KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. július 11., hétfő

Az olvasás 7 hete - 2. hét

Itt a 2. hét, mindegyik témára szeretnék reagálni.

Sorozatok? Persze, hogy olvasok sorozatokat, hiszen a könyvek nagy része eleve sorozatnak íródik. Kezdve a legrosszabbtól, ami szerintem a Vámpírnaplók sorozat Lisa Jane Smith-től, kétségtelenül ez a mélypont, innen már csak felfelé lehet haladni. A középszerűek táborába sorolnám Melissa de la Cruz: Blue Bloods sorozat, P.C. Cast: Az éjszaka háza sorozat, Aprilynne Pike: Wings sorozat, Kami Garcia - Margaret Stohl: Beautiful Creatures sorozat, és ennyi elég is ezekből. Vannak számomra öt csillagos, meghatározó sorozatok, amik nagy hatással voltak rám, különleges írásmódjukkal, témájukkal, vagy épp a fantasztikus karaktereikkel.
Ezeket megpróbálom gyűjteni is, természetesen. A teljesség igénye nélkül, tényleg a legjobbak: Tolkien: A Gyűrűk Ura, Suzanne Collins: The Hunger Games, Richelle Mead: Vámpírakadémia, Stephenie Meyer: Twilight Saga, Becca Fitzpatrick: Hush,Hush, Maggie Stiefvater: The Wolves of Mercy Falls, Libba Bray: Gemma Doyle sorozat, Andrea Cremer: Nightshade sorozat, Rob Thurman: Cal Leandros sorozat, Michael Grant: Gone sorozat, Kelley Armstrong: The Darkest Powers sorozat, Benina: Bíborhajú sorozat, Simone Elkeles: Perfect Chemistry sorozat és a legeslegjobb: Cassandra Clare: The Mortal Instruments.  Helyhiány miatt nem folytatom, pedig lenne még...

E-book vagy könyv? Mindkettő!! Be kell vallani, a magyar e-book kiadás még igencsak gyerekcipőben jár. Kevés jó könyv érhető el, azok is horror áron. Hol vagyunk az angolul fillérekért letölthető milliónyi könyvtől? Mégsem emiatt ódzkodnak sokan az e-book olvasástól. Hanem, mert nincs meg a "tartom a kezemben a papírszagú könyvet" érzés. Egy jó e-book olvasó pontosan olyan képpel rendelkezik, mintha egy könyvet olvasnál. Bármelyik nagyobb műszaki áruházban meg lehet győződni róla. Az ára pedig egyre lejjebb kúszik, nem akarok konkrét márkákat ajánlani,  kis utána járással tucatnyit találsz a boltokban.
Ha egy könyv átlagosan 1000 kb, számold ki, mennyi könyv fér egy 2 GB-os e-book olvasóra, mint ami nekem van. 

Én szívesen olvasok akár a laptop képernyőjén is, és imádom az e-book olvasómat, de az igazi mégis a könyv, a kézzel fogható, simizhető gyönyörű borítójú. Éppen ezért a könyvtárba járás helyett inkább a saját könyvtár gyarapítását választom. Inkább lassacskán, de gyűljenek a könyvek a saját polcaimon. A rendszerezés nem az erősségem, inkább azt tartom fontosnak, hogy a számomra kedves könyvek a közelembe legyenek, ezért van egy külön könyvespolcom a szobámban. A többi könyv a nappaliban van. Annyi rendszert azért sikerült elérni, hogy az Agatha Christie sorozat egyben van, a Jókai összes is egy polcon található. Egy sor a kedvenc romantikusaimé, és külön polcon vannak a művészeti könyvek is.

Végül egy kép a kislányom polcáról, a szobájában, az ágya mellett, itt szokott olvasni párnákkal körülvéve. Most épp nyaral, kár hogy nem tudtam modellkedésre felkérni.

Folyt. köv. a jövő héten:)

1 megjegyzés:

  1. Szerintem a sorozatok olvasása kikerülhetetlen. :) Ha valaki csak azért nem olvas el egy könyvet, mert az történetesen egy sorozatnak a része, akkor sok jó élménytől fosztaná meg magát. Érdekes, én egészen a legutóbbi időkig nem olvastam e-könyveket, de most egyre jobban rászokom. Ilyen e-könyv olvasót még nem használtam, de múltkor láttam vonatozás közben egy nőnél, és tök jól nézett ki. :) Viszont szeretek könyvtárba is járni, azért azzal is sok pénzt spórol az ember. Persze ettől még a saját könyvtáram is bőszen gyarapszik. :D

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók