KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. július 14., szombat

Jennifer L. Armentrout: Obszidián - Lux#1

Könyvmolyképző Kiadó 2013. Könyvhét
424 oldal
Goodreads: 4,36
Besorolás: YA, sci-fi

Már nagyon sok információm összegyűlt erről a könyvről, mielőtt kedves Dave  volt szíves kölcsönadni nekem eredetiben, angol nyelven.  Az egyik jelentős momentum az volt, hogy lépten-nyomon ebbe a könyvbe ütköztem a külföldi blogokon. A Goodreads-en  majdnem hétezer értékelés született a könyvről, jelentős hányada öt csillagos a pontozásoknak. Ilyen adatok mellett  már nem lehet mellényúlni. Aztán tavasszal robbant a hír, a címlapon szereplő pár magyar, a Borító Extra rovatomban külön bejegyzés is született erről a borítóról.  ITT
Nagy öröm számomra, hogy egy év elteltével magyarul is a kezemben tarthatom. Íme következzen az én   élményem ezzel a könyvvel.

Katy az édesanyjával Floridából egy unalmas Nyugat-Virginiai kisvárosba költözik, hogy új életet kezdjenek. Katy apja három éve halt meg, és mindketten úgy gondolták a környezetváltozás jót fog tenni mindkettőjüknek. Katy-nek nemsokára kezdődik az utolsó éve a középiskolában, de a környéken senkit sem ismer, így amikor megtudja, hogy egy vele egykorú ikerpár lakik a szomszédjukban, bekopogtat hozzájuk. Barátságos fogadtatás helyett egy arrogáns, szemtelen, jóképű, félmeztelen srác nyit ajtót, és félreérthetetlenül értésére adja, hogy nem kíván barátkozni. Még aznap találkozik az ikerpár lány felével, aki viszont őszinte lelkesedéssel közeledik Katy-hez, és nem kell sok idő, hogy összebarátkozzanak. Daemon továbbra is ellenséges, látszólag az első pillanattól utálja Katy-t, durván bánik vele, és mivel az iskolában is gyakran találkoznak, kettejük összecsapásai  elkerülhetetlenek. A lány egyre több furcsaságot fedez fel Dee, Daemon és a barátaikkal kapcsolatban. Amikor Daemon megmenti őt egy halálos balesettől, mégpedig úgy, hogy megállítja az időt, kénytelen bevallani az igazat, Daemon és a családja egy idegen bolygóról származik. Az ellenségeik pedig pont az ilyen jelek alapján találhatnak rájuk, mint az az energia kisülés, ami az ilyen eseményeket követi.

Sztella - Jennifer - Pepe
Az szerző beírta magát a kedvenc íróim közé. Ennek az egyik oka az, hogy remek karaktereket alkotott, és itt nemcsak a főszereplőkről beszélek. A  másik a cselekmény, ami nem hétköznapi ya téma - végzős lány és a valamilyen átokkal/képességgel rendelkező srác instant szerelme, hanem itt más bolygóról származó idegenek kerülnek a Földre, akik emberi formát vettek fel és próbálnak beilleszkedni. Ők a Luxenek, akik között rendkívül nagy az összetartás, a családi szeretet. Különleges képességeik miatt üldözik őket az Arumok, így az emberekkel nem szívesen létesítenek mélyebb kapcsolatot, hiszen bajba sodorhatják őket. Nem tiltott ez a kapcsolat, de nagyon veszélyes mindkét fél számára. Daemon  pedig pontosan tudja mit jelent ez, hiszen a saját bátyja is beleszeretett egy földi lányba, és mindketten eltűntek. Hogy elkerülje ezt a helyzetet, távol tartja magát az emberektől és ikerpárját is próbálja megvédeni. 
Daemon egy őrületesen jó karakter. Bosszantó, arrogáns, bunkó - ez később értelmet kap, miért ilyen -, ugyanakkor védelmező is, és nagyon gondoskodó testvér. Nem mellesleg dögös pasi, úgyhogy személyében tisztelhetem a legújabb zöldszemű book-boyfriend-emet.  "Beautiful face. Beautiful body. Horrible attitude. It was the holy trinity of hot boys."
Katy-vel kapcsolatban érdemes a tetteire figyelni és nem csak a szavaira, amik ugyan hangosak, de a kedves olvasónak a szavak mögé kell látnia. Katy mégis  minden szócsata ellenére vonzódik hozzá. Kettejük jelenetei sisteregnek, a kémia maximálisan működik közöttük. Végre egy hősnő, aki nem béna és tehetetlen, hanem erős, határozott és vicces karakter. Imádtam a beszólásait, odamondogat rendesen bárkinek. Bónuszpont: Katy könyves blogger, annyira jó volt erről olvasni, beleszőve egy történetbe. A szokásos blogger rovatokat is vezeti: In My Mailbox, Waiting on Wednesday, stb.. A reakciói, érzelmei teljesen hihetőek és reálisak, tud küzdeni,  talpraesett, és kiáll az elhatározásai mellett. 
Dee-vel remekül összebarátkoznak, és mindketten ragaszkodnak ehhez a kapcsolathoz. Dee szöges ellentéte az ikertestvérének, jól szórakoznak Katy-vel.    
Meg kell említenem Katy anyukáját, aki végre egy olyan szülő karakter, aki megérdemli, hogy kiemeljem. Tökéletes a bizalom kettejük között, jól látja, hogy a lányának mire van szüksége és folyamatosan ösztönzi is őt. Ne csak a könyveibe és a blogjába meneküljön, hanem valódi kapcsolatokat létesítsen. 
A könyvet jövőre megjelenteti a Könyvmolyképző Kiadó. A fordításra kíváncsi leszek, mert van néhány  keményebb beszólás, ami érdekel, hogy mennyire lesz finomítva. Itt ugyanis a faszfej még nem a legkeményebb szó, amit említhetnék. 
Egyetlen szemöldökráncolásom akadt az egész olvasás során, mégpedig Katy teszi fel ezt a kérdést Daemon Black-re nézvén: " Dosen't he own a shirt?" (WTF)
A könyv végén extra fejezetek vannak Daemon szemszögéből. Hatalmas meglepetés volt ez, és nagyon jót tesz az olvasókkal, aki eddig nem esett bele a srácba, garantáltan megteszi. Egyébként is imádom a fiú szemszöget, ezt különösen jó volt olvasni. 
A bejegyzés képeit a szerző blogjáról kölcsönöztem, ahol nagyon sok infót lehet találni a nemrég elkészült könyv-trailer-ről és annak szereplőiről Pepéről és Sztelláról. 
Kinek ajánlom a könyvet? Lányoknak azért, mert kapnak egy  romantikus feszültséggel teli intenzív történetet, badass hősnővel és egy pimaszul jóképű sráccal.  Fiúknak is szórakoztató, izgalmas, akciódús történet, főleg azoknak akik jól szórakoznak például a Smallville sorozaton.


Borító: A kiadó megtartotta az eredeti borítót, köszönet érte.
  
Kedvenc karakter:Daemon, Katy, Dee

Szárnyalás:  Minden Daemon-Katy jelenet, különösen a reggeli ébredés.
Mélyrepülés: Picit sok a csúnya beszéd.
Érzéki mérce: Végigvonul a romantikus feszültség, ami a csókolózásig jut el.

Értékelés:

14 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire nehéz a nyelvezete? Csak mert lehet, hogy elolvasnám angolul. :)

    VálaszTörlés
  3. ÓÓÓ nem jelent meg magyarul,?? Jaj neee, én úgy el szerettem volna olvasni! Esetleg nem tudod hogy meg fog e jelenni magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De igen,még az idén megjelenik magyarul a Könyvmolyképzőnél!

      Törlés
  4. Igen miután elküldtem az üzenetet láttam hogy ki volt írva. Bocsánat! Viszont hozzá teszem hogy csak azokat a könyveket veszem meg amiket te jónak találsz. Mellesleg mindig csak a te könyv blogodat látogatom. Igazán jó ízlésed van ha könyvekről van szó :)

    VálaszTörlés
  5. Érzem, hogy nekem tetszeni fog ez a könyv :D Ahogy megjelenik magyarul már meg is veszem ^^

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Végre a kezemben tarthattam az Obszidiánt magyar fordításban és letehetetlen volt :) Imádtam az elejétől a végéig és örültem a végén Daemon szemszögéből is leírva ,viszont a legvégén a Második részéből való ízelítő elolvasása után majdnem szíven döftem magam.......EZ MAGA A MEGTESTESÜLT KÍNZÁS!!!!!!!! most nem győzöm kivárni mire megjelenik a folytatás és olvashatom tovább :) Reménykedem hogy sikerül valami csoda folytán még ebben az évben kiadniuk.
    Aki még nem olvasta ,én is csak ajánlani tudom nektek.KIHAGYHATATLAN!
    MINDENKINEK JÓ OLVASÁST KÍVÁNOK!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejesen egyetértek veled...mire kijön a következő rész addigra kikaparom a szememet a kíváncsiságtól....de ez sajnos általában mindig így van azoknál a könyveknél amiknek lesz folytatása és maga a könyv is nagyon jó.....(ugyanez a helyzet a sorozatoknál is...)

      Törlés
  7. Sziasztok!
    Nem tudjátok, hogy Daemon szemszögéből is fog készülne egy teljes könyv vagy ez csak egy kis bónusz volt a végén? Mert én szívesen olvasnám azt is :D

    VálaszTörlés
  8. Úúú, kétszer elolvastam magyarul, imádtam :) És ebben a percben kezdtem el angolul olvasni, és ahhoz képest, hogy mindössze 3 éve (sulis szinten) tanulok angolt, csak egyszer-kétszer kell szótárt/fordítót használnom. Tényleg könnyű nyelvezetű. Na jó, nem mondom, hogy nem találkozok majd benne nehezebb mondatokkal, mert biztosan lesz. De majd lesek a magyar könyvből :D
    Egyébként Kelly, imádom a blogot, a könyveim nagy részét a te értékeléseidből olvastam, és háát, az összes 5 csillagot kapott a molyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csenge:) Köszi, és így tovább! A filmeket eredeti hangon nézd, felirattal, sokat lehet abból is tanulni:)

      Törlés

Rendszeres olvasók