KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. május 7., vasárnap

Axie Oh: The Girl Who Fell Beneath the Sea - A lány, aki a tenger alá esett

 


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Axie Oh nagysikerű, A lány, aki a tenger alá esett című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a különleges és szívet melengető történetet, melynek középpontjában maga a remény és a sors kettőse áll.
Tartsatok velünk, nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát, s fedezzétek fel Axie Oh ázsiai mitológián alapuló, varázslatos világát.

Könyvmolyképző, 2023
312 oldal
Fordította: Neset Adrienn
Goodreads: 4,15
Besorolás: YA, ifjúsági, romantikus, fantasy

A végzet nem téved.

Mina otthonát 100 éve viharok pusztítják. A Tengeristen dühös, és haragját csak igazi menyasszonya csillapíthatja.

A falu minden évben feláldoz egy lányt, hátha pont ő a vágyott menyasszony. Amikor Mina bátyjának szerelme, Sim Cshong kerül sorra, Mina feláldozza magát, és beugrik a vízbe a lány helyett. A Szellemek birodalmába kerül, ahol elképesztő kalandok várnak rá egy titokzatos lord és cimborái, démonok, istenek és istennők, szellemek és misztikus lények között.

A szerelem is megtalálja, ám nem a Tengeristen mellett. Vagy mégis? Vagy mégsem? A sors ahhoz köti, akihez tartozik.

Világszerte elsöprően sikeres, Publishers Weekly Bestseller, NPR Best Book Awards 2022, Indigo Best YA Book of 2022, New York Times bestsellerkötet.

Koreai mítoszokra, mesékre épülő, elbűvölő történet.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Ennél a regénynél egyszerűen elég volt ránézem a könyv borítójára és kész, azonnal akartam.

A történet szerint a főhősnőnk, Mina falujában, már vagy száz éve minden évben feláldoznak a tengeren egy gyönyörű, fiatal lányt, hogy a Tengeristenét kiengeszteljék és ezáltal a falut megmentsék a pusztító viharoktól. Ebben az évben Mina bátyjának szerelmét, Sim Cshongot akarják feláldozni, de Mina, hogy a bátyja szerelmét megmentse, maga ugrik bele a tengerbe.
Legnagyobb megdöbbenésére azonban egy párhuzamos világba kerül, a szellemek birodalmába, ahol a Tengeristene mellett jó pár istennel, különleges lénnyel és elveszett szerettével is találkozik. De a Tengeristene nem olyan, amilyennek elképzelte. Valami gond van vele és a lentiek szerint csak akkor jön rendbe, ha találkozik a valódi menyasszonyával. Vajon Mina lesz a valódi menyasszony, aki megmentheti a lenti világot és a Tengeristenét? Vajon miért törnek az életére, ki és miért nem akarja, hogy a Tengeristene újra a régi legyen? Vajon Sin, a titokzatos fiú vagy a Tengeristene a jó választás Mina számára? A szívére vagy az eszére hallgasson?

Jaj, nagyon, de nagyon szerettem ezt a regényt. Őszinte leszek, eleinte kicsit elvesztem a sok név között - de ez nálam már megszokott a távol-keleti regényeknél, úgyhogy ezen vidáman túlléptem. A világ, ahová Mina megérkezett, rettentően különleges, szellemekkel, mitikus lényekkel, sárkányokkal, orvgyilkosokkal teli, különféle istenek, démonok uralják, amelyek hol segítő, hol ártó szándékkal közelítenek a lány felé. Minának pedig 1 hónapja van, hogy megoldást találjon a rejtélyekre, mielőtt végleg szellemmé válik ő is.
Forrás

A sok szívszorító jelenet - hiszen Mina találkozik nem egy általa ismert, feláldozott lánnyal, régi emlékekkel, beteljesületlen kívánságokkal - mellett azért kapunk jó pár akciójelenetet is, hiszen a lányra különböző házak és istenek által felbérelt orvgyilkosok is vadásznak. A "nyomozásában" pedig szerencsére sok segítőre lel, akik támogatják és elterelgetik a lányt ebben a különleges világban. Itt kell megemlítenem Sint, a fiatal harcos férfit, akivel Minának eleinte rengeteg gondja akad, de később a sors olyan fordulatot hoz, amire egyikük sem számít.
Nagyon érdekes az a része is, ahogy Mina számára kiderül, hogy az emberek hiába imádkoznak, könyörögnek az isteneknek és hiába hoznak értük áldozatot, az istenek egyáltalán nem foglalkoznak ezzel és nem is nagyon értik, hogy miért kellene ezt tenniük.
A szereplők pedig nagyon jól megalkotott karakterek, talán egyetlen egy hibát róhatnék fel, azt, hogy nagyon kiszámíthatóak. A jók jók, a rosszak rosszak, nincs nagyon köztük árnyalt, szürke karakter. Mina viszont egy rettentően jól megírt főhősnő, szerethető, bátor, erős, szókimondó, nem fél egy olyan világban is ember maradni és nyomozni, intézkedni, sőt, ha kell, akkor az istenekre is rászólni, ahol még talán a legkisebb mítikus lény is egy kéz/mancs legyintéssel azonnal megölné.

Persze nem maradhatott itt se ki egy kis romantikus szál, Sin és Mina - bár jobban szerettem volna, ha több közös részük van, imádnivalóak voltak együtt. A sors fura és kegyetlen játékot játszott velük, de ha igazán megható, szép, érzelmes részt akartok olvasni, akkor azt a regény vége tartogatja. Bár imádtam minden sorát a regénynek, de számomra az a rész ott mindent vitt.

Amit még meg kell mindenképpen említenem, azok a mesék, amelyeket Mina ad át a szellemvilág lakóinak és persze ezáltal nekünk is és mindnek fontos mondanivalója van. Mindegyiket nagyon-nagyon szerettem!

Összességében egy nagyon jól megírt fantasy regényt olvashattam, amit ajánlok mindenkinek, aki akár csak kíváncsi, akár régi rajongója a koreai mítoszoknak és történeteknek. Mind lányoknak, mind fiúknak, idősebbeknek és fiatalabbaknak is ajánlom, mert ez egy gyönyörű történet. Imádtam és szívesen megnézném anime formájában is!

Borító: Egyedi. Csodaszép. Elbűvölő. Teljesen adja a történetet. Beleszerettem.

Kedvenc karakter: Mina, Sin

Szárnyalás: a történet maga

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: megható, fájdalmas, szívszorító, romantikus

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
Axie Oh regényében kiemelkedő szerep jut egy bizonyos piros fonálnak, ami összeköti azokat, akik egymáshoz tartoznak. Így hát mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy szerintetek melyik regényszereplő, kinek a társa lehet, kivel kötné össze a piros fonál. Ne ijedjetek meg, ha találtok becsapós kérdést, előfordulhat, hogy több válaszlehetőség is jó.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Kivel köti össze Kale-t a képzeletbeli piros fonál?

1) Deznee Cross 2) Dee Black


A blogturné további állomásai:
Április 29 - Dreamworld
Április 30 - Csak olvass!
Május 02 - Dreamworld - Idézetek
Május 03 - Readinspo
Május 04 - Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
Május 05 - Könyv és más
Május 06 - Utószó
Május 07 - Kelly és Lupi olvas
Május 08 - Sorok Között
Május 09 - Fanni’s Library
Május 10 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók