KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 4., szerda

Elle Kennedy: The Dare - A kihívás (Briar U #4)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Elle Kennedy Briar U sorozatának utolsó részét  The Dare - A kihívás  címmel. Conor Edwards meglehetősen unja a trófea szerepét, amit a lányok folyton el akarnak nyerni, így kapva kap az izgalmas ajánlaton, hogy álbarátja legyen a kerek formákkal megáldott Taylor Marsh-nak. Vajon lesz ebből a kapcsolatból szerelem?  Ha szívesen olvasnád a regényt, kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2022. Rubin pöttyös
376 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 3,79
Besorolás: new adult, romantikus, sport, testképzavar


Vannak kockázatok, amiket vállalni kell…
Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet.
A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”.
Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint amilyennek a rajongói látják. Minél tovább folytatjuk ezt az őrült színjátékot, annál nagyobb az esély, hogy csúnya vége lesz a történetnek.

Kevés kivétellel eddig minden Elle Kennedy könyvet nagyon szerettem, tetszik a szerző stílusa, imádom a szokásos váltott szemszögű írásmódját, a szexi erotikus részeket, kétségtelen, hogy nagyon jó érzéke van a romantikához. A hokisokhoz való vonzódásom neki köszönhetem, bár az Off-Campus sorozatot szerettem jobban,  a Briar U sorozat is remekül szórakoztatott, sajnálom, hogy ez az utolsó rész.
Taylor az egyik "Mersz vagy mersz" kihíváson azt kapja feladatul, hogy csábítsa el Conor Edwards-t, akit már a korábbi részekből megismerhettünk. Ő a hokicsapat egyik aktuális sztárja, a külseje és a státusza miatt nagyon népszerű, egy-két alkalomnál többször azonban nem randizik ugyanazzal a lánnyal. Taylor kerek domborulatai azonnal megragadják a figyelmét és különösebb rábeszélés nélkül belemegy, hogy az emeleti szobában töltsön egy kis időt a lánnyal, beszélgetnek, viccelődnek, elhitetik a hallgatózókkal, hogy több is történik közöttük. Conor persze többet is bevállalna, de igazából bejön neki, hogy végre nem szexet várnak tőle, jólesik neki a "csak" beszélgetés, ismerkedés. Úgy alakul, hogy eljátszanak egy álkapcsolatot, borsot törve ezzel pár idegesítő lányszövetségesnek, persze azt érik el, hogy mindketten egyre jobban vonzódnak egymáshoz, és jó lenne ebből valami komolyabbat kerekíteni. DE. Persze előjönnek szépen a problémák... 

Taylor gyerekkora óta súlyproblémával küzd, ami jelen esetben pár kiló pluszt jelent, bár ő többnek érzi, és ez mélyen gyökeredző frusztrációt okoz nála. Próbálja bő cuccokkal leplezni az alakját, és állandóan salátát eszik. Tény, hogy egy kívülállónak  túlzásnak hat, de szerintem vagyunk egy páran olyan olvasók, akik mélyen átérezzük azt, amikor Taylor arról beszél, milyen érzés elviselni, amikor nem vele, hanem a kebleivel beszélgetnek a pasik, akiknek a szeme egyből ide irányul, nem is kell kipakolni a ciciket ahhoz, hogy eltereljék a figyelmet, és ezzel igenis nehéz együtt élni.  Conornak is van némi teher a puttonyában, nem mindig viselkedett jófiúként a nevelőapjával szemben, és még mindig nem szokott hozzá, hogyan is került ő ide erre az elit egyetemre. Korábban szerény körülmények között élt a nyugati parton az anyukájával, akit elvett egy tehetős pasi, így most ő fizeti Conor gondtalan éveit a Briar-en. Eddig nem találták meg egymással a közös hangot, nem is lenne egyszerű, a srác ugyanis nagy ívben kerüli a mostohaapját. A másik frusztrációja, hogy jó ideje zavarja, hogy tárgyiasítják a csajok, trófeaként kezelik, a hokisztárt látják benne, nem őt magát. Egy szerepet játszik, amilyennek mások akarják látni, de Taylor végre az a lány, aki őt magát látja, amilyen valójában. 
Ezen a szituáción alapul tehát a történet, Taylor és Conor nagyon édesek együtt, a srác egyre sikeresebben ostromolja a lány védőbástyáit, türelemmel, kedves szavakkal, egyértelmű vággyal közeledik felé, és a kapcsolatuk szépen alakul át az álpartnerségből igazi barátsággá majd szerelemmé. És akkor egy pillanatra álljunk itt meg. Én általában szeretem a "V" kártyát a young adult regényekben, mert az olyan kis ártatlan és cuki dolog, de itt erős túlzásnak éreztem a szerző részéről ezt bevetni. Taylor 21 éves bombanő és még szűz? Persze így még nagyobbat üt az első valódi szex, mert azért valamiket előtte is csinálnak, nem panaszkodhat az olvasó, de az igazi akció az, amire mindenki vár. 
A mondanivalót tekintve megértem a szerző próbálkozását, hogy a kerekdedebb formák elfogadására akarta felhívni a figyelmet, de volt pár mondat, ami túllőtt a célon. Oké, hogy Conornak bejön a gömbölyűség, de hogy innentől ez lenne az etalon, az megint csak túlzás. Inkább valamiféle egyenlőségre kéne törekedni, kinek ez jön be, kinek az. A ló túloldalára sem kell átesni, most akkor a gizdák érezzék rosszul magukat? Ráadásul Taylor minden fejezetben ezen pörög, erről beszél, hiába győzködi Conor  az unalomig, nem tudja leállítani. Végül ez a probléma lassan elsimul, mintha Conor vonzalma illetve nyomulása oldaná fel ezt a testképzavart. Ez nagyon nincs rendben, hogy egy pasinak való tetszés mértéke jelentheti, hogy én hogy érzem magam a bőrömben, milyen üzenet ez? Tudnék mesélni ennek a lánynak! Ha ez valódi pszichés eredetű dolog, akkor terápiára van szüksége, nem egy pasi megmondására kell várni, szóval itt zavart éreztem.
A másik problémám a rengeteg egymás melletti elbeszélés volt,  ami felesleges drámákat szült, ráadásul ismétlődő mintában. Ugyanazokat a hibákat követték el felváltva. Ezek után újabb fontos témát dobott be a szerző, ami gyakorlatilag itt a regényben egy bűncselekmény, valaki videót töltött fel egy lányszövetséges partijelenetről egy pornóoldalra. Ez a bullying egyik formája, Taylort le akarták ezzel járatni, tönkretenni, hiszen ezért akár kirúghatják az egyetemről. Emiatt annyira kétségbeesik a lány, hogy butaságot lép, ami megint felesleges drámát szül, ugyanis a drága Conor, akit eddig istenítettél, olyat tesz, amitől visszavonod tőle az összes addig kiosztott díjat. Ezen a ponton csalódtam a szerzőben, mert bár tényleg hülyék a pasik, de Conort ebbe a helyzetbe tenni nem volt szerencsés, nem érdemelte meg. Ráadásul ezt az agyonerőltetett fiaskót nem a két főszereplő maga oldja meg, ez végképp váratlan fordulat volt számomra, ugyanis én azt szerettem volna látni, ők ketten hogyan boldogulnak egymással. 
Ami számomra felhozta a történetet, az a humor volt, én nem emlékszem, hogy lett volna olyan rész, amin ennyit nevettem volna, Taylor anyja ugyanis összejött Jensen edzővel, és ebből olyan kacagtató jelenetek születtek, hogy konkrétan nálunk zengett tőlem a ház. De a két főszereplőnek is remek a humora, gyakran vívtak kellemes kis szócsatákat egymással. 
Összességében ez a rész nem volt tökéletes, mégis jó szórakozás volt olvasni, ahogy az egész sorozatot is, amire jó szívvel gondolok, bármikor szívesen beleolvasnék újra a részekbe. Természetesen alig várom, hogy elmerüljek egy újabb Elle Kennedy könyvben, szóljon bármiről, mert el kell ismerni, a kisujjából rázza ki ez a nő a jobbnál jobb karaktereket és igazán kellemes románcokat sző köréjük, szóval romantikus lelkeknek kötelező.

Borító: Nem domborodik ki a lényeg.

Kedvenc karakter: Conor

Szárnyalás: Jensen edző jelenetei...
 
Mélyrepülés:  A testképzavar kezelése.

Érzéki mérce: Conor végül bevette a várat, nemhiába vártunk rá elég sokat, és hát elég ügyes.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték
 
A fiúk neveivel már játszottunk, most következzenek a lányok! A turnénk során minden állomáson egy kedvelt női főszereplő nevének betűit kevertük össze Elle Kennedy jégkorongos sorozataiból. Helyes sorrendbe szedve a betűket írjátok be a karakter nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

FELADVÁNY:  ann Hell Wash


További állomások:
01.04 Kelly és Lupi olvas
01.06 Angelika blogja
01.08 Könyvvilág
01.10 Hagyjatok! Olvasok! borítós extra


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók