KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. június 13., szerda

Tera Lynn Childs: Forgive my Fins - Hableányok kíméljenek

Könyvmolyképző Kiadó 2012.
264 oldal
Fordította: Molnár Edit
Goodreads: 3,91
Besorolás: YA, sellők

Nincs is jobb dolog a nyári melegben kézbe venni egy garantáltan szórakoztató, hűsítő olvasmányt. Kicsit másra számítottam, de egyáltalán nem bántam meg, hogy belemerültem a sellők világába.

Lily Sanderson már majdnem 18 éves, egészen kevés választja el attól, hogy Thalasszinia trónján ő legyen a következő sellő uralkodó. Épp csak párt kéne találnia, akivel az első csók után majd kialakul az a bizonyos kötődés, ami a sellők szerelmi kapcsolatára jellemző.
Minden vágya, hogy Brody legyen a kiválasztottja, akibe már 3 éve szerelmes, pontosan azóta, amióta  a szárazföldön él. Édesanyja ember volt, és most az ő nővérénél lakik, hogy megismerhesse anyja kultúráját is. Hamarosan itt a középiskolai bál, és ez Lily szerint jó alkalom Brody behálózására, barátai hiába tiltakoznak az ötlete ellen. 
Mivel  Brody nem igazán kapkod a lány után,  Lily elfogadja Quince ötletét, miszerint  a bál estéjén a sötét könyvtárszobában valljon a lány szerelmet Brodynak.  A dolgok azonban egész másképp sülnek el....

Ez egy nagyon aranyos, fantáziadús, szórakoztató könyv. Abban a pillanatban beszippantott a tengeri feeling, amikor a kezembe vettem. A borító csodás kék és zöld árnyalatai nagyon jól illenek a történethez.

Van egy jó adag pozitív kisugárzása a sztorinak, valahogy ezt éreztem az olvasás közben.  Az írónő felépített egy mitológiát a sellők világáról, ami meglehetősen egyszerű, egy királyi család és az alattvalók, akik rendszeresen embernek vannak említve a könyvben, ez vicces. A sellők igyekeznek elrejtőzni az  emberek elől, csak így maradhatnak biztonságban.
A tengeralatti világ szép színesen van ábrázolva, kedvem lett volna körülnézni a víz alatti gyönyörű barlangokban.
Lily félig sellő, félig ember, nem kirívóan szép, a bőre fehér, szeplős, a haja kócos szőke. (Az írónő szerintem valamiféle haj-fétissel küzdhet, mert mindenki haját többször is részletesen leírja.) Nagyon naiv és makacs. Rögeszméje Brody után idegölő és megmagyarázhatatlan. Brody egy nagyképű, úszóbajnok srác, aki jóformán tudomást sem vett soha Lilyről, a lány mégis meg van győződve, hogy remek párost alkotnak majd.
Quince-t imádni fogják az olvasók, mert ugyan melyik lány ne lenne oda egy szerelmes, érzékeny, motoros srácért? Bár Lily szerint ő rendkívül bosszantó, leskelődő, idegesítő szomszéd srác. Igazából odavan Lily-ért, és amikor fény derül a sellőségére, egy pillanat alatt tudomásul veszi és elfogadja, követné Lilyt a világ végére is. 
A legjobban a víz alatti részek tetszettek, de nemcsak a helyszín miatt, hanem a karakterek is itt bontakoztak ki igazán. Lily apját is megismerjük,  királyi személyiség minden értelemben.
A könyv végére a történet tulajdonképpen lezárul, csak az epilógus utal a folytatásra, mert természetesen most is egy trilógiával állunk szemben.

Maga a történet abszolút nyilvánvaló és kiszámítható, de mégis olvastatja magát, gyors a tempója, nincsenek üresjáratok. Pontosan olyan könyv, amit magaddal vihetsz a strandra vagy nyaralásra, és garantáltan jól fognak telni a napozással töltött órák.  
A könyvet köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak, és szívből remélem, hogy az írónő másik sorozatát, a Medusa Girls-t is elhozza a magyar olvasóknak.

BorítóA kiadó az eredeti borítóval adta ki a könyvet, itt balra a következő rész borítója.

Kedvenc karakter: Quince

Szárnyalás:  Sirályposta

Mélyrepülés: Nincs fordulat.

Érzéki mérce: Aranyos a szerelmi szál, néhány csókkal fűszerezve.


Értékelés:

10 megjegyzés:

  1. Hú, de szép a második rész borítója. :D Azt hiszem, ez ilyen srandkönyvnek lehet ideális.

    VálaszTörlés
  2. Ezen most olyan jót nevettem. Szárnyalás: Sirályposta. Szó szerint. xD
    Bocsi, beteg hangulatban vagyok. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg jó ötlet volt a könyvben, testhezálló:)

      Törlés
  3. Annyira szeretem ezt a könyvet: ) Tényleg aranyos:)))))

    VálaszTörlés
  4. van 2. rész is? Lehet valahol kapni? <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sorozat 3 részes, magyarul csak az első jelent még meg. Angolul a második: Fins are Forever, és a harmadik: Just for Fins.

      Törlés
  5. ma olvastam el és nagyon jó*-* alig várom a folytatást*-*

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon bejött,már régóta kerestem egy jó kis sellős könyvet,mert hogy már lassan az összes "fajt" fel lehet fedezni a vörös pöttyesek palettáján,itt volt az ideje egy ilyen könyvnek is.
    És egyébként,azt véletlen nem tudod,hogy mikorra várható kb a 2. rész magyarul?

    VálaszTörlés
  7. hol lehet elolvasni ezt a könyvet nekem jó angolul is???????

    VálaszTörlés
  8. Könyvmolyképzőnél kapható!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók