KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. május 29., hétfő

K.A. Tucker: Wild at Heart - Vad szívvel (Az egyszerű vadon #2)


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Az egyszerű Vadon sorozat második részeként a Wild at Heart - Vad szívvel regény K.A. Tucker tollából. Végre tanúi lehetünk Calla és Jonah fészekrakásának az alaszkai vadon közepén, ahol minden feltétel adott egy közös vállalkozás beindításához. De vajon minden nehézséget átvészel a szerelmük? Tartsatok velünk, és a játékunk megfejtésével akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. Rubin pöttyös
520 oldal
Fordította: Hrabovszky Dóra
Goodreads: 4,19
Besorolás: felnőtt, romantikus, realista

Út ​Alaszkába, és az élet soha nem várt fordulatai.
Calla Fletcher új emberként tér vissza Torontóba, nehezen találja a helyét, és még mindig borzasztóan szerelmes a goromba bozótpilótába, akit maga mögött hagyott. Amikor Jonah felbukkan az ajtajában egy visszautasíthatatlan ajánlattal, rászánja magát, hogy sietve visszatérjen Alaszkába, és együtt belevágjanak izgalmas jövőjükbe.
De Calla hamarosan megtanulja, hogy a legjobb szándék is vezethet be nem tartott ígéretekhez, és kemény ára van a kompromisszumnak – egy belső-alaszkai rönkház éppolyan elszigetelt tud lenni, mint a nyugati tundra világa.
Mialatt Jonah többet tartózkodik távol, mint otthon, Calla egyik szomszédja elhatározza, hogy igazi alaszkaivá neveli őt, a másik szomszédja viszont nagyobb eséllyel fog rá puskát, mint hogy a segítségére siessen. Calla mindeközben keresi a saját útját. A bóklászó vadak világában folyamatosan résen kell lennie, és nem csupán a hideg, sötét, téli hónapokat jellemzik zord körülmények; időnként még a saját ajtaján kilépni is rémisztő.
Vajon milyen sorsra jut végül?

K.A. Tucker a kedvenc szerzőim közé tartozik, már a Tíz apró lélegzet sorozatnál megnyert magának, talán még ennél is nagyobb szerelem lett részemről Az egyszerű Vadon regény. Imádtam Calla és Jonah történetét, a szőke, gyönyörű, Barbie-baba szerű városi lány találkozását a viking kinézetű morcos Jetivel, annyi édes és bús pillanatot tartogatott ez a regény, kedvenc lett abban a pillanatban, ahogy az utolsó oldalra értem. Számomra Az egyszerű Vadonnak tökéletes befejezése volt, amit szépen tovább lehetett dédelgetni gondolatban, de nem számítottam rá, hogy valaha folytatása lesz. Persze nagyon örültem, amikor jött a hír, hogy a szerző engedett a rajongói nyomásnak, és megírta a folytatást, plusz még egy kiegészítő regényt az első közös karácsonyukról. Született azóta egy harmadik rész is, ami Marie történetét meséli el, akit joggal utált korábban az olvasótábor, a szerző viszont úgy érezte jobb sorsot érdemel. 
A Vad szívvel egy igazán csodálatos folytatás, gyönyörűen végighalad a kapcsolatépítés lépcsőfokain, a szerző nem szépíti a hibákat, a bizonytalanságot, de természetesen a boldog pillanatokat is megkapjuk. Calla és Jonah készen áll tehát, hogy közös életet kezdjenek, és a közös vállalkozást is kiépítsék. Ehhez új otthont kell találniuk, amely alkalmas az üzlet beindításához, van a közelében kifutópálya és hangár. Jonah talál is a belső alaszkai területen egy tóparti rönkházat, ami minden szempontból remeknek tűnik. A tulaj szó szerint mindent otthagy, az utolsó pohárig és kanálig, mert a felesége meghalt, és mindent hátrahagyva mielőbb el akar költözni. Eszméletlen mennyiségű munka vár Callára és Jonah-ra, mire kipucolják és lakhatóvá teszik a helyet, és közben megismerkednek a környékbeliekkel is. A kisváros kocsmáját Muriel és családja viszi, aki legjobb barátnője volt az elhunyt háziasszonynak, így kötelességének érzi, hogy ne vesszen kárba a több évtizede létrehozott konyhakert, gyakorlatilag kényszeríti Callát, hogy művelje meg ezt a kis földet, ahol megterem minden szükséges zöldség, és elég nagy területen eper. Calla eddig az a típus volt, aki a piacon inkább fizet ezekért az árukért, de lassan rájön, hogy milyen értéke van ennek a munkának, és Muriel tényleg mindent megmutat, segít. Közben Jonah is szerez munkát, pilótaként már megelőzte a híre, úgyhogy hívják repülni, alig győzi a megbízásokat. Borítékolható volt, hogy előbb utóbb előjönnek a problémák közöttük, és ezalatt nem csak azt értem, hogy Jonah mennyit nincs otthon. Kiterjed ez számos témára, az anyagiaktól kezdve a lakberendezésen át, szól az ígéretektől, az elszigeteltségről, az önmegvalósításról. Calla tökéletes életet képzelt magának, ahol boldoggá teszi Jonah-t, de közben a saját boldogsága háttérbe szorult. Ahogy telnek a hónapok, az újdonság varázsa csökken, a házzal kapcsolatos tevékenység is lecseng, és a közösségi események sem töltik ki a mindennapokat, akkor óhatatlanul előjön valami hiányérzet Calla részéről. 
Pedig annyi minden történik! Soha nem gondoltam, hogy egy elsőre negatívnak tűnő karakter, Roy ekkora kedvencem lesz a végére. Ő egy zűrösnek tűnő arrogáns szomszéd,  fenyegető farkaskutyákkal, de aztán nagy fordulatot vesz a történet ezen szála, egészen szívmelengető módon. Hozzá kell tennem, ha szomszédokról beszélünk, hát az Alaszkában nem ugyanazt jelenti mint mifelénk, a pár méter távolság a szomszédoktól az itt pár mérföld. Aztán történnek események a kisvárosban is, a szerző ezzel tökéletesen behozza a helyi közösség fontosságát, itt aztán lehet számítani az embertársaidra, ha baj van. Működik az adok kapok, jó tett helyébe jót várj, stb. Ne felejtsük el, hogy Marie is itt él a közelben, és elég gyakran összefutnak Jonah-val, hiszen jó barátok. Persze Calla átlát a szitán és ebből is kerekednek feszült pillanatok. Nem akarok ám mindent megemlíteni, de azt elmondhatom, hogy egy fejezet sem telik el a másik után, hogy csak unalmas boldogságról olvastam volna. Nem mintha nem lennének túlcsordulóan romantikus pillanatok, jakuzzival vagy takarók között, a szerző annyira jó stílusban tud szempárásító jeleneteket írni, hogy az már művészet. Nincsenek túlzóan grafikus leírások, de pontosan átérezheted így is, hogy ott van a szenvedély minden egyes csókban. Azt ígértem magamnak, nem fogom Jonah-t túlzottan dicsérni, különösebben kiemelni, mert aki már ismeri, az tudja, hogy milyen. Csak annyit mondok, nem változott az álláspontom, még mindig elég nyersen kimondja a tutit, és szinte mindig igaza is van. Néhány dolgot azonban nem lát tisztán, de végül belátja amit szükséges. Ebben a részben jóval nagyobb mértékben kimutatja a romantikus énjét, minden olvasó örömére. 
A teljes képhez hozzátartozik, hogy Calla fejlődése nagyobb ívű, neki sokkal több rendeznivalója volt a lelkében és tervezni valója a jövőjét illetően. Nagyszerű utat járt be, nagyon erős volt és bátor, hibázott, nem is csak egyszer, de sosem volt konok, akit nem lehet meggyőzni. Megtalálta önmagát és a saját útját, és annyira jó volt ez végigélni vele, igazából az ő felnőtté válásáról szól ez a regény. Nagyon tetszett, ahogy a blogját alakította, bemutatta a mostani tevékenységét, és hangosan vihogtam, ahogy becsempészett ide-oda szexi képeket Jonah-ról. Az új mellékszereplők kiválóan teljesítettek, megszerettem mindenkit, végre személyesen megjelent Diana is, de régi ismerősöket is üdvözölhettem. Mabel és Agnes hiányoztak már, itt  ugyan röviden bukkannak fel, de várhatóan az ő sorsukban is lesz fordulat. 
Lehet azt mondani erről a könyvről, hogy kiszámítható, borítékolhatóan jönnek majd a fiatalok között a problémák, adódóan az új környezettől, élethelyzettől, végig kell élniük a valóságot, a hétköznapi gondokat, kompromisszumokat kell kötniük, ígéreteket kell betartaniuk, és nem szabad elfeledkezni a megfelelő kommunikáció fontosságáról. Végül mindketten rájönnek, hogy nem tudnak egymás nélkül élni, és a család, ami már kettejüket jelenti, az mindennél fontosabb. 
Még egy pillanatra kitérnék a környezetre. Engem újra elvarázsolt Alaszka, és nagyon értékeltem, hogy nem csak a hideg és hosszú tél, hanem a többi évszak is képviselve volt, a gyönyörű táj, a Delali hegyek, a közeli tó, olyan mesések a leírások, hogy legszívesebben azonnal megragadnám az útitáskámat. Én, aki szó szerint sosem vágyom a természetbe, még engem is megvett magának ez a táj, érezni lehet, hogy az itteni emberek mennyire szeretik ezt a helyet és ragaszkodnak a környezetükhöz.  Szerves részei a regénynek a különböző állatok, velük jött az új helyre Bandita is, örököltek egy ájulós kecskét, és a farkaskutyák is karakterekké váltak, jávorszarvasok figyelnek az erdőben, ja és egy medve is befigyelt természetesen. Minden egyes pillanatát élveztem ennek a regénynek, újra megerősített abban, hogy a szerző összes megjelenését el kell olvasnom. Jelen pillanatban ezt a könyvet választanám az év legjobb romantikusának, majd meglátjuk, de nagyon esélyes.   
Képek: Pinterest

Borító: Eredeti, és még mindig nem értem a hajszínt.
 
Kedvenc karakter Calla, Jonah, Roy.

Szárnyalás: Nagyon meglepett Roy karaktere.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Imádnivaló szexi jelenetekből nincs hiány, egy csókváltás is borzongást okoz, valamit nagyon tud a szerző.

Értékelés: 


NYEREMÉNYJÁTÉK

Minden állomáson érdekességeket olvashattok Alaszkával kapcsolatban, a feladatotok megválaszolni a kérdést, ami némi kutatást is igényelhet. A megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

FELADAT:  Az Egyesült Államok legészakibb településén a május 10-én felkelő nap csak augusztus 2-án megy nyugovóra, ez 84 napot jelent a folyamatos nappal állapotában. A november 18-án lemenő nap viszont legközelebb január 24-én kel fel, ami 67 napnyi sötétséget jelent. Melyik ez a település?
 
Állomások
05.29. Kelly és Lupi olvas
06.01. Dreamworld - idézetek
06.04. Csak olvass!
06.07. Könyvvilág



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók