedves könyvimádó barátaink! Várunk benneteket 2023-ban is könyvajánlóinkkal, reméljük segítünk jó olvasnivalókat választani a megjelenések tengeréből!
Kedves Kiadók! Köszönjük az egész éves támogatásotokat!
 
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók