KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. augusztus 19., péntek

Simone Elkeles: Chain Reaction

Walker Books 2011. 08. 16.
308 oldal
Goodreads: 4,41
Besorolás: YA, romantikus

Végre megjelent a Perfect Chemistry sorozat harmadik része, amiben a legkisebb Fuentes fiú, Luis története került sorra. (A sorozat többi részéről is olvashattok a blogon: Alex története, és Carlos története)

Luis már 15 évesen nagyon komolyan veszi a jövőre vonatkozó terveit, minden vágya, hogy egyszer űrhajós legyen belőle. Ennek érdekében nagyon jól tanul, sokat sportol és távol tartja magát a bandázásról. A veszélyt azonban nagyon bírja, például kötélbiztosítás nélkül mászik sziklát a haverokkal, ahol meg is sérül. A kaland végül szerencsésen végződik és nincs akadálya, hogy részt vegyen bátyja, Alex esküvőjén. 
Nikki Cruz annak az orvosnak a lánya, aki annak idején Alex lőtt sebét műtötte, a családjával együtt szintén részt vesznek az esküvőn. Nikki épp túl van egy hatalmas csalódáson, ami miatt megfogadta, hogy sosem fog többé bízni azokban a fiúkban, akik szerelmes szavakkal dobálóznak, főleg ha az illető Fairfield déli oldaláról való, vagyis "latino". Mégis, amikor találkozik Luis-al, a fiú kedvessége kísértésbe ejti, hogy elfeledje a saját maga által felállított szabályokat.  
Két év és két hónap elteltével folyatódik a történet, Luis visszaköltözik imádott anyukájával Fairfieldbe, és beiratkozik a középiskolába, ahová a fivérei  jártak, és ahol Nikki is épp végzős, mint ő.
Luis persze nem tudja elkerülni sem Nikkit, sem a Latino Blood bandával való találkozást. Ez a két kihívás határozza meg a további életét: Elérni Nikkinél, hogy adjon egy esélyt a kapcsolatuknak, és kideríteni Chuy Soto, a Latino Blood új vezetőjének titkait, amelyek jelentősen érintik Luis sorsát. 
A kérdés az, Nikki iránt érzett szerelme elég arra, hogy visszatartsa a sötét és erőszakos bandavilágtól, ami a születése pillanatától a vérében van?

Gondolom már eddig is kiderült, hogy Simone a kedvenc íróim között van. Az ő történetei mentesek minden fantasy elemtől, a mai életben játszódnak, mégis minden alkalommal elvarázsol. Egyrészt remek stílusa van, a mondatok könnyen érthetők, másrészt nagy erőssége, ahogy a romantikus jeleneteket megfelelően egyensúlyozza ki az izgalmas bandás részekkel, nem csöpögős, és nem is egy akciófilm-forgatókönyv. Ebben a részben különösen sok volt a humoros rész is, egyszerűen meg kell zabálni Luist.  Annyira jó gyerek, de közben belülről izzik, nem akarja nyugtalanítani a családját, igyekszik visszafogni magát, hiszen Carlos példáján már megtanulta, ne legyen forrófejű. Már amennyire ez lehetséges. Nagyon tetszik, hogy annyira szereti és tiszteli az anyukáját, fontos a családja, a szerettei, és a határozott terveivel jó példát mutat az olvasóknak. 
Nikki karaktere igazán különbözik az eddigi lányokétól, ő nem olyan ártatlan, de nincs olyan olvasó, akit ne döbbentenének meg a vele történtek, és igazából megértettem a csalódásából fakadó aggályait. Elég makacs, de ez abszolút érthető. Szerencsére Luis személyisége nem hagyja nyugodni, és lassan rájön, a fiú igazán megérdemli a szerelmét.
A támogató karakterek jók voltak, kedvencem Ms.Peterson, a kémia tanár.
Nagy öröm olvasni, ahogy a sorozat eddigi szereplői is felbukkannak a könyvben, igazi nagy latin család. Még mindig Alex az etalon, immár Paco apukájaként is imádnivaló. 

Mi a titka Simone könyveinek? Számomra elég egyértelmű a recept, latinos, vagány, nehéz körülmények között élő, bandázó  rossz fiú karakterek kontra gazdag kertvárosi lányok, akik megszelídítik őket. A szerelmi jeleneteket semelyik más ya író nem tudja ennyire  szempárásítóan megírni, Simone nagyon jó ebben.    Na és ott vannak az epilógusok, amelyek eddig olyanok voltak, mint egy kiadós ebéd után még megenni egy tál baklavát. Ezúttal viszont nagyon örültem neki, hogy a végén  az írónő nyitva hagyott  egy szálat, ami igencsak nagy bizakodásra ad okot, talán folytatódnak a Fuentes fiúk történetei, immár a gyerekeiken keresztül. Hajrá Simone, a rajongóidnak ennyi nem volt elég!!!
Balra az oldalsávban található a könyv trailre!!!
Borító:A sorozat összes borítóját imádom, és igen, ez is benne van a könyvben:)))
 
Kedvenc karakter: Luis, Nikki, Alex

Szárnyalás:  A humor végig kiemelkedően jó volt.

Mélyrepülés: Egy hihetetlen dolog számomra a könyvből: Nikki gyakorlatilag egy szót sem beszél spanyolul. Ismerek több kétnyelvű családot, és alap, hogy a gyerekek mindkét szülő nyelvét beszélik valamilyen szinten.

Érzéki mérce:  Édes, sistergős jelenetek, ahogy ezt már Simone-tól megszokhattuk.

Értékelés:

6 megjegyzés:

  1. Szia Kelly!
    Először is ne haragudj, hogy tegezlek, de így egyszerűbb.
    Másodszor: ezt a kötetet még nem olvastam, de a Perfect Chemistry megvett engem kilóra. Ezt leginkább a te kritikádnak köszönhetem (mármint, hogy elolvastam).
    Azért írom ehhez a megjegyzést, mert itt lenne egy kis észrevételem: sajnos nem minden kétnyelvű családban tanítják meg a gyereknek mindkét nyelvet, előfordul, hogy az ország nyelve dominál. Ez csak egy kis megjegyzés volt, nem kötekedni szeretnék.
    Köszönöm, hogy vezeted a blogodat, nagyon élvezem olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Szia Ginga:) Örömmel olvastam a soraidat. Az idén biztosan megjelenik a következő Elkeles könyv, nagy sikere volt az elsőnek:)
    Igazad van, nem minden családban lesz kétnyelvű a gyerek, bár vétek szerintem kihagyni ezt a lehetőséget, hogy egy gyerek a szüleitől tanuljon nyelvet. Úgy a legkönnyebb. Ismerek ilyen családokat és ez alapvető dolog náluk, ez a természetes.
    Köszi a kommentet, aranyos vagy:)

    VálaszTörlés
  3. Szia! nem tudod h hol tudnám megvenni a Perfect Chemistry második és harmadik kötetát?
    élöre is köszi: Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarul még nem jelentek meg, a másodikat novemberre ígérte a kiadó. Ha angolul olvasol, a legegyszerűbb a http://www.bookdepository.com/ -ról rendelni.

      Törlés
  4. szia! nem tudod megjelent e már magyarul a könyv? előre is köszi!!!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók