KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. július 10., vasárnap

Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Kelly Kiadó  2011
227 oldal + előzetes a következő részből:)
Goodreads: 4,17
Besorolás: ya, chick-lit

"Csak légy önmagad!" lehetne a regény mottója, miután több szereplőtől is elhangzik, de ez nem is olyan egyszerű kérés, hiszen Cammie Morgan, a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja  épp arról híres, hogy bárhol bármilyen nyelven és körülmények között képes más bőrébe bújni.  
A téli szünet után, mielőtt visszatérne a suliba a többiekhez, még  vár rá egy kihallgatás a CIA-nál, amiből megtudja, Josh tudatmódosító teát kapott, valószínűleg semmire sem emlékszik abból az éjszakából, amikor megpróbálta őt megmenteni. Cammie el is határozza, többé nem akar senkit bajba sodorni, nincs több hazudozás, settenkedés, fiúzás. Egy véletlenül kihallgatott beszélgetés azonban felpörgeti a lányokat, mindenképpen meg kell tudniuk, mit takar a "csipkebokor" kifejezés. Nem kell hozzá sok idő, kiderítik, ez bizony egy fiúiskola neve.  Sőt, ennek az iskolának a diákjai az egyik Titkos műveletek óra  feladata során legyőzik a kémlányokat, beköltöznek a keleti szárnyba és a  következő félévben  együtt  vesznek részt az órákon,  segítve ezzel a lányok  szocializálódását. Zachary Goode lesz az a fiú, aki Cammie párja lesz az órákon, és a bálon is, ahol azon kívül, hogy Cammie pánt nélküli piros báli ruhát visel, megtörténik a lehető legsúlyosabb riasztás a Fekete kód.  A lány gyanúba keveredik, de vajon a 15 fiú az, akinek mondja magát?  A lányoknak ki kell deríteniük az igazságot..

Meg kell hagyni, a romantikus szál határozottan jót tett a történetnek, bár Josh aranyos fiú volt, és ebben a részben is felbukkan, de Zach karaktere telitalálat! Cammie szembetalálja magát  saját maga fiú változatával, aki már az első bevetés során megtetszik neki, és végig izgulhatunk, hogy összejöjjenek. Zach ügyes, mint James Bond tini kiadása,  kellően arrogáns és rejtélyes. 
Cammie karaktere továbbra is hozza a formáját,  de a vicces mondatok mögött azért ott van a háttérben, nagyon  szeretné tudni, valójában mi történt az édesapjával. 
A támogató karakterek mind kidolgozottak, a "munkatársak" Liz, Bex, Macey okos, imádni való csajszik.
Érdekes volt a fordító két megjegyzése, az egyik rögtön az első oldalon, miszerint átírta a könyvben tizenötről tizenhat évesre a szöveget. Szerintem nem kellett volna, hiszen az első könyv óta a téli szünet telt csak el, tehát nem új tanév kezdődik, csak új félév. A másik megjegyzés viszont tényleg jogos, az egyik jelenetben a jóval éjfél után történteket az írónő 21.00-ra tette:(
Az írásmód az első könyvhöz hasonlóan rettentő humoros, imádom az írónő  zárójeles mondatait. Szórakoztató, ugyanakkor ott van az érzelem is,  kellő számú  akció és meglepetés. Végre egy jó sorozat, aminek minden darabját olvasni akarom! Remélhetőleg a további részeket szintén kiadja a Kelly Kiadó.

Borító:  Eredeti sorozat borító.
 
Kedvenc karakter: Cammie, Zach

Szárnyalás:  A melltartó útja:)

Mélyrepülés: Csak a rövidségre lehet panasz.

Érzéki mérce:  Korosztálynak megfelelő, aranyos vágyódás.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók