KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. február 29., csütörtök

2024. februári összegzés

Máris itt a február vége! Nem egészen a tervek szerint alakult a hónapom, de menjünk sorban. Volt még egy befejezni valóm hó elején, Agatha Christie: Adventi krimik, ez nagyon jó kikapcsolódás volt, persze ötöst kapott, el is határoztam, hogy idén is elolvasok tőle két-három havonta egy-egy könyvet, lehetőleg olyat, amit még nem olvastam, ezt a fajta krimit időnként megkívánom. Ezután sorra került Szabó Magda: Álarcosbál regénye, amiről már meg is született a bejegyzés, szintén öt csillaggal. Egy átfogó blogturnét szerveztünk Szabó Magda három legnépszerűbb lányregényének, febr. 25 és márc. 09 között. 
Ezután egy nagyon régóta várólistás könyv következett, Holly Black A levegő népe sorozatának első része, The Cruel Prince - A kegyetlen herceg. Igen, igen, nálam ez csak most került sorra, és nagyon tetszett, nem egy rózsaszín ködös tündérvarázslat, de éppen ezért volt jó. Ötöst kapott, folytatni is tervezem hamarosan, ahogy láttam a többieknél Caden fog még meglepetést okozni.  Ezután szintén egy régi várakozó került sorra, Aly Martinez-től A legsötétebb hajnal, ami idén eddig a legnagyobb csalódásom, két pontot adtam rá. Olyan történetre alapozott, ami nekem életidegen, és nem szeretem a gyerekekkel való manipulálást, ráadásul duplán. Beszereztem néhány könyvet a szerzőtől, remélem a többi jobb lesz. Ezután újabb Szabó Magda következett, a Születésnap, érdekes volt ezt is vagy negyven év után újraolvasni, ötös járt erre is. És akkor a hónap legnagyobb várakozású könyvéhez értem, ami JLA: A Shadow in the Ember - Árnyék a parázsban. Fúúúú. Aki olvasta a Vér és hamu sorozatot, annak több mint ismerős lesz, hiszen gyakorlatilag annak a 2.0 változata. Persze részben pazarul megírva, részben szörnyen idegesítően. Utóbbin azt értem, hogy a főszereplők egymás között több mint 100 kérdést tettek fel, ezzel magyarázva az ezer rétegű világot. A cselekmény kevés volt hozzá, és ezt olyannyira untam, hogy kb 60%-nál egyszerűen szünetet kellett tartanom. Letettem 2-3 napra, addig beiktattam a harmadik Szabó Magda könyvet, az Abigél bizonyult a legjobb közülük, nagyon élveztem. Utána már jobban csúszott a JLA könyv befejezése, az utolsó harmad felhozta, itt már bőven volt sárkányos jelenet, és igazából a szerelmi szálnak is volt egy olyan részlete, ami nem szokványos, és ettől különleges is. Ráadásul később megtaláltam a szerző oldalán a szerelmi jelenetet Nyktos szemszögéből elmesélve, ez extra jól sikerült, úgyhogy végül négy csillagot kapott a könyv, bár elárulom, sokáig hezitáltam. Tegnap estére még beiktattam egy ősrégi Tiffany novellát, Ann Major: Véletlen vőlegény, amit egy Moly-os kihívás miatt olvastam, 92 oldal lagymatag romantika,  három csillaggal értékeltem. Összesen kb. 2400 oldal, 6,5 könyv+1 novella a végeredmény.
A tervek szerint holnap  (márc.1) már kezdem is Lynn Painter: Újra meg újra regényét, ezt nagy reményekkel fogom olvasni, miután a Jobb mint a filmeken tavaly az év YA regénye lett nálam. Aztán a Twisted Lies következik Ana Huangtól, sorozat befejezőként, már Fanni jelezte, hogy nagyon fogom szeretni, ketten csináljuk a blogturnéját. Utána egy gyerekkönyv jön, Hana Tooke: Éjféli kalandok, tőle olvastam pár éve a Leleményes lelenceket, cuki történetet várok újra. Várható T.L.Swan: A Casanova című könyv érkezése a Maximtól, mindenképp olvasni szeretném, és ha még marad időm, jöhet a hónapok óta tologatott A nyári kert. Ha viszont befut Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk regénye, borul minden, mert azt előreveszem.
Saját beszerzésem nem volt februárban, csak kiadói olvasnivaló jött, a fentebb említett Twisted Lies, Éjféli kalandok és az Újra meg újra
Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók