KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. december 1., csütörtök

Cynthia Hand: Angyalsors - Unearthly

Maxim Kiadó 2011.
452 oldal
Goodreads: 4,23
Besorolás: YA, angyalok, fantasy

Az első élmény a könyvvel kapcsolatban amikor a kezünkbe vesszük, ez a gyönyörű borító. A saját példányomról készült fotót használtam, mert így valamennyire látszik, mennyire szépek az ezüstösen domborodó betűk. Nem találkoztam ennél szebb borítóval az idén, nagyon örülök, hogy a kiadó megtartotta az eredetit. 

Nem csoda, hogy nagy kedvvel kezdtem neki az olvasásnak, és két este alatt ki is olvastam. Ebből a második este volt a jobb, mert őszintén szólva az első 200 oldal után még nem tartottam különösebben kiemelkedőnek. Olvastatta magát nagyon, és kíváncsi voltam, mi fog történni, de nem történt meg a varázs. De  Tucker mindent megváltoztatott....

Clara Gardner negyedvérű angyal, ami annyit jelent, hogy okosabb, erősebb, gyorsabb, mint a korabeliek, és meglehetősen erős vonzerővel rendelkezik. A feladata az, hogy végrehajtsa a rendeltetését, ami az egyre gyakoribb látomásai során rajzolódik ki előtte. Mindig ugyanazt a jelenetet látja, egy fiút, aki felé fordul, valami fojtogató füstben, és úgy tűnik, neki kell megmentenie a közeledő erdőtűztől. A látomások egyre több részletet mutatnak, így hamarosan a Wyoming állambeli Jackson Hole-ba költöznek a félangyal anyukájával és szintén negyedvérű öccsével. Nagy változás ez a kaliforniai családnak, főleg Jeffrey neheztel, mégis ő illeszkedik be hamarabb az új suliba. Clara elég szerencsétlenül érzi magát az első nap, mivel ragyogó haját elrejtendő céllal befestették, ami répavörös lett. Ez okot ad a viccelődésre, de Clara rögön kárpótolva lesz, megismerkedik Christiannel, aki rendkívül népszerű fiú a suliban. Istenien néz ki, sportol, vicces, és..... van barátnője. Mindennek sínen kéne lennie, de mégsem az igazi. Érdeklődnek egymás iránt, találkozgatnak, de   Christian a nyárra New Yorkba megy. Clara szinte teljesen egyedül maradna, ha az egyik legjobb barátnője rá nem hagyná az ikeröccsét, Tucker segít megismerni a környéket, és a sok együtt töltött idő meghozza az eredményt: Clara a küldetése küszöbén már nem biztos benne, mit is kéne tennie.

Nagyon tetszett, hogy az írónő, akinek ez a debütáló regénye, valóságos környezetbe helyezte a történetet. Ahogy a városka és a környék képeit néztem a neten, egészen elvarázsolt. Tényleg van Grand Teton hegy, és a téli sportok, a rafting, a horgászat mind részei ennek a környéknek. Nagyon szépek a leírások, él minden, a szereplők reálisak, megvan a kellő humor is.
Az angyalok világfelépítése is egyedi, az angyalvérűek szárnyakkal rendelkeznek, amiket megtanulnak használni, és természetesen bármikor elrejthetik. Minél tisztább vérű angyalról van szó, annál erősebb. Jónak tartottam a bukottak ábrázolását is, a szomorúság érzése nagy ötlet.
Clara nagyon szerethető karakter, 17 évesen tisztában van a sorsával, már három éve tudja mi vár rá. Anyja nem mond el neki mindent, csak ami feltétlenül szükséges, sok dologra egyedül kell rájönnie, megküzd a képességeiért.  Két új barátnője segíti, Angela és Wendy, mindketten a maguk módján, emberi avagy földöntúli praktikákkal. 
De mi az, ami felhúzta a könyvet az ötös szintre? Tucker. Tucker. Tucker.
Tudom, hogy sokan unják már a szerelmi háromszögeket, én viszont szeretem, ha két srác is odavan egy lányért. Cynthia valami őrületesen jól megalkotta Tucker karakterét, egészen biztos vagyok benne, az olvasók jó része belezúg. Mi a titka? A nyilvánvaló külsőségek mellett a kapcsolatuk fejlődése imádnivaló. Lassan, szinte öntudatlanul szeret Clara Tuckerbe. Jaj, ez spoiler volt... 

A történet tartogat meglepetéseket, sok csavart,  az utolsó 50 oldal meglehetősen mozgalmas is, és a vége természetesen függővég. Persze, trilógiáról van szó, melynek második része januárban jelenik meg angolul, itt balra a borító, ami kapcsán sejthetjük, hogy Christian sem marad ki belőle. Bennem maradt néhány kérdőjel, például Clara apjával kapcsolatban, vagy az édesanyja titkai, miért nem árul el többet a lányának, Angela  nyári élményei meg különösen érdekelnek.

A kiadó őszre ígérte a folytatást magyarul, nyilván nem Szenteltessék címmel.

Borító: Szebb nem is lehetne.
 
Kedvenc karakter: TUCKER

Szárnyalás: A medveűzés.

Mélyrepülés: Mi lett a lóval?
 
Érzéki mérce:  Csodásan megírt szerelem, de olyan kis aranyosan, hogy egy katolikus apáca is elolvashatja. (Sajnos)

Értékelés:

11 megjegyzés:

  1. Meghoztad a kedvemet hozzá. Holnap el is megyek és beszerzem:))))

    VálaszTörlés
  2. a lány neve nem Carla,hanem Clara..;)

    VálaszTörlés
  3. Karácsonyra könyvet szerettem volna kérni, mert mostanában többet olvasok. Anyukámmal elmentem egy boltba ahol a polcok legelején volt a könyv ( a top 15-ös lista miatt, az van az elején, 10. lett ) , és ezért ezt láttam meg először ami felkeltette az érdeklődésemet a borítója alapján. A borítója nagyon szép, teljesen igazad van. És egyébként nagyon örülök hogy ilyen szépen csinálták meg a borítóját, mert sajnos nekem nagyon sokat számít vásárlásnál a külseje. Na szóval megnéztük a többi könyvet is, és ez tetszett a legjobban. Ezt is kértem és meg is kaptam. 1 nappal később a megkapása után kezdtem el olvasni, és nagyon megfogott. Még csak a 270 oldal körül tartok, de ez nem is baj mert tartogatni kell az élményeket. Nekem is tetszett Tucker viselkedése, és ez fura volt mert elvileg a főhős közelebb álló barátját kéne kedvelnem,Christian-t. De nem ez a lényeg. Én már most imádom ezt a könyvet, és nehezen teszem le a kezemből. El kell mondjam, nem sokat gépezek, de ez a könyv belátom sokkal jobb a számítógépnél. Már most tudom, ez lesz a kedvenc könyvem!!

    VálaszTörlés
  4. Kokszika, örülök hogy tetszik a könyv:)) A másik hozzászólásodat nem tudtam közzétenni, mert nem fogadja el ez a hülye blogspot a kommentben a linkelést, képet. De tudom, mit akartál mutatni, gyönyörű a következő borító is:))

    VálaszTörlés
  5. Csak azt azért kérdeztem ( bocs hogy nem 1be írtam a két hozzászólást csak később jutott eszembe), mert te itt a honlapon nem azt a képet tetted ki amit én találtam. Sok borítót találtam a 2. részéhez de nem tudom melyik lesz az igazi. És még 1 kérésem lenne. Nem tudnál ajánlani ehhez hasonló könyveket? Kérlek vedd figyelembe hogy ne legyen nagyon felnőttes, olyan 10en éveseknek szóljon, tiniknek( én 13 vagyok ).

    VálaszTörlés
  6. Valószínű, hogy nem ez lesz itthon a borító! Csak érdekességként tettem fel. Más borítóval adták ki az USA-ban, más a UK kiadás, külön borítója van az ebook kiadásoknak:)
    Mivel a blogon 90%-ban tini könyvekkel foglalkozom, nézd meg mondjuk a 4 és az 5 pontos értékeléseket, itt jobbra a címkéknél, és egy csomó neked való könyvet fogsz találni. Most éppen Simone Elkeles: Perfect Chemistry - tökéletes kémia című könyvét ajánlanám a legjobban, ha szerelmes témára vágysz.

    VálaszTörlés
  7. ú!! nagyon szépen köszönöm. és amúgy engem is nagyon érdekel a ló sorsa. nagyon megsajnáltam szegényt. és nagyon bele tudom élni magam a könyv érzelmeibe, főlleg ha olyan részletesen van leírva. be kell vallanom, sokszor még könnyeztem is. a lóval is így volt, pedig valljuk be, az nem volt olyan részletesen leírva. és köszönöm a könyv ajánlást!! :)

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    A véleményeddel teljesen egyet értek.
    Számomra is TUCKER volt az, aki az egészet tényleg megszerettette velem. Csupa nagy betűvel.
    Viszont lenne egy kérdésem.
    A saját példányomban mintha hiányozna egy fejezet, plusz oldalak is kimaradtak, bár értettem, hogy mi történt, de a tiéddel nem volt ilyen probléma?

    VálaszTörlés
  9. Szia Sophie, én nem tapasztaltam ilyet, de szerintem ilyen esetben ki kéne hogy cseréljék, ahol vetted!!!

    VálaszTörlés
  10. Tudom, szombaton vettem, hétfőn suli után meg ki is olvastam, csak azért kérdeztem, mert ha szériahibás, akkor ugye kicserélni sem tudom.:// De akkor remélhetőleg nem.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók