KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. május 8., hétfő

Jamie McGuire: Majdnem gyönyörű (Gyönyörű sorscsapás #3)


A Las Vegasból hazaérkező friss házasokat kellemetlen meglepetés fogadja, amikor kiderül, hogy a tűzeset kivizsgálását átveszi az FBI. Vajon Travis és Abby Maddox szerelme és egymásba vetett bizalma képes kiállni a próbát? Tartsatok bloggereinkkel a Gyönyörű sorscsapás sorozat befejező részének turnéján.
Ne felejtsetek el játszani se, mert a Maxim Könyvkiadónak köszönhetően a turné végén nyerhettek egy példányt a Majdnem gyönyörűből!
 
Maxim Könyvkiadó 2023. Dream válogatás
384 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4,07
Besorolás: New adult, romantikus

Megérkezett a régen várt folytatása Jamie McGuire nemzetközileg is elismert könyvének, a Gyönyörű sorscsapásnak.
Az újdonsült házasok, Travis és Abby Maddox visszatérnek Vegasból, és abban reménykednek, hogy egy nap majd maguk mögött hagyhatják az Eastern Egyetemen történt végzetes tűzesettel kapcsolatos katasztrófát. Azonban amikor az FBI megérkezik Eakinsbe, és nyomozni kezd az ügyben, a barátokból hirtelen ellenségek lesznek, és a boldogság helyét az aggodalom veszi át. A két fiatal friss házasságának ki kell állnia a próbát. Vajon meg tudnak bízni egymásban annyira, hogy elérhessék az általuk áhított boldog befejezést?

A Gyönyörű sorscsapás mozis megjelenése reflektorfénybe hozta újra Jamie McGuire könyveit, főképp a Gyönyörű sorscsapás sorozatot. Kapott a kiadótól szép új borítókat, az első részhez természetesen filmeset, és jól időzített meglepetésként megérkezett magyarul a sorozat harmadik része, a Majdnem gyönyörű. Travis Maddox fanként egyértelmű volt, hogy olvasnom kell ezt a részt is. Hogy újra hangulatba kerüljek, végül nem az első rész újraolvasása mellett döntöttem, hanem a Maddox testvérek sorozatból elővettem az általam még nem olvasott Gyönyörű megváltást (A linken Lupi bejegyzése), amely Thomas Maddox története. Igazából nem nyerte el a tetszésem maga a könyv, de arra tökéletes volt, hogy képbe legyek, főképp az FBI szállal, ami - mint már sejthettük - az egyik főtéma lesz itt, valamint a Trent-Cami-T.J. szerelmi dráma megértéséhez jelentősen hozzájárult, ez a bonyodalom szintén felbukkan a Majdnem gyönyörűben is. 
Na de térjünk a regényre, főképp Travis Maddoxra. 2012-ben jelent meg nálunk az első regény, és óriási sikert aratott, a népszerűségének egyértelmű oka a főszereplő, aki egy fogalom lett. Akkor még nem hemzsegtek a kiadóknál a rosszfiú/jókislány klisére épülő történetek, a BD mérföldkő volt a maga idejében. Ezután mindenki keresni kezdte az ilyen típusú könyveket, de sokunk számára Travis Maddox mindörökké etalon maradt a maga nagyképű, beképzelt, arrogáns, de szexi stílusával. Csak semmi szerelem, éljenek az egyéjszakás kapcsolatok, és még így is sorban álltak a lányok nála. És mi élvezettel olvastuk, hogyan változik át az ő Galambjának hatására a leghűségesebb pasivá, akit a hátán hordott a föld. A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt, a friss házasok hazajöttek Vegasból, és ki kell találniuk, hogyan szervezik meg a közös életüket, lakást, autót kell fenntartaniuk, a kevéske tartalékuk nem sokáig lesz elég, Travisnek keresnie kell, de a verekedés szóba sem jöhet. Sajnos a zsírosabb állások a tanév elején beteltek, így Travis kénytelen elfogadni egy régi ajánlatot, Brandon edzőtermében fog főleg idősebb hölgykuncsaftokat edzeni. Sajnos az anyagi problémák mellett ott van a tűzeset miatti nyomozás, ami egyre fenyegetőbb, bár Adam állja a sarat, és akik látták Travist aznap éjjel, azok sem beszélnek, mégis ez az egész véres kardként lebeg felettük. A szerző ezen a szálon próbál némi izgalmat vinni a történetbe, de megmondom őszintén, miután tudtam már a korábban olvasottakból, hogy merre megy a sztori, ez nem váltott ki meglepetést. Én inkább a kettejük közös életére koncentráltam, az érzelmekre, hogyan működik a házasságuk ilyen fiatalon. Zárójelben megjegyzem, ugyanilyen fiatalon házasodtam, és igazából remek volt felülni erre a nosztalgiavonatra a lila ködön át. Hiába vannak nagyon komoly nehézségek, a szerelem nagyon is működik mindkét részről. Élveztem az interakciókat, és főleg Travis reagálásait Abby-vel kapcsolatban, imádom, ha extrém módon féltékeny egy pasi. Milyen nagyon nehezen tudtak hazudni egymásnak, pedig még erre is sor került, na de nem mesélem el persze. Kicsit túltolta Travis az aggodalmaskodását, a fejezetei nagy részében állandóan azon rágódott, megérdemli-e Abbyt, és biztosan már megbánta, hogy hozzáment, stb. 
A szerző építgeti ezt a tűzeset/FBI/Brandon szálat, ebben van némi újdonság, de aztán valahogy nagyon fura módon, átmenet nélkül eltelik több hónap. Miután olvashattuk már a Gyönyörű esküvőt, a fogadalom megerősítése sem meglepetés, igazából talán az epilógus ad olyan cukormázat, amire egy rajongó vágyhat, és boldogan csukja be a regényt. De aki már olvasta a teljes Maddox sorozatot, akkor már ezt is rég tudja, ami ebben kiderül. 
A most adott pontszám inkább tükrözi az egész sorozat iránti tiszteletemet, mintsem csak ezt a részt, legyen szép ez a búcsú. Voltak itt tévedések is, ami azt mutatja, nem igazán törődött a szerző már a pontossággal, legyen meg a befejezés és szép kerek a sorozat. Mintha időrendi problémák is lennének, persze nem lényeges dolgokban, de mégis zavaró. Uber sem igazán volt abban az időben még, pláne Jersey Shore Show többedik évada. 
Nem lenne teljes ez az értékelés, ha nem vallanám be, hogy egész másképp terveztük ezt a turnét. Először is a csapatból többen utálják a szerzőt a különböző rasszista megnyilvánulásai miatt, tehát eleve ignorálják Jamie McGuire-t egy ideje, Travis ide vagy oda. Másodszor, nekem lett volna egy állomásom a filmes élményemről, persze a tervezésnél még szinte biztos voltam benne, hogy lesz miről beszámolnom. Sajnos az a hajó elment, a film egy szóval jellemezve pusztító, senki sem hasonlít magára, és a történet is csak nyomokban emlékeztet a könyvre. Az a vicc, hogy a címét nem változtatták meg, pedig ennek lett volna értelme. Nem csak áthúzni kellene a Gyönyörűt, hanem teljesen elhagyni. Én nem ajánlom a film megtekintését azoknak, akiknek hozzám hasonlóan a szívébe van vésve Travis Maddox neve. Ha viszont nem olvastad a sorozatot, akkor meg lehet nézni a filmet, és gyorsan utána olvasni a könyvet is, hogy lásd, a különbséget zongorázni lehet. Ezt a könyvet viszont érdemes begyűjteni a többi mellé a könyvespolcra, nálam mindig megbecsült helye lesz Travis Maddox sorozatának.
Képek: saját + GIF =  nem emlékszem honnan szedtem

Borító: Még mindig gyönyörű.

Kedvenc karakter: Travis

Szárnyalás: -
 
Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Néhány szenvedélyes jelenet szerepel, de nincs túltolva az érzékiség.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Maxim kiadó rendkívül gondosan elérhetővé tette a könyv beleolvasóját, amely alapján válaszolnotok kell az állomásokon kihelyezett kérdésekre. Minden helyes válasz egy újabb esély a virtuális kalapban!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

KÉRDÉS:  Hol szerzett szobát Shepley?
 

Állomások:
05.08 Kelly&Lupi olvas
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók