KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. február 12., szombat

Simone Elkeles: Perfect Chemistry Tökéletes kémia

Könyvmolyképző Kiadó 2011
416 oldal
Fordította: Neset Adrienn
Goodreads: 4,4
Besorolás: YA, romantikus

Végre, végre megjelent magyarul nagy kedvencem Simone Elkeles könyve, szívből ajánlom minden romantikára vágyó olvasónak.

Alex (Alejandro) Fuentes és Brittany Ellis  végzős évüket kezdik a középiskolában.
Két teljesen külön világot képviselnek, Brittany gyönyörű szőke bombázó, a pompom lányok vezetője, övé a legjobb pasi a suliban, a családja a város gazdag északi oldalán él.
Alex mexicói származású dögös srác, a suliban próbál megfelelni, de mindenki tudja róla, hogy a "Latin vér" banda veszélyes tagja. Ő a város déli szegényebb részén él.
Kettőjük világa nem keresztezné egymást, ha a kémia tanár nem ültetné őket egymás mellé, így labor partnerek lesznek. A levegő rögtön felszikrázik közöttük, a kezdeti ellenségesség után lassan megismerik egymást. Alexnek először jó bulinak tűnik a fogadás a haverokkal, miszerint Halloweenig megszerzi a lányt, nem számít arra, hogy az ő szíve is veszélyben forog.
Alex rájön, hogy Brittany unja a "tökéletes" szerepet, imádja fogyatékos húgát, akivel a leggyengédebben törődik a családból. Apja keveset van otthon, míg anyja csak a külsőségekkel törődik. 
Brittany  is megismeri a fiú családját, barátait, lassan ráébred, hogy Alex próbál kitörni a bandából, ami nagyon nehéz, hiszen a családja védelme a tét, a küszöbén áll annak, hogy a bűnözés bekebelezze.
A feszültség szép lassan  alakul ki, ahogy az egymás iránt érzett szerelmük is egyre erősebb. Mindkettejüknek meg kell küzdeniük a nehézségekkel, hogy bebizonyíthassák a világnak, az ő kapcsolatuk erős, és "határtalan".

Ez a könyv az egyik legjobb romantikus YA könyv, amit valaha olvastam. Nagyon hálás vagyok Simone Elkelesnek, hogy megteremtette a Fuentes testvéreket:) De nem egyszerűen csak szerelmi történet, nagyon is fontos elem a könyvben a tolerancia, az elfogadás, a testvéri szeretet, a hűség. Imádtam, ahogy Alex az édesanyjával bánik, minden kemény bandacucc mellett mennyire fontos neki a család.  Külön élvezet volt olvasni  a mexicói kultúra értékeivel átszőtt mondatokat.

A történetet a két főszereplő szemszögéből olvashatjuk felváltva, épp megfelelő adagolásban. Nekem nagy élmény a fiú szemszöget olvasni, ez itt is érvényes volt.
Simone nagyon élvezetesen tudja leírni a romantikus jeleneteket. Több száz könyvvel a hátam mögött azt kell mondanom, hogy az Alex és Brittany  viszi a pálmát   a szerelmespárok versenyén. Imádom ahogy kialakul közöttük a szerelem mellett valami különleges lelkitársi kapcsolat is. A támogató karakterekben semmi hiba, Ms. Peterson, a kémiatanár különösen tetszett, ahogy inspirálja a tanítványait, és nem csak szigorúan az iskolai dolgokkal foglalkozik, valójában törődik velük.
A végkifejlet torokszorító, szívbemarkoló, aztán persze minden jó, ha jó a vége. Sőt az epilógus icipicit szirupos, de ez bőven belefér az ötös értékelésbe.
Külön öröm, hogy a Könyvmolyképző a következő részből is berakott a könyv végére egy kis ízelítőt, a középső Fuentes testvér, Carlos történetéből,  ez lesz : A vonzás szabályai. Az én angol nyelvű Simon and Schuster UK kiadásomban ez nem volt benne.
Még egy külön csillagot adnék a fordításért, Neset Adrienn munkája rendkívül tetszett!!!


Borító: Az eredetit kaptuk, TÖKÉLETES.
 
Kedvenc karakter: Alex

Szárnyalás: Romantikus jelenetekből nincs hiány, a legjobb, mikor Alex a narrátor, imádom.

Mélyrepülés:A végére megtanulsz pár spanyol szót, de ez nem is olyan rossz!!! Estoy enamorado:)

Érzéki mérce: Tini romantika, csók, miegymás, istenien egyedi Simone stílusban, elolvadsz.

Értékelés:

Örök kedvenc - Ezt a besorolást nem sok könyv kapja meg, csak azok, amelyek számomra megadták a katarzis élményét.

12 megjegyzés:

  1. Szia!

    Tetszik a blogod meg a könyv ízlésed! :)

    Megkérdezhetem, hogy mi volt az a halvány utalás a kiadótól? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia:) Köszi:) A facebookon nemrég lehetett ajánlani könyveket a Könyvmoly Kiadónak. Én a Perfect Chemistry-t ajánlottam, miszerint nagyon jó vörös pöttyös lenne. Ildikó azt válaszolta: Lesz is! Hát ebből gondolom könyv lesz, megérdemelné a magyar ya kedvelők népes tábora:) Puszi:)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudod-e, hogy a többi könyv meg fog-e jelenni magyarul? Egyébként tetszik a blogod, sok könyvet innen választottam ki, amit olvasni szeretnék. :)

    Princesita09

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi:) Biztos vagyok benne, hogy megjelenik. Nagy siker az első rész, vétek lenne a kiadó részéről kihagyni a folytatásokat:))

      Törlés
  4. Huh, most nagy segítségemre leszel mert ilyen későn nem kell nekiálnom még magyarul könyvajánlót írni egy romantikus történetről és azt még lefordítani, mert a tied épp remek, mivel egy ponton kívül 100%-ig megegyezik a véleményünk, és hogy mi az az egy pont? :D A szirupos vég :P szerintem a végeúgy volt jó, ahogy volt! IMÁDTAM! Nagyon jól megfogalmaztad a kritikát, egyébként
    romantikus kategóriában nekem is ez a BEST!! :))))

    VálaszTörlés
  5. Szia, örülök, hogy tetszett:) Icipicit szirupos a vége, épp annyira, hogy azért megjegyzem, de nem zavar túlságosan:)

    VálaszTörlés
  6. én most rendeltem meg a könyvet, remélem nem fogom megbánni :)

    VálaszTörlés
  7. Imádom a kedvenc könyvem a 2. rész is szuper és a spanyolt egyszerűen imádtam benne nagyon egyedi lett tőle a könyv mire végeztem volt amit fejből tudtam spanyolul és volt hogy én is spanyolul mondtam 1-1 szót vagy úgy gondolkodtam. Alex <3

    VálaszTörlés
  8. Dios mío! Estoy enamorado. Alex <3 Imádom az egyik kedvenc könyvem a spanyol különlegessé teszi a könyvet nagyon szeretem benne Alex részeit.A 2. rész is jó. Fuentes tesók <3

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó könyv. <33 Imádom <33 Amíg ezt a könyvet nem olvastam el utáltam olvasni, de ezt a könyvet imádom:D Alex részei a kedvenceim benne <33 De valaki nem tudná Alex tetkóját átküldeni vagy valahogy a (csillagot 5 szögű 2 vasvilla és benne az LV felirat) ?? Nagyon megköszönném ha valaki átküldené :)) De én sehol sem találtam :((

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó könyv! IMÁDOM!! <3 Főleg Alexet! ;D De valaki nem tudná átküldeni vagy valahogy Alex tetkóját (a csillagot ahol jól látszik) Azt nagyon megköszönném ha valaki átküldené :)) én sehol sem találtam :((

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók