KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 13., kedd

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa (Örökösök viadala #3)

 


Nemrég megjelent Jennifer Lynn Barnes trilógiájának 3. része, Az örökség kulcsa. Ezúttal öt bloggerünk játszik együtt élet-halál játékot Averyvel és a Hawthorne fiúkkal, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből.

Lampion Könyvek, 2023
400 oldal
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Goodreads: 4,16
Besorolás: YA, ifjúsági, krimi, romantikus

Az Örökösök viadala és Az örökség ára folytatása

Averynek már csak néhány hetet kell átvészelnie a rejtélyekkel teli Hawthorne-házban, hogy hozzájusson sokmilliárd dolláros örökségéhez. Az életére folyamatosan veszély leselkedik, de legalább van kire támaszkodnia: a Hawthorne testvérek befogadták a családjukba, és megosztották vele titkaikat.
Néhány nappal azelőtt, hogy Averyből a világ leggazdagabb tinije lenne, felbukkan valaki a múltból, és a segítségét kéri. A látogató jelenléte teljesen felbolygatja a kastélyt, régi sebeket tép fel, és újabb rejtélyeket hoz felszínre. Közben kezdetét veszi egy utolsó, veszedelmes játék egy ismeretlen, de nagy hatalmú ellenféllel, a tét pedig hatalmas: mindent vagy semmit.

Nagyon vártam a befejező kötetet még úgy is, hogy a második rész annyira nem bűvölt el, de összességében nagyon kíváncsi voltam a történet végére.

Avery már egészen jól beilleszkedett a Hawthorne családba, tökéletesen tudja kezelni a srácokat, követni az öreg rejtélyeit és már csak nagyon kevés kell ahhoz, hogy leteljen a bűvös egy év, hogy véglegesen megkapja a mesés vagyont. A múltkori részben ugye kiderült, hogy Toby, Tobias Hawthorne fia életben van, de ebben a részben kiderül, hogy Tobynak van egy lánya is, Eve, aki egy szép napon bekopogtat Averyhez, hogy Tobyt elrabolták és kéri a lány segítségét. Eve eléggé felbolygatja az amúgy is zűrős családot, hiszen amellett, hogy új rokon, de a tragikus módon elhalálozott Emilyre is kísértetiesen hasonlít, amivel a fiúkat, főleg Graystont teljesen összezavarja.
Toby elrablója is - mert már miért is ne:D - feladványokkal bombázza Averyt, akinek ezek alapján kellene megfejtenie azt a rejtvényt, amivel Toby kiszabadulhat. Közben kiderül, hogy a tét jóval nagyobb, mintsem "csak" Toby kiszabadítása.

Hát ez a rész! Ilyennek kell lennie egy trilógia befejezésének! Amennyire picit laposabb volt a második rész, ez hű! meg ha! Alig tudtam letenni a kezemből a könyvet. Egyszerűen bármit megadtam volna azért, hogy Avery helyében lehessek. És most nemcsak arról a 30 millárd dolláros vagyonról beszélek, hanem a rengeteg feladványról is. Imádom a fejtörőket, a barátaim tudják, hogy a "szabadulószobák" a mindeneim, ez a könyv pedig maga a nagybetűs REJTÉLY volt. Az egész ház egy nagy rejtvény, titkos alagutak, szobák, bárhová nyúlsz, mindennek van valami jelentősége. Kódok, rejtvények, feladványok, itt állandóan észnél kell lenni! Avery pedig tökéletesen veszi az akadályokat, sikeresen felnő a feladathoz. Okos, talpraesett, GONDOLKODIK és kockáztat. Tobias nem véletlenül őt választotta ki az örökösének, teljes jogú tagja ennek a csapatnak még úgy is, hogy a fiúk gyerekkoruk óta ebben a légkörben nevelkedtek, Avery pedig csak belecsöppent ebbe az egészbe.
Forrás

Bár a romantikát is megjelöltem, de ez a regény egészében egy kalandregény. Titkok, rejtélyek és rengeteg nyomozás - közben nem egyszer veszélybe kerül a főhőseink élete, hiszen hiába van Avery mellett is egy tökéletes testőr, Oren, de még ő se láthat mindent előre, ami a lányra vár. Nagyon féltem, de az írónő szerencsére nem élezte ki annyira a szerelmi háromszöget, hiszen Avery választott és bár azért a másik fiút is szereti, de a választása biztos alapokon áll. És ez így volt tökéletes, mert a fő vonal ennél jóval izgalmasabb volt és a szerelmi háromszög így nem vonta el a figyelmünket.
Amit külön élveztem, hogy VÉGRE a két főszereplő fiút jól el lehetett különíteni egymástól, ők is fejlődtek, többet is megtudtunk róluk, így már volt SAJÁT személyiségük. A szerző tökéletesen mutatta be, hogy hiába a nagy vagyon, hiába minden, amit csak kívánhatnak a srácok, az öreg maximalista énje egyrészt a legjobbat hozta ki a fiúkból, másrészt viszont darabokra szaggatta a lelküket. Szinte mind sérült valamilyen módon.
A többi szereplő pedig? Mindenki hozta azt, amit eddig is, túl nagy meglepetésben nem volt részem. Egy szereplőnél szerette volna az írónő elhitetni, hogy ő fehér, közben teljes mértékben fekete volt, de arra már az elején rájöttem, így nagy meglepetés nem ért (direkt nem mondom el, hogy melyik szereplő az, ne lőjjem le a poént).

És a történet vége? Nekem tetszett a lezárás, valami ilyesmire gondoltam, amikor elgondolkodtam azon, hogy mit is lehet egy ekkora vagyon örököseként tenni ennyi pénzzel. Bár úgy éreztem, hogy az írónő lezárta a történetet, de nekem maradtak még nyitott kapuk, ahol azért kíváncsi lennék egy-két szereplő további sorsára.

Összességében egy szinte tökéletes trilógia befejezést olvashattam, ahol ez a rész tette fel az i-re a pontot. Izgalmas, rejtvényekkel teli, kalandos történet, szerethető főhősökkel, amit mind fiúknak, mind lányoknak szívesen ajánlok, mert szerintem mind a két nemet ugyanúgy le tudja kötni ez a történet.
Az írónő pedig felkerült a kedvenceim listájára, ahogy a Lampion Könyvek is és kíváncsian várom, hogy a kiadó milyen új izgalmas regényekkel rukkol majd elő!
(és amit a könyv hátoldalán olvastam, miszerint film is készül a trilógiából! Azt pedig tűkön ülve várom! :)

Borító: Még mindig gyönyörű és különleges - plusz tökéletesen illik a sorozat többi részéhez - IMÁDOM!

Kedvenc karakter: Avery, Jameson, Xander, Grayson

Szárnyalás: a rengeteg rejtvény a regényben

Mélyrepülés: az, hogy vége lett :) Még tudtam volna olvasni tovább

Érzelmi mérce: romantikusnak jelöltem meg a regényt, de azért sok romantikát ne várjunk tőle. Itt sokkal több minden forog kockán, úgyhogy van benne romantika, de nem ezen van a fő hangsúly

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Averynek és a Hawthorne fiúknak különböző rejtvényeket kell megfejteniük a regény során, úgyhogy ezúttal rátok is rejtvények várnak. Írjátok be a helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő helyére.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A-nak az apja B, de A nem a fia B-nek. Hogy lehet ez?

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Június 11 - Spirit Bliss Sárga könyves út
Június 12 - Könyv és más
Június 13 - Kelly és Lupi olvas
Június 14 - Fanni’s Library
Június 15 - A Szofisztikált Macska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók