KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. február 3., péntek

Ashley Carrigan: Sebzett vad (Két lépésre a mennyországtól folytatása)

New Line Kiadó 2022.
250 oldal
Besorolás: felnőtt, romantikus, újrakezdés

Tönkrement házassága után Mesmira Hampton, az angol írónő, a Közel-Keletről haza költözik sebeit nyalogatni, önmagát megtalálni és írói karrierjét feléleszteni. Volt férje túlságosan is mély sebeket ejtett ahhoz, hogy az új élethez egy esetleges szerelem is szóba jöhessen. A magányos öngyógyulásában azonban megzavarja a jóképű orvos, Jason Wescott, aki nemcsak új főnöke, hanem a főbérlője is egyben. A férfi mindent bevet, hogy Mesmira közelébe férkőzhessen, a nő pedig azért, hogy távol tartsa őt magától.
Elragadó, szenvedéllyel és érzelmekkel átszőtt játszma kezdődik kettejük között. A férfi feledtetni akarja a volt férj okozta fájdalmakat, de akadnak a környezetükben olyan személyek, akik nem nézik ezt jó szemmel. A múlt pedig túl erős marokkal kapaszkodik Mesmirába, hogy visszaédesgesse a régi boldogságba.
El lehet-e felejteni egy világrengető szerelmet? Begyógyulhatnak a sebek, hogy egy új szerelem virágozhasson fel a régi romjain?


Amikor megtudtam, hogy Ashley Carrigan folytatást írt a Két lépésre a mennyországtól regényhez, őszintén szólva fogalmam sem volt, vajon merre viszi tovább a történetet, hiszen hosszas érzelmi viharok és bizalmi vívódás után mégiscsak egy boldog befejezéssel zárult a regény.
Mesmira az egyik kedvenc hősnőm a szerző palettájáról, nagyon tetszett benne, hogy iszonyú erős és kitartó nő, nem könnyen bocsátott meg Sayidnak, aki a saját érdekei szerint cselekedett egész életében. A férfi ahhoz volt szokva, hogy bármit megszerezhet, a kénye-kedve szerint áll rendelkezésére minden és mindenki, hisz ő egy gazdag arab sejk. Mesmira iránti szerelme azonban jócskán változtatott a jellemén, megbecsülte azt a csodát, ami kialakult közöttük, és egy kölcsönösen izzó szerelemmel ért véget a történet, nem kisebb ígérettel: történjen bármi, ő marad az egyetlen felesége. Ezek után hidegzuhanyként éri az olvasót a folytatás, Mesmira a két évvel későbbi jelenben éppen egy angliai kisvárosban próbál új életet kezdeni, kibérel egy kis házat, és a közeli klinikán vállal könyvelő állást, visszatérve az eredeti szakmájához. Igen, ezt teszi, mert az írás sem megy, olyan érzelmi válságban van, ami hosszas gyógyulást igényel, távol az ismerősöktől, barátoktól is, teljes nyugalomra van szüksége. Hát én letaglózva olvastam ezeket az első fejezeteket, hiszen csak a kész tények világosak, a konkrét okokra később derül fény, hogy miért is jött el Mesmira Sayidtól. Elég nehéz erről írni, hiszen nem akarok lespoilerezni mindent, de ez olyan dolog, amit meg kell magyarázni. Sayid az első részben egy gyönyörű ívű jellemfejlődésen ment keresztül, ahogy fentebb is írtam. Láttuk ennek a lépéseit, hosszú folyamat volt, megingásokkal, de végül mindent figyelembe véve azért mégis a szívembe zártam őt, bár teljes feloldozást részemről nem kapott volna soha. De megvolt az összhang végre, és elég nagy arculcsapás volt elviselni, amit ezek után tett. Két év házasság után nem jött össze az utódlás, ezért Sayid második feleséget akart, akinek majd sikerül teherbe esnie, és teljesíti a tradíciós elvárásokat, Mesmira pedig ettől még első feleség marad. Álmaidban, Sayid. Nyilván ebbe a helyzetbe nem ment bele, ez elfogadhatatlan, így Sayidnak el kellett engednie, gyors válással teljesen le is zárták jogilag a kapcsolatukat. Mesmira úgy érzi, megfelelő távolság megtartásával, egy teljesen új élet kialakításával és kellő idő elteltével talán enyhül majd a benne tomboló fájdalom, és talán majd újra tud szeretni valakit. 
Igazából elég hamar képbe kerül a szőke herceg, és tényleg majdnem az, szőkének szőke és még nemes is. Ő a bérbeadója, továbbá a főnöke is, hiszen Jason a klinika vezetője, szemorvos és még jól is néz ki, ellenpólusnak tűnt Sayiddal szemben, a kinézete mindenképp. Egyébként viszont elég önteltnek láttam, azt hitte legalábbis, hogy ellenállhatatlan a nők szemében, na de nem ismerte eddig Mesmirát. Ráhajt, és innentől nem is ért különösebb meglepetés, a szokásos fordulatok szerint halad a kapcsolat, érzelmi huzavonával. Nyilván nem gondolta komolyan Mesmira, hogy nem derül ki a múltja, mindig vannak "jóakarók" akik pletykálnak. Őszintén nem értettem miért pont annak mondta el a történetét, akit alig ismert? Nagy magányomban előbb beszélnék ennyire mély magánügyről az anyámmal, mint egy szomszéddal. Beismerem, hogy tetszett Jason karaktere, sőt, szurkoltam ennek a bimbózó kapcsolatnak, izgultam végig, hogy megfeleljen az elvárásoknak, és megértse végre, min megy keresztül Mesmira. De nem tudom tagadni, mennyire vártam, hogy felbukkanjon Sayid és megkísértse a nőt, mert igaz, hogy megvan a kémia Jasonnel, de az a zsigeri vonzódás, amit Sayid ért el korábban, azt nem múlta felül. 
Végül akár elégtételt is érezhetne Mesmira, hiszen Sayid "megbűnhődött", de nekem mégis keserű szájízt hagyott maga után az ő szálának alakulása. Mert széttört egy álom, lezárult végleg a múlt, és hiába lett helyette cukormázas folytatás, bennem maradt egy kis hiányérzet. Nehezen engedem el Sayidot, ő az egyetlen arab világbeli karakter, akiről szívesen olvastam, és mivel amúgy kerülöm ezeket a könyveket, nem valószínű, hogy lesz másik. Rátérve a regény egyéb jellemzőire, hát az csak a szokásos, Ashley Carrigan-es, letehetetlen írásmód, amit megszokhattam nála. Tényleg nem akarom ismételni magam, nekem az ő hangja jellegzetes, egyedi, imádom a karaktereit, mindent filmszerűen el tudok képzelni a leírásai segítségével. 
Ami ebben a regényben különösen tetszett, az egy pici mese, amit Ashley beleszőtt a történetbe, ez egy gyöngyszem volt. A másik különlegesség a regény címe, ami utalhat egyaránt Mesmirára és Sayidra is. Nagyon találó mindkettejükre, Mesmira testileg-lelkileg megtört nőként jött vissza Angliába, és jó ideig sebzett vadként szenvedett. Sayid gondolataiba ugyan nem láthattam bele, de nyilván összetörte a felesége távozása, még ha nem mutathatta ki teljes valójában, de a végjáték sebzett vaddá tette őt is. Ezzel a "nem kereslek soha többé" mondattal az én szívembe is tőrt szúrt Ashley. Kérlek, a következő regényedben engesztelj ki egy brutál jó pasival, aki legalább ennyire szívszaggató jeleneteket produkál, de nehogy "megöld" pls. 
Összességében azt mondhatom, ugyan Sayid kapcsán mást vártam, de a regény így is nagyon élvezetes, örömmel olvastam. Ha valaki önálló kötetként kezeli, elég információt kap a múltról, nem feltétlenül szükséges hozzá az első rész ismerete, de úgy abszolút elveszik Sayid varázsa, mert az igazi énje itt nem jelenik meg teljes egészében. Ha javasolhatom, kezdd az olvasást a  Két lépésre a mennyországtól regénnyel.   
Kép: Pinterest

Borító: Nekem tetszik, bár inkább göndör Mesmira haja. Azért kicsit dögösebbet is el tudnék képzelni.

Kedvenc karakter: Mesmira

Szárnyalás: Amandán és Reginán jól szórakoztam, remek karakterek.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  A regénnyel végigélheted az érzelmek széles skáláját, de túl sok erotikára ne számíts.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók