KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. március 18., péntek

Kerstin Gier: Rubinvörös

Könyvmolyképző Kiadó 2010


336 oldal
Goodreads: 4,23
Besorolás: YA, fantasy

Végre sort kerítettem a Rubinvörös olvasására, mely egy ideje a polcomról hívogatott, régiesen különleges borítóját  már megcsodáltam korábban. Meglepő, de nagyon jó ötlet, hogy a betűk sötétpirosak a könyvben.
Gwendolyn családja különleges, időutazó gén öröklődik közöttük, mely lehetővé teszi a múltba való utazást. Mindenki azt feltételezi, hogy Charlotte, Gwen unokatestvére lesz a következő időutazó, ennek megfelelően gyerekkora óta felkészítésben vesz részt, lovaglás, vívás, történelem és viselkedés órák töltik ki az életét. Mivel a gén 16-17 éves kor körül aktiválódik, mindenki aggódva figyeli Charlotte minden lépését.
Gwen mindeközben próbál hétköznapi életet élni, barátnőjével Leslie-vel együtt a többi 21. századi lányra jellemzően jobban érdeklődik a divat és a hollywoodi filmek, mint például a történelem  iránt.  Gwen már csak azért sem lehet átlagos, mert látja a szellemeket, az iskolában lakó James-el például egészen jó baráti kapcsolatot alakít ki. 
Bekövetkezik amire senki sem számított, Gwendolyn többször is a múltban találja magát, harmadik alkalommal egészen különleges helyzetben, saját magát látja a múltban.  Az események felgyorsulnak, Gwen az Őrzők szövetsége előtt találja magát. Ősi titkok és ellenségeskedések törnek a felszínre, az "ügy" hirtelen Gwen nyakába szakad, és a másik időutazó, az arrogáns, de amúgy tökéletes külsejű Gideon  oldalán  kell küldetést teljesítenie a múltban.
12 időutazó vérmintáját kell összegyűjteni, hogy megfejthessék a tizenkettek titkát. A közös utazások a múltba azonban nem egészen úgy alakulnak, ahogy azt az Őrzők eltervezték...

A történet nagyon jól felépített, izgalmas, humoros, pont olyan, amit mindenkinek ajánlani tudnék kortól függetlenül. A karakterek tetszetősek, a főszereplőket megszerettem. Egyedül Leslie volt fura, hogy gondolkodás nélkül elhitt bármit Gwen-el  kapcsolatban. Érdekes volt  magyar vonatkozásról olvasni Miro Rákóczy-val kapcsolatban, kár hogy ilyen hideglelős figurára vette az írónő. 
Meglepően jó volt viszont, ahogy a német írónő mennyire hitelesen tudta Londonba helyezni a történetet. 
Minden fejezet elején megajándékoz a szerző, egy-egy részletet kapunk az Őrzők Krónikájából,  titkos feljegyzésekből, vagy épp az időutazók családfáját. Az időutazással kapcsolatos események logikusak, izgalmasak, remélem később sem zavarodik bele az írónő, ugyanis a sorozatnak Németországban már további két része is megjelent. Mivel a könyv alcíme Időtlen szerelem, kicsit többet vártam a szerelmi szál terén, és muszáj voltam egy kicsit betekinteni a Zafírkék és a Smaragdzöld fülszövegeibe, megnyugtató eredményre jutottam, Gwen és Gideon szerelme kiteljesedik.

Borító: A kiadó az eredeti német borítóval adta ki a könyvet. Érdekes, hogy az angol kiadás egészen más, de tetszetős borítót kap.
 
Kedvenc karakter: Gwen és Gideon

Szárnyalás: A múlt megjelenítése, a leírások, a ruhák, előttem volt minden. Ja és a jövőből jött fiú tanácsa az ötvenes években: Vegyenek Apple-részvényeket, bármi  legyen is az....

Mélyrepülés: Az  akkor aktuális zenei utalások, mára már elavultak.

Érzéki mérce: Tini romantika

Értékelés:



15 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmasan hangzik, feltétlenül utánanézek ennek a könyvnek! :)
    A szines betukkel kapcsolatban pedig a Végtelen történet jutott eszembe, abban is szerettem a barna és zöld betűkkel szedett szövegrészeket.

    VálaszTörlés
  2. Az én régi példányomban csak fekete betű volt:( De a belőle készült film is milyen varázslatos!

    VálaszTörlés
  3. Igen, a Végtelen történet új kiadása is színes. :) Érdekesnek ígérkezik a történet, azt hiszem, láttam is már valahol. Utána fogok nézni, meghoztad hozzá a kedvem. :) Ja és felhomályosítana valaki, hogy mi az a YA? Asszem rájöttem, de nem vagyok biztos benne.

    VálaszTörlés
  4. Bocsi, YA = Young Adult fiatal felnőtteknek szóló irodalom, kb 15-21 éves korosztálynak. Na én ennek a duplája vagyok, mégis ez a favorit, imádom:)

    VálaszTörlés
  5. :DD En asszem, egesz eletemben YA maradok! :)

    VálaszTörlés
  6. Igen, erre következtettem. :D Hát, én még bőven a korosztály közepén vagyok, de szerintem ez inkább ízlés kérdése, ha olyan vagy, úgysem nősz ki pl. a fantasyból. (Apám első hullámos A gyűrűk ura-rajongó, úgyhogy én már csak tudom.)

    VálaszTörlés
  7. Én is Gyűrűk Ura rajongó vagyok, lényegében azzal kezdődött a fantasy imádatom. A filmek meg évekig lázban tartottak. Az első résznél voltan 7 hónapos terhes, ott ültem a moziban elájulva... a gyönyörtől:)) Aragorn és Boromir levettek a lábamból:)

    VálaszTörlés
  8. Apple részvény... ilyen volt egy filmben, csak ott Yahoo, vagy Google részvényekre utalt a jövőből visszatérő figura.

    VálaszTörlés
  9. Eras, Nem bánnám, ha nekem is osztogatná a tanácsait egy időutazó:)

    VálaszTörlés
  10. Kelly, ja, azt én is nagyon bírnám. Nem nagyon lenne gondunk utána :)

    VálaszTörlés
  11. Én olvastam már 2szer is és naon tetszett.De filmet is csináltak belőle?

    VálaszTörlés
  12. Fanni, lesz film, ezen a linken nyomon követhető
    http://www.rubinrot-der-film.de/Rubinrot_-_der_Film/Rubinrot_der_Film.html

    VálaszTörlés
  13. Én azt szeretném megkérdezni,hogy honnnan szerezted mbe a tövábbi 2 könyvet?? Vagyis a Zafírkéket és a Smaragzöldet??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zafírkék megjelent már magyarul, a Smaragdzöld úgy tudom ősszel várható a Könyvmolyképzőtől!

      Törlés
  14. Én is olvastam a könyvet, magával ragadott...:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók