KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 13., kedd

Ilsa Madden-Mills: Dear Ava - Drága Ava!


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Ilsa Madden-Mills Dear ​Ava – Drága Ava! című romantikus regénye, melyben Ava a névtelen szerelmes levél íróját keresi, aki az iskola királyainak egyike. Vajon a focista Knox, az ikertestvére, Dane vagy a kétszínű Chance írta a levelet?
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. Rubin pöttyös
368 oldal
Fordította: Benkő Ferenc
Goodreads: 4,13
Besorolás: YA/NA, romantikus, erőszak, realista
 
Egykor ​közéjük akartam tartozni – de aztán tönkretettek.
A nagynevű Camden előkészítő suli borostyán lepte falai közt a gazdag és népszerű Cápák uralkodnak. Csoda, hogy meglepett az egyikük névtelen szerelmes levele? Ábrándozzon csak! Velőig gyűlölöm azokat a pénzes mocskokat azért, amit velem tettek.
A kérdés csak az, melyik Cápa a titkos imádóm. Knox, a heges focista? Dane, az ikertestvére? Vagy Chance, a kétszínű exem?
Drága Ava!
A szemed, akár a Karib-tenger.
Francba! Micsoda marhaság.
Úgy értem… valahányszor rám nézel, érzem, hogy ez valami IGAZI.
Ami példátlan.
Tíz hónapja nem jársz ide, de nem tudlak elfelejteni.
Hiányzott, ahogy a folyosón sétálsz.
Hiányzott, ahogy a meccseimen szurkolsz.
Hiányzott a hajad illata.
Erre egyetlen éjszaka, és minden odalett.
Ha bármire bármire szükséged lenne, megtalálsz. Írj rám. Kérlek. 105-555-9201
Utóirat: Cápa vagyok, de sosem bántanálak.
Utó-utóirat: Minden erőmmel dacoltam, de akkor is akarlak. Még mindig.
 
Teljesen új volt számomra a szerző neve, bár van egy könyve a polcomon, nem került még sorra. A Dear Ava - Drága Ava! regény címe viszont megtetszett, mert szeretem a levelezés felbukkanását a könyvekben és ez ilyesmire utalt. Egyből titokzatos és romantikus feelinget előlegeztem meg a regénynek. Ehhez képest totál másként, számomra rendkívül szuggesztíven indult a történet, ugyanis a főszereplő Ava egy  ismeretlen helyen tér magához, és az állapota egyértelműen arra utal, hogy valami borzalmas történt vele, rosszul van és nagyon lassan tér vissza a tudata. Nem igazán tud lábra állni se, segítséget hívni sincs ereje. Annyira emlékszik még, hogy valaki megtalálja és beteszi egy autóba, elviszi a barátnőjéhez és utána filmszakadás. Ava tíz hónappal később visszatér a Camden magániskolába - egy elit gimnáziumról beszélünk -, ahol ő ösztöndíjasként tanulhat. Ava egyetlen esélye bejutni egy állami egyetemi ösztöndíjra, ha itt jól vizsgázik, így aztán muszáj felvennie a páncélt és besétálni a suliba a végzős évre. Új a külseje is, de igazából a szíve az, ami megacélozva várja a kihívásokat. Ugyanis tisztában van vele, hogy bántani fogják, hiszen az érinthetetlen "Cápák" is gyanúba keveredtek azon az estén, ki is hallgatták őket. Korábban egyikük a pasija volt, Chance, de szakítottak az eset után. Knox és Dane ikertestvérek, és ott van még Liam, ő a legnagyobb nőfaló köztük, mindannyian magasak, szélesvállúak és népszerű, reményteljes focisták. A nyomozás folyamán eddig nem derült ki, hogy az erdőben rendezett bulin ki erőszakolta meg, és hagyta magára a lányt. Ott volt az eseményen az iskola "krémje", a Cápákhoz dörgölőző slepp is. Volt ott italozás, tánc, és Ava spiccesen (később kiderült bekábítózva) betáncolt az erdőbe, ahol valaki megtámadta. A legszörnyűbb, hogy a rehabilitáció sem hozta vissza az emlékezetét, bár mintha újabban motoszkálna valami mélyen az elméjében. Mégis úgy döntött, a végzős évre visszatér a suliba, megacélozza magát és szembenéz a diákokkal, akiknek egy része árulónak és szajhának tartja. A fogadtatás vegyes, a barátnője Piper alig várta már, hogy visszatérjen, de persze egy-egy Cápa-talpnyaló rögtön beszólogat. Nem várt fordulatként felbukkan egy titkos támogató is, valaki, aki a fülszövegben is olvasható levelet írja. (Az utolsó utóirat olyan Darcy-s nem?)
Mivel kettős szemszögből íródott a regény, az olvasó hamar szembesül azzal, hogy Knox lesz a másik főszereplő, aki hosszú ideje vonzódik Avához, de mivel a legjobb barátjával járt a lány, ezért tabu volt a mélyebb barátkozás, Szóval egy fincsi, nagyon titkos vonzódást rejteget a srác. Korábban is váltottak már szót párszor, voltak köztük elég érdekes epizódok is, de igazából most kaphatnak esélyt arra, hogy bármi kialakulhasson közöttük.Az erős pszichés kezdés után a regény egy tipikus középiskolai romantikára vált, amit kifejezetten élveztem, mert megismerhettem mindkét fél gondolatait, és őszintén drukkoltam ennek a kapcsolatnak. Imádtam a titkos pillantásokat, a közös iskolai feladatot, a véletlen érintéseket. A közös filmnézés kapcsán előjött jó sok popkult utalás, amit SW rajongóként nagyon szerettem. Knox monológjai kikészítettek, vágyik a lányra, de erősen visszafogja magát, vív önmagával, ezt a huzavonát sokan nem bírják, én bezzeg igen. Mindkét fél sérült, fájdalmas múlttal rendelkeznek, és a jelen is egyre bonyolódik, minden apró részlet, ami felszínre kerül, egyre távolabb sodorja a lehetőséget, hogy talán egyszer együtt lehessenek. A küzdelem önmagukkal, hogy engedjenek-e a vágyaiknak, ez a része nagyon tetszett, faltam a lapokat, bíztam benne, hogy megtalálják egymáshoz az utat. Knox egy igazi védelmező típus, először jóval morcosabb benyomást keltett, de hamar kiderült, hogy elolvad Avától. Szépen repedezik a jég a szíve körül, és végül kapunk egy nagyon is szerethető karaktert.
Avának pedig vannak más puttonyai is, hiszen egyengetnie kell a különleges nevelési igényű öccsének, Tylernek a sorsát. Foggal körömmel küzd azért, hogy közel maradhasson hozzá. Ez a szeretet a testvére iránt fontos eleme a regénynek, ahogy Knox oldalán is megjelenik ez Dane, az ikertestvére kapcsán, akire szintén oda kell figyelni. Visszatérve Avára, az utóbbi olvasmányaim egyik legjobb young adult hősnője lett, komoly erő van benne, bátorság, kitartás. Volt mersze visszamenni, és beinteni annak, aki azt megérdemli. Tudja, hogy egyetlen esélye a tanulás, és tesz is a dolgát. Okos és vicces, abszolút nyerő tulajdonságok.
A mellékszereplőkkel nem volt különösebb bajom, természetesen megjelenik a meleg barát Wyatt személyében, cuki támogató karakterré vált, ott volt, amikor szükség volt rá, ahogy Piper is, Ava régi barátnője. Nekem a Cápák is bejöttek, a barátságukat igazán lehetett értékelni, a csapatszellemük erős. 
Végül is két dolog volt, amit nem értettem, vagy nem tetszett. Egyrészt kissé mintha elsikkadt volna a súlya az Ava ellen elkövetett tettnek. Végül persze kiderül, hogy ki az elkövető és kap is büntetést, de valahogy nem olyan módon, ahogy vártam volna, vagy ahogy épp Ava készült rá, hogy megbosszulja a dolgot. Mivel én keményen bosszút álltam volna, ez nagyon hiányzott. A másik a regény vége, ugyanis a szereplők egy időre elszakadnak egymástól, mert Knox és főleg az apja szerint a családjuknak kell egy kis együtt töltött idő, hogy segítsék egymást, most virágnyelven csak így tudom kifejezni, nem mehetek bele a részletekbe. Én ezt valahogy máshogy, valami okosabb kompromisszummal oldottam volna meg. Így azonban átmehetett az egész sztori new adult síkra, mert az egyetemen fejeződik be a sztori, és kapunk a végén egy cukorsziruppal leöntött ellovaglást a naplementébe. Basszus. Ennek ellenére, nem tudok egy egész csillagot levonni, csak egy felet. Mert egyszerűen imádtam ezt a történetet, nem tudtam letenni, mintha ezer éve nem olvastam volna ennyire ínyemre valót. Nagyon hiányzott már egy realista, mai világban játszódó young adult nyavalygás, aminek minden sorát élveztem. A zsáner rajongóinak kötelező darab!
Képek: Pinterest
 
Borító: Nekem a borítómodell felnőtt korúnak tűnik, de így nyilván nagyobb az eladott példányszám.

Kedvenc karakter: Ava, Knox.

Szárnyalás: A testvéri szeretet is jelentős hangsúlyt kapott, többszörösen is, ezt nagyon tudom értékelni.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Nincs túltolva az erotika, de ami szerepel, az ízlésesen megírt jelenet.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!
 
Nyereményjáték
 
Mivel bloggereink nagy rajongói az “ellenségekből-szerelmesek” történeteknek, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson ki kell találnotok egyet a főszereplők neve alapján! Jó keresgélést! A megoldás, amit várunk: a regények címe.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)
 
Feladvány:  Ethan Thomas + Olive Torres
 
Állomások:
06.13 Kelly & Lupi olvas
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók